Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Pošte su pretrpane pošiljkama zato i lutaju i kreću sa različitih mesta. kakvo odugovlačenje ne postiže se a imaju ugovor sa Temu.

Ne treba PE to da radi, mislim kad je već takva situacija, nego pošta klot, nekoliko kombija u rotaciji samo prenesu u pošte pakete, dakle ništa paketomat i kuriri, mora u poštu da se ode i podigne.
Ovako se samo dodatno sludjuje ionako već sludjen narod.

Update: Paket mi je bio u postu u Nisu, preuzeo sam ga sam danas, morao sam da platim 1100 dinara ukupno.

Sta se bunite ? - posiljke sa Temu stizu za 10-ak dana

Za svaku nekorektnost u radu kurira treba cimati PE call centar i treba obavestiti Temu.

@sammy

Ako iz PE nisu sposobni da ispostuju ugovor - Temu i PE treba da raskinu saradnju.

Update: Paket mi je bio u postu u Nisu, preuzeo sam ga sam danas, morao sam da platim 1100 dinara ukupno.
Ovo je tema za Temu, a tu nema nikakve dodatne naplate.
Ako je vas paket iz Temu i neko vam nesto naplatio, zalite se.
To je ono sto govorim ovde treba jasno da se pise o Temu ne o tome gde kome luta posiljka i ostale gluposti za to ima tema, ovde treba jasno naznaciti da svi znaju da ne postoji NIKAKVA naplata za Temu posiljke i to svi treba da znaju da ne nasednu ko vi.
Bilo je u pocetku naplate od strane PE koji nisu bili upoznati sa ugovorom Temu/PE i ljudima kojima je to naplaceno su povratili svoj novac.
Dakle, sta ste tacno platili 1100 din?

ovo je tema za pracenje svih posiljki koje dolaze u Srbiju.

Aaaaaa, moja greska mislio sam da pisem u temi Temu.
Prastajte nije bilo namerno opet kazem bio sam ubedjen da pisem u drugoj temi, sta ti je umor i iscrpljenost i dekoncentracija🍻

STATUSI ZA TEMU POSILJKE

Isporučen

U tranzitu

Postupak carinjenja završen

U distributivnom centru

Going through customs

Picked up by customs clearance company

Paket pristigao na aerodrom

Polazak leta

Paket je pristigao na aerodrom, u postupku čekanja na let

Porudžbina isporučena za tranzit

Awaiting Shipment

Order is being packed

Order Paid Successfully

Order Submitted

E pa moja posiljka je 4 dana u statusu...na putu do aerodromskog skladista...i koji moj tu ima partnera za dostavu 🤔
Mislim da nije Milsped...dobila sa PT broj

@SaraTroroga

Isti su statusi i za PE i za MO.

Isti fazon je i na svim ostalim platformama - transportno pakovanje ceka prvo slobodno
mesto na nekom letu ka odredjenoj destinaciji.
Moze da bude za 1 , a moze da bude i za xx dana.

Kada Temu posiljka stigne kod nas , carinu prolazi u roku od par radnih dana.
Nema cekanja kao za AE po 10-20-30+

U pravu si nije isključivo vezano za Milšped nego za oba dostavljača.
Trenutno nema nikakav status sa carine. Kada carinski postupak bude završen, dostavljač će primiti vaš paket u najkraćem roku.

Da li je neko imao iskustva sa UVxxxxxxxDE pošiljkama iz Kine. Imam dve iz juna.
Navodno su stigle u Srbiju. Status Arrived at facility

Poslednja izmena:
Otišao do pošte i podigao paket.
Na šalteru mi rekoše da je toliki haos i da od sada verovatno neće ni da isporučuju Temu pošiljke. Sve će biti u pošti. Ako se situacija ne poboljša. A isporuka na paketomatima je siva zona. To jest, ako imaju vremena ubaciće u paketomat koji tražiš.
Leskovac

Sa paketomatima teško bi išlo, dok bi stiglo na red ode šleper robe. Na šalteru im je najbrže jedino što tete u pošti kukaju kako ima previše posla, nisu navikle.

A dostavu nisu pokusali ni fiktivno?
Ne, juče ujutro javili isporuka u toku dana, bez kontakt telefona, Temu javio juče uveče da je došlo do promene statusa (spremno za podizanje u pošti), pre par sati stiglo od pošte poruka da je u pošti.
Nisam bio još, mnogo je vruće :D
Verujem da je i zaista tamo.

Ekstra, znaci otprilike ove nedelje i ja da ocekujem moje UC a taman ce mi se poklopiti i sa LA paketima jer su par komada u RSBEGC
Nisu mi stigle sve UC od 01.08. a tad je stigla gomila vreća, više od 2h su istovarali po onome što sam uspeo da vidim tako da ostavi i malo rezerve za sledeću nedelju.

@sammy

Postoje interni statusi - na Postinom pracenju mogu da kasne i 24h :(

@Mali Perica

Gde je stigla gomila vreca ?
U GPC BG , neki LPC ili mislis na lokalnu postu ???

Kasni i Temu sa statusima, nekih 8 sati barem koliko se meni čini, tipa evo sad sam preuzeo recimo pošiljku, javiće Temu da je uručena tek kasnije tamo, tako je bilo do sada.
Sve u svemu, u mom slučaju verujem da je pošiljka bila još juče u pošti i da sam mogao da je preuzmem, ali nisam znao za to.

Nazad
Vrh Dno