Šta je novo?

Postanet kablovski internet problem

Сплетом околности сам скоро прешао на овај кабловски интернет. Нешто ми мрска АДСЛ технологија па зато. Имам питање за старије кориснике да ли је могуће да је највећа брзина коју нуде 10/1 мбит ?:S Видим да остали кабловски провајдери нуде много више. Изгледа ови и не знају да држе корак с тржиштем.

Da, tako je za sada. Dobro je i ovo, do pre godinu dana i 10/1 je bilo nezamislivo za njih :)

Pozdrav svima! Sa Posta ADSL smo presli na Posta Kabl pocetkom godine i mislim da nije sastavilo jedan mesec da nije potrebna neka intervencija. Paket je 10/1, lokacija Novi Beograd.

-prvi problem je bio taj da je brzina bila 5/1 pa su dosli iz tehnicke sluzbe i zamenili modem i kablove pa je proradilo na 10/1
-drugi problem je bio da je povezivanje trajalo beskonacno dugo iako je brzina bila maksimalna - po minut-dva bi za svaku stranicu stajalo "connecting" i onda bi je ucitao normalno. Ovo su resili tako sto su ugasili firewall.
-treci problem je bio da se internet prekidao vise puta dnevno, ali nije u pitanju bilo pucanje veze vec neko unapred podeseno resetovanje modema pa su i to ugasili i onda je radilo normalno.
-cetvrti problem je bio da u torentu stoji "Your listen port is blocked" i skoro uopste nije radio. Nisu znali ili hteli da rese ovaj problem ali je u medjuvremenu iako i dalje stoji to "Your listen port is blocked" torent proradio, skida punom brzinom.
-peti i tekuci problem je da veza puca u par navrata dnevno po 10-15 minuta neprekidno - poveze se pa pukne, poveze se pa pukne, poveze sa pa pukne gde ni jedno ni drugo ne traje duze od 10s. Za ovo ih jos nisam zvao jer svaki put moram psihicki da se pripremim jer je velika verovatnoca da naidjem na nekoga u podrsci ko nema pojma sta radi ili ko ce me pitati "da li imam antivirus" i objasniti da je "kod njih sve ok".

Dobili smo Cisco modem. Gledajuci malo po internetu video sam da su neki od ovih problema vezani bas za taj modem, ali da su reseni kroz novi firmware. Medjutim u tehnickoj podrsci su mi rekli da nece ubaciti novi firmware. Brzina je sada sve vreme OK, cak je jednom prilikom izmedju ovih napada prekidanja veze otisla na 25.

Da li je neko probao da umesto njihovog modema koristi neki drugi? Ja sam ih pitao i rekli su da moze, samo da moraju da registruju MAC adresu, nisam shvatio koliko ova "procedura" traje.

Registrovanje MAC adrese novog modema ne bi trebalo da traje nista. A da im mozda pre toga zatrazis da ti promene ruter? Ja sam dobio neki CBN ( http://icbn.com.tw/product.php?act=view&no=27)
Izgleda kao Motorolini ruteri.
Probleme koje si naveo ja nisam imao sa ovim ruterom. Bilo je pre godinu dana problema sa brzinom ali su onda radili valjda neku rekonstrukciju mreze i od tada je ok.

Ako 10 puta nije pukla veza dok pokusavam da napisem ovaj odgovor, vec mi je navika da za sve idem na ctrl-c :mad:

Sto se tice toga da trazim neki drugi ja sam ih vec to pitao, prvo kao nije bilo a onda je odgovor bio da im je taj Cisco jos i najbolji, da su njega uzeli umesto nekog koji su davali ranije koji valjda nije bio dovoljno dobar tj. da mi ne preporucuju. Tako da sam se pitao kakav li je tek taj, ako je ovaj bolji (mada su mozda i izmislili). Posle onih prvobitnih problema prvih meseci je radilo koliko-toliko normalno jedno mesec-dva pa nisam ni imao motivaciju da menjam ali sad vec 2 nedelje opet luduje. Imam modem od ranije jer smo pre ADSL bili na kablovskom i radio je normalno, na ADSL smo presli jer prosle godine u tom trenutku su brzine na kablu vec godinama bile nepromenjene zajedno sa cenama uz konstantno "imamo odlicnu novu opremu ali je nismo jos instalirali bice super ponuda za kabl". Pritom ni ADSL nije bio bez problema, prodavali su pakete od 20 a instalacije u zgradi ne mogu da izguraju vise od 10 pa smo morali da menjamo paket. Kada su konacno pustili ove malo bolje pakete za kabl, vratili smo se na njega, kao sto rekoh pretprosle godine do kad smo bili na kablu je bio OK, ali ovo je potpuni haos.

Pa na kraju ako nisu sposobni da ti obezbede ono što plaćaš, jednostavno ih otkači i uzmi nešto drugo. Ja sam se žalio Ratelu u Decembru prošle godine kada mi je loše radio net. Posle 10tak dana me zvali i zamolili da se "strpim" dve nedelje jer su radovi u toku i za taj mesec mi dali 100% popusta na račun.

Preskupo je to. Da su podiglo i brzinu upload-a sa 1 na 2Mbps, pa da razmisljam. Ovako je stvarno preskupo.

Zvao sam danas korisnički da pitam. Rekoše da je upload ostao 1Mbps (ako i oni to uopšte znaju :) )

Max koji mogu izvuku na 2.0 je 1.5 i to povuci potegni.. A ako si vec pod ugovorom onda za paket placas punu cenu ,tj kao da nisi ..Vecina operatera ti ponudi novi ugovor,bar koliko sam video do sada :)

Drugari, kod bake u stanu imam PTT kablovsku, razmisljam da joj uzmem ovaj 20 net paket, jel imate problema? Znam da je ranije bilo ali koliko citam sada sredjeno je od kako su renovirali mrezu?

I koji modem se dobija?

Hvala!

Mogu onu prosiruju mrezu koliko hoces.. Dokle god ne puste docsis 3.0 (vishekanalni net) tesko da mozes da ocekujes da ces imati stabilnih 20mbit preko 1 kanala..

I posle ovog poslednjeg ubrzanja SBB-a ,opet su medju poslednjima..

Poslednja izmena:
I ostace na zacelju duze vreme

Ajde neka neko ko je uzeo ovih 20mbit napiše iskustva :) Ja imam Verat 8/1 ADSL na staroj centrali koja ne može da izvuče više...pa razmišljam da pređem na ovu PTT-KDS promociju digitalna tv i 20mbit net na 2god prva 3 meseca besplatno....hmmm...

Jel ptt.net u prekidu trenutno ? sajt im je nedostupan ?

Ima li jos neko ovakav protok veceras ?

3919849968.png

Ah, deja vu ...
Zasto si ti jos na KDS-u ?

Ne vredi...bio sam na korak da ih ponovo uzmem...i dzaba...zbog ovakvih stvari....opet adsl [emoji37]

ADSL majka. :)

Kod mene skoro već godinu dana radi bez greške... pu pu da ne ureknem :)

3922135353.png
3920077411.png

Kakvo je sada stanje sa kablovskim internetom u BG-u, Mirijevo 4? Uzeo bih paket 20/2, pa da znam sta mi je ciniti.

Uzmi ipak par dana na probu, da kod tebe ne bude nekih problema...

Naravno da hocu, ali mislim da od ovog gore ne moze.

Jel se neko raspitao kad imaju u planu uvodjenje docsis 3.0 standarda ?

Деле 3.0 рутере зар није уведен ? Мада са овом брзинама који ће ти.

Nazad
Vrh Dno