Šta je novo?

Postanet kablovski internet problem

Info na zvaničnom Poštanet sajtu: Digitalna TV - Više od 80 TV kanala u osnovnoj ponudi
Pogledajte prilog 130494

Bliži se taj 15ti... Valjda se ne šale kad su već zvanično postavili info (da ne bude samo usmeno preko tel. podrške)... Samo da ne bude to da mora STB (i za osnovnu ponudu), tj. da skrembluju digitalne kanale (rekoše mi da neće, ali... ne verujem dok ne vidim svojim očima :D).

Mora STB to lepo i pise u ponudi..... dobijes STB za 1 dinar :D

Mora STB to lepo i pise u ponudi..... dobijes STB za 1 dinar :D
Evo sad su pustili digitalne kanale, i ne mora STB. Kanali su ne-dekodirani i mogu se pratiti na svakom TV-u sa DVB-C tjunerom (bez potpisivanja bilo kakvog dodatnog ugovora). Ali nebih sad o tome, postoji posebna tema...

Ma dobro ja sam ti rekao sta su oni napisali, kako bih ja mogao znati da li treba ili ne ako oni napisu da treba a nisu pustili uslugu.
Ako ti kazes da ne treba ja ti verujem, ali to samo znaci da tamo rade neki ljudi koji nemaju pojma sta daju, vidi mozda su oni mislili na ljude sa televizorima koji ne podrzavaju DVB-C, ali se to onda napise, a ne TREBA STB. Kretani totalni.

Nebi me cudilo da je Krka pisao to saopstenje :D

EDIT: Evo da stavim SS da ne bude da lupam gluposti ;)

Pošta NET - Promo akcije 2013-12-15 23-00-34.png

Poslednja izmena:
Treba STB ako hoćete nešto od pay kanala. Nemaju CI/CAM module nego slepci idu kroz TCP/IP. :S:

Treba STB ako hoćete nešto od pay kanala. Nemaju CI/CAM module nego slepci idu kroz TCP/IP. :S:

Pa *****i nisu tako napisali vec samo treba STB, zato sam i na tvoje pitanje odgovorio da treba jer tamo pise, ne pise samo za pay kanale. Bolidi....

Mozda nemaju CI/CAM module ali uz nove Set Top Box-ove narucili su i isto toliko smart kartica ... Koliko ja znam, te kartice se ubacuju u module a oni u STB (osim ako prethodno nisu ugradjeni u njih).
http://212.62.32.199/tenderi/Dokument/Fajlovi/1134_753.pdf

PS. Znam da je mom komentaru mesto na podforumu vezanom za digitalnu PostaNet televiziju, ali ne mogu da na jednom podforumu da odgovaram za nesto sto sam procitao na drugom.

Poslednja izmena:
jel neko dobio wifi modem od ptt-a ?

pogesno pitanje.. Htedoh pitam,jel neko dobio u skorasnje vreme ? Posto su rekli da nema trenutno.

ni manje ni vishe nego cisco epc3825 :)

ovome ni 8kanala ne bi pomoglo :D

3181309949.png

Jutros sam pričao sa čovekom koji je u njihovoj tehnici prilično jak faktor. Elem, mreža je realizovana kao FTTN, što će reći da se konverzija optičkog signala u bakarni vod dešava negde "u kraju". Saznao sam i tačnu lokaciju mog čvorišta. Međutim, izgleda da distribucioni pojačavači nisu baš u svakoj zgradi, a kamo li na svakom drugom spratu, već u lokalnom čvorištu. To je i dobro i loše jer svi prekidi u distribuciji signala se kod njih dešavaju samo zbog izbijanja osigurača, odnosno nestanka struje, u zgradi gde je locirano čvorište ili neki distribucioni pojačavač. Tako korisnici ostaju bez signala dok se problem ne reši, odnosno ne uspostavi dovod električne energije. Da su naksimalno ozbiljni, imali bi UPS-ove i agregate u tim čvorištima, ali onda cena kablovske ne bi bila kolika jeste, već dosta veća.

Međutim, kod njih nije problem u kvalitetu mreže, već u opremi koju imaju. Reče mi čovek da su oni neke delove mreže testirali i na 100 Mbps i da to radi super, al' džaba kad nemaju adekvatnu opremu. :(

Meni su oni super jer su mnoooogo opušteniji i korektniji od krvopija poput Ikoma i ostalih drugara, a i jedini daju kombinaciju "kablovska + ADSL".

Ja vise od 3 nedelje kod njih imam protok na kablovskom internetu izmedju 2/0.75 i 3/1 a placam im 10/1. Mamlaz mi je posalo obrazlozenje da ugovorenih 10/1 znaci da ne mogu da imam veci protok od ovoga ali da mogu da imam manji i da bih imao normalan protok potrebno je da manje pretplatnika u to vreme koristi internet i da pokusam da se konektujem u 04 ili 05 sati ujutro, jer tada je broj korisnika najmanji.

A? :zgran:

Što ti njemu nisi rekao da ćeš i ti ugovorenu naknadu plaćati najviše DO ugovorenog iznosa, ali samo ako tog meseca imaš para i ako si dobio ono što je ugovoreno?
rolleye0010.gif

ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ПРУЖАЊЕ ПТТ ИНТЕРНЕТ И КДС (ИКТ) УСЛУГА je napisao(la):
Члан 6.
Давалац услуге је у обавези да у складу са захтевом Корисника услуге и Упутством за
закључење Уговора:
- спроведе све неопходне активности у циљу провере техничких услова за пружање
ИКТ услуге
,
...
- омогући Кориснику услуге коришћење одабране услуге преко приступа,
реализованог расположивим технологијама, све у складу са Уговором, Општим условима и
Ценовником.
Usluga koju ti pružaju se ne zove "Internet" već "Kablovski Internet 10240/1024", a ne "Kablovski Internet 2048/256 sa aploud busterom".
rolleye0010.gif

u kom kraju grada si ? pitam jer si merio prakticno u isto vreme :)

ovo su poslali poslednje :

Poštovani,

Mreža se različito ponaša u zavisnosti od doba dana i broja korisnika, pa tako postoje periodi dana kada su svi korisnici u mogućnosti da ostvare maksimalni protok, kao i periodi dana kada ne mogu svi korisnici da ostvare maksimalni protok, što je jedan od razloga da Ugovor predstavlja maksimalno ostvarivu, a ne i stalno dostupnu brzinu.
I pored našeg svesrdnog zalaganja da svojim korisnicima pružimo teoretski maksimalan protok 7 dana u nedelji svih 24 sata, to, nažalost, nije uvek moguće.
Očekuje se razrešenje problema u skorijem periodu, te Vas molimo za još malo strpljenja.
Izvinjavamo se zbog neprijatnosti i hvala na razumevanju.

Poslednja izmena:
kud ne videh ovo pocetkom decembra! :wall:
sreca da nisam potpisao ugovor, nego samo uzeo mix paket uz brzinu 6/0.5 Mbit/s ali opet mora 3 meseca da se ostane u paketu, ne znam sta da radim..mozda prelazak na adsl ako budu dali, bar do isteka ta 3 meseca pa onda pravac targo ili sbb, jeste pristojna cena ali ZNATAN kvalitet..

koristeci login i history opcije sajtova speedtest i pingtest, dajem svoje lose iskustvo, evo vec 2 sedmice, sa posta net, losim kvalitetom kablovskog interneta..

Probao sam sbb, orion i telekom, svi dobijaju ocenu A na pingtestu!

Ne mogu da verujem kakvu su promotivnu akciju napravili sa ovakvim kvalitetom kablovskog interneta, da privuku pa *****u ljude..
Koristio sam ovaj kablovski pre 4 godine i mislio da su postali ozbiljni sa ovakvom promotivnom akcijom..
Ljudi iz tehnicke podrske su bili kranje ljubazni, ali su mogli da kazu da je los kvalitet mreze, jer sam naglasio da mi treba za posao najvise net, i da ne puca jer cesto koristim remote..jos sam i isao da zamenim cisco modem, cimanje dzabe za ovaj "ispravni"!

Napravite speedtest nalog i testirajte redovno da imamo vise podataka od vise korisnika...

Ne znam šta bih rekao do - ni kod babe nema za džabe. Kablovski net im je očigledno krš. Ja imam preporuke za njihov ADSL, mada mislim da ni on nije vrhunski, ali je svakako daleko bolji.

PTT kablovski internet 10/1:

http://www.speedtest.net/results.php?sh=d9a199ca5325f4a4fa93c70b4aec78a4&ria=0

Problem postoji vise od mesec dana a ovo je najnovije tumacenje PostaNet-a (dobijeno pre nekoliko dana):

Poštovani,

Posmatranjem rada Vašeg kablovskog modema utvrdili smo da se svi parametri neophodni za rad nalaze u granicama normale. Testiranjem konektivnosti ka modemu nije utvrđen gubitak paketa. Smatramo da su ispunjeni svi preduslovi za normalno funkcionisanje interneta.

S poštovanjem,
Reklamacije Pošta NET

1-3 Mb/s je po njima u granicama normale za 10/1 Mb/s.

Pa, verovatno su u pravu. Sama veza na DOCSIS nivou je ok i nema smetnji na kablu, što je dobro. Tvoj problem izgleda potiče od njihovih servera, odnosno uskog spoljašnjeg linka za taj broj korisnika.

Naravno, razlika je čisto akademska i tebe kao potrošača ni ne mora da zanima uzrok nekvalitetnoj usluzi, ali eto... Inače, izgleda da je situacija na njihovom ADSL-u mnogo bolja. Tu bar dobiješ 4,7 Mbps za plaćenih 5. :)

P.S. Ja kol'ko sam skapirao niko od provajdera se ni ne obavezuje na konstantan protok, već lukavo samo na "brzunu do xx Mbps". :S:

Poslednja izmena:
Zagarantovan protok postoji ali je cena hmmmm ... :trust:

Kod Pošte?

Pa kod svakog provajdera. Izvuce ti optiku do gajbe al cena je fazon nekoliko stotina hiljada na mesecnom nivou za pristojan link. Jedino targo ima normalne cene al ga nema skoro nigde.

To je tacno, ALI ni TT ne daje za te pare NEgarantovan protok linka. Znaci i kod njih moras da se isprsis za garantovani protok, sto je normalno i tako je u svakoj zemlji na ovoj planeti.
Jedno je velika a drugo je garantovana brzina.
A svaki ISP ima i jedno i drugo, komercijalno NEgarantovani protok, i garantovani ali se debelooooo placa a i treba.

MISLIM da je ovo lepa tema za predstojeci Zakon o potrosacima :)

Koja je tu logika sa njihove strane da naplacuju maksimalnu brzinu veze, koja je samo ponekad dostupna, u zavisnosti od raznih parametara..
Onda lepo nek kazu, nudimo samo paket 1-2Mbits, uz manju doplatu za potencijalni boost brzine, pa ko hoce nek izvoli..

Mora postojati neki opseg, odnosno minimalna garantovana brzina, ovakvi ugovori su onda besmisleni i svakako na njihovoj strani, ali mislim da pi popili lepu tuzbu kad bi se neko organizovao, i to zbog obmane, ne zbog nepruzanja usluge iz ugovora..

Vrh Dno