Šta je novo?

PotPlayer (naslednik KMPlayer-a)

Ja sam na Pot presao sa MPC-HC iz samo jednog razloga. Ma sta god stelovao u podesavanjima za zvuk, jednostavno je bio preeetih, pa sam morao Z5500 da odvrcem na 4-5 kockica da bih ista cuo. A kad je neka eksplozija, to se cuje kao da sam do daske pojacao. Dzaba normalize, dzaba sve.

Pa naravno da radi.

Ne znam za live files, ali možeš u opcijama da exportuješ sva podešavanja u reg fajl. Kad instaliraš drugu, čistu verziju pot-a, posle instalacije samo klikneš na taj reg fajl i eto ti podešavanja.

To sam ti već napisao u prethodnom postu.

Ne radi, napravio sam i pokrenuo reg file, i nista se ne desi.
Ili treba da izbrisem x64 verziju? Mada mi se to ne radi. Mislio sam da ce da radi ovako.

32-bitna verzija bi trebalo da pregazi 64-bitnu, koliko se sećam. Kakav je kod tebe slučaj?

Moguće je da neće da radi reg fajl iz 64-bitne verzije na 32-bitnoj.

Ne sećam se da li je meni radilo ili sam morao po prelasku na 32-bitni da sve ponovo podešavam.

Evo sad sam nešto gledao svoje reg fajlove i vidim zasebne reg fajlove za 64-bitne i 32-bitne verzije, tako da je moguće da moraš ponovo sve da podešavaš.

Ali posle kad reinstaliraš sistem ili tako nešto, posle instalacije pota i kodeka, samo klikneš na reg fajl i sve je na mestu.

Baci pogled na onaj tutorijal za pot koji sam okačio, tu imaš neki super mix za download, gde imaš neku slim varijantu pota, lav, madvr, sve što ti treba u jednom instaleru.

Instaliraj prvo pot, pa onda pokreni taj instaler i samo preskoči ili deštikliraj oba plejera kada ti ponudi instalaciju slim pot-a ili mpchc-a. Trebalo bi da ti to dosta uštedi na vremenu, jer mislim da posle nemaš mnogo zezanja s podešavanjima kad to instaliraš.

Svakako, savetujem da cepiš restore point pre zezanja, da možeš sve lako da vratiš ako nešto ne ispadne kako treba, mada ne bi trebalo.

32-bit ne gazi 64-bit. I sve je namesteno da radi, osim sto opet treba da podesavam (32-bit), sto me nervira, ali sta ces.
Nisam radio restore point, tako da je sada kasno. :d
Ne pravi mi probleme da drzim obe varijante, a drzim i GOM, mada on mnogo malo opcija ima za moj ukus, inace sve gledam na televizoru, a za Pot sam se sad uhvatio, jer mi je film sa FLAC zvukom, koji televizor ne moze da dekoduje...

Ja sam na Pot presao sa MPC-HC iz samo jednog razloga. Ma sta god stelovao u podesavanjima za zvuk, jednostavno je bio preeetih, pa sam morao Z5500 da odvrcem na 4-5 kockica da bih ista cuo. A kad je neka eksplozija, to se cuje kao da sam do daske pojacao. Dzaba normalize, dzaba sve.
Jesi li probao ovako da podesis kao sto sam okacio na nekoj prethodnoj strani....

attachment.php

Poslednja izmena:
32-bit ne gazi 64-bit. I sve je namesteno da radi, osim sto opet treba da podesavam (32-bit), sto me nervira, ali sta ces.
Nisam radio restore point, tako da je sada kasno. :d
Ne pravi mi probleme da drzim obe varijante, a drzim i GOM, mada on mnogo malo opcija ima za moj ukus, inace sve gledam na televizoru, a za Pot sam se sad uhvatio, jer mi je film sa FLAC zvukom, koji televizor ne moze da dekoduje...

Pa iscimaj se onda i podesi i 32-bitni pa onda napravi reg fajl za 32-bitni i drugi reg fajl za 64-bitni pot. Tako ćeš moći da uvučeš podešavanja za svaku varijantu zasebno.

Onda kad budeš reinstalirao sistem, nećeš morati da podešavaš ništa, samo po instalaciji klikneš na odgovarajući reg fajl i uvući će ti sva podešavanja.

Inače, mislim da nema potrebe da uopšte držiš 64-bitnu varijantu, jer ne vidim šta bi mogao da dobiješ s njom. Nećeš nikad trošiti toliko memorije da će da ti zatreba više od 3.25gb ili koliko već rama.

Ja sam isto tako instalirao prvo 64-bitni pot, pa sam posle prešao na 32-bitni, sa sve 32-bitnim kodecima i sve šljaka kao bombonica.

Naravno da cu da napravim reg sa podesavanjima, a drzacu x64 cisto da vidim kakav je. Da uporedjujem performanse i sl.
Naravno da skoro nece trebati toliko RAM-a za pustanje filmova, ali mozda kroz 20+ godina. :D

Poslednja izmena:
Pokusao sam da namestim MadVR sa podesavanjima koje sam nasao na netu, medjutim boje su mi razmrljane i imam neku zelenu providnu traku na vrhu. Je l' ima neko neku ideju sta je u pitanju?

Reset na default prvo, da vidis da li radi tako.

Sta je potrebno iskljuciti ne bi li automatski ucitavao subtitle iz mkv fajla? Sve sam probao da stikliram i odstikliram u subtitle opcijama. Jedini nacin da ugasim ucitan subtitle je da idem desni klik > subtitles > select subtitles > S:no subtitles i tada mi prikazuje samo subtitl koji ja ucitam i ne budu dupli.

Ovo pitanje iznad sam resio tako sto sam morao da iskljucim subtitle u xySubFilter.
Imam drugi problem. Kada stanem sa gledanjem nekog fajla i pokrenem ga bude na tom vremenu na kom sam stao sa gledanjem, nastavim dalje da gledam, prekinem, pokrenem bude na prvoj vremenskoj tacki a na ovoj drugoj bude tek kada ugasim pot player i ponovo ga pokrenem. Uvek pokrece tu predzadnju tacku prvo pa po gasenju i ponovonom pokretanju pokrene tu drugu koja je zadnja. Jedinu opciju za ovo sto ima je 'play from the latest point', nista slicno nisam spazio sto bi moglo na ovo da se odnosi.

Moze li mi neko reci kako mogu da promenim neke kontrole (shortcuts) u ovom plejeru? Tacnije za sinhronizaciju titla i audia.

Moze li mi neko reci kako mogu da promenim neke kontrole (shortcuts) u ovom plejeru? Tacnije za sinhronizaciju titla i audia.

Options>General (klikni da se otvori na onaj plusic) i onda namesti pod keyboard ili mouse (sta vec hoces da koristis).

Probao sam tako ali se kontrole ne mogu menjati, ili bar ja ne znam kako. Kada idem dvoklik (ili enter) na odredjenu kontrolu nista se ne desava.
Evo kako izgleda kod mene:
Untitled.jpg

U ovom delu
2014-01-22_0035.png

bi trebalo da mogu da namestim prikaz vremena kako ja zelim. Hteo sam da kada kliknem premotavanje da mi se prikaze i ukupno vreme filma. Jer kada gledam na tv, skin koji sam odabrao a vecina imaju jako mali prikaz bara pri dnu, se ne vidi najbolje pa bi mi sa ovim prikazom dobro doslo a ne da mi pise procenat do kraja filma. Ne znam zasto ne prihvata prilikom promene, mozda ima neke veze sto koristim u paketu sa madvr.

Pored gore navedenog problema promene komandi imam jos par problemcica.
Prvo kada pustim film i prevucem prevod on ga ne ucitava kao default prevod ako postoji neki u MKV fajlu. Kako da sredim da mi posle prevlacenja datog prevoda na ekran (na kome se pusta film) odmah i ucita taj prevod.
Drugo, kada pusta neki media fajl (recimo neku mp3 pesmu) i idem dupli klik na neku drugu pesmu, on tu drugu dodaje u playlistu nakon ove prve. Kako da sredim da pocne automatski da pusta tu drugu pesmu (koju sam otvorio dvoklikom misa)?
Trece, kako da namestim da minimizira prozor na desktopu umesto sto ga stavlja na tray?

Inace u procesu reprodukcije je mozda i bolji od KMP-a, lako prebacuje sa jednog na drugi audio stream, time jump itd, ali me uzasno iritiraju ovi gore problemi. Pa ako ima neko voljan da mi pomogne da ih otklonim, tj sredim?

Sto se tice minimiziranja u general ima tray icon i treba da stoji na 'do not show', tebi verovatno stoji zadnja opcija koja ima tamo da prebaci minimizaciju u tray.

1. Preferences > Subtitle > Language/Sync/Other > iz menija Subtitle priority > Prefer external subtitles
2. Preferences > General > Multiple instances > Disable: Play files in existing PotPlayer instance
3. Preferences > General > Tray icon > Show with taskbar

1. Preferences > Subtitle > Language/Sync/Other > iz menija Subtitle priority > Prefer external subtitles
2. Preferences > General > Multiple instances > Disable: Play files in existing PotPlayer instance
3. Preferences > General > Tray icon > Show with taskbar

E hvala ti druze, pod 2 i 3 sam nekako sredio, ali ovo pod 1 nigde ne mogu da nadjem.
Evo pogledaj sa slike:
Untitled.jpg

Mozda imas neku stariju verziju pot-a na kome nema to podesavanje, ja imam verziju 1.5.40688 i imam tu opciju.

verzija je: 1.5.35238-Beta

Poslednja izmena:
Jel moguce automatsko skidanje titla pri startu filma?(kao na BS player-u)

Mislim da nema te opcije. Doduse ja nisam to koristio na nijednom plejeru.

Da li i vama najnovija verzija veoma sporo mota mkv remuxe? Meni je verzija 1.5.34665 radila savršeno (retko kad mi secne zvuk ili zakrči na sekund, ali to mislim da je pre problem sa bitstrimovanjem kod gtx 780-tice, pošto koristim reclock i ranije sa xonar hdav 1.3 zvučnom nisam imao tih problema).

Ova najnovija verzija baš sporo mota, mnogo sporije nego što je stara verzija motala npr m2ts fajlove kod full BD-ova, baš ima solidan delay kad šaltam 5 sekundi tamo-vamo.

Isto tako, u fullscreen-u neće da mi prikaže OSD u fontu, boji i veličini kao ranije, već samo u window modu.

Nisam uspeo to da rešim pa sam se vratio na 1.5.34665 verziju gde sve šljaka savršeno, a čak mi se i ikonice za associated fajlove mnogo više sviđaju na ovoj verziji nego na najnovijoj.

Je l' se susreo neko s istim problemima sa najnovijom verzijom?

Ovaj pot player ima gadnu bagcinu. Prvo retko koji skin sa ovog paketa http://imouto.my/configuring-potpla...lso-high-performance-software-decoding/#step4 ima i stop dugme, drugo sto to dugme ne radi tj. kada pritisnem stop pa zatim play nastavi tamo gde sam stao. Jel postoji bilo koji nacin da kada kliknem stop da zatim i krene sa pocetka video a ne da moram da vucem kurzor na sam pocetak (desava se cak i neki video da krene od 00:00:10-15 sec) ili da vrtim na sam kraj pa tako konta da je video zavrsen.

Da li neko zna kako da podesim da mi se titlovi prikazuju na onoj crnoj povrsini na dnu ekrana, a ne na filmu?

Da li neko zna kako da podesim da mi se titlovi prikazuju na onoj crnoj povrsini na dnu ekrana, a ne na filmu?

Subtitle, dole desno odštikliraj "display text subs inside video image" i štikliraj "display subs under video image (if possible).
Ukoliko koristiš bitmap titlove, a trebalo bi zbog kvaliteta, imaš i opciju "display bitmap subs outside vid.image". U svakom slučaju u toj kategoriji su ti sva podešavanja za to. Samo pročitaj šta piše (računam da znas engleski za toliko).

Vrh Dno