Šta je novo?

Postanet kablovski internet problem

Ništa, prema očekivanju :)
Evo sada je svega 3.6mbps ...

Jel ih je neko pitao da li imaju nameru da puste net preko vishe kanala ?

3328357356.png

Ping mi uopste nije jasan varira od 5 do 15 trenutno

Poslednja izmena:
Kod mene definitivno sada radi normalno. Gledam svako veče poslednjih nekoliko dana i nema više onih padova.
Danas su me i zvali da pitaju jesam li zadovoljan i kako radi.

Jel i kod ostalih tako ? :)

I kod mene je u poslednjih 4-5 dana sve OK. Brzina je u granicama ugovorene i nema prekida konekcije.

ajde okacite testove ,u ovo vreme se obicno raspadalo ;)

Znaci nema vishe 1-2 mbit/s ?

Ja to ne mogu 100% da tvrdim. Ako ima, to je onda jako retko, jer u poslednjih nekoliko dana ja nisam imao takvih problema.

Ima li neko sa 10mbit ? u ovo vreme se sve raspadalo..

Ko je mogao pobegao je. Zato je sada mozda bolje stanje na mrezi. Sigurno nije jer je PTT ulozio u opremu.

3357185106.png
3357190486.png
3357194936.png
3357200591.png
3357206655.png

odavno nije bilo ovako :)

Poslednja izmena:
procitaj naslov teme.

Ljudi uzeo sam juče Cissco EPC 3825 i evo mučim se živ. Prvo sam mučio muku sa kablom (u kutiji je bio neispravan kabal), to sam rešio. Sledeće je bio F konektor, ali i to sam našao i povezao koaksijalni kabl. Uspem da pristupim ruteru da podesim frekvenciju, ali nemam pristup internetu. Na ruteru svetle lampice: POWER, DS, 1, LINK, da li još nešto treba da svetli da bi pristupio internetu. Ima li neko ideju šta može da bude problem i kako da ga rešim.

Hvala.

Uspem da pristupim ruteru da podesim frekvenciju, ali nemam pristup internetu...

Nema šta ti da podešavaš opcije u kablovskom modemu, tačnije sve i da hoćeš to ne možeš, jer to radi ISP, odnosno u tvom slučaju PoštaNET. Procedura je da, kada se promeni kablovski modem ili se koristi prvi put, odneseš isti u PoštaNET ili ovlašćenu Poštu, i prijaviš MAC adresu tog modema koji trenutno koristiš, jer te oni registruju po MAC adresi kablovskog modema koja je uvek različita za svaki primerak (pa makar bio i isti model).

Na tebi je (nakon prijave MAC adrese ISP-u) samo da povežeš koaksijalni kabl na modem preko F konektora (poželjno krimpovan ili kompresovan F konektor, a ne na navoj), i naravno računar sa njim (ethernet, USB, wi-fi u zavisnosti šta modem podržava). MAC adresa piše na samom modemu, a obično se daje i par nalepnica sa MAC adresom u fabričkom pakovanju modema.

O tome i pričam, ja sam modem preuzeo u pošti juče oko 12 sati i tamo su mi rekli da će biti aktivan do 16h tog dana. Ja sam ga prvi put uključio tek kasno uveče i evo ceo dana sa njim ne mogu ništa da uradim. Svetle lampice, ali pristupa internetu nema, da li je moguće da mi još nisu aktivirali MAC adresu?

Naravno da je teoretski moguće... Najbolji način da rešiš tvoj problem je da direktno zoveš PoštaNET korisnički centar (help desk). Jesi li ih zvao danas i ako jesi, šta su ti rekli ? Tek kad ti oni potvrde da su registrovali tvoju novu MAC adresu kablovskog modema i da je kod njih sve u redu (da bi trebalo da imaš net), onda vredi tražiti šta dalje. Ali nema tu mnogo opcija, priključiš koaksijalni kabl u modem, i posle spojiš računar, upališ u struju i ili radi ili ne... Nema tu nikakvih podešavanja sa tvoje strane.

Moze li mi neko reci koja cena se placa nakon isteka promo akcije "do 10mbit prvih 6meseci 24m ugovor (kabl+tv) potpisan u decembru prosle godine ?

Cekaj jel si ti imao ugovor na 10 pa ti smanjise na 6 ili kako ? :)

Da, ali 6 imam od marta ove godine. Uzeo sam po nekoj akciji; prva 3 meseca 10/1 po ceni 1din, a kasnije 6mbps po normalnoj ceni

Poslednja izmena:
Slicno u decembru ugovor do 10mbit 6meseci ,isteklo ovog meseca :D

Ipak bila neka greska... :(
http://www.speedtest.net/my-result/a/909291226

Kakve in pakete ima exenet ..

Сплетом околности сам скоро прешао на овај кабловски интернет. Нешто ми мрска АДСЛ технологија па зато. Имам питање за старије кориснике да ли је могуће да је највећа брзина коју нуде 10/1 мбит ?:S Видим да остали кабловски провајдери нуде много више. Изгледа ови и не знају да држе корак с тржиштем.

Nesto im je mrska kablovska tehnologija ahahaa. Na dsl-u daju vece brzine od 10Mbit.
Kakve su to predrasude po pitanju dsl tehnoglogije, ne znam cemu ti je mrska to tehnologija, to je najrasprostranjenija tehnologija sto se tice pristupa netu(mislim na sirkopojasni internet ili ti broadband Internet access) nije za bacanje niti ce ikada biti jer svako(zna se sta se pod ovim pojmom danas misli) ima fixni telefon i cim imas telefon ti automatski imas infrastrukturu za dsl tehnologiju ostaje ti mali deo da odradis u centrali u vidu dslamova da ne smaram, uglavnom ta tehnologija nece nikda nestati cak naprotiv, nemoj da mesas nasu tj. TS infrastrukturu koja je mogu reci u najmanju ruku ocajna, ali u razvijenom svetu ta infrastruktura u vidu pretplatnickih parica po pitanju kvaliteta i duzine su u mnogoooo boljem stanju od TS parica.
Da jos da ti kazem da tu dsl tehnologiju koju mrzis pre 6 meseci su upravo kroz tu tehnologiju i kroz te parice "provukli" 1Gbps, eto cisto da te upoznam sa tim sto ti je mrska ta tehnologija.

Da si rekao da ti je mrsko to kakve su parice i kvalitet samog neta(sto opet nije svima isto eto je imam 50/2 i radi max i savrseno stabilno) od TS tu bih jos mogao da te razumem i da zacutim, ali da ti kazes da ti je mrska ta tehnologija a NE ZNAS ama bas nista o njoj osim da je nasi daju kroz adsl i da je uglavnom vecini(opet kazem zbog samih losih, istrajalih, predugackih....parica)losa i da mnogi ne dobijaju skoro uvek ono sto misle da su platili, eto koliko vidim iz tvog posta ti samo to znas.

Cuj ne napadam te ne moras nista da mi odgovaras samo sam hteo da ti malo prosirim znanje i informacije sto se tice te mrske tebi tehnologije da znas sledeci put ;)

A sad da ti odgovorim na pitanje za kablovski i 10Mbit brzinu DA to je trenutno najveca brzina koju mozes(po cenovniku) da dobijes od njih, d3bilno ali je tako.
Pozdrav...

EDIT:
Posto nisam zadnjih par meseci nista trazio i citao na tu temu sad malo prevrnuh i nadjoh da su pre samo mesec i po dana uspeli da izvuku 10 Gbps da dobro ste procitali, naravno sve je to za sad samo u fazi razvoja(naravno ta brzina je za sada izvucena na 30m kabla ali znaci ima nade da ce nekada biti i na vecoj daljini dostupno) i nema toga jos komercijalno, ali vec u 2015 ce biti dostupno 1Gbps(ne kod nas ali eto), dobro da ne idem u OFF, ako je neko zainteresovan evo link pa nek procita
http://arstechnica.com/information-...bs-pushes-10gbps-over-copper-telephone-lines/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno