Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Frenk je krupan, stiče se utisak da je bar duplo veći od prosečnog Japanca.

Ja nikako ne vidim Defoa kao Frenka.
Frenk je krupan, stiče se utisak da je bar duplo veći od prosečnog Japanca.
Bilo bi teže naći glumca koji bi fizički izgledao baš kako je Frenk opisan u knjizi.
A i kada bi ga i našli i/ili našminkali da bude baš kakav je u romanu, to opet ne bi bilo to, ne bi bio fizički "gotivan" za najširu publiku filma.

Nije loš Defo, može on dobro izneti takvu ulogu, ima u njemu "ludila".
Ja lično bih najviše volio Džek Nikolsona iz mlađih dana kao Frenk + pokojni Kjubrik da režira = Isijavanje 2 :)

Mislim da bi Kjubrikov izbor za tu ulogu bio Vincent D'Onofrio.

Procitao U miso supi, dobra knjizica, hvala na preporuci

The Lost Symbol Dena Brauna. I treća pročitana knjiga iz serijala mi se dopala, puna je uzbudljivih i neizvesnih događaja malo mi je twist zasmetao ali je kraj dobar. Nisam znao da su tolike razmere uticaja masona i tajnih društava na istoriju i sadašnjost Amerike.
Ostao mi je još Inferno (izgleda da će biti snimljeni filmovi i po ove dve knjige). Pre njega pravim malu pauzu, počeo sam Fajront u Sarajevu.

Ne bih ja izvodio neke zakljucke iz Den Braunovih knjiga, po bilo kom pitanju. Knjige su zanimljive, bar ovo sto sam procitao,mali uglavnom je to čista fikcija...

Knjiga je naravno fikcija ali ostaju činjenice za koje nisam znao a na koje se odnosio moj komentar. Npr. masoni su postavili kamen temeljac za Belu kuću i Kongres u Vašingtonu.

The Freemasons of Virginia and Maryland conducted ritual ceremonies for the first foundation marker stone of Washington D.C., as well as the cornerstones for the President's Mansion (the White House) and the Congress House (the Capitol building).

George Washington was a Freemason, and consulted with non-Masons Pierre L'Enfant and Andrew Ellicott, who designed the street plan of the city. And Masons really did lay the cornerstone of the Washington Monument, along with contributing a series of commemorative stones that appear inside of the obelisk.

Poslednja izmena:
Procitao sam nedovrsen posao koji si okacio prosli put, nije mi nesto legao. Vidim da su ga ishvalili ali meni nekako njegov stil ne lezi, ne vuce me da citam dalje. Procitacu naravno i ovo, mozda jednostavno u tom trenutku nisam bio raspolozen za tu vrstu literature.

Inace sam procitao Plavo, gotovo prozirno - Rju Murakami. Osim slikovitih opisa svojstvenih Murakamiju ova knjiga nema nikakvih slicnosti sa Audicijom i Miso supom koje su u sustini horor, prva malo manje, druga punokrvni. Ne bih da spojlerisem ali upozoravam da ce fanovi mozda biti razocarani, roman nema neki posebni tok radnje, niti nesto posebno razradjene likove, sto jeste u skladu sa temom i poentom price, ali npr. da sam znao tacno o cemu se radi ne bih gubio vreme, i ovako toga danas ima na svakom koraku. Murakamiju skidam kapu na tome sto je uspeo ovako nesto da stvori sa 25 godina, kao prvi zvanicni roman koji je napisao.

Arlekinova gozba je kao da citas Lavkrafta, na kraju se i zahvalio Lavkraftu. Zanimljiva je bila i paralela, bar sam ja to tako video, sa profesorom Tosom iz knjige i Lavkraftom, tj. uticajem Lavkrafta na Ligotija.
A sto se tice Nedovrsenog posla, ni moja devojka nije mogla da ga cita... Meni se svidelo svo to sivilo i crnilo kojim opisuje svet, sistem korporacija, zlo koje nalazi u ambicijama i mnogim drugim osobinama za koje bismo mogli da kazemo da su pozitivne, a on ih okrece na negativu, pesimizam i na kraju ludilo. Opet slicno kao Lavkraft. Hepi End nije zagarantovan :D.

Poslednja izmena:
Ma ne trazim ja hepiend, daleko bilo :D Alerkinovu gozbu sam poceo cisto da vidim o cemu se radi i nekako mi bolje "klizi", vec vidim da cu ga brzo progutati, jbmliga u cemu je fora.

Kraca je to prica, ali prava lavkrafstina za gustiranje.

Pročitao sam "Noćna Straža" poslednja prevedena knjigu iz serijala Disk Svet, Pračet je pokidao sa ovim delom, fantastično. Sad sam prešao na "Dobra Predskazanja", kad završim sve knjige koje su prevedene, onda ću Disk Svet da počnem iz početka na engleskom

Tražim knjigu Eben Alexander "Dokaz raja" na srpsko/hrv (idealno mobi ili pdf).
Ako neko ima link bio bih zahvalan da mi pošalje na pp.

"Последња стража"-Ненад Милкић. Други Косовски бој, слава момцима и хвала.

"Последњи конвој"-Милорад Улемек. Каква романчина. Свака препорука.

U svom prvencu koji oduzima dah, zbirci od jedanaest priča pod naslovom Zločini, koji je odmah preveden na više od dvadeset jezika, advokat Ferdinand fon Širah opisuje najzanimljivije slučajeve iz svoje sudske prakse.
Te priče, međutim, prevazilaze ispovest jednog advokata ili sudske hronike, već predstavljaju vrhunski prozni iskorak majstora kratke priče.

Pitko i zanimljivo.
Knjiga mi se mesecima nepročitana vukla po epub folderu, nezasluženo :)

Preporuka za Srce tame Džozefa Konrada. Na mene je ostavila mnogo jači utisak nego film.

Stiven King-Duma Key.

Jedna od retkih starijih knjiga Kingovih a da je nisam čitao.

Na početku mi nije delovala zanimljivo međutim kada me je uvukla u priču prosto sam do kraja progutao knjigu.

Sad se bacam na 11/22/63 :)

Moze li neko da mi posalje link za neki dobar forum sa e-knjigama na pp? Hvala unapred

Ne znam da li je neko već spominjao, da ne čitam celu temu...

Knjiga Marsovac od Andy Weir-a:
http://www.knjizara.com/Marsovac-Endi-Vir-143662
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Martian_(Weir_novel)

Čovek je sticajem baksuznih okolnosti, ostao sam na Marsu. Bila ekspedicija, i jedan je ostao. Kako se snalazi, kako se (i kako ga) spašavaju. Nije neko književno remek delo, ali je sjajno štivo za ljubitelje astronautike, i cele tehnike oko nje, uz solidne pokušaje pisca da ostane u okvirima nauke, i poznatih i danas korišćenih tehnologija.

Ne znam da li je neko već spominjao, da ne čitam celu temu...

Knjiga Marsovac od Andy Weir-a:
http://www.knjizara.com/Marsovac-Endi-Vir-143662
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Martian_(Weir_novel)

Čovek je sticajem baksuznih okolnosti, ostao sam na Marsu. Bila ekspedicija, i jedan je ostao. Kako se snalazi, kako se (i kako ga) spašavaju. Nije neko književno remek delo, ali je sjajno štivo za ljubitelje astronautike, i cele tehnike oko nje, uz solidne pokušaje pisca da ostane u okvirima nauke, i poznatih i danas korišćenih tehnologija.
Bravo. Sve se kasnim da napišem ali ne stižem. Nešto što se čita "u dahu".
Bukvalno vas vuče da pročitate šta ima na sledećoj strani.

Mali problem je što su prevodioci poprilično osakatili domaće izdanje, pa ko god je u mogućnosti bolje da čita engleski original. Ima povoljno na Amazonu.

ubr, autora je odbilo par izdavačkih kuća pa je knjigu izdao samostalno kao el. izdanje za 99c. Postala je toliki hit da se sad snima i film koji izlazi u novembru.

Nazad
Vrh Dno