Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Nema tranzitne zemlje jedino ako su uveli direktan let Kina-BiH a recieved by local delivery company može lako biti da je stiglo u BiH

Nema tranzitne zemlje jedino ako su uveli direktan let Kina-BiH a recieved by local delivery company može lako biti da je stiglo u BiH
Ne vjerujem iskreno da ima direktan let iz BiH za Kinu. Cudno mi je sto su CN zadnja slova u kodu, obicno mi zadnja 2 slova nagovijeste tranzitnu zemlju.

Tranzitna zemlja je nešta drugo, ta slova na kraju bar koda označavaju poštu zemlje slanja i znači to što si ti navikla na HU nije tranzitna zemlja već madjarska pošta šalje kao pošiljku a do madjarske je bilo nešta drugo. Ovu pošiljku za koju se raspituješ šalje kineska pošta i CN je medjunarodna oznaka za KInu.
Bolje ti je da odeš kod mame na posao i uz kafu prostudiraš označavanje pošiljki i značenja statusa za praćenje pošiljki pa da nam ti ovde držiš predavanja a ne obrnuto.

Trenutno su aktuelni UW01....CN kodovi.
Posiljke za BiH idu preko neke tranzitne tacke , koju Cainiao nepravilno oznacava :(

Tranzitna zemlja je nešta drugo, ta slova na kraju bar koda označavaju poštu zemlje slanja i znači to što si ti navikla na HU nije tranzitna zemlja već madjarska pošta šalje kao pošiljku a do madjarske je bilo nešta drugo. Ovu pošiljku za koju se raspituješ šalje kineska pošta i CN je medjunarodna oznaka za KInu.
Bolje ti je da odeš kod mame na posao i uz kafu prostudiraš označavanje pošiljki i značenja statusa za praćenje pošiljki pa da nam ti ovde držiš predavanja a ne obrnuto.
Kakve tebe muke more? Moja mama nije teta na salteru nego ekonomista, samim tim mogu samo racunovodstvo i slicno nauciti od nje. Pitala sam lijepo, nema potrebe za takvim tonom.

Screenshot_2024-08-26-15-26-38-092_com.einnovation.temu-edit.jpg

Ne znam ali meni je ovo i dalje veoma brzo, za 8 dana od poručivanja već je na carini.. Od statusa "Elektronski prispela" 7 dana najviše treba dok ne stigne na adresu, dakle očekujem petak eventualno ponedeljak, što će biti 15 dana od naručivanja

Isto je na aliju sada, madjari su ubrzali, svi paketi koje sam narucio 03.08 su 14.08 stigli u GPC, ali je problem što sve na statusu za carinu, zatrpani su, pa kačio je čovek od 01.08. mu stoji paket na carini.

Postar doneo juce dve posiljke sa Temu koje su imale status BG10200 otprema (3-4 dana). status evo i dalje stoji isti... M-one pa Dexpres brze stiglo i pracenje je ispravno. Posta je u problemu definitivno, jedva stizu da obrade pakete.

Koliko je trebalo za m-one od ovog statusa do dostave?

Screenshot_20240826_155009_Chrome.jpg

Pogledajte prilog 455527

Ne znam ali meni je ovo i dalje veoma brzo, za 8 dana od poručivanja već je na carini.. Od statusa "Elektronski prispela" 7 dana najviše treba dok ne stigne na adresu, dakle očekujem petak eventualno ponedeljak, što će biti 15 dana od naručivanja
Svima je tako brzo, i onda dodje do stajanja tu kada bude na carini. Meni se znalo dogoditi da mi stigne paket za 9 dana od porucivanja, dok recimo sada cekam rekordnih 19 dana za neka 2 paketa, mada znam da sve stigne u navedenom roku

PE obično šalje SMS kada je utovareno u dostavno vozilo a kada će stići kurir niko nezna, valjda dele do 19h a da ne bude na kraju možete podići pošiljku u pošti.

@Darko95

Zar ti nije dovoljno 200.000 PT...RS primera u roku od 10 dana da ukapiras sistem i tempo isporuke ???

@Dopethrone

Posiljke sa Temu imaju isti tempo ( 15-20 dana ) - nije vazno ko ih isporucuje.

@Altru

Da li se prosle godine AE nesto "uzbudio" zbog strajka u Srbiji ?

Da li postoji drastican procenat onih koji su odustali od narucivanja sa AE ?

Koliki je procenat neurucenih posiljki sa bilo koje platforme ???

Odgovori sam sebi i prestaces da umisljas da ce AE i Temu da "puknu" u Srbiji....

I Postekspres puko. Poslao sam posiljku za Novi Sad u petak ujutru jos nije preuzeo kurir za isporuku danas za sutra. Od subote stoji u GPC NS i ne mrda. Posta propala firma.

I Postekspres puko. Poslao sam posiljku za Novi Sad u petak ujutru jos nije preuzeo kurir za isporuku danas za sutra. Od subote stoji u GPC NS i ne mrda.

Tako sam i ja čekao par pošiljki iz unutrašnjeg transporta po par dana i "pre Temu-a" . Sve poslate danas za sutra, isporučene posle 5 dana, ali zato uredno naplaćena ekspresna poštarina. 😉

Nikad brže mi nije stigao paket. LS....NL, naručen 14.8. i juče (26.8.) preuzet u pošti. Da ne bude sve bajno i sjajno poslali su pogrešne slušalice i sva sreća što sam se suzdržao da ne otvorim odmah paket, nego sam kući natenane snimio otvaranje. Umesto Redmi Buds 5 Pro poslali Buds 4 Active... Poslao sam zahtev za refund i sada čekam da vidim šta će da bude.

Mene više i ne zovu za onaj pogrešno adresiran paket. Od 5 paketa sa Temu koji čekam nema nijednog😂

@Darko95

Odlican prikaz svakodnevice u Srbiji - mnogo lakse je verovati u gluposti
nego malo ukljuciti mozak

@NightCrawler

Koliko dana cekas ?
Da li je prekoracen predvidjeni rok za dostavu ???

imaš li ti podatke koliko je kašnjenje i koliko je vraćenih/nestalih pošiljki?

Imas ih i ti , ali neces da ih pogledas !!!

@Dopethrone

Neverovatno

Vecina posiljki sa Temu na kucne adrese u Srbiji stignu u roku
od 10 do 25 dana od dana narucivanja

Posto vecina ovde nece da koristi generator i gleda podatke za PT...RS ,
necemo da gubimo vreme i da to isto pravimo za M-One.
Ko hoce moze i "peske" vrlo brzo da vidi stvarno stanje.

EDIT :

Imate i za LA...HU preko milion primera - pogledajte statistiku , pa onda
recite ko prica gluposti ;)

Neverovatno

Vecina posiljki sa Temu na kucne adrese u Srbiji stignu u roku
od 10 do 25 dana od dana narucivanja

Posto vecina ovde nece da koristi generator i gleda podatke za PT...RS ,
necemo da gubimo vreme i da to isto pravimo za M-One.
Ko hoce moze i "peske" vrlo brzo da vidi stvarno stanje.

pa za m-one baš ne može peške da se vidi jer sam prečešljao sve teme i info je oskudan, sve su "otprilike info" jer im je tracking smeće. Zato i tražim konkretan info i iskustva ljudi koliko im odlazi vremena za obradu pošiljke od statusa za ulazak u Srbiju do dostave. Za Poštine je sve jasno.

Pre dva dana sam posiljku preusmerio na paketomat kad su mi poslali na viber poruku i malopre me zovu iz Poste i pitaju da li mogu u Posti direktno da preuzmem umesto u paketomatu posto je isti prepun kazu, rekoh mogu. Nije strasno jer mi je paketomat uz Postu pa ne idem nigde vise i dalje nego da su mi stavili u paketomat. Ali jedna druga stvar mi nije jasna, sto ne postave vise tih paketomata kad su prepuni kako kazu sami?

Zato sto ne mogu da ih kupe za 5 minuta, za to idu tenderi, pa dok se "dogovore", pa onda puf Temu odjednom i dobijes ovo.

@ekoguard

Paketomati su zestoko tracenje resursa - trostruki posao u odnosu na
isporuku na salteru u posti , a vrlo cesto je razmak izmedju paketomata i
saltera 20m...

@Dopethrone

Da li sam vidis tempo isporuke preko PostExpress-a ?
Da li moras da "vijas" ljude ili mozes sam da vidis statistiku ?

Posto mozes da vidis , ja ti kazem da je tempo isti i preko M-One.

Isto tako je i za LA...HU sa AE

Paketomati su zestoko tracenje resursa - trostruki posao u odnosu na
isporuku na salteru u posti , a vrlo cesto je razmak izmedju paketomata i
saltera 20m...
Naprotiv, paketomati su sjajna stvar za nas korisnike (ne zanima me pozadina svega i navodno traćenje resursa, to je sve plaćeno od poštarine), ne moram da čekam kurira da se smiluje i da dođe (ako dođe) i donese mi paket, mogu da dođem kada hoću i gde hoću i da podignem paket, bez čekanja u redu, bez rasprave sa šalterskim službenicima, bez besomučnog traženja paketa po gomilama i kutijama...

@Dopethrone

Da li sam vidis tempo isporuke preko PostExpress-a ?
Da li moras da "vijas" ljude ili mozes sam da vidis statistiku ?

Posto mozes da vidis , ja ti kazem da je tempo isti i preko M-One.

Isto tako je i za LA...HU sa AE

Koja statistika za m-one? Imaš ti neke konkretne podatke da potvrdiš da je tempo isti za Poštu i m-one, tj. da se jednakom brzinom obrađuju u Srbiji, nemaš, nagađaš, jer nemaš m-one tracking kojim bi mogao da to uporediš.

Paketomati su sasvim ok stvar, jedino da udare rok za preuzimanje max 24 sata i što bi bio problem i 5 dana da se sačeka da stigneš na red. Lepo je outlaw napisao ne čučiš ceo dan čekajući kurira da se pojavi, nema potrebe za čitanjem novina i slušanje žačopojki u redu da preuzmeš na šalteru, svratiš vraćajući se sa posla ili iz provoda.

Naprotiv, paketomati su sjajna stvar za nas korisnike (ne zanima me pozadina svega i navodno traćenje resursa, to je sve plaćeno od poštarine), ne moram da čekam kurira da se smiluje i da dođe (ako dođe) i donese mi paket, mogu da dođem kada hoću i gde hoću i da podignem paket, bez čekanja u redu, bez rasprave sa šalterskim službenicima, bez besomučnog traženja paketa po gomilama i kutijama...
ali kao što vidiš vrlo često su i paketomati prepuni, pa te opet zovu da dođeš u poštu, što je češće, ii ponovo zadužuju kurira, što je ređe...kako god okrenemo traćenje resursa...da ne pričamo da pošiljke sad inicijalno šetaju svuda po srbiji pa ih vraćaju u beograd, recimo...koje je tek to traćenje resursa...

da ne pričam koiko je ležernih ljudi kod kojih će pošiljke da čuče danima u paketomatu...ako postoji neki rok da ih podigneš, to su opet dodatni resursi da ljudi vade pošiljke koje stoje tamo danima...to je odgovor i @Mali Perica na rok od 24h, i to neko mora da prati i sklanja pošiljke koje neko nije podigao na vreme...s kojim ljudima će to da rade kad su već nakon par meseci u dubokom haosu...

Poslednja izmena:
2/2 paketa sa Temu su mi vraćena nazad, adresa tačna, broj telefona tačan. Ovo je debilizam teški.

Vrh Dno