Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Upravo procitao World War Z

Mislio sam film je bio prosek, zanimljiv da prodje vreme, ali knjiga je 100 puta bolja. Jedva lici na film, sto je zapravo pozitivno. Mada sad kad razmislim, film je skoro nemoguce napraviti od vise prica koja docaravaju celinu.

World_War_Z_book_cover.jpg

Одлична књига, мени се баш свидела форма у којој је написана, баш мало сличности има са филмом.

Bolje da su uradili mini seriju na osnovu knjige nego film.

Den Simons - Leto noći.
Generalno ok knjiga, ali ima i boljih Simnsovih knjiga (Hiperion, Teror....).
Ima par odličnih scena, ostalo je sasvim korektno.

teror mi stoji na lageru odkad je izasao... mozda se konacno smilujem

Inace procitao sam sad skoro ceo serijal Spiwnard Fringe http://randolphlalonde.blogspot.com/
Bas bas SF, ali ima i davljenja.

Inace sam nedavno citao i John Scalzi - Old Man's War - odlicna knjiga - naostrio se na nastavke, ali vidim da su po opisima puno slabije, pa se dvoumim - imam gomilu knjiga koje sam dobio po nekim bundlovima, verovatno cu nesto od toga.

Citam Abadonovu Kapiju trenutno (The Expanse, 3. deo), vidim da je izasao i 5. deo na Amazonu, no podrzavam domaceg izdavaca (a i cena je OK).

Marsovca sam vec pomenuo - bice i film, ali je knjiga odlicna.

Pročitao Wayward Pines trilogiju, dobar lagan SF.

Ja procitao samo pajns, ima li ostalih knjiga u epub -u na srpskom?

Nisam našao na srpskom, samo na engleskom drugu i treću knjigu. Pretpostavljam da nisu uopšte prevođene.

Ok, hvala. Pajns u principu funkcionise kao celina, ali mi se cita nesto lagano, druga dva dela bi mi bas legla. Valjda ce prevesti...

Evo trazim, hvala :wave:

Carls Bukovski - Bludni sin

Jedna od onih knjiga koje nisu nista posebno dok ih citas ali tek kasnije skontas da je toliko dobro napisana da imas utisak kao da si sve to proziveo. Preporuka.

Ko čita od vas na tabletima i čitačima?
Ja sam se u zadnje 3 godine prebacio isključivo na e formu.
Prvo Kindle i Kindle touch pa Nexus 7, papir je papir ali ovako mi je praktičnije.

Skupilo se dosta toga, danas rarujem kolekciju.. PP ko je zainteresovan.

Dve godine i 100.000 pregleda od otvaranja ove teme...

Ima li osvezene kolekcije mozda?

Trenutno čitam K
... Deset priča košmara, paranoje i ostalih ludila i to iz prvog lica. Ono što ih još povezuje je to da su svi čitali Kralja u žutom, zloglasnu knji­gu koja se ra­ši­ri­la kao za­ra­za, od gra­da do gra­da, od kon­ti­nen­ta do kon­ti­nen­ta, za­bra­nje­na ovde, kon­fi­sko­va­na onde, osu­đe­na od stra­ne štam­pe i sve­šten­stva, cen­zu­ri­sa­na čak i od stra­ne naj­na­pred­ni­jih knji­žev­nih an­ar­hi­sta...

Poslednja izmena:
Procitao Abadonovu Kapiju (Treci deo Expanse serijala - snima se serija)
Malo mi je slabija od prethodnih, ali dobra jos uvek... izasle su jos 2, ne znam prosto dal da dajem $$ za kindle verzije, ili da cekam da nasi prevedu, pa da podrzavam domace izdavace

ne znam prosto dal da dajem $$ za kindle verzije, ili da cekam da nasi prevedu, pa da podrzavam domace izdavace

Ako znaš da će biti i prevedenog izdanja, i nije ti frka da čekaš... A što se tiče razlike štampano elektronski meni je bolja štampana knjiga. Baš gore navedenog Kralja u žutom čitam samo štampano iako imam i epub. Nekornomikon isto tako. Zavisi i od kvaliteta knjige, jer npr. U miso supi sam ipak čitao epup zbog jako lošeg papira na kom je štampana knjiga, žut, tanak, samo što ti se ne raspadne u ruci. Sa druge strane Vrbe koje sam isto nedavno uzeo su odrađene vrhunski, kvalitetno tvrdo ukoričeno, papir isto sa spoljnom ivicom ofarbanom, milina držati u ruci...evo i slika.

Poslednja izmena:
Izdali su prethodna 3 dela, verujem da ce i naredne... samo su spori :(

Pozdrav!

Interesuje me da li neko od Vas koristi neki ebook citac (Kindle)? Koji preporucujete?

A što u ovoj temi? Ima tema za čitače.
Kindle je odličan uređaj, meni se npr paperwhite ne sviđa posebno, jer ne čitam nikad u mraku, a ni touch baš ne volim, tako da mi je moj stari odličan, na dugmad.
Sve knjige koje kupiš na Amazon su ti lepo uvek dostupne, sinhronizovano sa više uređaja, aplikacija za android itd. Ljudi su dobili zamene i kad su sami razbili uređaj, Baterija traje mesec i kusur ... osnovni model sam sad video za 60e u italiji.
E sad ako nećeš da podržavaš zle korporacije, konkurencija je kobo... bilo je nekih sony i sličnih ranije, kao i prestigio i raznih kineza, al mislim da je kobo bolji, a cene su slične. Neko je pisao da je naručio kobo sa aliexpresa, za sitne pare

Izvinjavam se zbog pisanja na pogresnoj lokaciji. Kindle sam bas i gledao i sad se jedino razmisljam da li da kupim obican ili paperwhite verziju. Paperwhite pored pozadinskog osvetljenja ima i veci DPI pa ne znam koliko je prikaz bolji u odnosu na obican i da li vredi razlike u ceni.

Ja imam običan, koristio sam Paperwhite i rado bi se apgrejdovao. Mislim da vredi.

Nazad
Vrh Dno