Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

S02 je filer, do klifehngera na kraju... nije prva! 😃
Ah, vec sam pisao o tome pre nekoliko meseci... deja vu
Silo #2!

Ja ću moožda da preskočim sledeće nedelje gledanje epizode 9 pa da sačekam i epizodu 10.

molim samo da se ne spojleruje Severance ovde, i ja cekam sve da izadje, kao i vecina verovatno

niko nije ni gledao poslednju epizodu... ali ako bude klifhenger, nije nista novo u umetnosti :)

Nema u Severance sta da se spojluje🤣🤣🤣🤣

@nikornla

Nije da mi se svidela celokupno, vec je dobar Horor aspekt price

Previse plot-dumb likova u seriji, previse ljudi koji se pomire sa sudbinom da zive u bukvalnom paklu i da nista ne rade povodom toga da izadju odatle

Ja da zavrsim tamo sa par pametnih drugara, bilo bi ili - ili - pronalazimo svaku noc nacin da utepamo cudovista, posle toga idemo dalje. Ako izginemo, bolje nego da zivim tamo sigurno

Imam jedno 20 ideja koje bukvalno nikom nisu pale napamet od pocetka serije
Kao sto vec neko rece, poenta im je da razvlače u nedogled, zato i nema pregršt pametnih rešenja. Čak i kad ima neko rešenje, spremaju se 8 epizoda da odrade nešto što realno ne treba više od dve.

Severance se ceka cela sezona, a iskreno sam čak mislio da obnovim prvu. Znam da mogu recap da pogledam, što često i radim, ali ovde bih zeleo da se mozda malo detaljnije podsetim.

Invincible:

Ubise Rex-plode-a, u isto vreme krajnje uzasna situacija oko Mark-a, odnosno Invincible-a. Ne znam dal je ovako u stripu, ali cela sezona je otprilike njegova konstantna kuknjava "dal je uradio dobro" i u isto vreme 101 lik protiv njega koji ce jos vise da ga ubaci u depru "dal je uradio dobro". Onaj lik sa strujom, Ovaj sto ide kroz dimenzije, alternativni Mark-ovi, i na sve to lik sam dodaje Cecil-a na listu neprijatelja. Fala bogu da je dosao ovaj Viltrimovac, da mu prerasporedi prioritete

Prica se da je Milchick razbio laptop kada je pogledao kraj S2E10-te epizode.....

Meni je prva Them bila sasvim solidna, nisam ni znao da se pojavila i druga.

@nikornla
Obvavezno obnovi prvu Severance. Da je nisam obnovio sad bih samo plakao, mada ni ovako nije daleko od toga.

Završio Leftovers. U suštini, treća sezona je potpuni otklon od bilo kakve realnosti i bavi se poentom, što mi je ok i tako je trebalo da bude od početka. Čak mi se i dopada kako je završeno, ono što Lindelof želi da nam prenese i da nam poruči je
da i pored svih loših stvari koje nam život servira potpuno van naše kontrole a tiče se gubitka najbližih, treba nekako nastaviti živeti. Ne kao da se ništa nije desilo naravno, i da svako ima svoj način i put kako to preživljava i prevazilazi, ali ipak na kraju postoji ta neka srodna duša sa kojom valja podeliti ljubav i teskobu, i da je sve bolje nego ostati sam i ogorčen. To nam na kraju govori osmeh Nore Durst, kao najbitniji detalj finala. Što se tiče moje dileme u vezi odlaska, to je prikazano kao cepanje realnosti na dve paralelne dimenzije kao posledica neke anomalije, ali cenim da je i to metafora a da je druga dimenzija zagrobni život koji zagovara hrišćanska religija, a u kojem živi nemaju šta da traže, što je Nora i sama shvatila. Opet kažem, ima tu dosta praznog hoda i zamajavanja gledalaca kojekakvim nebitnim detaljima i stvarima, bavljenje sektama nije baš spretno napravljeno i dosta je repetitivno, da ne kažem da su te deonice dosadne, a i Kevinova putovanja u drugi svet su mi previše eksploatisana na kraju. Generalno sam stekao utisak da je bilo materijala za jednu ipo sezonu, a oni su ga razvukli na 3.

Zaključak je da je utisak manje više nepromenjen posle odgledane prve dve sezone. Može da se preporuči za gledanje, ali ne treba očekivati vrhunski kvalitet, jer nisu svi elementi na najvišem nivou.

Ne uvažavam mišljenje nekoga ko u recenziji te serije ni spomenuo muziku / soundtrack nije :D :D

Nego, ja odgledao prvu sezonu "Legion"... BoKte kakva psihodelija i mindf*ck 😂😂

Ne uvažavam mišljenje nekoga ko u recenziji te serije ni spomenuo muziku / soundtrack nije :D :D

Nego, ja odgledao prvu sezonu "Legion"... BoKte kakva psihodelija i mindf*ck 😂😂
Samo tražiš razlog da me diskredituješ jer sam napisao bolnu istinu. :D

Ali priznajem da sam nepravedno izostavio da pohvalim muziku, kako glavnu temu tako i izbor pesama.

Okeeeeej.....nisam baš siguran da sam shvatio šta su ovde uradili 🤔

Do pred sam kraj tj do poslednje epizode sam uspeo da ispratim ali u poslednjoj sam se pogubio skroz.

Knjiga tj knjige mi stoje na listi za čitanje duže vreme već pa se možda i u njima kriju odgovori.

Sve u svemu 6/10
Bedak sto Peripheral nije dozivela drugu sezonu. Bas mi nedostaje, a sto je najgore bila je odobrena druga sezona pa su cancelovali

Krenuo sa Yellojackets i ne znam šta da radim. Bukvalno serija kao sa TeenNick-a. Ima li smisla isterati bar prvu sezonu i čemu da se nadam?

Meni je prva sezona bila prilično dobra, ali druga je problematična. Pitao sam ovde za treću ali me je Šaman obeshrabio. :cool:

Daredevil Born Again Epizoda 3

Bez spoiler-a, fantasticno odradjena epizoda. Vidi se da koriste iste ljude koji su radili Netflix varijantu, rezija je brutalna.

Kraj epizode je Red Herring samo takav, ujedno i brutalno odradjena scena, cujes zabe na kraju .. najezio sam se.

Pitao sam ovde za treću ali me je Šaman obeshrabio. :cool:
Ne znam kako sam te to ja obeshrabio pošto sam ja samo napisao da 3. sezonu nisam ni počeo da gledam. Niti imam u planu.

Pošto sam takođe negde na pola prve sezone počeo da razmišljam o tome koliko ta serija ima praznog hoda i dvoumio se da li drugu sezonu da počinjem uopšte. Ipak sam odgledao i drugu sezonu jer nema šta drugo da se gleda ali sam nakon toga 100% ubeđen da je gledanje te serije čisto gubljenje vremena i da samo prodaju maglu i otežu u beskonačno i da takvim pristupom i takvim tempom mogu laganica da naprave još 5 sezona a da ne odgovore ni na jedno pitanje.

Tako da ja tu seriju nemam nameru više da gledam a drugi nek probaju pa sami nek formiraju svoje mišljenje.

Mislim da je serija imala dobar potencijal, ali isto tako mislim da ce svakom sezonom biti sve gora i gora jer ce razvlaciti i vestacki produbljivati pricu na silu. Odgledacu i trecu sezonu (kad izadje cela), ali iskreno nista dobro ne ocekujem.

Nazad
Vrh Dno