Mali Perica
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 23.02.2024
- Poena
- 75
Nema tranzitne zemlje jedino ako su uveli direktan let Kina-BiH a recieved by local delivery company može lako biti da je stiglo u BiH
Ne vjerujem iskreno da ima direktan let iz BiH za Kinu. Cudno mi je sto su CN zadnja slova u kodu, obicno mi zadnja 2 slova nagovijeste tranzitnu zemlju.Nema tranzitne zemlje jedino ako su uveli direktan let Kina-BiH a recieved by local delivery company može lako biti da je stiglo u BiH
Kakve tebe muke more? Moja mama nije teta na salteru nego ekonomista, samim tim mogu samo racunovodstvo i slicno nauciti od nje. Pitala sam lijepo, nema potrebe za takvim tonom.Tranzitna zemlja je nešta drugo, ta slova na kraju bar koda označavaju poštu zemlje slanja i znači to što si ti navikla na HU nije tranzitna zemlja već madjarska pošta šalje kao pošiljku a do madjarske je bilo nešta drugo. Ovu pošiljku za koju se raspituješ šalje kineska pošta i CN je medjunarodna oznaka za KInu.
Bolje ti je da odeš kod mame na posao i uz kafu prostudiraš označavanje pošiljki i značenja statusa za praćenje pošiljki pa da nam ti ovde držiš predavanja a ne obrnuto.
Svima je tako brzo, i onda dodje do stajanja tu kada bude na carini. Meni se znalo dogoditi da mi stigne paket za 9 dana od porucivanja, dok recimo sada cekam rekordnih 19 dana za neka 2 paketa, mada znam da sve stigne u navedenom rokuPogledajte prilog 455527
Ne znam ali meni je ovo i dalje veoma brzo, za 8 dana od poručivanja već je na carini.. Od statusa "Elektronski prispela" 7 dana najviše treba dok ne stigne na adresu, dakle očekujem petak eventualno ponedeljak, što će biti 15 dana od naručivanja
I Postekspres puko. Poslao sam posiljku za Novi Sad u petak ujutru jos nije preuzeo kurir za isporuku danas za sutra. Od subote stoji u GPC NS i ne mrda.
Au, druže jesi naporan.. Napisao sam jer vidim da se mnogi žale na briznu isporuke@Darko95
Zar ti nije dovoljno 200.000 PT...RS primera u roku od 10 dana da ukapiras sistem i tempo isporuke ???
imaš li ti podatke koliko je kašnjenje i koliko je vraćenih/nestalih pošiljki?
Neverovatno
Vecina posiljki sa Temu na kucne adrese u Srbiji stignu u roku
od 10 do 25 dana od dana narucivanja
Posto vecina ovde nece da koristi generator i gleda podatke za PT...RS ,
necemo da gubimo vreme i da to isto pravimo za M-One.
Ko hoce moze i "peske" vrlo brzo da vidi stvarno stanje.
Naprotiv, paketomati su sjajna stvar za nas korisnike (ne zanima me pozadina svega i navodno traćenje resursa, to je sve plaćeno od poštarine), ne moram da čekam kurira da se smiluje i da dođe (ako dođe) i donese mi paket, mogu da dođem kada hoću i gde hoću i da podignem paket, bez čekanja u redu, bez rasprave sa šalterskim službenicima, bez besomučnog traženja paketa po gomilama i kutijama...Paketomati su zestoko tracenje resursa - trostruki posao u odnosu na
isporuku na salteru u posti , a vrlo cesto je razmak izmedju paketomata i
saltera 20m...
@Dopethrone
Da li sam vidis tempo isporuke preko PostExpress-a ?
Da li moras da "vijas" ljude ili mozes sam da vidis statistiku ?
Posto mozes da vidis , ja ti kazem da je tempo isti i preko M-One.
Isto tako je i za LA...HU sa AE
ali kao što vidiš vrlo često su i paketomati prepuni, pa te opet zovu da dođeš u poštu, što je češće, ii ponovo zadužuju kurira, što je ređe...kako god okrenemo traćenje resursa...da ne pričamo da pošiljke sad inicijalno šetaju svuda po srbiji pa ih vraćaju u beograd, recimo...koje je tek to traćenje resursa...Naprotiv, paketomati su sjajna stvar za nas korisnike (ne zanima me pozadina svega i navodno traćenje resursa, to je sve plaćeno od poštarine), ne moram da čekam kurira da se smiluje i da dođe (ako dođe) i donese mi paket, mogu da dođem kada hoću i gde hoću i da podignem paket, bez čekanja u redu, bez rasprave sa šalterskim službenicima, bez besomučnog traženja paketa po gomilama i kutijama...
kakvi su ti bili statusi, da li su dobio neke sms/viber poruke da će ti paket biti isporučen?2/2 paketa sa Temu su mi vraćena nazad, adresa tačna, broj telefona tačan. Ovo je debilizam teški.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari