Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Šta raditi ?
Od Alija sam dobio poruku da je pošiljka isporučena a nije.
Od 14.02 stoji da je u Srbiji.screenshot_215.png

Prilozi

• screenshot_217.png
    screenshot_217.png
    59.2 KB · Pregleda: 55
Molba za sve koji pišu o neregistrovanim pošiljkama (UA, UB, UC...) pišite dan kada je pošiljka dobila status Arrived at local delivery center umesto kada ste poručili, datum porudžbine ne znači ništa.

UC bi trebalo da imaju ALDC dok UB nemaju. Za UB je zadnji status kada se preda prevozniku (Departure from outward office of exchange) i trebalo bi da su kod nas posle tog datuma za 3-4 dana

Evo kako za UB idu zadnji statusi i koji je poslednji, inace konkretan primer, isporucen 2 meseca posle poslednjeg statusa. NS.

Prilozi

• Screenshot_20240408_235931_17TRACK.jpg
    Screenshot_20240408_235931_17TRACK.jpg
    155.9 KB · Pregleda: 40
Videcemo da li ce poslednji status za UC biti
Received by local delivery company ili ce dobijati
Arrived at local delivery center

Takodje , cekamo pocetak maja pa da vidimo da li ce Posta Srbije aktivirati novi sistem pracenja....

Ali verovatno nam ni to nece nista znaciti , ako se ne promeni sistem dostave i evidentiranja urucenja :(

Moje narucene 26.3. sa Alija nema nigde na lokalnom pracenju.
Samo cainao.

Neke sitnice koje mi u suštini ne trebaju su stigle, a ono što mi treba čekam od februara...1000005262.jpg

Moji UC imaju status i posle toga, ali se ne vide na AE nego na ship24, evo primera:

1712648457882.png

Na AE se poslednji vidi ovaj Received by local delivery company od 2.4. Da li postoji i neki status posle ovog mog poslednjeg, Departure from outward office of exchange?

Kako si našao u sandučetu, ovo treba da se uruči uz potpis? Ako je poštar potpisao umesto tebe i ubacio, bez tvog znanja, ja bih se žalio pošti na tvom mestu.

Covek je Rus, nije u toku s tim.

For future reference, as soon as you see RSBEGC and 10200 GPC Beograd, that means that the package is on it's way to you.

Usually it will arrive in a day or two unless it's weekend, then it will probably arrive on Monday.

So check your mailbox regularly once that happens.

Kako si našao u sandučetu, ovo treba da se uruči uz potpis? Ako je poštar potpisao umesto tebe i ubacio, bez tvog znanja, ja bih se žalio pošti na tvom mestu.

Da, ovo je veoma čudno. Naravno, paket je bio veoma mali, ali ne znam zašto se to dogodilo. Mislim da ću otići u poštu i pitati zašto se to dogodilo. Možda je to neki novi poštar

For future reference, as soon as you see RSBEGC and 10200 GPC Beograd, that means that the package is on it's way to you.

Ah I see, thanks.
Ali u svakom slučaju ovo nije prvi put da naručujem nešto od AE i znam da moram da stavim svoj potpis kada dobijem LA..HU pakete, pa je čudno što su to stavili u poštansko sanduče...

ЛА-ХУ за 15 дана испоручено...

Screenshot_20240409-103357-773.png
Screenshot_20240409-103514.png

@Ruski Vitez

That will happen (happened to me as well) when there are no customs expenses.

When the delivery guy needs to charge you something, he will usually contact you via phone so you can meet him outside or (rarely) try to find you by ringing on your door.

For some reason they treat LA...HU packages that have no additional expenses such as customs as UA...HU and just leave it the mailbox.

I forgot the important part - this is applicable for Belgrade customs.

When you see 11003 IZMENICNA POSTA Приспела status and RSBEGC as the next status (usually time difference is in minutes or hours) - that usually means that they saw your package and decided that it will not go through additional customs procedure.

That means they wont charge you anything.

Stigla jedna LA0613...HU, poručena 21.03., status HU-HU1005 od 03.04. pošta 11120 Beograd Kraljice Marije.

Napokon stigao UB sa zadnjim statusom Departure from outward office of exchange 04.03.

UA HU Arrived at local delivery center, 4 marta ,stigla danas + 2 LA HU 15 dana puta

@Lanikor pusti coveka da uci srpski, vidis da ima volju ;)

Poslednja izmena:
Meni zato te veće stvari uzme PE pa naplati i poštarinu pored PDV-a i otvaranja a kad kažem kuriru da nisam na adresi, sutradan u pošti platim koliko i piše na onom papiru 🤡
Pošta je sve veče pakete prebacila na postexpres. To su mi sami oni rekli. Sve što prelazi veličinu poštareve torbe

LA-HU narucena 25.03. stigla danas, Beograd

Meni PE nije naplacivao nista , doduse mozda mi je dostavljao nezvanicno ,da pomogne kolegi.

Nazad
Vrh Dno