Carinu ne, PDV moždajel cu morati da placam carinu za bubice 12.5$
Ne znam sta da ti kazem, ja sam sa Juno narucio neku plocu, Royal Mail First class ali neregistrovanu. Poslata 5.2. jos uvek je nema. Mozda je bolje uzeti sa pracenjem.Ima li ko iskustva sa naručivanjem iz UK preko royal mail international? Koliko brzo ide i jel se isplati uzeti sa praćenjem tj na potpis?
Nikakve veze to nema, možda sa praćenjem bude da nešto brše da stigne do Srbije ali onda upadaš u "BINGO" mašinu našeg poslovanja u državnim firmama pa kad te izvuku za carinu i dostavu. Koliko vidim oni to rade random i kao "lopatom" , šta prvo zagrabe ...Ne znam sta da ti kazem, ja sam sa Juno narucio neku plocu, Royal Mail First class ali neregistrovanu. Poslata 5.2. jos uvek je nema. Mozda je bolje uzeti sa pracenjem.
Naručio sam nešto sa eBay-a sa praćenjem. Poslato 1. februara. Poslednji status od 5. februara da je prispela na izmeničnu poštu 11003. Od tada ne mrda.Ima li ko iskustva sa naručivanjem iz UK preko royal mail international? Koliko brzo ide i jel se isplati uzeti sa praćenjem tj na potpis?
Seller's Shipping Method - Tracking Unavailable
$2.07 - Seller's Shipping Method - Tracking Unavailable
$5.81 - Cainiao Standard For Special Goods - Tracking Available
$5.88 - AliExpress Standard Shipping - Tracking Unavailable
The estimated date written on the AliExpress page is inaccurate
Koliko vredi to sto narucujes,SunYou je ok stize za 15-25 dana,bar meni,inace kod sunyou uvek pise da ima pracenje.Narucio bih nesto sa AliEx-a.. Prodavac po default-u ne nudi 'free shipping' (i nema ga u opcijama).
Po defaultu je shipping $2.07. Kada se pogleda koji je shipping u pitanju, pise:
Pomislih da je mozda u pitanju AliExpress Standard Shipping. Medjutim kada kliknuh da mi izlista i ostale mogucnosti, pisalo je:
![]()
Posto sam ovde saznao da iako za 'AliExpress Standard Shipping' pise 'Tracking Unavailable' u stvari tracking postoji jer je to neki bug u sistemu.
Isprva sam pomislio da je ovaj Seller's Shipping Method - Tracking Unavailable zapravo AliExpress Standard Shipping - Tracking Unavailable.
Posto je prodavac clan jednog poznatog foruma gde se naveliko prica o proizvodima koje i on prodaje, poslao sam mu 'tamo' PM i pitao koji je shipping u pitanju koji on koristi i da li cu dobiti validni tracking #. Ovaj drugi deo za tracking # mi je 'izvrdao sa odgovorom' tj. nije mi odgovorio, a za shipping method kaze da koristi SunYou logistics.
Takodje za 'njegov' shipping method (SunYou) je pisalo Estimated delivery - May 04, dok je za druge dve opcije pisalo Mart 28 i Mart 29. Na pitanje zasto je tolika razlika sa njegovom shipping method-om, napisao je:
Ok, znam ali zasto je tolika razlika u vremenu. Pritom vecina recenzija ostavljenih kod njega je od ljudi koji izuzetno hvale brzinu dospeca.
Elem, dodjoh ovde i u search ubacih 'SunYou'. Dobih dosta rezultata. Vecinu, tj. dobar deo postova gde se spominje SunYou je ostavio @sasa022 .
@sasa022 pre nekoliko godina, tamo negde 2020 i 2021 si imao negativne komentare po pitanju SunYou posiljki. Medjutim imas dva posta iz 2021 koji su u suprotnosti:
25.01.2021 - "Sto se tice free isporuke - pokusajte da izbegnete Cainiao - SunYou kombinacije"
^ U mom slucaju postarina nije 'free', placa se (2.07) pa i dalje pise 'tracking unavailable"
13.07.2021 - "SunYou - stizu prilicno brzo ( i R i U jos brze )"
10.01.2024 - "Cainiao Standard for Special Goods je SunYou preko Litvanije"
^ koliko znam, ovo je uvek registrovana posiljka i skoro uvek je cena postarine vrlo blizu cene za AliExpress Standard Shipping.
Ako u opcijama za izbor shippinga vec postoji izbor za Cainiao Standard for Special Goods' (za $5.88) a prodavac mi rekao da koristi SunYou, pritom mi naplacuje $2.07 za to, nekako dolazim do zakljucka da mi naplacuje za SunYou neregistrovanu posiljku (koja nije 'Cainiao Standard for Special Goods' ?
@Bojan42 12.01.2024 - "SunYou ide preko Litvanije,zadnji paket koji sam narucio 16.12 stigao mi je 30.12,znaci za 14 dana."
@tobacco road 02.02.2024 - "SunYou, posle nekih 10 dana dobiješ alternativni broj, najčešće ide preko Litvanija. Prati na Postal Ninja I tamo ćeš videti drugi broj za praćenje."
@Linuxer "Zasto su pojedine prodavnice sklonile "sunyou" shipping opciju? Bukvalno mi se vise ne isplati 5 puta skuplji shipping i nemam tracking."
^ Da li hoces das kazes da je sa SunYou uvek bio tracking? Ili postoji SunYou sa trackingom i SunYou bez trackinga?
^ Eto, da neko ne kaze da nisam koristio 'search' pre postavljanja pitanja.
Dakle, moze li mi neko pomoci da shvatim i razresim misteriju oko SunYou?
- Jel' uvek sa njima ima tracking, ili nekada ima, nekada nema?
- Jel' uvek dobijes neki levi broj koji na Postal Ninja postane 'pravi' sa trackingom (dobijes novi), ili moze da bude prvo 'levi' broj pa onda na Postal Ninja dobijes trackinga ali neregistrovan, tj. kada stigne u Sbriju (ili gde vec da stigne) nemas dalje informacija kao sa i svim ostalim posiljkama sa AliEx-a koje nemaju tracking?
- Da li je SunYou stvarno toliko brz (14 dana) kao sto je neko ovde spomenuo, posto bi se to poklopilo sa gomilom recenzija koje ostavljaju kupci na stranici prodavca u vezi sa brzinom posiljke gde je svi hvale?
Dakle, sta da mislim o SunYou? Da li da tu opciju ostavim kao izabranu (jer je default) kod prodavca (a placa se $2.07) a pise 'tracking unavailable' (mozda je slicna fora kao kod AliEx Standard Shipping gde isto pise 'tracking unavailable' a zapravo je bug u sistemu i tracking dobijas)?
Imao sam jedno 20-25 posiljaka preko SunYou,zadnja je bila pre mesec dana,stigla za 18 dana,inace nikad duze od 25 dana nije bilo.Kod mene je uvek pisalo SunYou i da ima pracenje,do sada znam samo za Standard da pise da nema pracenje a ustvari ima.To kada pise sellers method uvek sam dobija neregistrovanu posiljku ali opet sve sto sam narucivao tada je bilo ispod 5 dolara pa se i podrazumevalo.Pretpostavio sam da ce neko i to pitati.
Model koji ja razmisljam da narucim je oko 15-16 dolara (bez postarine).
Da je posiljka znatno skuplja, npr. 50-ak dolara, ne bih se mnogo cimao i trazio informacije u vezi SunYou vec bih koristio AliExpress Standard Shipping i to bi bilo to.
(kao sto sam i uradio pre nedelju dana kada sam narucio nesto vece vrednosti)
Medjutim, vredelo bi da znam sta da mislim o SunYou bez obzira na vrednost posiljke.
Kad si narucivao preko SunYou uvek si placao dodatno za tu postarinu? Nije nekad bila besplatna? Znam da prodavac nekada u cenu samog proizvoda ukljuci i cenu postarine pa onda napise da je postarina besplatna. Ali, da li je nekada za SunYou pisalo 'tracking unavailable' ili je uvek pisalo 'tracking available'?
Zbunjuje me to sto pise 'tracking unavailable' a prodavac mi je preko private message na forumu rekao da koristi SunYou. S'druge strane @Linuxer je napisao da su neke prodavnice uklonile SunYou kao opciju? Mozda to ima neke veze interno sa AliExpress-om, pa je mozda sam prodavac odlucio da ih ne ponudi 'javno' pa zato pise 'Sellers Shipping Method' a prilikom tog izbora je izabrao 'template' od neke druge postarine koja je bila sa 'tracking unavailable' pa samo umesto imena kurira napisao 'Sellers Shipping Method'? Ne znam, sto su sve teorije i pretpostavke koje imam a naravno nista konkretno ne mogu iz njih da zakljucim. Zato sam i pitao ovde, u pokusaju da dodjem do nekog odtovora.
LT registrovane@twister
Pitanje je preko koje zemlje SunYou trenutno vrsi isporuku za Srbiju.
Nisam 100% siguran , ali mislim da za registrovane posiljke nije vise LT ,
nego NL ili SK ( ali stizu isto brzo kao i LT )
Za neregistrovane SY za 2024-tu nemam informaciju.
SunYou je u proslosti u par navrata imao seme preko Malezije
( kodovi su bili MY i od raznih drzavica - ostrva izmedju Azije i Australije )
Te posiljke nisu imale realno pracenje i desavalo se da budu u tranzitu
po 3-4 meseca
Ako narucis preko SY , nemoj zaboraviti da oduvek imaju pogresan status
kada posiljka stigne u tranzitnu zemlju - oznace da je stigla u Srbiju.
@Bojan42
Registrovane / neregistrovane posiljke ?
Preko koje zemlje ( LT,NL,SK... ) ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari