Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Ako može neko da ti pošalje busom/kombijem sutra popodne ako vidiš da sutra ujutru nema pošiljke u lokalnoj pošti. Ovo ti je alternativa i ne verujem da će ti propasti tako lep dan.

Nema ko da izvadi dokument posto se radi o CG a moj buduci (mozda) suprug je u DE, a inace dokument smo predali nego je istekao a to su nam kasno javili. Danas ceo dan smo to pokusavali preko razlicitih opcija da resimo. Na kraju sam otisla u postu i oni su bili divni, zvali su jedno 40 min ljude iz te centrale, pismo je bilo pogresno preusmereno u neki department unutar same centrale, vratilo se, ponovo preusmereno, i na kraju je spakovano i zapecaceno danas u 14 h (ja dolazim tamo u 14:40) . Ujutru u pola 8 bice u posti kod mene svi su vec obavesteni. Rekao mi je kontrolor da za ovakve situacije naravno da ce da nadju pismo al eto, tako je kako je. Fingers crossed.

Na koji fazon se prate Temu pošiljke preko cityexpress-a kada broj za praćenje njihov sajt ne prepoznaje?

Zoveš ih na telefon da ih pitaš, čekaš pola sata, pa kad ti se neko javi onda te uglavnom pita gde se čeka isporuka, pa ti ako kažeš Beograd on kaže sad ću da te prebacim za područje isporuke za Beograd, pa čekaš još jedno pola sata do sat, sve vreme dok čekaš ti svira ona monstruozna muzika, posle koje možeš da završiš samo u Lazi Lazarević na F odeljenju 🤠

Pošiljka sa TEMU-a
City Express preuzeo, obaveštenja slao isključivo preko Vibera koji mi je na telefonu koji je crkao.
Nit me je neko zvao, nit obavestio na bilo koji drugi način.
Pošiljka je otišla na paketomat koji je udaljen 3km od mene i nakon 24h vraćena u lokalni centar sa idejom da se šalje nazad "za kinu"
Danas sam ih zvao, kažu nema šanse da se vrati meni, već je u sistemu slanja nazad.
Šta mi je činiti?

1740141358603.png

@CAMOPEJB

Mislim da nema sanse.
Mozda da si juce 20.02 napravio dogovor pa da si danas otisao do Surcina.
Call centar im je katastrofa :( , ali eto tebi su se javili.
Trebao si da ih kontaktiras pre nastajanja problema :)
Vrlo su problematicni i nefleksibilni po BG.

Nece da uvedu pracenje po P...RS kodu.

Dobices refund od Temu , ali ako si ucestvovao u akciji povracaja kredita
iskljucuju te na 90 dana.

Zali se na sistem pracenja !!!

@Blaham

Moramo konstantno da "bombardujemo" zahtevima Temu da nateraju Transferu
da nam za P...RS koje idu preko CE dostavlja i 688.... kod

-------------------

UC...HU - ALDC 14.02 , danas isporuceno preko LPC SM

Poslednja izmena:
Pozdrav, da li neko ima iskustva sa narucivanjem preko FEDEXa ? Hocu da narucim nesto iz Amerike, ukupno bi bilo 270 dolara i 30 dolara shipping sa trackingom. Video sam da naplacuju uslugu carinskog posredovanja tj. da me zastipaju na carini. Zanima me da li je to obavezno i da li se uvek to naplacuje i je l ima jos nekih troskova ?

da, platis 32% ukupnog iznosa carinu i troskove spedicije, oko 5000 (ako nije poskupelo to). poslace ti sve na mail, tj posalju sms da ima javis na koji mail da posalju dokumentaciju i uplatnice

da, platis 32% ukupnog iznosa carinu i troskove spedicije, oko 5000 (ako nije poskupelo to). poslace ti sve na mail, tj posalju sms da ima javis na koji mail da posalju dokumentaciju i uplatnice
a znaci uvek ocarine bilo koji iznos nema ono mozda se ne ocarini ? 😅
5000 ukupno uvek budu njihovi troskovi ?

oko 5000 je usluga spedicije, iznos koji se placa za carinu je 32% od onoga koliko si platio proizvod koji uvozis

znaci 270+30$ = 300$ + 32% od toga (96$) + oko 5000din. samo davno sam im placao, pa ne znam da li su promenili cenovnik. znaci jos nekih 15000din, ne znam sad koliki je tacno kurs $ = RSD

Kada ide preko kurirske službe ne carini se po skraćenom postupku tako da u zavisnosti od vrste robe carina ne mora biti 10%. Može i više i manje.

Apropo ove situacije gore, ima li načina da se zna unapred da li temu pošiljka stiže preko pošte ili city expressa? I dalje su u Kini trenutno.

@sasa022 moja greška, pisalo je za customs clearance, mislio sam da je to sa kineske strane, jer povremeno iskoče ti statusi na aliju, a prva mi je porudžbina sa temua. Evo sad me iznenadila poruka od pošte da pošiljku PT...RS od Transfere mogu da preusmerim na paketomat.

Nisam imao pojma da je stiglo ovako brzo.

Posiljke UCxxxHU imaju fake traking ili se dzak zaglavi u Postinom magacinu pa se ceka 50 dana

Dve stigle za 20 dana a treca nista

Screenshot 2025-02-23 090004.png

Da li je dobila status ALDC 3. februara?

Arrived at local delivery center,dve koje stigle 4.02,ova koje nema 07.02

@Wizard74

Deo paketa narucenih tokom proslave lunarne nove godine
je krenuo iz Kine tek posle 5.februara

Kako radi lokalna posta u tvom reonu - u proseku posle koliko dana
nakon statusa ALDC ide isporuka UC....HU na kucne adrese ?

lng.jpg

Stize posle 4 dana ili 20+ od aldc

Ok kad su vece posiljke idu na carinu Nis ali ove sitne prolaze instant

Meni je suma sumarum, od negde kraja oktobra ukradeno/zagubljeno oko 14 posiljaka UC i UB, vrednosti negde oko 38 eur ukupno, sve su imale ALDC ili RLDC status.

Bgd, digao sam ruke od toga, sad ako i šta poručim uglavnom ima praćenje i to je to.

Ja vec duze vreme samo sa pracenjem porucujem i iskreno mirnije sad spavam :ROFLMAO:

Nego, nisam bio u toku neki period u temi pa sam mozda propustio, danas prvi put dobijem na Viberu obavestenje iz Poste da mi je pristigla posiljka LA0770..HU jel to novitet ili je opet ona scena "kako im dune"?

Rekao bih da je "kako im dune" posto za neku LAxxxxHU posiljku dobijem viber poruku, za neku ne (za vecinu ne).

a znaci uvek ocarine bilo koji iznos nema ono mozda se ne ocarini ? 😅
5000 ukupno uvek budu njihovi troskovi ?
Desi se nekada da ne carine, ali jako retko i ne bih se oslanjao na to. Radi primera, moja prijateljica nedavno uzimala neke haljine od Kineza, valjda oko 150e ukupno, naplatili joj samo 1000 dinara PDV, ko zna šta se tu desilo, možda su neke bzv cene bile na fakturi a oni prihvatili jer je iz Kine paket.

Što se tiče ovako generalnog procesa, ako je ispod 50e pošiljka možeš im poslati izvod banke, screenshot porudžbine itd. što se prosledi carini, pa onda ne plaćaš špediciju i carinu (ako ti carinici prihvate izvode i screenshotove naravno), naplate ti samo PDV.

U svakom slučaju, moraš im slati svu dokumentaciju. Meni je tako stigao DDP paket i morao sam opet slati sve dokumente potpisane i skenirane.

Troškovi špedicije od FedExa su ti mislim 5500 trenutno + računaš 30% PDV + carina

To, to me interesovalo, jer godinama unazad porucujem i bas nikad nisam dobio na viberu obavestenje za Ali posiljke pa sam se "ponadao" da je to sad novitet i da ce tako biti ubuduce kad ono.. medjutim :D

Da li jos uvek SunYun idu ekskluzivno preko Bexa, i da li isti i dalje (verovatno nelegalno) naplacuju PDV bez ikakvog racuna ili potvrde?

Da li jos uvek SunYun idu ekskluzivno preko Bexa, i da li isti i dalje (verovatno nelegalno) naplacuju PDV bez ikakvog racuna ili potvrde?
Skoro mi dostavili iz Bex-a jednu SunYou iako na pakovanju pise da ne podlaze carini i da nema nikakve naplate, kurir mi naplatio "samo" dostavu oko 400din bez ikakvog papira/racuna

Nazad
Vrh Dno