Šta je novo?

Potreba za SSD-om ?

Jedno upoređenje, na jednom komputeru 2 systema. Win8 na SSDu i 7mica na 350GB WD, zelenku. Kad ponekad butujem sa HDDa 7micu sve izgleda kao da sam se vratio na 10 godina stariji kompjuter. Sreća pa ne moram da palim 7micu često, samo za neke igrice kad klinci dođu. Inače, na SSDu su samo važni programi a neke igrice i ostalo naterano da se instalira na 750GB HDD.

Meni je ssd jedna od najboljih investicija sto se kompjutera tice. Ako imas para za njega,stvarno vredi uzeti.

A sta konkretno radis na racunaru kada primecujes toliko tu brzinu bez koje ne mozes ?

neko ne moze bez brzine, neko ne moze bez 60fps-a, neko ne moze bez 16gb rama, neko bez 5tb hdd-a...

A sta konkretno radis na racunaru kada primecujes toliko tu brzinu bez koje ne mozes ?

Uostalom, šta će mu i više jezgara, kada je jedno sporije sasvim dovoljno.

Bolje jedno vruće pivo nego četiri 'ladna.

neko ne moze bez brzine, neko ne moze bez 60fps-a, neko ne moze bez 16gb rama, neko bez 5tb hdd-a...

Upravo tako,volim da mi brzo butuje i da ne cekam da mi windows bude spreman za koriscenje za 3,4 min. Kada jednom naviknes na ssd, tesko je vratiti se na hdd.

@CountMike
green serija je poznata po sporosti, nije fer to uporedjivati sa ssd-om.

ako imas dobar hdd (ili vise njih, raid0), bolje je sacekati da jos padnu cene ssd-a.
ionako (verovatno) butujes racunar jednom dnevno.

@Drakensanger
jeste, bolje je jedno pivo jer je jeftinije i manje stetno po zdravlje.

Poslednja izmena:
U teoriji sve prodavnice, ukoliko kupuješ online. U praksi, ne baš.

Izgleda da je vecina ljudi u prijepolju ( sto ukljucuje i moje drugove, ili su bez SSD-a ili nemaju pojma sta je to) arhaicna. Neki i dalje butuju komp sa 80GB HDD-a i Intel PIII procesora radi "kantera " :d Njima i 10K mnogo :) Ali prvo sam nasao dobru cenu za BF4+ Premium bundle, pa ce tu da padne 75evra, SSD ide posle :D

Ja sam u svom laptopu imao HDD Seagate Momentus na 7200 obrtaja. Pre par dana sam ga izvadio i ubacio SSD Kingston HyperX 3K SH103S3B/120G, 555/510MB/s i preporodio se. Jedina greska je sto ga ranije nisam kupio :) razlika je bas ali bas ocigledna

Druga, greska ti je sto nisi uzeo veci, a treca sto nisi uzeo bas Samsung 840evo od 250GB za 140-ak evra... ;)

Pa radnja koja ima dve iste reči u imenu. Odeš lepo i popričaš sa njima trebalo bi da bez problema može.

A po kojoj logici ce mu dati ssd da ga koristi par dana pa da im ga vrati? Sta posle oni da rade sa ssd-om koji je neko koristio , da ga polovnog prodaju nekome kao novog ( sto i rade sa raznoraznim komponentama koje ljudi vracaju cak i bez razloga ). Naravno da mu nece vratiti pare. Jedino moze da poruci online pa da vrati u roku od 14 dana cak i ako sve ok radi, ali msm dokle cemo tako dogurati ako ljudi budu uzimali na testiranje pa vracali eto tako bez ikakvog razloga.

Druga, greska ti je sto nisi uzeo veci, a treca sto nisi uzeo bas Samsung 840evo od 250GB za 140-ak evra... ;)
Pa vidis nisam hteo da uzmem samsung nego iskljucivo Kingston, veci mi ne treba jer mi je sasvim dovoljna 120GB C particija pogotovo sto mi 60GB prdi prazno, a treca stvar nikad iz kuce ne bih dao 140 eura za ssd u kesu nego moja firma saradjuje sa win winom tako da sam ga uzeo preko plate i rata mi za njega 650 din od svake moje uplate ;)

Ja sam u win winu kupio logitech G 700 misa za laptop i pokajao se cim sam ga doneo kuci, posle tri dana ih okrenem i pitam dali mogu da ga vratim, znaci kako si ga izneo iz radnje tako isto moras i da vratis imas rok 7 dana da se predomislis, novac NE VRACAJU nego iskljucivo druga roba u istoj vrednosti. Sto se tice SSD-a kad se formatira ko ce znati da ga je neko koristio 5-6 dana.

Da tako sam i ja otisao do radnje u ZR da kupim zvucnike i tamo 3 radnika i pitam ih jel mogu ja da vratim zvucnike ako sa njima postoji problem ( jer sam u emmiu narucio par dana ranije zvucnike pa su ludovali na signal mobilnog telefona ) i radnici mi kazu NE MOZE , kad roba izadje iz radnje ne mogu oni da mi posle vrate novac. Ovo nisam vide, mozda je nesto novije, ali svakako u WW ne kupujem bas iz tog razloga sto dosta robe prodaju kao novo a neko je koristio to i vratio...

Trebalo bi cini mi se po zakonu da sve prodavnice rade kao i win win tj da imas fore 7 dana da vratis ako ti ne odgovara roba, samo sto to niko ne postuje. Ja sam platio misa 11700 din i nije mi odgovarao da nisam imao mogucnost da zamenim za drugi mogo sam samo da se slikam sa njim to sto je bio kod mene 3 dana to ne znaci da on nije i dalje nov, novac ti niko nece vratiri ali je i zamena odlicna ja sam uzeo logitech MX anywhere koje je odlican mis za laptop, panasonic bezicni telefon, usb fles produzne kablove diskove ...... sve u robi do 11700 koliko je kostao taj mis

Trebalo bi cini mi se po zakonu da sve prodavnice rade kao i win win tj da imas fore 7 dana da vratis ako ti ne odgovara roba, samo sto to niko ne postuje. Ja sam platio misa 11700 din i nije mi odgovarao da nisam imao mogucnost da zamenim za drugi mogo sam samo da se slikam sa njim to sto je bio kod mene 3 dana to ne znaci da on nije i dalje nov, novac ti niko nece vratiri ali je i zamena odlicna ja sam uzeo logitech MX anywhere koje je odlican mis za laptop, panasonic bezicni telefon, usb fles produzne kablove diskove ...... sve u robi do 11700 koliko je kostao taj mis

Po toj logici odes u radnju i kupis 5 pakovanja virsli i dodjes kuci obaris jedno pakovanje i ne svidja ti se ukus i onda ides da vratis ona 4 pakovanja? :D To je dobra volja trgovca hoce ti izaci u susret, jer nema logike za tako nesto, msm kupis nova kola i vratis ih posle 3 dana prodavcu sa obrazlozenjem da lupam motor ne vuce kako si ti mislio da ce vuci i sta onda? :D Nzm kako ti npr ali ja kad kupujem novo ocekujem da je to zaista novo, ako je to neko pre mene koristio makar i pola dana to za mene vise nije novo iako mu je mozda stojalo na stolu i gledao je u to nesto. Bzv idemo u offffff.

Isto tako u tempu npr sam kupio pojačavač za antenski signal vratio kad sam video da mi ne koristi. U win win u vratio džojstik koji mi nije odgovarao za PES. Pitajte preko call centra ako ne verujete. Ovo je inače normalno u americi.

Po toj logici odes u radnju i kupis 5 pakovanja virsli i dodjes kuci obaris jedno pakovanje i ne svidja ti se ukus i onda ides da vratis ona 4 pakovanja? :D To je dobra volja trgovca hoce ti izaci u susret, jer nema logike za tako nesto, msm kupis nova kola i vratis ih posle 3 dana prodavcu sa obrazlozenjem da lupam motor ne vuce kako si ti mislio da ce vuci i sta onda? :D Nzm kako ti npr ali ja kad kupujem novo ocekujem da je to zaista novo, ako je to neko pre mene koristio makar i pola dana to za mene vise nije novo iako mu je mozda stojalo na stolu i gledao je u to nesto. Bzv idemo u offffff.

Ne znam dali si nekad kupio nova kola ali ja jesam 2011 i uopste nije tako kao sto ti pricas u Ovlascenom Servisu imaju test vozila tako da auto koji bih zeleo da kupis mozes da provozas i testiras pre konacne odluke ;) zamisli ides da kupis kola od 11000-12000 eura na slepo dali bi ih kupio? pa naravno ne pre nego sto ih probas.
Poredis prehranu i tehniku sto je glupo, prodavci tehnike nemaju tu mogucnost kao prodavci kola jer zamisli da imaju od svakog proizvoda po jedan test uredjaj.
Drugo te stvari nisu ni malo jeftine i kupuju se na slepo jedino sto imas je po forumima komentare i pozitivne i negativne ali ti koji to kupujes nikad nisi imao dodira sa tim, pa dati 100-150 eura za nesto i da ti ne odgovara je cit bacen novac. Meni licno odgovara ta mogucnost, a dosta stvari sam kupio u win winu i jedino sam misa vratio i kupovacu i dalje kod njih samo zbog te mogucnosti i druge povoljnosti koje imam kod njih.
Sto se tice SSD-a kuio sam kod njih koji je bio zapakovan i ja sam mu kuci skinuo foliju kao i mis Logitech G700, mis logitech MX anywhere nije bio u celofanu skinut je dali je bio kod nekog na probi ili ne to ne znam i ne smeta mi ali znam da je bio potpuno nov kad sam ga doneo kuci i da radi perfektno bez greske. Tako da ne bude zablude da je kod njih sva roba bila na probi.

Ne znam dali si nekad kupio nova kola ali ja jesam 2011 i uopste nije tako kao sto ti pricas u Ovlascenom Servisu imaju test vozila tako da auto koji bih zeleo da kupis mozes da provozas i testiras pre konacne odluke ;) zamisli ides da kupis kola od 11000-12000 eura na slepo dali bi ih kupio? pa naravno ne pre nego sto ih probas.
Poredis prehranu i tehniku sto je glupo, prodavci tehnike nemaju tu mogucnost kao prodavci kola jer zamisli da imaju od svakog proizvoda po jedan test uredjaj.
Drugo te stvari nisu ni malo jeftine i kupuju se na slepo jedino sto imas je po forumima komentare i pozitivne i negativne ali ti koji to kupujes nikad nisi imao dodira sa tim, pa dati 100-150 eura za nesto i da ti ne odgovara je cit bacen novac. Meni licno odgovara ta mogucnost, a dosta stvari sam kupio u win winu i jedino sam misa vratio i kupovacu i dalje kod njih samo zbog te mogucnosti i druge povoljnosti koje imam kod njih.
Sto se tice SSD-a kuio sam kod njih koji je bio zapakovan i ja sam mu kuci skinuo foliju kao i mis Logitech G700, mis logitech MX anywhere nije bio u celofanu skinut je dali je bio kod nekog na probi ili ne to ne znam i ne smeta mi ali znam da je bio potpuno nov kad sam ga doneo kuci i da radi perfektno bez greske. Tako da ne bude zablude da je kod njih sva roba bila na probi.

Na konto kola, nisam nikada kupovao nov automobil, a ti pominjes probnu voznju, znam ja da imas pravo na probnu voznju, ali isto tako mozes traziti u radnji da probas misa, tastaturu, kameru, lt ili nesto trece, i sta onda, doneses kuci i posle 3 dana ti se ipak ne svidi neki aspekt tog proizvoda ili nadjes na netu nesto slicno i svidi ti se to, sta onda vratis u radnju naravno. Jel bi tako i kola vratio?

Uostalom bzv off topikujemo evo citaj ovde http://forum.benchmark.rs/showthrea...one-i-praksu&p=3495081&viewfull=1#post3495081 od posta 2948.

Poslednja izmena:
Bratu su jednom dali greškom 500gb a on je kupio 1tb. Ja to nisam znao i sve instalirao i on kad je video odneo i zamenio. Kontam da ga nisu bacili već dali nekom drugom.
Elem ja isto razmišljam o ssd-u. Imam lap sa i7 i običan hdd na 5400rpm. Kontam da bih osetio razliku kad pokrećem Eclips ili virtuelnu mašinu pa u njoj Visual studio:)

Bratu su jednom dali greškom 500gb a on je kupio 1tb. Ja to nisam znao i sve instalirao i on kad je video odneo i zamenio. Kontam da ga nisu bacili već dali nekom drugom.
Elem ja isto razmišljam o ssd-u. Imam lap sa i7 i običan hdd na 5400rpm. Kontam da bih osetio razliku kad pokrećem Eclips ili virtuelnu mašinu pa u njoj Visual studio:)

E tebi vec treba SSD i to solidan. Ja jos uvek vagam posto ce sve ici u paketu sa plocom, grafom, procesorom, nego da li i dalje moze da se proda Phenom II 955Be za solidne pare, zajedno sa plocom i 4GB DDR3 rama, eventualno i grafa 6950.
Eto opet off topic :)

Baš kod takvih i sličnih stvari se i oseti najviše, kupi ga druže nećeš se pokajati.

Ja sam u laptopu dobio HDD na 5400 od 500GB, a imao sam kuci nov HDD od 320GB na 7200, posle mesec dana rotiram hard izbacim od 5400, a ubacim 7200 i bas je bila razlika par puta sam i rotirao ma reko bolje da bude veci hard al ne vredi kad onaj drugi radi bolje pa vracao, sad ubacio SSD i bas je ogromna razlika ne bih se sad vratio na hard nikad, bas je ostena razlika ubacio sam mu umesto DVD-a optibay u koji HDD i u njega sam ubacio onaj veci hard od 500GB da bude magacin.

Nazad
Vrh Dno