Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je sveto ista ovim forumasima.. Sad je i BB osrednja serija..

Pa u vreme prikazivanja nije bilo u trendu da se pljuju hajpovane serije i filmovi pa se sad setise i Breaking Bad-a

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Sad si nadrljao [emoji4], meni je BB odlicna ali El camino je bű!¥ã
Upravo tako, serija je pravo remek delo, jedna od retkih koja ima početak razradu i kraj... A ovaj film to sve kvari.

Od jedne vrhunske serije su napravili trecerazredni film.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam "pljuvao" overhyped serije (pogotovo Mad Men) pre nego što je to bilo kul :d

Baš bih voleo da mi neko argumentuje tačno zašto sve "Breaking Bad" zaslužuje ocenu 9.5 (što je ocena za praktično savršenstvo) a "Ozark" je kao 8.3. A obe serije su poprilično sličnog fazona i Ozark čak ima manje dosadnih epizoda.

Obe serije imaju prenaduvanu ocenu :)

A tek da krenemo u poređenje sa drama iz HBO kuhinje u godinama kad je bila zlatna era HBO... koje sve redom imaju nižu ocenu od BB (mnoge ispod 9.0).

Serija istog fazona i koncepta kao BB bude minimum na svakih 5 godina a serije tipa Carnivale su skoro pa unikati.

Baš bih voleo da mi neko argumentuje tačno zašto sve "Breaking Bad" zaslužuje ocenu 9.5 (što je ocena za praktično savršenstvo) a "Ozark" je kao 8.3. A obe serije su poprilično sličnog fazona i Ozark čak ima manje dosadnih epizoda.

Nisu obe "sličnog fazona" već je Ozark na breaking bad fazon jer je to serija iz 2008g a Ozark he 10g mladja, i u to vreme ništa slično nije postojalo a rekao bih da i dalje ne postoji.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Aha, znači to je ocena za momenat u vremenu a ne objektivni na skali kvaliteta gde se uzima u obzir sve do danas?

Koji ocenu onda zaslužuje Twin Peaks, 16.5 od 10? Koju ocenu zaslužuje Oz?

Ozark je očigledno "po dizajnu" napravljena za BB publiku (kao što je i Halt and catch fire svesno "ukalupljena" kao zamena za Mad Men; ali se HACF "oteo šablonu" posle prve sezone [koja je i ubedljivo najlošija] i po meni nadmašio MM po mnogo čemu) ali ta činjenica ne bi trebala da ima preteran uticaj na poređenje kvaliteta između te 2 serije. I to "ko je došao prvi" je apsolutnog nebitno ako je diskusija "ko je otišao dalje / ko je bolje uradio istu stvar".

Mnogi su ocekivanja digli na max jer je to, je li, Breaking Bad film. Za mene je skroz ok, fin uvod i odlican zakljucak. Sredina koja je dosadna, nije nekvalitetna.

Mali off u vezi serije, sto se tice toga zasto je "najbolja" (meni nije, ali je svakako jedna od):

Jedna od serija koja u nijednom momentu nije odstupila od onoga sto jeste, glumeci televisa presentu u zelji da pravi lovu, dopadne se sirokim narodnim masama i izigrava vasar sa sto vise intriga koje ni oni sami ne mogu da pohvataju ko, zasto, kako... Petljajuci seriju u nedogled bez cilja.
Breakiing Bad i The Wire su serije sa apsolutno najvise ukusa i mere pre svega. Kad, koliko i zasto.

Serija sa uvodom, razradom i zakljuckom... Serija koja iz sezone u sezonu biva sve bolja i bolja. Svaki kraj sezone je bolji od prethodnog, a onaj poslednji finis je je li, najbolji.
Nekliseizirane, originalne radnje, sa savrseno razradjenim akterima i pricom dvojice glavnih protagonista. Serija koja sporedne glumce nije drzala kao pomocno osoblje, vec savrseno uklopila u celinu sa razlogom.

Volter Vajt je jedan od boljih napisanih televizijskih likova, Kranston je to predocio savrseno i bez greske.

Remek delo za buduca pokolenja. Ne uporedjujte je sa Ozarkom, greh je.

Poslednja izmena:
Aleksandrinjo potpisujem...veliki sam fan BB serije, 4x odgledao komplet...Ozark sam gledao 1.sezonu, dalje vec nisam, i....kod Ozarka sam jedva cekao da zavrsi epizoda, a kod BB sam molio Boga da traje jos 15 min...neuporediv kvalitet, svaka sezona remek djelo, a zavrsna vrhh vrhova...to je malo kojoj seriji poslo za rukom i ocjena na IMBD nije slucajna..naravno , da nekom se nece dopasti, ali bitna je vecina

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Ja sam recimo apsolutno ubeđen da postoji i dosta onih kojima se BB nije baš nešto dopao ali im je na talasu hvalospeva glupo da to kažu pa ga hvale na sav glas.

U suštini to i jeste najveći problem hajpa - kada nešto apriori počne da se hvali kao "best ever" mnogi zajašu taj talas i počnu da ga hvale i dele desetke i što vreme duže odmiče to bar na papiru to i (p)ostaje najbolje jer dosta njih će pre dati desetku i nahvaliti film seriju nego da rizikuje da (ne)oravdano ispadne crna ovca u društvu/na forumu/wherever...

Jel mi ovo pricamo o serijama u temi o filmovima... ja sam se vise pogubio, ne znam ni gde sta citam...

Nema hejta. Mrzi me da nabrajam sve detalje koji su mi bili glupi, dosta toga sam i zaboravio otkako sam je odgledao, ali eto ta kultna scena iz bolnice mi je neopisivo glupa, a to je samo jedan od primera.

OnePlus 6/Tapatalk

E sta sve neces ovde da procitas [emoji38]

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ova i tema o filmovima su toliko razvodnjene, da se Ž klasa uzima kao kvalitet i "underrated". Dok se remek dela unižavaju i hejtuju. Jer je to sada kul.

Zapravo, ovo i jeste tema o filmovima.

A inače u prilog onom gore što sam rekao, a gde nema ni promila hejta ide i to što ste ovde napisali o filmu El Kamino a koji ima neosnovano visoku ocenu samo i isključivo zato što je osnova istog BB. Jer kako bi zaboga nešto izašlo iz te kuhinje moglo da bude loše - daj da filmu roknem devetku ili desetku da ne ispadnem glup u društvu.

I da, govorim o filmu...

Hobs & Šo
Na šta sam ja potrošio 137 minuta?!?!
Možda bude visoko kotiran za zlatnu malinu zajedno sa zadnjim Spajdermenom.

Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока

Hobs nije izneverio jer je publika znala šta dobija a to je isti nivo kao i prethodni F&F delovi ali zato je zadnji Spajdi spustio i srozao nivo svih prethodnih za 5 lestvica.Bolje da su nazvali film baby Spajdi ide u školu i stavili zabranu za gledaoce preko +15 [emoji12]

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Mnogi su ocekivanja digli na max jer je to, je li, Breaking Bad film. Za mene je skroz ok, fin uvod i odlican zakljucak. Sredina koja je dosadna, nije nekvalitetna.

Dobro je, nisam lud :). Mada nije mi nista bilo dosadno. Potpuno na nivou serije i u istom maniru. Glumci, dijalozi, poneko iznenadjenje, reference i povezanost sa prosloscu., itd... Todd :).

Poslednja izmena:
Ben Kingsley odličan, zanimljiv film.
"Plaćeni ubica odlazi u San Francisko kako bi se priključio klubu lečenih alkoholičara."
https://m.imdb.com/title/tt0796375/

MV5BZjc2OTkwNGItYzIxMy00YzMwLTlkYzEtYTMwYTc3MGY3YTNlXkEyXkFqcGdeQXVyNzU1NzE3NTg@._V1_CR0,45,480,270_AL_UX477_CR0,0,477,268_AL_.jpg

Papillon (2017), nešto mi je mutav, utisak nikakav. Ni prineti onom iz '73-će.
Pozdrav

Zapravo, ovo i jeste tema o filmovima.

A inače u prilog onom gore što sam rekao, a gde nema ni promila hejta ide i to što ste ovde napisali o filmu El Kamino a koji ima neosnovano visoku ocenu samo i isključivo zato što je osnova istog BB. Jer kako bi zaboga nešto izašlo iz te kuhinje moglo da bude loše - daj da filmu roknem devetku ili desetku da ne ispadnem glup u društvu.

I da, govorim o filmu...
Piše kako ko stigne, pa sam i ja u tom duhu pogrešio. :D
Ne znam zašto se kačite na moj post, nije namenjen nikom posebno. Pogotovu ne tebi jer El Camino još nisam gledao, a i jedan si od retkih čije mišljenje još uvek cenim ovde.

Film, ocena, utisak.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno