Šta je novo?

PotPlayer (naslednik KMPlayer-a)

Potrazi multiple launching, podeseno ti je da ih ubacuje u plejlistu.

To je to, zahvaljujem.

Jos jedno samo pitanje pa da se nadam se skrasim sa nekim plejerom, moze li se ikako ukloniti onaj ljubicasti tekst pri premotavanju, pojacavanju zvuka itd.

Verovatno Options/OSD..

Nasao, hvala.. Vec par dana se je*avam sa plejerima i ni sa jednim da se skrasim. VLC najbrze otvara, cak nasao i vrh skin, ali pri premotavanju se tripuje slika i zvuk, na trenutak ostane deo prethodne scene, na desetinu sekunde ali opet iritira, a zvuk kad pojacavam smanjujem odradjuje sa zakasnjenjem.
Skinem GOM, uradio svoj skin sve full nemam zamerki, onda mi trazi update i posle updatea primecujem malo trzanje videa..
Pa onda mislim Pot to je to, (glupo ime btw), kad ono razvlaci sliku kad su one 16:5 rezolucije :) Jedva nadjem opciju da dodaje crne trake.. U principu to je to, kad bi samo otvarao fajlove kao VLC, i kad ne bi prvo izbacio 480x320 na trenutak pa tek onda pravu velicinu, bilo bi jos bolje :)

Poslednja izmena:
Kako podesiti zvuk, naime isti materijal na VLC je jako glasan a na ovom plejeru tih. Sva podešavanja su na oba recommended

Podesi zvuk kao na ovoj slici i cuce se jace.

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    44.4 KB · Pregleda: 630
Ne znam da li je subjektivno ali mi se čini da je sad posle podešavanja koje si naveo zvuk ok.
cheers

Jeste jeste, resi problem. ;) I kod mene je sa novom verzijom isti problem postojao. To ga resava.

Kritika, sta si na kraju uradio sa tim problemom? Jel koristis LAV filtere? Meni ovo ipak ne resava problem kada sam sve proverio i podesio... Mnogo je tise, bar 50%, a filtere i sve ostalo sam podesio kao ranije, samo sto su nove verzije filtera i pot-a.

Kapiram da madVR daje najbolji kvalitet slike, mene zanima da li mijenjati nesto i u ovim drugim postavkama?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    109.7 KB · Pregleda: 129
Kritika, sta si na kraju uradio sa tim problemom? Jel koristis LAV filtere? Meni ovo ipak ne resava problem kada sam sve proverio i podesio... Mnogo je tise, bar 50%, a filtere i sve ostalo sam podesio kao ranije, samo sto su nove verzije filtera i pot-a.

Čini mi se da je problem rešen sa opcijom koja je navedena. Lav imam na laptopu ali kako pot uopšte zauzima mnogo resursa a prevashodno diže temperaturu sve više koristim MPC-HC skoro po default setovanjima i nema problema

Valjda bolja komunikacija graficke i player-a.

Aha, našao sam... http://forum.doom9.org/showthread.php?p=1426701

Evo šta kaže sam Madshi: "In exclusive mode madVR has full control over the GPU and does not need to share control with the OS or other applications. The main benefit is that frames are switched by a GPU hardware interrupt exactly during VSync hardware events. That guarantees that there's no tearing. In windowed mode, madVR has to share control with the OS and other applications. Frame switching is done by actually copying the the new frame over the old one pixel by pixel. That is still done by the GPU hardware, but it's more time consuming and there's no guarantee that there's no tearing."

Ja ne koristim exclusive mode i nemam nikakav tearing, ali zato što koristim reclock. Pre reclocka sam imao frejm dropove zbog teranja 24p sadržaja na ekranu sa 60Hz osvežavanjem.

Nisam siguran da li exclusive mode rešava iste boljke kao reclock, ali ću da probam varijantu sa exclusive modom i bez reclocka.

Baš me zanima da li će sve tako šljakati kako treba ili će reclock ipak morati da ostane.

Poslednja izmena:
In exclusive mode madVR has full control over the GPU and does not need to share control with the OS or other applications. The main benefit is that frames are switched by a GPU hardware interrupt exactly during VSync hardware events. That guarantees that there's no tearing. In windowed mode, madVR has to share control with the OS and other applications. Frame switching is done by actually copying the the new frame over the old one pixel by pixel. That is still done by the GPU hardware, but it's more time consuming and there's no guarantee that there's no tearing.
http://forum.doom9.org/showthread.php?p=1426681#post1426681

Ako ti sve radi dobro ne menjaj.

Meni ako stavim MadVR, pravi krs granulisanu sliku. I uopste mi nije jasno.

Poslednja izmena:
Nije od pomoci, kada izaberem MadVR u player-u ne da mi podesavanja. MadVR sam podesio kada sam koristio KMP, i radilo je odlicno.
Nije mi jasno sa Pot, mozda je problem jer u pitanju x64...

Nece da moze na 64bita... Instaliraj 32bitni pot. Nego zasto ne probas MPC u kombinaciji sa LAV filterima i madvr?

Ja sam dugo koristio km, zatim pot player i sad mpc. Mali brz, a ima sve sto treba + podrzava ga Unified Remote Full (daljinski upravljac za amdroid telefon)

Pa u tome je problem, instaliraj 32-bitni pot i sve 32-bitno od kodeka. Nema potrebe za 64-bita tu, a pritom ni ne radi.

I ja sam to isto pokušao kad sam nabacio 64-bitni OS, ali sam imao problema i posle sam negde i pročitao da madvr neće na 64-bita da radi kako treba.

Inače često mi se dešava da na 64-bitnom OS-u mnoge aplikacije rade mnogo bolje u 32-bitnom, nego u 64-bitnom, valjda zato što je većina užasno optimizovana za 64-bita, pa se izgleda ni ne isplati instalirati ih.

Hvala Bogu pa mi nightly i adobe paket uredno rade u 64-bitnim varijantama.

MPC mi se uopste ne svidja. Sa KMP sam tesko presao, jer mi je bas lezao, ali su ga upropastili potpuno, i na ovu 3.7 verziju mi je pukao film.
Nisam znao da madVR ne radi na x64 plejeru. A kodeke imam 64-bit LAV najnovije, i lepo radi sve, jedino eto madVR nece.
Ja u principu vise volim 64-bit programe da drzim. I sve sto ima u toj varijanti radije koristim.

Ja u principu vise volim 64-bit programe da drzim. I sve sto ima u toj varijanti radije koristim.

Ali problem je u tome što je mnogo programa užasno optimizovano u 64-bitnim verzijama, zato i mnogo bolje rade 32-bitne verzije tih programa, uključujući i ovu trenutnu situaciju sa madvr-om i potplejerom.

64-bitne programe valja koristiti samo za one aplikacije koje zahtevaju mnogo memorije (više od 3.25gb ili koliko je već ograničenje na win 32-bitnim OS-ovima), a pošto ti, koliko vidim, imaš 2gb memorije, nije mi jasno zašto uopšte držiš 64-bitni os.

Instaliraj ti lepo 32-bitni pot i sve 32-bitne kodeke (koristi uputstvo s onog linka kojeg sam okačio) i ima da ti profercera sve u šesnaes'.

U profilu mi pise X2=4GB.
Problem imam samo sa madVR, koji ocigledno nema 64-bit varijantu i s toga ne moze da radi u 64-bit Pot. Kao sto uostalom ne rade ni 32-bit kodeci.
Mene je samo interesovalo da li moze da radi madVR na 64-bit Pot. Kodeke imam instalirane, i sve mi i radi. Doduse, mozda ima i neki bug u Pot 32-bit, pa da madVR nece kod mene. :D

U profilu mi pise X2=4GB.

A i ja sam ćorav, tj ni ne pročitah do kraja... :d

Problem imam samo sa madVR, koji ocigledno nema 64-bit varijantu i s toga ne moze da radi u 64-bit Pot. Kao sto uostalom ne rade ni 32-bit kodeci.
Mene je samo interesovalo da li moze da radi madVR na 64-bit Pot. Kodeke imam instalirane, i sve mi i radi. Doduse, mozda ima i neki bug u Pot 32-bit, pa da madVR nece kod mene. :D

Tako je, madvr ne radi u 64-bitnom setupu.

Pa sa 32-bitnim kodecima i 32-bitnim pot player-om madvr bi trebalo da radi bez problema. Barem je tako kod mene.

Ako hoćeš da budeš siguran, probaj da, pored postojećih, instaliraš i 32-bitne kodeke, kao i 32-bitni pot player i lepo sve to podesiš u njemu.

Možeš pre svega toga da sva podešavanja exportuješ u reg. fajl, kako bi posle vratio jednim klikom sve na staro stanje ukoliko bi da se vratiš posle na 64-bitni potplayer i kodeke.

Sta su inace ''Pot Player Live files''?

I mogu li da prebacim podesavanja iz jednog u drugi (64 u 32-bitni)?

I naravno radi madVR u 32-bit.

Poslednja izmena:
Pa naravno da radi.

Ne znam za live files, ali možeš u opcijama da exportuješ sva podešavanja u reg fajl. Kad instaliraš drugu, čistu verziju pot-a, posle instalacije samo klikneš na taj reg fajl i eto ti podešavanja.

To sam ti već napisao u prethodnom postu.

Nazad
Vrh Dno