Šta je novo?

PotPlayer (naslednik KMPlayer-a)

Jel moze ovaj plejer da trazi titlove online kao Bsplejer? Ako moze kako,ja ne vidim tu opciju?

Koliko znam, mislim da nema tu opciju (doduše meni nikad nije trebalo)

sent using tt 2

Da li u pot player-u ima opcija za pomeranje video na sledeci titl po redu. U km player-u su to bili ''<'' ''>''.
Meni je ta opcija mnogo korisna pogotovo kad proveravam da li je titl dobar.
Inace pot player meni bolje radi sto se tice mkv fajlova.

Pa ista komanda je i ovde? Upravo proverio.

promeni skin na km player pa probaj

isto presao sa sa km-a na pot. 100% nista nisam menjao u opcijama ali mi tako radi

Ja imam verziju 1.5.32007 beta. Na km player-u su ''['' i '']'' su za stelovanje titla ako kasni ili zuri. Kod pot-a je za resync audia. Na pot-u su to dugmad < >, dok su na kmp ti shortcuts-ovi sluzili za premotavanje videa na sledei titl po redu.
Ja ne znam mozda se ne razumemo ova opcija o kojoj pricam nema veze sa stelovanjem titla ako kasni ili zuri.

1.5.32338 32 bit

Da li PotPlayer ima (kao i Kmplayer):
1. Opciju da predje na naredni/predhodni titl? Znaci upalim film i recimo da je prvi prevod na 5 minuta od pocetka filma, ako stisnem dugme na tastaturi da on odmah predje na tih 5 minuta? I tako svaki put kad stisnem to dugme on automaski predje na ovaj deo filma kada se pojavljuje nova titl linija... Isto tako i za "predhodnu" titl liniju.
2. Da li ima opciju da preko tastature odmah "podesi" kasnjenje/zurenje prevoda? Znaci primetim da prevod kasni jednu sekundu, stisnem dugme i on automatski svaku narednu titl liniju "ubrza" za jednu sekundu.

1. Ima- tasteri Home i End
2. tasteri < i >

Imam nekoliko pitanja:
1. Gde mogu da vidim sve shorcuts-e za upravljanje PotPlayer-om?
2. Kako da podesim da prevod ima custom poziciju? Trenutno ide samo do donje ivice slike, a ja hocu da mi bude na donjoj "crnoj" liniji kod filmova koji su kraci po vertikali.
3. kako da podesim da prevod ima kristalno cista slova bez ovih trenutnih zamucenja po obodima?
4. Da li moze ona strelica za playlist-u (kada se ista minimizuje/iskljuci) da bude sa leve strane umesto sa desne?

Kako je najbolje podesiti preinstall -irani MadVR u pot-u? Ako nekom nije problem da mi objasni ili da SS. :)

Ne vidim svrhu ovakvog podešavanja Pot plejera. Kada instaliraš i aktiviraš sve eksterne splitere, dekodere i madVR koja je svrha korišćenja Pot plejera????
Sa ovakvim podešavanjem bilo koji plejer će da da istu sliku a neke plejere je lakše podesiti. Recimo, MPC-HC je daleko jednostavniji za podešavanje od Pot i KMP a može se podesiti da koristi istu kombinaciju splitera, dekodera i rendera.
Osim toga, Pot plejer već ima sve potrebne splitere i dekodere, uključujući i DXVA/CUDA/QS dekoder.
Čini mi se da većina onih koji pišu ovakva uputstva nema pojma kako neke stvari funkiconišu pa misle da, ako je nešto dovoljno komplikovano, sigurno je i dobro.
Recimo, FFDShow se u ovom slučaju koristi kao RAW filter i to samo za deband. Međutim, video uglavnom nema izražen banding. Dodatno, madVR i LAV Video dekoder već rade ditering koji delimično rešava problem banding-a pa ne znam čemu FFDShow.
Dalje, Pot plejer, FFDShow i LAV Video koriste FFMpeg za dekodiranje. Samim tim, output je identičan, a i performanse su, manje-više, iste. I šta će CoreAVC pored ovolikih AVC dekodera????

Da skratim uputstvo.
1. Instalirajte Pot plejer (32-bitni);
2. Instalirajte madVR;
3. Podesite da Pot koristi madVR.
To je sve.
Opciono - Ako imate problema sa banding-om:
Instalirajte i aktivirajte FFDShow RAW dekoder u kombinaciji sa Pot plejerom ili koristite u potpunosti FFDShow umesto internih dekodera.
Prvu varijantu predlažem ako koristite GPU za dekodiranje. Drugu varijantu ako koristite CPU za dekodiranje.

Poslednja izmena:
Kako je najbolje podesiti preinstall -irani MadVR u pot-u? Ako nekom nije problem da mi objasni ili da SS. :)

Samo da dodam da madVR NIJE preinstaliran u Potu niti u bilo kom drugom plejeru, to je samo OPCIJA u meniju koja služi da se izabere madVR kada je on instaliran na sistemu. Ako izabereš madVR a nisi ga pre toga instalirao prebaciće te na neki drugi renderer iako će ti stajati Madshi kao selektovan.

Imam dosta problema sa Pot Player-om prilikom prebacivanja zvuka sa SPDIF izlaza (DD, DTS - uključen na AVR) na zvučnike i slušalice priključene direktno na komp. Ako podesim u Audio codec settings Pass Through za DTS i DD, sve je OK na AVR-u i imam DD, DTS zvuk, ali ako pokušam u Realtek HD Audio Manager-u (ALC 889) da prebacim zvuk sa Digital Output-a na Speakers ili na slušalice ne dešava se ništa, zvuk i dalje nastavlja da ide na AVR, sve dok ne odštikliram Pass Through za DTS i DD - može li ovo nekako da se preskoči, tj. da bude jednostavno kao u KM-u. U Km Player-u ništa ne mora da se čačka prilikom prebacivanja zvuka, to se jednostavno odradi u Realtekovom manager-u sa dva klika i gotovo. Nadam se da nisam suviše zakomplikovao objašnjenje mog problema i da vam je jasno šta me zanima? Ako koristite i SPDIF izlaz i kompjuterske zvučnike a imate Pot i neki mkv sa DD ili DTS probajte pa recite vaša iskustva.

Šta fali CoreAVCu i koju alternativu predlažeš za CUDA?

Ne fali mu ništa. Osim što nije besplatan i nema nikakvih prednosti u dekodiranju H.264/AVC video fajlova u odnosu na LAV Video dekoder koji je potpuno besplatan i podržava još preko 100 foramata (u softverskom modu, naravno).
S toga, ako ti ne odgovara ugrađen DXVA dekoder u Pot plejeru (imaš neke probleme sa njim ili nešto slično) onda predlažem LAV Video dekoder (deo LAV Filters).
Imaj na umu da i DXVA (Copy-Back/renderless) i CUDA koriste isti čip za dekodiranje. Razlika je samo u načinu na koji pristupaju tom čipu. DXVA koristi Majkrosoftov DirectX a CUDA... Pa, samo ime kaže. Ne postoji razlika u kvalitetu dekodiranog video fajla. Oba metoda daju identičan output.

Poslednja izmena:
Ja ga koristim za sve i zadovoljan sam;)

sent using tt 2

Jel koristite Madashi za sve ili samo za HD? :)

Za sve, naravno. Što bismo koristili neki drugi render za SD video? Kvalitet koji nudi madVR je primetan i kod SD video materijala jer koristi bolji resizer od drugih rendera. A to je bitno jer je promena rezolucije u ovom slučaju daleko veća.
Osim toga, HD video nije ni po čemu specijalan u odnosu na SD. Razlika je samo u rezoluciji.

Ne vidim svrhu ovakvog podešavanja Pot plejera. Kada instaliraš i aktiviraš sve eksterne splitere, dekodere i madVR koja je svrha korišćenja Pot plejera????
Sa ovakvim podešavanjem bilo koji plejer će da da istu sliku a neke plejere je lakše podesiti. Recimo, MPC-HC je daleko jednostavniji za podešavanje od Pot i KMP a može se podesiti da koristi istu kombinaciju splitera, dekodera i rendera.
Osim toga, Pot plejer već ima sve potrebne splitere i dekodere, uključujući i DXVA/CUDA/QS dekoder.
Čini mi se da većina onih koji pišu ovakva uputstva nema pojma kako neke stvari funkiconišu pa misle da, ako je nešto dovoljno komplikovano, sigurno je i dobro.
Recimo, FFDShow se u ovom slučaju koristi kao RAW filter i to samo za deband. Međutim, video uglavnom nema izražen banding. Dodatno, madVR i LAV Video dekoder već rade ditering koji delimično rešava problem banding-a pa ne znam čemu FFDShow.
Dalje, Pot plejer, FFDShow i LAV Video koriste FFMpeg za dekodiranje. Samim tim, output je identičan, a i performanse su, manje-više, iste. I šta će CoreAVC pored ovolikih AVC dekodera????

Da skratim uputstvo.
1. Instalirajte Pot plejer (32-bitni);
2. Instalirajte madVR;
3. Podesite da Pot koristi madVR.
To je sve.
Opciono - Ako imate problema sa banding-om:
Instalirajte i aktivirajte FFDShow RAW dekoder u kombinaciji sa Pot plejerom ili koristite u potpunosti FFDShow umesto internih dekodera.
Prvu varijantu predlažem ako koristite GPU za dekodiranje. Drugu varijantu ako koristite CPU za dekodiranje.

Kad stavim madVR u PotPlayer-u, ne radi mi opcija Video-> Pan&Scan -> 16:9 cropping. Pomoću nje zumiram film tačno da upadne u TV, a da nema black bars. Sa EVR Custom Present sve radi kako treba.
Jel ima neko ideju?

Nazad
Vrh Dno