Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj dzoker nema pojma sa dzokerom do sada vidjenim i to kreatori ne kriju. Film je sam za sebe, kreiran je jedan potpuno drugačiji i mnogo realniji dzoker, te kritike "ovo nije taj dzoker" padaju u vodu u startu sto se ovog filma tice.
Tako da sta znam, nadjite neke druge mane filmu.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ja imam problem sa Jokerovim godinama.

Ako uporedimo njegovu i Bruce Wayne-ovu starost u filmu, zakljucujemo da ce njihovi najveci okrsaji biti kada Joker bude 80+ godina star.
Možda je ovaj Joker samo inspiracija za nekog koji će tek nastati u Betmenovom vremenu..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Once Upon a Time... in Hollywood

Odmah da kažem da nisam Tarantinov fan. Kroz maglu se sećam Petparačkih priča, ali sad da me neko pita, ne znam šta sam tada gledao, a da repriziram, ne pada mi na pamet.
Druga stvar je, što je većina vas insistirala pre gledanja da se upoznamo sa dešavanjima u vezi Sharon Tate. Neke stvari sam površno znao, ali proguglao sam malo i kako se film odvijao shvatio sam da možda i nije bilo potrebe za tim, do samog kraja... Tako da se pridružujem ekipi, obavezna mala edukacija o samom slučaju pre gledanja, jer postoji golem razlog za to.
Nisam čak ni neki fan Breda i Kaprićoze, ali uvek su mi bili na visini zadatka. Mnogi kritičari osporavaju glumu Kaprija u smislu mučenja i guranja na mišiće ali meni je on ovde apsolutni pobednik. Oduvao je! Možda se on muči ali čovek je bukvalno u ovom filmu imao dve različite uloge gde je briljirao u obe. Pit ko Pit, dovoljno da kaže "dobar dan" i to je to, ali takav se rodiš. Da je trajao još dva sata duže ne bi mi smetalo. Odlično preneta atmosfera Holivuda tih godina, muzika takođe. Mala Pussycat takođe odvalila sa ulogom.
Highlight mi je definitivno bio na Spahn ranču, i taj momenat mi je bio preloman u smislu da me je Tarantino kupio. Onakvu atmosferu ne pamtim da sam video u nekom hororu, prosto sam ostao bez teksta i sladio se nadolazećem kraju. Taj kraj mi je možda i najslabija karika, ne zbog toga što je Tarantino to zamislio tako kako je zamislio, nego što mi je to malo zbrzano i trebalo je tu možda nabiti još pola sata više materijala. Sve u svemu jako, jako dobar film i verovatno će se još jednom pogledati. 8/10

Mok-gyeok-ja (2018)
U međuvremenu stigoh da pogledam i ovaj Korejac i mogu samo da potvrdim ono što sam rekao ovde skoro. Korejski flim, bar ovi trileri, polako postaju kao i španski. Bezidejnost i reciklaža...
Većeg slemza od glavnog glumca ne pamtim da sam gledao u nekom filmu. Da je bar bio komičan na njihov način možda bi ovo i prošlo, ali ovakav kakav je, teško. Tanka priča, ali ne toliko nezanimljiva, puna nelogičnosti, nepotrebnih zapleta radi dobijanja na vremenu u ionako njanjavoj radnji. Ima tu i jedan mnogo dobar momenat koji ovakve filmove tera na horor stranu, vrlo vešto i efektno urađeno ali nedovoljno za neku šesticu. 5/10

Poslednja izmena:
@banexbanex
Bas isto misljenje imam o filmu, malo mi je taj kraj zbrzan i voleo bih da je bilo jos malo vise voznje.
A za Pulp Fiction, brate kakvu to blasfemiju pises ovde ?! :D

Maleficent 2
Odlican, uzivao sam svake sekunde

Sent from my SM-G975U1 using Tapatalk

Parasite jednostavno mi nije legao, mučno od početka do kraja.

Witness (1985) 8/10, krimi deo filma veoma uzbudljiv. Na kraju mi se oznojiše dlanovi. Ima i romantični deo koji je malo razvučen, ali je bogami uzbudljivo i kad je Harison Ford oči u oči sa svojom partnerkom :)

Witness (1985) 8/10, krimi deo filma veoma uzbudljiv. Na kraju mi se oznojiše dlanovi. Ima i romantični deo koji je malo razvučen, ali je bogami uzbudljivo i kad je Harison Ford oči u oči sa svojom partnerkom :)
sad si gledao 1.put ? a ja msm 1986/87. Sjajna muzika u ljubavnoj sceni u stali..Harison F razbio ulogu a i mali klempo odlican, glumica bljesnula tu i u Top Gun i posle iscezla

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Keli MekGilis... :)
Da je iščezla - nije. Svake godine je snimala bar po jedan film ili seriju, samo što je više učestvovala u TV produkciji. Imala je pauzu od nekih 5 god sa početka ovog milenijuma, pre i posle toga konstantno. Gledao sam nekih par filmova koje je snimila regularno.
P.S. Snima i dalje.

Poslednja izmena:
Caché (2005) - totalno uvrnut film, pravo osveženje od Holivuda. Odlična i originalna priča, koja tera na razmišljanje. Od mene 7.5/10

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

@banexbanex: Eno upravo ide Pulp Fiction na Cinestar Premiere 1 kanala. Pa osveži pamćenje :d

sad si gledao 1.put ? a ja msm 1986/87. Sjajna muzika u ljubavnoj sceni u stali..Harison F razbio ulogu a i mali klempo odlican, glumica bljesnula tu i u Top Gun i posle iscezla

Ne, gledao sam ga dosta davno, pa sam zaboravio mnoge detalje. A i drugim očima se gleda film kad prođe izvesno vreme. Mnoge fimove valja pogledati više puta. Neke ne.

Poker night (2014)
https://imdb.com/title/tt2548208/

Upravo odgledah poslednjih 15 min filma, odn. rasplet, na osnovu koga sam u stvari dobio sliku celog filma. Vrlo zanimljivo. Rekao bih odličan krimi-triler-mindfuck i jaka 7, ali ipak ću morati da pogledam ceo film.
Ne znam da li ga je neko spominjao do sada, ali ako nije pitam se kako je promakao ispod radara...

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

hm :D poslednjih 15 minuta filma... a sta cemo sa ostalim minutama? Kad se sve sabare, dobice se realna ocena od 4.5/10? :D

@banexbanex
Bas isto misljenje imam o filmu, malo mi je taj kraj zbrzan i voleo bih da je bilo jos malo vise voznje.
A za Pulp Fiction, brate kakvu to blasfemiju pises ovde ?! :D
E kad pomenu blasfemiju, osvežih pamćenje na kratko :) Davno je bilo stvarno... Vidi se kvalitet filma (ne mislim i na kvalitet snimka tih godina :D), ali džaba kada me tada interesovala druga vrsta filmova.

@banexbanex: Eno upravo ide Pulp Fiction na Cinestar Premiere 1 kanala. Pa osveži pamćenje :d
Kasno pročitah :)

Caché (2005) - totalno uvrnut film, pravo osveženje od Holivuda. Odlična i originalna priča, koja tera na razmišljanje. Od mene 7.5/10

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Jedan je Haneke. Jesi li gledao još nešto od njega? Ako nisi, obavezno Funny Games (1997), Amour, La pianiste (ako si little pervert :D)

Amour je zlatna palma, sjajan,kao i vecina njegovih

The Matador (2005)
https://imdb.com/title/tt0365485/
Sjajni Pirs Brosnan i Greg Kinir. Gledao sam ga više puta na TV-u i svaki put sam uživao.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Odmah da kažem da nisam Tarantinov fan. Kroz maglu se sećam Petparačkih priča, ali sad da me neko pita, ne znam šta sam tada gledao, a da repriziram, ne pada mi na pamet.
...

Ne moraš da budeš njegov "fan", mnogi nisu.
Baš zato što se kroz maglu sećaš (u stvari slabo prisećaš) Petparačkih priča, preporučujem ti da sad u zrelom dobu odgledaš polako i pažljivo celi film i onda da nam se opet javiš jednim opsežnim utiskom... ;)

Poslednja izmena:
Da li ovo ima problema sa ovom temom, nece da prebaci na narednu stranu, u ovom slucaju poslednju a sinoc nije htelo da prelazi na dve poslednje, pa kao da je brisano postova i evo ni jutros ne radi...?!!!
Posle postavljanja ovog mog posta sad opet vidim da imaju jos dve strane i ne prebacuje na njih...

1.JPG

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno