Mali Perica
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 23.02.2024
- Poena
- 75
Ako može neko da ti pošalje busom/kombijem sutra popodne ako vidiš da sutra ujutru nema pošiljke u lokalnoj pošti. Ovo ti je alternativa i ne verujem da će ti propasti tako lep dan.
a znaci uvek ocarine bilo koji iznos nema ono mozda se ne ocarini ? 😅da, platis 32% ukupnog iznosa carinu i troskove spedicije, oko 5000 (ako nije poskupelo to). poslace ti sve na mail, tj posalju sms da ima javis na koji mail da posalju dokumentaciju i uplatnice
Desi se nekada da ne carine, ali jako retko i ne bih se oslanjao na to. Radi primera, moja prijateljica nedavno uzimala neke haljine od Kineza, valjda oko 150e ukupno, naplatili joj samo 1000 dinara PDV, ko zna šta se tu desilo, možda su neke bzv cene bile na fakturi a oni prihvatili jer je iz Kine paket.a znaci uvek ocarine bilo koji iznos nema ono mozda se ne ocarini ? 😅
5000 ukupno uvek budu njihovi troskovi ?
Skoro mi dostavili iz Bex-a jednu SunYou iako na pakovanju pise da ne podlaze carini i da nema nikakve naplate, kurir mi naplatio "samo" dostavu oko 400din bez ikakvog papira/racunaDa li jos uvek SunYun idu ekskluzivno preko Bexa, i da li isti i dalje (verovatno nelegalno) naplacuju PDV bez ikakvog racuna ili potvrde?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari