Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja gledao u Sava Centru, negde 1980. Nikad usamljeniji nisam bio.

Samo da dodam još jedno mišljenje za Angst (1983), odličan evropski film što se mene tiče. Vrlo ubedljiva gluma, kamera odlična, muzika razbija. Zapleta skoro i da nema, ali baš zato je tako ubedljiv, jer je realan i toliko puta viđen. Sistem pušta psihopatu na slobodu, i on jednostavno nastavlja tamo gde je stao, da radi jedino što zna i što mu je na pameti. Odgledajte makar 10 sekundi trejlera, čisto da znate šta da očekujete, jer ovo nije upeglani američki slešer sa napupelim studentkinjama. 😋

Da ne vrtim sad i tragam, koji je beše najbolji apk za pravljenje liste filmova/serija za gledanje...

Toliko dobrih predloga pošaljete u toku jedne nedelje, na koje ja zaboravim kad imam vremena da gledam...
Npr. samo sa poslednjih par strana The Witch, možda i Barbarian, ovaj The Nightingale i sl...

Ovako kontam da ubacim sve što mi se čini dobro u neku "to watch" listu da se podsetim...

Da ne vrtim sad i tragam, koji je beše najbolji apk za pravljenje liste filmova/serija za gledanje...

Toliko dobrih predloga pošaljete u toku jedne nedelje, na koje ja zaboravim kad imam vremena da gledam...
Npr. samo sa poslednjih par strana The Witch, možda i Barbarian, ovaj The Nightingale i sl...

Ovako kontam da ubacim sve što mi se čini dobro u neku "to watch" listu da se podsetim...
Vrv ispadam iz svih mogucih kalupa, ali ja to sve lepo stavljam na svoj imdb watchlist... :)

Isto, kao što reče @Marko-Dj , ja sve to na iMDb ,svakako mi je to ,uvek, početna stanica za sve, što se movies tiče.

Da da imdb i ja koristim sve ostalo mi je smaranje.

Pogotovo sto postoji add on(nezvanican, postoji apk string koji radi na temi stremio) na stremiu za watchliste sa imdb. Dodam film na tel na imdb watchlistu, udjem u stremio na TVu i film je tamo. Play i piči...

Koristim SeriesGuide već godinama. Imaš deo za serije i deo za filmove.
Treba da povezati sa Trakt nalogom.
Vidim da se dosta njih loži na letterbox. Predpostavljam da je to isti đavo.

Снимало се код нас, лепо је видети да држава улаже у једно овакво културно - уметничко остварење 😂
Што се филма тиче коректно гледање ништа спектакуларном и што није виђено у овом жанру, реална оцена на IMDB.

Prilozi

• Screenshot_20221102-111140_VLC.jpg
    Screenshot_20221102-111140_VLC.jpg
    105.8 KB · Pregleda: 71
All Quiet on the Western Front - Мене је изненадио, очекивао сам Нетфликсово смеће, а ово је заправо немачки филм који је римејк филма из 1930те. Одличан, заиста сам се изненадио. Антиратни филм, ужаси рата приказани поприлично реалистично, првих пат минута су посвећени младалачком заносу и немогућности да се схвати ужас рата, и тих 5 минута је све што се тиче лепоте живота, онда креће пакао. По мени требате да одгедате, ја му дајем 8/10.

Ne bih ja Aliena u horor. Akcija i tenzija, SF. Od cele franšize ona prva igrica je bila strašna, kad se igra kao marinac. Bilo je trenutaka kad se pada sa stolice.

Trilogija obavezna za gledanje, ne možete gledati druge stvari bez tog.

All Quiet on the Western Front - Мене је изненадио, очекивао сам Нетфликсово смеће, а ово је заправо немачки филм који је римејк филма из 1930те. Одличан, заиста сам се изненадио. Антиратни филм, ужаси рата приказани поприлично реалистично, првих пат минута су посвећени младалачком заносу и немогућности да се схвати ужас рата, и тих 5 минута је све што се тиче лепоте живота, онда креће пакао. По мени требате да одгедате, ја му дајем 8/10.
Zapravo film rađen po čuvenoj knjizi Eriha Marije Remarka "Na zapadu ništa novo" iz 1929. god. Osim tog filma iz 1930., postoji i verzija iz 1979., a ova Netflix verzija je napokon nemački film po knjizi njihovog autora koji je i sam bio učesnik velikog rata.

Samo da vas podsetim da sutra na Netflixu izlazi Enola Holmes 2.
Prvi deo mene je silno, silno zabavio i izuzetno prijatno iznenadio. Najverovatnije ću danas obnoviti prvi deo a uveče gledam The Nightingale, po preporukama ovde.

Ja koristim ovo. Mnogo bolje od IMDB i ima lakši interfejs za snalaženje.
Screenshot_2022-11-04-06-19-08-748-edit_com.android.vending.jpg

Lost Horizon
Crno-beli film iz 1937.godine.
Iz kineskog grada 1935.god. avionom beže 10-ak Britanaca. Medjutim, umesto njihovog pilota, vozi ih drugi i lete prema Tibetu. Tu se ruše i spasavaju ih lokalci i odvode u mitski grad Šangri-La.
Dalje sledi interesantna priča o utopiji ...
Vrlo dobar film koji sam gledao kao osnovac, jako davno, i dugo mi je bio na listi za gledanje.

The Nightingale (2018)
Uh, kako pretežak film. Sam Claflin je klasa od glumca. Ježim se od njegove glume.
8/10

Hellhole (2022)

Poljski horor. Nisam uspeo da nađem sa originalnim jezikom,već sinhronizovano na Engleskom, iako sinhronizacija nije loša, to mi je malo odmoglo da se udubim u film.

Radnja filma se dešava u Poljskoj 1987 godine, policajac dobija slučaj nestalih 8 devojaka u blizini starog manastira. Njegov zadatak je da se infiltrira u manastir kao sveštenik i sazna šta se dešava.

Film je dobar, malo bizaran. Inače, ovo mi je prvi poljski film koji sam odgledao. Ocena 8/10.

All Quiet on the Western Front(2022)

Film nije loš neću da lažem, više mi se svideo od 1918. Jeste zanimljivo gledati ratni film iz ugla Nemačkog vojnika, ali režiser je ovde pokušao da nam uvali priču kao Nemačka nije znala šta se dešava, samo se branila...kako da ne. Zbog toga ocena 5/10.

To je priča o tome kako običan vojnik (čovek) doživljava rat, od euforičnog odlaska do svih strahota i užasa koje rat donosi. Inače je anti-ratni film i ne vidim kako si zaključio da su pokušali da uvale priču da Nemačka nije kriva?! Da je tako zar bi knjiga po kojoj je rađen film bila svrstana u remek dela svetske književnosti?!

Ja knjigu nikad nisam završio sa čitanjem (pravio pauza na nekih 35% i posle nisam nikad raspoložen za tamo nešto) Mnogo više se mi se od Remarka svidela "The Black Obelisk", koja je post-war.

Crni Obelisk sam čitao nekoliko puta i svaki put uživao kao prvi, što se mene tiče najbolja Remarkova knjiga. Vidim da postoji i filmska verzija, ispoštovaću je za vikend ako nađem u videoteci.

To je priča o tome kako običan vojnik (čovek) doživljava rat, od euforičnog odlaska do svih strahota i užasa koje rat donosi. Inače je anti-ratni film i ne vidim kako si zaključio da su pokušali da uvale priču da Nemačka nije kriva?! Da je tako zar bi knjiga po kojoj je rađen film bila svrstana u remek dela svetske književnosti?!
Pusti coveka, vidis da tacno zna ko je kriv i ko je kakav. Da mu mediji kazu da treba da skoci sa mosta, ne bi razmisljao 2 sekunde.
Citao bas pre neki dan o nekom liku koji zna sve o Jeremy Clarksonu, kako samo hvali britanske stvari. A u svakoj epizodi se vise sprda na sve sto je britansko nego sto hvali.
Ali takvi smo... samo znamo prstom u drugog, ne znamo da uperimo sebi u slepoocnicu.

Enola Holmes 2 (2022)
Ceo dan čekao da ga gledam na miru kod kuće... Opravdao je očekivanja. Dobar i na nivou prvog dela, možda mi je prvi deo za nijansu jači jer baš volim taj film.
Svakako velika preporuka za vikend gledanje Enole!
7/10

Циркус.
6/10

All Quiet on the Western Front(2022)

Film nije loš neću da lažem, više mi se svideo od 1918. Jeste zanimljivo gledati ratni film iz ugla Nemačkog vojnika, ali režiser je ovde pokušao da nam uvali priču kao Nemačka nije znala šta se dešava, samo se branila...kako da ne. Zbog toga ocena 5/10.
Pa ako je to prica onda film nema veze sa mozgom, bolje odgledati Dug put u rat.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno