Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema vise dobrih komedija, pocecu da gledam "Alo, Alo", Frasiera, Cheers i slicne matore komedije sada 🙂 (nisam ih kompletno odgledao, iako sam gledao podosta epizoda svake).
Otprilike iz sličnih razloga sam počeo gledati Mućke ovih dana.
Nisam ih odgledao već skoro deceniju, a uvek su mi bile ok, prava prilika da pogledam u kompletu sve sezone i specijale.

Mr.Robot:

Jedna od boljih serija koje sam odgledao. Preporuka svima.

Tyrell Wellick i Eliot su ista osoba. Tyrellova zena ga je volela dok je bio u ulozi Tyrella i znala je da je sizofrenicar. Treba pazljivo gledati sve dijaloge u seriji u kojima se Eliot pojavljuje sa drugim likovima, jer ako ne govore istovremeno sa trecom osobom, moguce je da je u pitanju jos jedna izmisljena licnost.

U drugoj sezoni ce ga traziti zbog hakovanja i ubistva one zene.

Ne moze da bude i Wellick.
U prvoj epizodi nakon incidenta sa serverom, svi su bili u onoj prostoriji za konferencije gde je onaj direktor a i Gideon pricao sa obojicom.

U Mr Robot kao u španskoj seriji. Eliot će na kraju 7 sezone da otkrije da je on sam sebi majka.

Limitless razvalio pilot, u duhu filma. Obećava dobru zabavu pogotovo sto je Bradley umesao tu prste.

Gde si skinuo? ja sam na kikasu pronašao samo nešto od ~90Mb i to mkv koji se desinhronizuje na mom kompu na svakih par sekundi 🙁

U Mr Robot kao u španskoj seriji. Eliot će na kraju 7 sezone da otkrije da je on sam sebi majka.

A uopste ne vidim razlog za te lose Fight Club fazone, nije mogao da bude samo cudak haker sa kvalitetnim hejtom prema sadasnjem drustvu?

Modern Family, ponovo navodim, jer im ne pronalazim manu.

A uopste ne vidim razlog za te lose Fight Club fazone, nije mogao da bude samo cudak haker sa kvalitetnim hejtom prema sadasnjem drustvu?

Upravo to i ja mislim, bolje da je serija isla onim ritmom kao iz pilot epizode (koja je bila sjajna), neki "osvetnik" fazon kao Dexter, a ne da ga razvodnjavaju nekim mind-blowing obrtima koji su vecina gledalaca ocekivali posle 2-3 epizode.

Zavrsio Narcos. U*rao malo uzitak ovaj pajser DEA agent sa pojavom, glumom i naracijom.. Za ostalo sve pohvale, i Escobar je konacno postao zaeban.

Ja poceo da gledam mini seriju "Jonathan Strange & Mr Norrell" - engleska mini serija od 7 epizoda, pocela sa emitovanjem krajem maja ove godine. svaka u trajanju od po sat vremena.

Radi se o dva carobnjaka u Engleskoj , u 19. veku koji se bore za prestiz.Ali je veoma lepo upakovano, kao da se radi o dva biznismena, dvojici zanatlija...

Scenski efekti preterano dobri, glumacka ekipa je poznata, a prica je dovoljno dobra da ni posle dve epizode ne znam sta ce biti dalje.

Nije serija koja me je ono, zakovala ispred televizora, ali se sigurno razikuje od drugih serija i treba je pogledati.

Poz

Radi se o dva carobnjaka u Engleskoj , u 19. veku koji se bore za prestiz.Ali je veoma lepo upakovano, kao da se radi o dva biznismena, dvojici zanatlija...
Ja sam tu glavnu radnju video više kao potrebu za povratak 'magije' u Englesku, a njihova borba je prikazana kao otpor tom povratku, jer vladajućoj klasi ne odgovara da magija bude dostupna svima i vide je kao pretnju.

Jel prati neko od vas seriju The Leftovers,koja se puno reklamira na HBO?Kakva je to serija?

Jel prati neko od vas seriju The Leftovers,koja se puno reklamira na HBO?Kakva je to serija?

Ja mislim da sam jedini ovde kome se svidela, mada te neće osvojiti na prvu loptu (pilot je užasan). Uglavnom je teška drama, sa mrvicom fantastike. Druga sezona će po trejleru biti mnogo drugačija. Tačno se vidi da se nije dopala ljudima pa su napravili totalni zaokret.

Ja sam tu glavnu radnju video više kao potrebu za povratak 'magije' u Englesku, a njihova borba je prikazana kao otpor tom povratku, jer vladajućoj klasi ne odgovara da magija bude dostupna svima i vide je kao pretnju.

Pa da, i jedno i drugo - obojica zele povratak mahgije i povratak njenog dostojanstva, ali ce se kanda i medjusobno da bore za prestiz... Doduse, tek sam odgledao trecu epizodu, pa nemam jos potpunu sliku...

ALI!!!
Danas je poceo opet Doktor Hu!
Sutra ima da ga gledam 🙂

Doctor Who, moja omiljena serija. Sta bolje nego pocetak nove sezone.

Mada sada mi je krivo sto sam odgledao ovu epizodu, jer ima nastavak. Sacekao bih sledecu radije pa u komadu.
Podseti me sve to na citanje stripova, stignes do kraja, i procitas nastavak u sledecem broju... naravno nastavak nikad ne nadjes jer su u pitanju stari brojevi.
Ali zato Zagor, pa ako imas kompletirana sva tri stripa iz nastavaka, nista lepse od toga, ulepis ih selotejpom i cuvas ko zlato.

Doctor Who, moja omiljena serija. Sta bolje nego pocetak nove sezone.

Mada sada mi je krivo sto sam odgledao ovu epizodu, jer ima nastavak....
Ako se dobro secam intervjua sa Mofatom, mislim da je rekao da ce cela sezona biti sastavljena od prica iz dve epizode...
Ali je jako dobra ova prva epizoda - bas ono, stara skola, ... Kao "Are you my mommy?" 🙂 🙂 🙂

Ja poceo da gledam mini seriju "Jonathan Strange & Mr Norrell" - engleska mini serija od 7 epizoda, pocela sa emitovanjem krajem maja ove godine. svaka u trajanju od po sat vremena.

Scenski efekti preterano dobri, glumacka ekipa je poznata, a prica je dovoljno dobra da ni posle dve epizode ne znam sta ce biti dalje.

Nije serija koja me je ono, zakovala ispred televizora, ali se sigurno razikuje od drugih serija i treba je pogledati.

Poz
BBC produkcija. Razlikuje se dosta od "modernog" formata serija gde se dosta truda ulaze na pomalo veštačko produžavanje tenzije. Ovo izgleda kao da je pisano za 7 epizoda i to je to.
Vrhunska gluma, dobra priča, likovi koji ne vređaju intelekt gledalaca. Iskrena preporuka!

Toliko sam bio zauzet sa POI da nisam video da su pustili drugi deo četvrte sezone "the Exes". Šteta što su je otkazali...

S druge strane, danas je dan premijera (tj sutra ajd), kreću Gotham, Scorpion i TBBT u novom terminu.

Gotham je poceo prosle nedelje.

Toliko sam bio zauzet sa POI da nisam video...

I kakav je utisak generalno sa PoI? Posto je imam upisanu za gledanje, pa kada ugrabim neko vreme da pocnem da je gledam mozda (posto nema nista kvalitetno vise da gleda)?!

Strain nastavlja u istom tempu, kvalitet ni gore ni dole. Prica jednako (ne)zanimljiva pa ko voli.

Fear the Walking Dead me mnogo nervira ali i dalje ne odustajem. Najsporija serija koju sam ikada gledao, bukvalno dve scene po epizodi. Zombija na kasicicu, gotovo da se ne moze nazvati zombi serijom.

I kakav je utisak generalno sa PoI? Posto je imam upisanu za gledanje, pa kada ugrabim neko vreme da pocnem da je gledam mozda (posto nema nista kvalitetno vise da gleda)?!

Uhvatio na FOXu jednu epizodu. Naprzenije od Blacklist (cringeworthy serija) ali opet manje naprzeno od Graceland (ne mogu da gledam koliko su napaljeni likovi, ko da ubacis pet Erika iz CSI Miami i to nazoves serijom). Meni nije legao ceo taj al smo opasni CIA-DEA fazon. Bolji mi je Homeland sto puta a i to sam prestao da gledam. Ako volis avantura Bauera Dzeka mozda ti se i dopadne, ali 24 bar ima zanimljiv format. Ovo bas i ne. Meni je Burn Notice bolja serija, ako nista drugo zbog Brusa Kembela.

Odakle si izvukao relaciju Homelanda i 24, sa POI 🙂 POI je za klince koji se pale na "I got a bullet with your name on it" komentare iz Far Cry-a. Serija je za fanove Arrow-a..

Poslednja izmena:
FBI/CIA tema, opasni ljudi u crnom koji resavaju stvari mimo zakona i tako ti 'mericki fazoni. Homeland se pretvorio u to posto su khm khm...

Kako FBI/CIA, zar nije neki random milioner voajer koji prisluskuje ceo grad.. nisam imao snage da se vise udubim u tu fantasticno intrigantnu pricu, nivo vredjanja inteligencije u prvoj epizodi samo, je nemerljiv.. Nemoj molim te Bauera i Carrie u isti kos stavljati 🙂

Poslednja izmena:
Uhvatio na FOXu jednu epizodu. Naprzenije od Blacklist (cringeworthy serija) ali opet manje naprzeno od Graceland (ne mogu da gledam koliko su napaljeni likovi, ko da ubacis pet Erika iz CSI Miami i to nazoves serijom). Meni nije legao ceo taj al smo opasni CIA-DEA fazon. Bolji mi je Homeland sto puta a i to sam prestao da gledam. Ako volis avantura Bauera Dzeka mozda ti se i dopadne, ali 24 bar ima zanimljiv format. Ovo bas i ne. Meni je Burn Notice bolja serija, ako nista drugo zbog Brusa Kembela.

Nisam gledao gotovo nijednu od tih pomenutih serija, pa mi poredjenja ne znace puno s tim serijama. Homeland gledam i generalno mi se svidja serija (sem trece sezone) ali opet Homeland svrstavam negde u drugi rang serija po kvalitetu u odnosu na neki vrh, 24h sam negde hvatao po malo dok su emitovali ranije kod nas, i nije mi se svidela (onaj glavni glumac mi je nesto antipatican, a i ono non-stop odbrojavanje mi je bilo malo previse repetativno da gledam iz epizode u epizodu :d ).

Kako FBI/CIA, zar nije neki random milioner voajer koji prisluskuje ceo grad..

Pa jeste ali onaj glavni lik sto ga igra Kavizel je bivsi CIA operativac pa je sav opasan i sposoban u fazonu I will look for you, I will find you and I will kill you.

Ne stavljajte POI i Homeland zajedno :smash:
Poi je serija koja se zasniva na tome da su glavni protagonisti svemocni nesto kao sto je Bata bio u partizanskim filmovima. Imamo hakera koji poseduje najbolji sistem za prismotru koji usput u jednoj epizodi sa dzojstikom za PES upravlja avionom (scena koja je obelezila seriju) dok je drugi protagonista bivsi black ops CIA naslednih Cak Norisa jer meci beze od njega i redovno sam resava desetine kriminalaca... Serija ima finu pricu za taj zanr i moze da se prati opet je zanimljivo ali ne moze da bude u istom rangu sa Homelandom koji je bas drama. Znamo svi kada su trebali da zavrse homeland ali naravno svideo im se rejting i zarada.

Ma ne ocekujem ja neku 100% realisticnost od te serije, ali da je bar radnja zanimljiva, dobri glumci i solidna akcija. Znaci da se serija izdvoji od gomile prosecnih serija koje trenutno dominiraju. Nije fazon da svaka serija koju gledamo bude 100% realna, da bude ozbiljna prica i sve to, hocu malo da pogledam i nesto fast paced, neku akciju koja ce mi pruziti ono sto ove ozbiljne drame ne mogu, a to je ZABAVA.

Ne gledam ja Flash i Arrow zato sto je tu gluma ne znam kakva i sto su specijalni efekti kao u blokbaster filmovima (sto realno nisu), gledam upravo kao instant zabavu, a epizodu kada pogledam realno zaboravim posle 10 minuta 😉

Kapiram da ce neko ozbiljnije klanje u FtWD da krene tek pri kraju sezone ipak je
virus tek provaljen
Ali da odugovlace - odugovlace, mogli su mnogo zesce da krenu. Treba to mnogo brutalnije.
Svidja mi se kako su odradili guzvu i rasulo po gradu, nije dosadno i prazno kao u prvoj sezoni Strain kada su izašli vampiri, ono je bilo uzas.
Smara me kad krenu sa dešavanjima u kuci, pogotovo sto su ti neki odnosi izmedju likova bolno dosadni.
Videlo se od pocetka da ce mnogo da smaraju sa tim odnosima u familiji.
U originalnom WD su medjuljudski odnosi mnogo zanimljiviji, ovde je sve na silu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno