Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Od "Niskih strasti" i generalno s'kraja Jel ima uopste "dobri erocki trileri" da mogu da se nabroje na prstu jedne ruke da vredi odgledati?

Meni mahom sve deluje kao projekat da se odredjene glumice "skinu za Holivud" nego li da je neki ozbiljan projekat u pitanju...
Pada mi na pamet onaj sa Sidni Svini u glavnoj ulozi a i on je mlak... Takodje i onaj sa Fasbenderom nije nesto...

Juror #2 (2024)

Juce sam ga pogledao, ostavio je jak utisak.
Ako budete gledali film, zanima me bas sta biste Vi radili da ste na njegovom mestu?
Ima jedna recenica koja mi je ostala urezana, izgovara je Kifer glavnom junaku...
... posle AA sastanka:
"We are only as sick as our secrets."

Touché!

Posle Conclave, ovo je drugi dobar film koji sam pogledao ove godine, i koji tera na razmisljanje.
Klint i dalje (u 94-toj godini, sad sam bas pogledao koliko ima!) i dalje pravi odlicne filmove.
8/10

Od "Niskih strasti" i generalno s'kraja Jel ima uopste "dobri erocki trileri" da mogu da se nabroje na prstu jedne ruke da vredi odgledati?

Meni mahom sve deluje kao projekat da se odredjene glumice "skinu za Holivud" nego li da je neki ozbiljan projekat u pitanju...
Pada mi na pamet onaj sa Sidni Svini u glavnoj ulozi a i on je mlak... Takodje i onaj sa Fasbenderom nije nesto...
Ima ih koliko hoćeš, pa i Mulholland Drive i Eyes Wide Shut su između ostalog i erotski trileri.

Mislim da je mislio na filmove malo novijeg datuma. Ta dva su ~2000.
Nisam otvarao tu listu, mozda tu ima nekih novijih.

Sumjam da ima u poslednjih 15 godina...
Uglavnom ono sto valja je iz 90ih i so prve polovine 2000ih

Eyes wide shut ne bih svrstavao u erotske trilere, jer onda se poenta filma banalizuje.
Erotski momenti u filmu govore drugu pricu nego sto bi neko ko je u svezoj vezi ili svezem braku zapravo zeleo da gleda :)
Pricu za koju je potrebno vreme da provedes sa nekim, pa da ti se totalno otvori, kao sto se Nikol Tomu otvorila u sceni gde je popusila dzoint i sve inhibicije su joj nestale...

Taj poslednji Kjubrikov film govori o razlici mozgova izmedju zena i muskaraca, muskim kompleksima u vezi statusa, sta je prevara a sta je flert (pa makar ona bila samo verbalna) i zena kao apex predatora koji su druga planeta od nas muskaraca. 😅
Pored toga, filmom preovladavaju crvena i plava/zelan boja svetala... boje radoznalosti i boje zone komfora...

Poslednju recenicu u samom filmu (bukvalno 1 rec od 4 slova, na engleskom) izgovara Nikol Kidman i zapravo ta recenica je i poenta musko zenskih odnosa da bi odnos opstao!

Poslednja izmena:
Ima onaj erotski triler sa Brusom Vilicom, naivan do zla boga ali vrlo drag film 😁

Jel' onaj gde mu se u bazenu vidi pisa od prostetike?
Boja noci ili tako nesto...

EDIT: jeste, Color of night (1994), Brus u piku karijere, ali sa plasticnom pisom (tada je i rekao novinarima da je rec o prostetici..
uz legendrano "morace vise da me plate da bi videli mog visuljka".

Poslednja izmena:
E taj, baš zbog te scene 🤣🤣🤣, ali ne zbog pišice pobogu nego gospodjice

Ja sam kao klasicno musko gledao u visuljka, i uporedjivao, god damn! 🤣🤣🤣🙇‍♂️🙈
[/nohomo]

Femme fatale (sa Rebekom Romijn - .ne znam jel pre ili nakon što je postala Stamos)
Diabolique (sa Izabelom Ađani)
Original Sin (iako uopšte ne gotovim Anđu)
Killing me softly (sa meni baš gotivnom Heder Grejem)

Ероцки, ал' није трилер - Девети понедељак...
Пардон, девет и по недеља.
И дан данас када чујем Џо Кокера и "Можеш оставити шемшир" ме подсети на дотични филам.

Eyes wide shut ne bih svrstavao u erotske trilere, jer onda se poenta filma banalizuje.
Nazovi ga erotic mystery psychological drama ili kako god ti drago, erotika je bitan njegov deo i u tom kontekstu je spomenuta.

Možda može od ovog nešto da se probere:

Sliver (1993) - Šeron Stoun (opet) i jedan od braće Boldvin, nije Alek ali nije ni onaj plavi glavati. Ima radnju kao i većina trilera iz 90-ih plus malo slobodnije scene sexa - Boldvin je tvrdio da su autentične a Šeron da je dotični kolega manijak. Bog dragi zna ko je u pravu a i šta su setili da to rešavaju posle 30 godina.
https://www.imdb.com/title/tt0108162/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_sliver

8 Million Ways to Die (1986) - Džef Bridžis, Rozana Arket (jedna od glumica koja nema problem da se skida i akcija, tako da ako ti je do slobodnijih filmskih ostvarenja samo joj prečešljaj filmografiju) i Aleksandra Pol (mršava, visoka, kratko ošišana čuvarka plaže, ex devojka/verenica Miča Bjukenona). Deluje mi da film tematski jaše na talasu Miami Vice-a iako se radnja odvija u LA.
https://www.imdb.com/title/tt0090568/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_8%20million%20wa

Exotica (1994) - Pokušaj nekog pomalo umetničkog, pomalo mindfuck, pomalo dubina-širina-pouka filma sa finom dozom erotike. Tu je Mia Kiršner (Black Dahlia) i moj omiljeni čudak i pervert Elias Koteas koji ovde demonstrira samo delić svog talenta da bi pun potencijal dostigao u sledećoj preporuci.
https://www.imdb.com/title/tt0109759/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_5_nm_3_in_0_q_exotica

Crash (1996) - Kronenberg. Glavni likovi su mladi i ostvareni supružnici koji imaju neku prazninu iznutra pa pokušavaju da je popune sexualnim eskapadama koje posle prepričavaju jedno drugom. A onda suprug posle saobraćajne nesreće koju je doživeo razvija fetiš ka sudarima i sprijateljuje se sa ekipom koja deli ista interesovanja a čiji je vođa Von (malopre pomenuti Elias Koteas). I ovde se pojavljuje Rozana Arket kao sexy bogalj. Film je rađen po romanu britanskog pisca Džejmsa Balarda (glavni lik u filmu nosi njegovo ime) koji je inspiraciju našao u teškoj soabraćajnon nesreći u kojoj mu je nastradala supruga.
https://www.imdb.com/title/tt0115964/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_in_0_q_crash

Boxing Helena (1993) - Rediteljski prvenac Linčove ćerke. Prvi mačići se u vodu bacaju a i kasniji pokušaji doduše posle pauze od 15 godina. Ako ništa za razliku od drugih nepo beba nije silovala svoju karijeru, shvatila je da nije za velike domete ni u mladosti ni u zrelom dobu te je mirno zaplovila u osrednjost i zaposlila se u preduzećetu tj. na televiziji gde i danas tezgari od serije do serije.
Sam film i nema lošu ideju, kasting je dobar - Džulijan Sands (bukvalno Džeremi Ajrons za one sa ograničenim budžetom ali ne osetno lošijim perfomansama) i prelepa Šerilin Fen kao fatalna žena - ali nekako slabo i nevešto sklepano. Pojavljuje se i Linč u epizodnoj ulozi.
https://www.imdb.com/title/tt0106471/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_4_nm_3_in_0_q_boxing%20helena

Dream Lover (1993) - Džejms Spajder iz gore pomenutog Crash-a i konobarica Šeli iz Twin Peaks-a. Gone girl svog vremena
ali ovde muž pobeđuje na kraju
https://www.imdb.com/title/tt0109665/

Džejms je izgleda bio jedan od glavnih j*bača 90-ih. Svaki film koji je malo izdašniji sa erotikom imao je njega u glavnoj ulozi. Nisu nužno svi trileri:

Sex, Lies and Videotape (1989)
https://www.imdb.com/title/tt0098724/?ref_=nv_sr_srsg_2_tt_8_nm_0_in_0_q_sex%20lies
Bad Influence (1990)
https://www.imdb.com/title/tt0099091/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_bad%20influence
White Palace (1990) - Ljubavni ali bez patetike + Suzan Sarandon gola.
https://www.imdb.com/title/tt0103251/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_5_nm_3_in_0_q_white%20pallace

Drama, nije triler
Monster's Ball
sa jednom od najboljih scena iz aktuelno pominjanog žanra

Ima nebrojeno erockih akcionih/drama/trilrer/horor filmova, naročito B produkcije gde je dominiralo par glumica.

Poslednja izmena:
Jurror #2 6.5/10

Имам осећај као да сам гледао кратки јутјуб клип. ТОтално неразрађено, очекивао сам и далеко бољи крај. Филм баш није оставио никакав утисак на мене и мислим да ћу га заборавити за 20 дана.

Gledao sinoć "20 dana u Mariupolju".
Iako sam se svega nagledao u životu, došlo mi u jednom momentu da ga prekinem. Strava i užas.

Hm Dreamers sa Evom Gren, nije erotski ali ima par fini scena sa njom. Nekako u Evropskim filmovima pa i serijama cini mi se da se lakse dodje do tih erotskih scena, posto to jeste deo umetnosti ,dok u Holivudu vazi plati pa klati(bukvalno).

Gledao sinoć "20 dana u Mariupolju".
Iako sam se svega nagledao u životu, došlo mi u jednom momentu da ga prekinem. Strava i užas.

Ako je to snimio novinar Asošijejted presa, a uz to je i dobitnika Pulicerove nagrade, to mora da je dokumentarna filmčina. U lepom sećanju su mi ostale njihove filmlčine iz 90 tih godina o nama.

Juror #2

Mene bi bilo sramota da pod stare dane uradim ovakav film. Ovo nije videlo sudsku dramu, sve je tako banalizovano i površno pređeno da prosto i dalje ne verujem da u 2024 godini prolaze ovakvi filmovi. Mislim da se cela ekipa 12 Angry Men prevrće u grobu kakve se paralele snimaju više od pola veka kasnije. Nisam jasan sebi ni zašto mu dajem ovih 5/10.

Oprečne stavove čuh za:

The Treatment
Ekploatativan na dosta nivoa, sa obiljem traumatičnih segmenata s decom, koji su tu da mu daju nekakav kredibilitet autentičnosti i sirovosti, a ne u službi narativa.
Prepun klišea. Glavni policajac - stereotipni lone wolf - potpuno sam rešava slučaj, a pride je naravno mučen duhovima prošlosti, jer je sve to i on doživeo kao dete... found footage VHS koji pruža ključne dokaze... klaustrofobija i mrak, napuštenih i oronulih podruma/skladišta/starih kuća... prenaglašeno dramatična muzika u svakoj iole napetoj sceni...

Očekivano naduvana ocena na IMDB zbog shock-value scenarija & scena, a objektivno je naporan, i zaslužuje max 5. 😉

Gledao sam ga poodavno i nije mi ostavio neki utisak (ničega se ne sećam) i relativno skoro naletim na pozitivni kritički osvrt preko kojeg letimično pređem da ne bih zalazio u detalje i ostalo je da ga ponovo pogledam.

Oprečne stavove čuh za:

The Treatment
Ekploatativan na dosta nivoa, sa obiljem traumatičnih segmenata s decom, koji su tu da mu daju nekakav kredibilitet autentičnosti i sirovosti, a ne u službi narativa.
Prepun klišea. Glavni policajac - stereotipni lone wolf - potpuno sam rešava slučaj, a pride je naravno mučen duhovima prošlosti, jer je sve to i on doživeo kao dete... found footage VHS koji pruža ključne dokaze... klaustrofobija i mrak, napuštenih i oronulih podruma/skladišta/starih kuća... prenaglašeno dramatična muzika u svakoj iole napetoj sceni...

Očekivano naduvana ocena na IMDB zbog shock-value scenarija & scena, a objektivno je naporan, i zaslužuje max 5. 😉
Meni je zamerka na negativcu previše je mekan lik a delo baš obrnuto.

Nazad
Vrh Dno