Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije to greska u scenariju, to je ceo scenario 🙂 Ne vidim kako to gledati a da imas vise od 12 godina. Tek tako ti grunu pricu u prvih 8 minuta, neki lik koji hoce da spreci zlocine pre nego sto se dese, on hramlje, jer ne bi bilo to to da normalno hoda.. (da bi se raja pitala, a zasto on hramlje?) unajmljuje lika koji kao i klosar izgleda kao iz Men's Health naslovne, za dva minuta kao da nista nije bilo, obrijan, prihvata ovaj suludi posao odnosno scenario koji je smislio sin od scenariste.. i ti kao, "ok, da, makes sense, daj jos 5 sezona".
Hahaha to je to, ja iz 3x nisam mogao da odgledam tu prvu epizodu i batalio sam na kraju.
Strain mi je toliko glup u nekim trenucima da ono nervira i vređa inteligenciju , tacnije likovi i neka priča oko njih.
Riba haker od 20 i kusur godina koja ugasi internet u celom svetu. WTF? I tu sam prestao ozbiljno da shvatam seriju, iako su vampiri i priča oko njih generalno i ok, ali kad ti tako nesto provuku tesko mogu da se operu. Lik koji trebi pacove i cisti kanalizacije je komandos i strastveni lovac na vampire.
I onaj matori koji celu sezonu mudro cuti u fazonu "ja sve znam sta se desava ali nista ne pricam tek cete vi da vidite sta ce da se desava, bice i druga sezona, jao vampiri koliko ih samo mrzim"
O doktoru i njegovom sinu ne bih trošio reci, ali kao da su morali glavnog lika najviše da ukenjaju.

Nije to greska u scenariju, to je ceo scenario 🙂 Ne vidim kako to gledati a da imas vise od 12 godina. Tek tako ti grunu pricu u prvih 8 minuta, neki lik koji hoce da spreci zlocine pre nego sto se dese, on hramlje, jer ne bi bilo to to da normalno hoda.. (da bi se raja pitala, a zasto on hramlje?) unajmljuje lika koji kao i klosar izgleda kao iz Men's Health naslovne, za dva minuta kao da nista nije bilo, obrijan, prihvata ovaj suludi posao odnosno scenario koji je smislio sin od scenariste.. i ti kao, "ok, da, makes sense, daj jos 5 sezona".
Za sve se slažem sa tobom... Ima toliko nelogicnosti i gluposti u mnogim serijama, vise puta sam uhvatio sam sebe da naglas napusavam glumce i scenariste dok gledam 😀 Ali kažem, za mene je to prvenstvo zabava i ja na to tako i gledam. To su serije koje jure gledanost i jednostavno se kroje tako da se dopadnu što većem broju ljudi. Od tog broja zavisi i koliko će sezona biti jer ako nije isplativo onda doviđenja. Garantujem ti, sad da sednemo zajedno i da pustimo bilo koju seriju naći ćemo gomilu stvari koje ne stimaju ili razne gluposti... Ali neka ih, nekada me posteno i nasmeju 😀

Strain jeste budjav ali je klasa u odnosu na ovaj Dark Matter. Boze me zacuvaj kakav low budget crap, nisam odavno gledao nesto ovako jeftino. Pocevsi od glumaca koji su uzas (onaj sa velikom pucom je kao neki pokusaj RDA iz Stargate), preko scenografija koja je jeftinija od one koju koriste domaci studenti rezije, sve do efekata koji su... recimo da Star Citizen ima bolje FTL efekte od Dark Matter serije. Ma ima i bolju grafiku uopste. CGI jednom recju blagi uzas. Scenario je tek nebuloza, najjeftiniji moguci trik:

Opsta amnezija, niko nikom ne veruje, batler je ubica itd.

Pored svega toga sam progutao par epizoda u cugu, batalio Eksobara i druzinu. Ne znam zasto ali me ova vanserijsko jeftina glupost vuce da je gledam iako mogu da pogadjam scenario u hodu. Ima tu neku zivinu 😀

Najbolja stvar u serija je ona riba 😉

Zasto bi mucio sebe ako ti je toliko puno nebuloza i jeftino djubre? Resi sebe muka... Ja sam zapoceo i batalio DM i KJ posle 2. epizode, jednostavno mi nisu legle... A ima i drugih serija na koje vredi trositi slobodno vreme...

Nije mi jasno zasto ljudi izlazu sebe mazohizmu, nastave da gledaju neku seriju/film koji im ne lezi i onda dolaze na forum da kukaju i zale se na istu u poduzem postu...

Zato sto me zanima sta ce biti u sledecoj epizodi ***a. Dok me Narcos bas i ne zanima narocito jer znam kako se zavrsava. Iako je serija daleko bolje uradjena.

Ne vidim te druge serije, vec sam pitao ljude za savet.

Fear of the Walking Dead je najsporija serija koju sam gledao od Breaking Bad. Isti slucaj kao The Strain i Dark Matter, zanima me sta ce se sledece desiti. Inace ne bi gledao posto su sve tri serije tres neopevan. Ove Marvelove jos nisam poceo, mozda im dam sansu.

Hannibal se zavrsio (mada su smorili na kraju), Forever je otkazan (ta serija je bas uzivancija i ko stvorena za opustanje).

Stvarno fali dobra SF serija, sa krstenim budzetom.

Nesto sam sada u fazonu gledanja serija, nisam bio dugo vremena u gutam kroz sadrzaj sto bi se reklo.

Tesko ce se pojaviti neka dobra (vrhunska) SF serija u blizoj buducnosti. Potrebno je dosta para za specijalne efekte i (relativno) dobre glumce, a bez visoke gledanosti te serije nisu isplative za pravljenje. Lakse je ici na sigurno i snimiti neku krimi dramu, ili neku sa super herojima (koju ce klinci sigurno masovno gledati) nego rizikovati sa visokobudzetnim SF.

G@W ako nisi gledao, preporuka za Marvelov Daredevil

Poslednja izmena:
^sto se SF serija tice, mislim tj nadam se da hoce, a rec je o ekranizaciji dela Dzejmsa A. Korija - The Expanse... Vec sam naglasio nekoliko puta ovde da zeljno iscekujem istu...

Evo i trejlera...

Koga interesuje takodje kod nas u Laguni su prevedene prve 3 knjige i za svaku su preporuku...

Poslednja izmena:
^sto se SF serija tice, mislim tj nadam se da hoce, a rec je o ekranizaciji dela Dzejmsa A. Korija - The Expanse... Vec sam naglasio nekoliko puta ovde da zeljno iscekujem istu...

Evo i trejlera...

Koga interesuje takodje kod nas u Laguni su prevedene prve 3 knjige i za svaku su preporuku...

Auuuuuuuuuuuuuu ***, pa ja ove knjige držim pored jastuka. Nešto najbolje što sam ikad pročitao. Čak su i poglavlja u knjigama kao epizode ... Kakva dobra vest ***.

Knjiga je vrhunski sci-fi, ja sam stigao do drugog dela, Kalibanov Rat. Inače, treba da rade i film i za knjigu Ready Player One, takođe jedan od sci-fi bestselera, film če režirati Spielberg.

Poslednja izmena:
Ja sam vec 6 meseci na prvoj trećini abandons gate. Ovaj deo je nekako najlošiji... Što se tiče ekranizacije, teško da će to dobro ispasti.

Knjiga je vrhunski sci-fi, ja sam stigao do drugog dela, Kalibanov Rat. Inače, treba da rade i film i za knjigu Ready Player One, takođe jedan od sci-fi bestselera, film če režirati Spielberg.

Ready Player One prva trećina knige obećava, videćemo za dalje.

Ja sam vec 6 meseci na prvoj trećini abandons gate. Ovaj deo je nekako najlošiji... Što se tiče ekranizacije, teško da će to dobro ispasti.
Izdrži, vredi 🙂

Ja sam odustao od dark matter, pljunuo sam je u nekom od prethodnih postova pa da se ne ponavljam.

Da li se to meni ćini ili Extant počinje da liči na nešto od 5-6 epizode? Naravno, ako mozete da prenebegnete "podsecanja" na događaje iz prethodnih epizoda koje valjda ubacuju za one sa kratkim pamćenjem.

Ne znam kakva je knjiga, ali trejler za The Expanse je poput Jupiter Ascending. Kao da su bro and sister Wachowski kreatori. Nisam siguran da mi se to dopada. Tek sam juce procitao da je Dark Matter nekakav strip, nije ni cudo sto je serija totalni low budget.

Edit: Nije Extant, vec ovo o cemu vi pricate. Taj Extant ne gledam, ne varim Hale Beri...

Poslednja izmena:
Ma SyFy nekako uspeva sa malim budžetom da napravi čudo, samo mu je potrebna dobra priča. 12 Majmuna su razradili do daske, meni je čitava prva sezona bila odlična. Helix su verovatno planirali samo jednu sezonu, ali ih je zahebala popularnost, i tu se vidi da nisu imali razrađenu priču, a ovaj Expanse imaju u četiri knjige. Tri koje sam ja pročitao imaju vrhunski potencijal za napetu sci fi seriju, samo nek usmere dosta love u CGI, jer sve lokacije gde se radnja odvija su inače depresivne, i tu, sudeći po trejleru, nisu puno ni uložili. Prva sezona, ako bude kompletno pratila prvu knjigu, ima da bude bomba.

Ja pročitah davno knjigu gde je jedan od likova Kaliban, ali mislim da je pisao Den Simons... Ne mogu da se setim naziva knjige nikako, inače mi je taj period života ostao u magli...

Ako se ne varam, hiperion

Počela druga sezona Z Nation, nije loše. 🙂

Skinuo Mr. Robot, nadam se da me neće razočarati. Uvjeren sam da je kul serija.

Minority report pilot odličan, serija obećava.
Narcos prva epizoda ove hibrid serije/dokumentarca razbila,vuce da se odgleda u cugu.

U vezi Narcosa

Jel jos nekom dosta mlaka uloga Escobara? Iako mnogo gotivim ovog glumca, uopste mi ne odaje utisak nekog surovog drug lorda, koji pobi onolike ljude, cak mi je smesan kao pojava. Kad prikazu one prave snimke ubistava i posle vrate scenu na njega onako smesnog, skroz mi ubiju iluziju da bi to trebao da bude taj.. Plus je mnogo smesan ovaj DEA amer, sto bi trebao kao glavni glumac da bude..

Tesko je naci glumca sposobnog da glumi totalnog psihopatu kakav je bio Eskobar. Treba imati ludacki pogled a to ne moze veliki broj glumaca izvesti da deluje autenticno.

Meni je perfektno odglumeo escobara,ne vidim glumca koji bi bolje to izvukao. Cista 10.
Ne mora da znaci ako je toliko ljudi ubio da je imao psiho pogled,cak sta vise vece su sanse da je izgledao sasvim prijatno i opusteno i pored tolikih ubistava i poremecenog mozga.

Za mene je prva sezona 9/10 iako ima dosta umeksavanja usa uticaja i bajkovitog prikaza cia i dea.

Poslednja izmena:
Upravo Risbo posle trece epizode imam isti osećaj vezano za Pabla. Moglo je to malo izopacenije da se izvuče od uloge.

Ne mora da znaci ako je toliko ljudi ubio da je imao psiho pogled,cak sta vise vece su sanse da je izgledao sasvim prijatno i opusteno i pored tolikih ubistava i poremecenog mozga.

Sve sto treba da uradis jeste da uradis jedna google images search.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno