Once Upon a Time... in Hollywood
Odmah da kažem da nisam Tarantinov fan. Kroz maglu se sećam Petparačkih priča, ali sad da me neko pita, ne znam šta sam tada gledao, a da repriziram, ne pada mi na pamet.
Druga stvar je, što je većina vas insistirala pre gledanja da se upoznamo sa dešavanjima u vezi Sharon Tate. Neke stvari sam površno znao, ali proguglao sam malo i kako se film odvijao shvatio sam da možda i nije bilo potrebe za tim, do samog kraja... Tako da se pridružujem ekipi, obavezna mala edukacija o samom slučaju pre gledanja, jer postoji golem razlog za to.
Nisam čak ni neki fan Breda i Kaprićoze, ali uvek su mi bili na visini zadatka. Mnogi kritičari osporavaju glumu Kaprija u smislu mučenja i guranja na mišiće ali meni je on ovde apsolutni pobednik. Oduvao je! Možda se on muči ali čovek je bukvalno u ovom filmu imao dve različite uloge gde je briljirao u obe. Pit ko Pit, dovoljno da kaže "dobar dan" i to je to, ali takav se rodiš. Da je trajao još dva sata duže ne bi mi smetalo. Odlično preneta atmosfera Holivuda tih godina, muzika takođe. Mala Pussycat takođe odvalila sa ulogom.
Highlight mi je definitivno bio na Spahn ranču, i taj momenat mi je bio preloman u smislu da me je Tarantino kupio. Onakvu atmosferu ne pamtim da sam video u nekom hororu, prosto sam ostao bez teksta i sladio se nadolazećem kraju. Taj kraj mi je možda i najslabija karika, ne zbog toga što je Tarantino to zamislio tako kako je zamislio, nego što mi je to malo zbrzano i trebalo je tu možda nabiti još pola sata više materijala. Sve u svemu jako, jako dobar film i verovatno će se još jednom pogledati. 8/10
Mok-gyeok-ja (2018)
U međuvremenu stigoh da pogledam i ovaj Korejac i mogu samo da potvrdim ono što sam rekao ovde skoro. Korejski flim, bar ovi trileri, polako postaju kao i španski. Bezidejnost i reciklaža...
Većeg slemza od glavnog glumca ne pamtim da sam gledao u nekom filmu. Da je bar bio komičan na njihov način možda bi ovo i prošlo, ali ovakav kakav je, teško. Tanka priča, ali ne toliko nezanimljiva, puna nelogičnosti, nepotrebnih zapleta radi dobijanja na vremenu u ionako njanjavoj radnji. Ima tu i jedan mnogo dobar momenat koji ovakve filmove tera na horor stranu, vrlo vešto i efektno urađeno ali nedovoljno za neku šesticu. 5/10