Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Nisam je gledao. Pa zasto zaboga? :D Neko pojasnjenje?
Ovo meni upućeno, za Unforgotten? Pojašnjenje bi bilo ozbiljnan spoiler za ljude koji nisu gledali...

Ja moooožda i jesam drastičniji u mojim ocenama i reakcijama na osetniji pad kvaliteta u nekim serijama (pa da tipa serije i sezone po IMDB i sličnim sajtovima dožive pad ocenee sa tipa 8.2 na samo 7.8-8.0 a gde ja lično smatram da je otišlo sa 8.0 na 6.1 😁) u slučaju Unforgotten eto slažu za donekle i drugi ljudi na Trakt-u npr pa prosečna ocena izgleda ovako:

Screenshot_20250305_182655_Chrome.png

Poslednja izmena:
odgledao napokon Pingvina i kao vecini ovde, bas nista posebno, daleko od hajpa.
pregrst nekih nerealnih scena, najgluplja mi je ona u poslednjoj (najbolje ocenjenoj) epizodi, onaj besmisleni dijalog Sofije i Pingvina i ona situacija sto se desava nakon toga kad dobija nadjudsku snagu onako povredjen i radi sve sto radi, da ne spojlerujem sad.
I uopste, ponavlja se pregrst situacija i dosta je predvidivo sve.
6.5/10, ok za pogledati ali nista vise od toga

Završio sam i drugu sezonu Leftovers. U suštini ovo je klasična prevarantska serija. Imamo taj inicijalni događaj koji spada u kategoriju natprirodnih, čime su se scenaristi u startu ogradili od realnosti, i onda nakrcali radnju kojekakvim bitnim ili manje bitnim podzapletima koji su na granici paranormalnog i koji kao imaju "logično" objašnjenje. Druga sezona kad se ogoli, skoro ništa se do kraja nije ni desilo, tek poslednje dve epizode imamo neki pomak, ovo između uglavnom prazan prostor. Jasno je da se serija primarno bavi razvojem likova, čak su mi te epizode koje su fokusirane na likove a ne na radnju (koje nema) i najbolje, ali ipak i u tom svetu treba da postoje pravila, a ne da sektaš overi FBI agenta u vugla da bi posle 3 godine postao policajac. Takođe, više puta likovi rade nešto što je u potpunosti suprotno od njihovog dotadašnjeg stanja ili karaktera, samo da bi se održao tok radnje, ovo mi je na više mesta zasmetalo.
Da se razumemo, nije ovo loše, vidi se da je radio iskusni prevarant koji iza sebe ima najeću prevaru od svih (lost), uspeva nekako da mi drži pažnju iako sam svestan da je sve manje više šarena laža. Ali sam očekivao seriju prve klase, a ova to nije, već popcorn zabava koja pokušava da se proda kao nešto mnogo veće. Odgledaću do kraja naravno, zaslužuje toliko.

Koliko se secam ok mi je bila serija, ali (po secanju) ne mogu da se ne slozim da je prevarantska na neki nacin. Ako nista drugo, bar je trajala relativno kratko, a kako znaju, umeju da razvuku na bar duplo vise epizoda.

Kad zavrsis to, evo jos jedne prevarantske serije :)

Batalio odavno, loše je to, mada je solidno počelo.

Pa tim sto sam rekao da je prevarantska, bila je u neku ruku anti-preporuka. Ja sam do sada ispratio, ali iskreno bilo bi bolje da nisam ni pocinjao.

213 epizoda bato. JeL to to? Iz 1997
gledao lwta 2009. jedno 20 dana, ventilator ukljucen, uveo ADSL, kako sam skidao tako gledao, dan noc sunce nisam video, pre toga sam gledao Atlantis i prosto me vuklo da je gledam.
Jedno vreme je kanal SCFI pustao obe serije i bas kad se vrati sposla odgledam i legne mi ko budali samar.

Shaman jeste drastican ali je za Unforgotten totalno u pravu, 4 sezone vrhunska serija, 5. sezona katastrofa, 6. je bolja ali ni blizu prve 4... bas ogromno razočaranje...

Inace, Blue Lights 2. sezona isto dobra...

Jel gleda neko RIchera ?
Odgledao sam samo prvu sezonu, vec danima mi izlaze delovi iz trece sezone i sve me vise vuce da nastavim gledanje

Ove godine ide nastavak.... :cool:
Meni se mnogo dopala sam priča. Moje preporuke za seriju
Sto je najgore, nastavicu da gledam... Generalno je prica ok, ali je maksimalno razvuceno.

Jel gleda neko RIchera ?
Odgledao sam samo prvu sezonu, vec danima mi izlaze delovi iz trece sezone i sve me vise vuce da nastavim gledanje
Za pocetak odgledaj drugu sezonu 😄
Meni je ok Richer. Malo su u drugu sezonu ubacili nesto sto je nekako i ocekivano, ali opet bilo bi bolje da su zaobisli.

I još jedna stvar u vezi leftovers,
a to je scena sa raketiranjem sekte, koja je genijalna. Ne genijalna u smislu izvedbe ili neke skrivene poruke, već upravo suprotno, Lindelof izravno i bez uvijanja sugeriše kako bi on tretirao sve te "verske organizacije" koje koriste ljudsku patnju za regrutovanje labilnih i preuzimanje njihovih materijalnih i nematerijalnih sredstava.

I još jedan edit, zaboravih da pohvalim glumu koja je uglavnom na vrlo visokom nivou, praktično su likovi najjači adut serije, suprotno od scenarija.

Poslednja izmena:
Sto je najgore, nastavicu da gledam... Generalno je prica ok, ali je maksimalno razvuceno.

Za pocetak odgledaj drugu sezonu 😄
Meni je ok Richer. Malo su u drugu sezonu ubacili nesto sto je nekako i ocekivano, ali opet bilo bi bolje da su zaobisli.
Da, da planirao tako druga pa treca.

Sto ne volite From ?

Ako nista, uspeli su da naprave brutalnu atmosferu

Zamisli da zavrsis u onom gradu, i pritom nisi Plot lik vec smes da koristis mozak :LOL:

Silo 2. sezona nisam ocekvao da ce biti ovoliko interesantna, dopala mi se. Za malo bolja nego prva. Ne znam da li ce biti i treca.

Daredevil Born again nije loš početak. Naravno da se vidi cgi na milju, ali opet je ovo serija.
Ali nikako ne mogu da svarim Vincent D’Onofria kao Kingpina. Odličan je glumac, ali u ovoj seriji je baš promašio lika, po mom mišljenju.
Nikakav vid visoke inteligencije nije pokazao kao Fisk, samo da je jedna olupina koja emulira život, rastavlja se i sastavlja. Mučno ga je i slušati kada se pati da priča.

@terzazak

Hoce biti treca i cetvrta i u tome je upravo problem

Nisam citao knjige - dobar drugar koji jeste, kaze da su preterali sa razvlacenjem price sezone 2.

Prakticno, imace jos 80% desavanja, koje treba da spakuju u 2 sezone, jer su pricu o Jules i bradatom liku i riot u 18, koju su mogli da stave u 2 ukupno epizode, razvukli na celu sezonu

Ili ce da iskasape pricu iz knjige, ili ce desavanja da budu komplet razlicita, a ja kao gledaoc, uopste mi nije legao tempo sezone 2. Ubise ga brate, ono je moglo mnogo efikasnije da se isprica

@Adanos

Verovatno si jedini na svetu koji ne kapira genijalnost i glumu D'onofrio-a kao Kingpin-a. Mucanje u govoru je direktno iz stripa, a njegova gluma je prakticno najbolja stvar Netflix verzije i ove versije.

Nisam citao knjige bas zbog toga, uvek se razocaram kad prvo procitam pa gledam ekranizaciju.
Ovako ne znam sta da ocekujem pa je i utisak bolji. Drago mi je sto ce biti nastavka.

Nisu još ni počeli sa adaptacijom radnje uz druge knjige. Tj "jesu": ona poslednja scena u kafiću (što je ljudima koji nisu čitali knjige delovala kao da je greškom iz neke druge serije? 🤣🤣🤣) je iz druge knjige 🤣🤣🤣

Druga knjiga se bavi procesom izgradnje silosa. Biće zanimljivo videti kako će to da adaptiraju jer baš i nije "televizično".

A i već su napravili neke izmene u TV seriji koje će sa sobom da povlače različitu radnju i ukazuju na pokušaj sabijanja radnje u vremenski kraći period?? i preskakanje "gubljenja vremena" oko nekih stvari. Dok su istovremeno već potrošili sate i sate u 2 sezone na ništa 🤣

Poslednja izmena:
Kod nas nije izdana treća knjiga za Silo?

Dve sam pročitao, moguće da je u pitanju ovo HR izdanje knjige "Smjena". Ali nisam siguran da i kod njih postoji treća knjiga.

Ako bi se moglo doći do sirovog teksta na ENG mogli bi se angažovati ovi AI prevodioci da to prevedu.

Ovo sam nasao u vezi Silo serijala:
Serijal se sastoji od devet knjiga:
1. Wool (July 30, 2011)
2. Wool: Proper Gauge (November 30, 2011)
3. Wool: Casting Off (December 11, 2011)
4. Wool: The Unraveling (December 26, 2011)
5. Wool: The Stranded (January 25, 2012)
6. First Shift — Legacy (April 14, 2012)
7. Second Shift — Order (November 12, 2012)
8. Third Shift — Pact (January 24, 2013)
9. Dust (August 17, 2013)
Knjige 1 do 5 objedinjene su u omnibus WOOL (kod nas preveden kao SILOS, prvi dio trilogije), knjige 6 do 8 u omnibus SHIFT (kod nas preveden kao SMENA, drugi dio trilogije).
Knjiga 9 stoji samostalno, doslovan prevod bio bi PRASINA - treci dio trilogije.
Imam prevod ova prva dva dela.

@nikornla

Nije da mi se svidela celokupno, vec je dobar Horor aspekt price

Previse plot-dumb likova u seriji, previse ljudi koji se pomire sa sudbinom da zive u bukvalnom paklu i da nista ne rade povodom toga da izadju odatle

Ja da zavrsim tamo sa par pametnih drugara, bilo bi ili - ili - pronalazimo svaku noc nacin da utepamo cudovista, posle toga idemo dalje. Ako izginemo, bolje nego da zivim tamo sigurno

Imam jedno 20 ideja koje bukvalno nikom nisu pale napamet od pocetka serije

Prva sezona te serije je vrh (non book gledaoc).

Poslednja izmena:
Svi se stidite da komentarišete Severance epizodu? 😁

Nazad
Vrh Dno