Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

delfi_istina_teri_pracet.jpg

Ludilo od knjige, humor je pokidao kao i obično, ko nije čitao ništa iz serijala, ovo slobodno može , jer je ova knjiga sama za sebe.
Tema je pronalazak štamparije tj novinarsto i zavera, stvarno odlično ukombinovano....velika preporuka.

Prelazim na sledeću :d

Kradljivac Vremena

Sjajna vest.
Neka bude i samo upola dobra kao To Kill A Mockingbird, biće to dovoljno za uživanje i odličnu knjigu.

Prakticno, To Kill A Mockingbird je nastala kao prequel Go Set a Watchmen, facinantan podatak u vezi sa jednom od najboljih knjiga koje dolaze iz USA.

"Sredinom pedesetih završila sam roman 'Go Set a Watchmen' koji prati lik Skaut kao odrasle žene. Moj urednik je bio opčinjen njenim flešbekovima u detinjstvo i naterao me je da napišem roman iz ugla mlade Skaut",

Zavrsio sam celu Witcher sagu, ocena 10/10, pravo uzivanje. Mada ja obozavam i igre pa mozda nisam skroz objektivan. Ako nekome treba imam sve u pdf-u. :d

Takodje skoro sam procitao Witcher sagu. I meni je odlicna ali sam takodje malo vise subjektivan posto sam veliko ljubitelj igara. Sada trenutno citam poslednju knjigu o vescu koja je izasla prosle godine. Sezona oluja.

Ja zavrsih konacno GoT...cetvrta knjiga mi je bila smor cak i peta do polovine a posle kad su krenuli dogadjaji da se redjaju ko na traci...

Ja zavrsih konacno GoT...cetvrta knjiga mi je bila smor cak i peta do polovine a posle kad su krenuli dogadjaji da se redjaju ko na traci...
Vidis ti si procitao posle gledanja serije vrv i onda nisi navikao na martinov stil jer je serija snimana tako da ima puno "clifhangera" i prikazuje se vecinom samo akcija. U knjigama su desavanja u Esosu i Vesterosu odvojena dok u serijama nije...

Vidis ti si procitao posle gledanja serije vrv i onda nisi navikao na martinov stil jer je serija snimana tako da ima puno "clifhangera" i prikazuje se vecinom samo akcija. U knjigama su desavanja u Esosu i Vesterosu odvojena dok u serijama nije...
Jesam posle gledanja pročitao knjige ali opet i pored toga su mi knjige bolje ali jednostavno ta treća knjiga me je baš ubila "dosadom"

Čekaj treća ili četvrta? Ako ti je oluja mačeva bila smor onda nismo čitali istu knjigu...

Hvala za Witcher preporuku. Trenutno sam na drugoj, svidja mi se za sad. Lako je stivo :)

Preporuka za The Black Company, isto laganija varijanta. Epic fantasy, military fazon.

A od teze epske fantastike Malazan Book of The Fallen. Procitao sam prve cetiri od deset knjiga ukupno.
Po meni nista sto sam citao od epske fantastike ne moze ni da primirisi ovome. GoT izgleda kao obicna sapunica sto se tice fantastike :)

Slomljeni Anđeli - SciFi

Totalni promašaj od knjige. Odličan koncept priče, ali je radnja toliko loše razvučena da u prvih 250 strana nema apsolutno ništa vredno gubljenja vremena. Pred kraj se malo popravlja, ali svejedno je promašaj.

Poslednja izmena:
The Broom of the system - David Foster Wallace ... knjiga je super. Uopste nije problematicna kao Inifinite Jest. Infinite Jest sam morala da prekinem half way through jer me ritam i igra reci iscrpljivala. Moracu u nekom trenutku da se vratim ali do tad mi je broom of the system sasvim odrzala paznju, intrigirala... po nesto se naucilo u smislu zabavnog opazanja

ceka me Dorucak Sampiona Vongeutov, ovog puta na sprskom. Uzela hard copy iz biblioteke, ne mogu vise da gledam u monitor.

Čekaj treća ili četvrta? Ako ti je oluja mačeva bila smor onda nismo čitali istu knjigu...

Četvrta knjga A Feast for crows mi je bila smor....delovi u Dorni i Iron Islands su me ubili u pojam koliko su "suvo" napisani bili
Greškom sam napisao treća kniga,video sam kasno pa nisam mogao da editujem poruku

@stevanix

Na engleskom sam čitao

Četvrta knjga A Feast for crows mi je bila smor....delovi u Dorni i Iron Islands su me ubili u pojam koliko su "suvo" napisani bili
Greškom sam napisao treća kniga,video sam kasno pa nisam mogao da editujem poruku

@stevanix

Na engleskom sam čitao

Meni je Dorna bila ok i zao mi je sto u seriji nece biti Arijane.

Gredzoji su sa druge strane sjajni pogotovo prica izmedju Balona i Eurona (nece ni njih biti u seriji). Euron sa njegovim master planom i artifektima postaje jedan od najbitnijih igraca igre prestola. Definitivno jedan od najboljih likova.

Hvala ljudima koji su preporucili knjigu And Then There Were None od Agate Kristi. Progutao sam je za pola dana ako ne i manje.

Kakav bi to mindfuck film bio kada bi snimili....mada koliko procitah film Identity iz 2003 je navodno baziran na ovoj knjizi..

Ima li jos nekih njenih dobrih knjiga a da se ne pojavljuje Poirot ili nekih drugih sličnih knjiga kao sto je ova?

Poslednja izmena:
Procitao sam "Muskarci koji mrze zene" Stiega Larsson -a, prvi deo Millenium triologije. Pre nego sto predjem na drugu knjigu odgledao bih prvi deo filmske triologije (naravno original, ne holivudski rimejk) pa me zanima da li je bezbedno, tj. da nema slucajno spojlera iz druge knjige, ne bih da pokvarim citanje ? Ima li nekoga ko je procitao i knjige i gledao filmove?

Препоруке за серијал: "Чопор", "Кроз ватру и воду", "Стазе пораза" и "За Част и Славу" од Милорада Улемека Легије.

@psaras
Za Milenijum ne znam, nisam gledao/citao.
Uradio sam isto ali sa drugom knjigom (serijal Den Brauna), prvo procitam knjigu pa odgledam film. Ovim redosledom su me oba filma blago razocarala pa sledeci put planiram da obrnem, prvo film pa onda knjiga.

Uf to mi je najgora varijanta, kao da mi neko ukratko preprica knjige pre nego sto cu ih procitati. Inace sam odgledao film, nije los ali je naravno naspram knjige smesan. Sadrzi jedan mini spoiler iz druge knjige ali nije strasno.

Uvek prvo knjiga pa film. Mislim da je bolje prvo procitati sve knjige pa tek onda gledati filmove jer sam gradis svoje likove kroz citanje.

Ja sam prvo procitao knjige, pa sa suprugom gledao trilogiju. Knjige naravno ostavljaju jači utisak, ali filmovi su sasvim korektni, mada bih preporucio čitanje cele trilogije prvo.

Inače završio sam Uelbek - Pokoravanje. Jako interesantna priča, pogotovu u današnje vreme.

Poslednja izmena od urednika:
Pročitah celu Millenium triologiju. Zanimljivo štivo, lako se čita i drži pažnju od početka do kraja. Ima nekih zamerki, najveće su te da Larsson neke bitne (i neke manje bitne) situacije raspliće na najbanalniji mogući način koji uvek ide u korist pozitivaca. Već posle prve knjige mi je bilo jasno da se ni jednom bitnom liku neće ništa loše desiti i to mi je malo ubilo tenziju ali svakako je bilo zanimljivo iskustvo. Ima tu klasične misterije, ljubavnih romansi, špijunskog trilera, kritike društva, sistema, pravosuđa, medija, kratkih lekcija iz švedske istorije koje su jako lepo ubačene u priču i uopšte ne zamaraju (naprotiv)...ima i eksplicitnog seksa, nasilja, perverzija...ma svega. Najbolja mi je druga knjiga, malo iza nje je prva dok je treća znatno slabija ali dovoljno zanimljiva da zaokruži ovu sjajnu triologiju. Preporuka ko nije čitao, nemojte gledati filmove pre nego što pročitate knjige.

Poslednja izmena:
Ako volite teške i mračne horore preporuka za Nedovršeni posao Tomasa Ligotija. Paranoja, strah, košmari, patnja, mučenje, masakr kao lek... i kakve sve užasne natprirodne stvari može da pokrene nagomilani osvetnički gnev u kaljuzi današnjeg društva izopačenih vrednosti. Odlična jeziva priča.

Edit: Za ljubitelje epske i herojske fantazije probajte ovo ako ste preskočili; Konan 1 - Obračun u grobnici - Robert E. Hauard... imam i ostale delove, ali za sada samo u pdf-u.

Poslednja izmena:
Volimo :p

Ja ga dobio za rođendan, moram što pre da krenem da čitanjem.

Izgleda da ću čitanje Pratchett-a da razvučem što više mogu. Trenutno čitam knjigu Dušmani i nemam šta da kažem. Napustio nas je još jedan genijalan čovek.
RIP

Au... sad sam video.

Isto citam Dusmane :( :( :(

Nazad
Vrh Dno