Šta je novo?

Postanet kablovski internet problem

Može iz Sidneja? :d

I ja sam im se jednom žalio na nekog operatera i nikada me više tim povodom nisu kontaktirali. Dobio sam potvrdu da je žalba primljena, ali je ona i posle godinu dana bila "u obradi". Naravno, ako se žališ na neko veliko državno preduzeće poput Telekoma ili PTT-a, piši propalo.

ja kao novi korisnik posta net kablovskog neta i televizije ...vec posla 2 sata od uvodjenja nisam zadovoljan....prvo prelazak sa targa na ovo je kao sa konja na magarca ali dobro to je moj problem.glavni problem je sledeci uvek kada skidam sa torenta desava se to da ne mogu nikako da otvorim nijednu stranicu znaci katastrofa lose zvao sam call centar bajali tamo nesto reset rutera itd i sada je kao bolje ali sam izgubio max brzinu skidanja sa torenta jer sam ogranicio upload...i ozbiljno se razmisljam da li da posle 1 dana koriscenja zovem da dodju po opremu....e sada me zanima da li ima neko takva iskustva i da li je to normalno za ovaj net......zanima me jos jedan savet iako nije tema targa ali sa njima sam zavrsio pricu zato sto sam po potpisivanju ugovora dobio 6 meseci free ali po isteku 6 meseci nisu poslali ni jedan racun a s obzirom da sam bio preko grane a ukucani stariji koji se ne razumeju u to su cekali racune koji nikad nisu stigli...targo je naravno poslao odjednom sve racune i dug od 10000rsd ....nemaju dokaz da nisu napravili gresku nece da daju potvrdu da su racuni poslati i oterao sam ih u pm i presao u postu ....ako odlucim i ove da otkacim kako se boriti protiv targa jer nude neke rate od 3000 plus normalna pretplata ...a po zakonu ja ne moram da platim nista za sta ne dobijem racun....sto oni objasnjavaju da sam ja morao da zovem njih itd i kada sam ih pitao sto mi nisu iskljucili posle neplacenog meseca njihov odg je bio kako su oni fini i iskljucuju tek posle par meseci....a ta njihova finoca je dovela do problema......

mislim da je ovde jedino i najbolje resenje da se organizuje kolektivni protest,jer ovakvo njihovo ponasanje nije dostojno 21-og veka..

Ja mislim da je ovde jedino i najbolje resenje da se ne uzima Poštin kablovski internet.

A ja i dalje verujem da postoji masa ljudi koji ce i nakon procitanog u ovoj temi potpisati ugovor sa Postom.

Ima nas raznih.

ma problem je sto je to sve krajnje glupo organizovano da mi kao korisnici imamo ograniceni izbor kod kog operatera da idemo....zasto ja nebi mogao kod sbb ili nekog drugog provajdera ako mi ne odgovara usluga poste

Zato što svako ima svoju infrastrukturu, koja je veoma bitan faktor u konačnom kvalitetu usluge.

a sto ne bi svi kablovski provajderi imali mrezu do svih gradjana Srbije? po mogustvu vazdusno, da se ne vidi nebo od kablova...

Zato što su:

1. Takva ulaganja na ovako siromašnom i nestabilnom tržištu rizična i neće svi u to da se upuštaju
2. Vazdušne linije nebezbedne i nepouzdane zbog raznoraznih atmosferskih uticaja

A ja i dalje verujem da postoji masa ljudi koji ce i nakon procitanog u ovoj temi potpisati ugovor sa Postom.

Najgore je sto i kad uzmes na neodredjeno (bez ugovorne obaveze), obavezan si da 3 mjeseca koristis njihov internet, tj. da placas, posto interneta nema :d

Celo popodne net čas radi čas ne radi. Užas... Jeli ima još neko ovakav problem. Zvao sam ih, naravno "kod njih je sve ok". Lokacija Mirijevo.

Poslao sam reklamaciju Ratelu, pa ću da vidim kako će dalje ići.
U prilogu je to kako posladnja dva meseca izgleda 10/1 brzina kod njih....

chrome.jpg

Pa to sam koristio "super brz" 3G+ internet kod vipa u momentima kada kablovski nije radio uopšte. Tako da se tu eto vidi i koliko je brz net kod vipa. :)

http://www.speedtest.net/my-result/3304084528

Ovu brzinu nisam imao od pocetka decembra.

Uglavnom je bilo ovako:

http://www.speedtest.net/my-result/3271002789

Pre mesec dana zalio sam se Ratelu i dobio odgovor sa prilozenom izjavom PostaNet-a u kojem provajder izrazava zaprepascenje sto korisnici nemaju razumevanja za njegove tehnicke probleme na cijem otklanjanju "intenzivno" radi. Ocekuju ljudi razumevanje za 70+ dana pruzanja usluga na neuporedivo nizem nivou od ugovorenog iako su se obavezali tim istim ugovorom da ce tehnicke probleme otkloniti za najvise 7-10 dana.

PostaNet je u pismu obecala da ce ljudi koji su se zalili imati umanjen racun za januar.

Poslednja izmena:
Koliko dana nakon žalbe Ratelu si dobio odgovor?

Danas sam dobio odgovor na reklamaciju koju sam uputio Ptt-u "i da će trenutni problem biti rešen do kraja ovog meseca"
Aj da prođe i tih 15 dana :)

Jucerasnje poboljsanje bilo je prolazno. Ponovo sam na oko 2/1.

Stigao mi je racun za januar. Dodjem im 1 RSD na ime preplate za januar za paket 10/1 + osnovni paket KTV. Na neki nacin, kao da mi vracaju razliku izmedju uplacenog interneta 10/1 i dobijenog 2/1 u ova priblizno 3 meseca i jos malo preko toga. Jeste posteno sa njihove strane ali da sam hteo ustedu u novcu, sam bih se opredelio za najsporiji paket.

Poslednja izmena:
http://www.speedtest.net/my-result/3304084528

Ovu brzinu nisam imao od pocetka decembra.

Uglavnom je bilo ovako:

http://www.speedtest.net/my-result/3271002789

Pre mesec dana zalio sam se Ratelu i dobio odgovor sa prilozenom izjavom PostaNet-a u kojem provajder izrazava zaprepascenje sto korisnici nemaju razumevanja za njegove tehnicke probleme na cijem otklanjanju "intenzivno" radi. Ocekuju ljudi razumevanje za 70+ dana pruzanja usluga na neuporedivo nizem nivou od ugovorenog iako su se obavezali tim istim ugovorom da ce tehnicke probleme otkloniti za najvise 7-10 dana.

PostaNet je u pismu obecala da ce ljudi koji su se zalili imati umanjen racun za januar.

haha, zaprepasceni, a telefoni im usijani jer mesecima zavrcu ljude a prave promotivne akcije.. jos sad i digital c c c...
ja sam se zalio bar 5 puta njima mailom, samo opste odgovaraju, a nisam dobio umanjen racun.. nisam jos pisao ratelu, probacu sa ADSL-om, nema nista od njhivog mrtvog kablovskog.. jedino mi je jedan zaposleni u info call centru iskreno odgovorio da ako ne dobijam ono sto palcam, zahtevam raskid ili predjem na adsl jer poboljsanja nece biti..

na iznenadjenje, rekose da su imali radove na mrezi.. kako vam se cini net juce-danas????

Evo kod mene sada u 19.30h radi odlično (ping 6ms, 9.5/0,98 mbps). Obično je užasno u ovo doba, ali ajde pogledaću još koji put večeras. Nekako ne verujem da su tek tako sredili.

Vrh Dno