Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Pokušaj Yellowstone za sirotiLJu sa odvratnim akcentom 5/10

The Rookie imao jednu od jacih epizoda u skorije vreme

Invincible Finale odlicno, za nas koji ne citamo strip konacno malo dodatnog Lore-a (Atom Eva)

Suits LA posle lose premijere i odlicne druge, veoma sporija treca epizoda, al zato sledece epizode dolazi HARVEY SPECTER! :D

Arrow (Oliver Queen aka Stephen Amel) odlicno drzi seriju, ostali su osrednji, za sad.

U zadnje vrijeme, supruga i ja smo odgledali ove 2 serije, koje su mi se baš svidjele:

Territory

Australijska serija, život farmera u bušu/outback, što bi naš narod rekao vukoje8ina. Prevare, laži...
Aussie verzija Yellowstone-a. Preporuka za pogledati.

American Primeval
Western, preživljavanje, surovo preživljavanje. Kad malo spustiš gard i misliš neće tebe (tj glavnu junakinju)... pa pljas po guzici više puta.
Pokušaj Yellowstone za sirotiLJu sa odvratnim akcentom 5/10
Hehehe nisi navikao na Aussie buš akcent.
Ovo je i dobro, nije bilo puno pijanih Škota u pubu ili na farmi.
E to je već patnja za uši i razumijeti.

Pogledali u zadnjih 20-tak dana:
Slažem se sa većinom iz ove teme da su prve dve sezone odlične i daleko su bolje od treće. Treća sezona je spora pa je malo iritantno za gledanje.
Hvala @luka74 za link Dark - porodično stablo jer mnogo olakšava praćenje radnje.
Preporuka za gledanje.

Odlična. Šteta što nema više epizoda.

Pre nego što budemo gledali Ozark pogledaćemo Adolescence.

U zadnje vrijeme, supruga i ja smo odgledali ove 2 serije, koje su mi se baš svidjele:

Territory

Australijska serija, život farmera u bušu/outback, što bi naš narod rekao vukoje8ina. Prevare, laži...

American Primeval
Western, preživljavanje, surovo preživljavanje. Kad malo spustiš gard i misliš neće tebe (tj glavnu junakinju)... pa pljas po guzici više puta.

E to je već patnja za uši i razumijeti.
Ima li taj Territory smislen kraj, pošto vidim da je otkazan nastavak?

Territory

E to je već patnja za uši i rarazumijeti.
Ma ok su mi inače, ali nekako mi ne leže kao wild west. A i glumci su prosek. Škote volim inače kao narod tako da mi ne smeta.
Ima li taj Territory smislen kraj, pošto vidim da je otkazan nastavak?
Otkazan? Završetak je takav da i ne mora da se nastavi😁 mada kome se svidela verovatno očekuje.

Završio Unforgotten

Poslednje dve sezone stvarno krš.

Peta sezona i može da prođe ali šesta je baš baš krš.

Ono što mi se svidelo u prve četiri sezone je što nisam uspevao da provalim ko je krivac i to me je vuklo da bindžujem sezonu.

U ove dve sezone toga nema i to je najveći fail.
Plus što su likovi i razrada istih za dva stepenika niže u odnosu na prve 4 sezone.

@shamanNS za Scott & Bailey sad čujem, staviću na listu a No Offence mi je na listi odavno, samo nikako da krenem da gledam.

Sad se dvoumim između Line Of Duty i Shetlanda, šta od te dve da gledam

@NightCrawler Samo da znaš unapred da Shetland ima isti nivo raspada kao Unforgotten 🤣

Line of Duty je svakako mnogo kvalitetnija serija.

Pridruzujem se preporukama za Line of duty. Blue lights je isto dobra.

A zapravo love story sve vreme ...odlican je Legion, samo sto nije bas za svakog!
Završio sam upravo drugu sezonu Legion. Nije ovo love story osim ako u trećoj sezoni ne bude love story sa Lenny 😂😂 .

Sa ovakvom završnicom druge sezone meni je utisak da se kompletna serija spustila na nivo tipičan za superheroj serije sa "The CW" kanala, tipa Arrow. Gluma još uvek i ne toliko all kvalitet pisanja i motivacija i odluke pojedinih likova definitivno.

Totalno prelako i neubedljivo kako je bakuta Melanie (i Farouk) ubedila Syd ko je ustvari zao / čudovište / anti-heroj.

S obzirom da je radnja ove sezone ispričana mnogo linearnije i manje se vreme troši na kapiranje šta se ustvari dešava toliko je postalo upadljive koliko je tu ubačeno "weird sh*t" za bzvz tj u fazonu eto može nam se.

Jedan od zanimljivih a totalno random momenata:

Muzika je interesantna (ima par zanimljivih i uspešnih cover-a i nekoliko ne baš uspešnih/ dobrih), vizuelno zanimljiva i ali čak i u režiji i kinematofrafiji ima gomila random stvari, tipa promene aspect ratio koje apsolutno nikakvu simboliku niti "cinematic" doprinos nemaju.

Sad ću verovatno da napravim pauzu barem par dana pre nego što uzmem da gledam 3. sezonu.

Jel taj Legion ima veze sa Sandersonovom knjigom?

Jel neko krenuo S03 Točka vremena?

Dobro si me podsetio da je krenula treća sezona.

A Legion nije taj na koji si mislio ovaj je čini mi se vezan za lik kreiran od strane Marvela...

Jel taj Legion ima veze sa Sandersonovom knjigom?
Ne, Marvel / X-Men. A Sandersonove Legion knjige su krš. Prva i nekako, posle meh-čina.

Jel neko krenuo S03 Točka vremena?

Evo upravo sam završio gledanje prve epizode, zato sam i došao na ovu temu da bacim pogled da li je neko komentarisao već.

Moja utisak je: još kret*nskih izmena u odnosu na knjige & "diverzitet" agenda još dodatno pojačana.

Elayne & Aviendha

Ko da tih gluposti već nije bilo dovoljno u ranijim sezonama... Ali sve dok se ne dohvate Rand al'Thor I Loial teško da će da se zaustave...

WoT S03E1 i pored tih izmena sasvim pristojna ako neko nije čitao knjige ili se ne obazire previše na njih, ali je scena o kojoj je pričao Šaman i definitivno potpuno bespotrebna i besmislena - no cenim da je uslov da se tako nešto nađe u sadržaju ako se žele pare za snimanje.

Mo
Odlična serija,doduše dve sezone za sada.Spoj komedije sa sjajnim emocijama.Preporuka
Netflix je u pitanju.
Moja ocena 8/10

@Martin Mystere Ja se npr dwarf/ midget Aes Sedai uopšte ne sećam da je bila prisutna u drugoj sezoni a sad mi u 3. taaaako bode oči. Ćelave Aes Sedai se sećam iz druge sezone.

Posto sam ovde naterao ljude da gledaju Agents of Shield prakticno pre 2 i kusur nedelje, da napisem moju Ne-SF listu najboljih serija (Inace jos cekam da neko prijavi kako mu idu Agents of Shield)

Suits:

Advokatska ali ne kao svaka druga u toj temi. Najbolji NY advokat uzima prevaranta za asistenta.

Serija je imala svoje ups and downs, ali definitivno imala dobru reziju i pisane dijaloge toliko da postane legendarna.

Zanimljivo, serija je dobila "second life" kao jedna od najvise stream-ovanih na Netflix-u u 2024 za generaciju koja nije seriju pratila uzivo

House MD:

Legendarna uloga Hugh Laurie-a, britanskog glumca koji je poceo kao komicar.

Veoma veoma zanimljiva medicinska serija koja veoma cesto igra na "Zebru" ( medicinski pojam da ako vidis tragove kopita, pre ce da bude Konj nego Zebra) sto cini epizode ekstra zanimljivim, usled cinjenice da prakticno nijedna bolnica na svetu nema "diagnostics department" kao sto je ovde prikazano

Supernatural:

Tesko da bih naterao sebe da je ikada u zivotu ponovo odgledam. Ali legendarna serija. Sam i Dean Winchester burazeri protiv .. svih.

Natprirodna tematika, 15 godina i 15 sezona, definitivno ima dosta slabijih epizoda ali zato ima neke koje su legendarne epizode americke televizije

Sherlock (BBC):

Moderno vreme Sherlock Holmes.

Daleko najbolje uloge obojice Cumberbach-a i Freeman-a, i pored svega sto su radili najbolje napisane epizode Mofat-a i Gatiss-a.

Fantasticna serija. Mozda malo kritike na poslednju epizodu snimljenu zbog nekih skoro-marvel situacija, ali serija sveukupno 9.5 od 10

Luther (BBC):

Idris Elba u svojoj najboljoj ulozi. Mentalno uznemiren detektiv, u modernom londonu resava jos vise poremecene slucajeve.

Ako nista, prve tri sezone su brilijant, 4 i 5, i film koji zaokruzuje ne toliko dobri.

Specijalni pomen za LOST dok nisu uveli Time travel, True detective Sezona 1 i Prison Break sezona 1, kao nekompletna dela a u tom pojedinacnom segmentu su bile fantasticne

Komedije: Seinfield i Friends iz Amerike (zbog rewatch value) i OFAH i Black Adder od Engleza takodje jer su bezvremenske.

Skoro odgledah ceo OFAH (bez epizode kad je Dell zao), smejao sam se previse. Pored toliko scena, ovo je najbolja dedina fora ikada video link

Još dok sam pisao komentar pala mi je na pamet ta konotacija u vezi sa dotičnom...

Pocinje svaka epizoda da mi bude ona scena kad Jesse Pinkman pije vodu kod Walter-ovih na veceri ...

Nazad
Vrh Dno