Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Šmek te serije i jeste da je "indie" serija koja izgleda kao da je pravljena sa minimalnim budžetom.

Dragi ljubitelji Mr. Inbetween zahvalite mi se posle 😅, mozda je neko već naleteo.

Imam običaj da guglam "umrlice" na kraju epizoda. Googlao sam ime na kraju 10 epizode 2 sezone i šok je usledio. Ime Kane Mason izbacuje glumca koji je identičan Scott Ryan koji glimi Raya (google b.udala). Zapravo je Kane Mason jedan od glumaca iz preteče Mr. Inbetween mockumemtarija zvanog Madjioničar iz 2005 koje je radio Scott Ryan.

Nisam gledao ali ovih dana definitivno.

P.S. sad sam bacio oko ovo je ultra low budget u odnosu na Mr.Inbetween i koliko sam pročitao namerno je tako radjeno.

Prilozi

• Screenshot_20250302_223538_IMDb.jpg
    Screenshot_20250302_223538_IMDb.jpg
    135.1 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
6/10

Specifična je jako i vrlo razumljivo da se nekome ne svidi ali oni kojima se svidi stuku je jako brzo.

Well, i ja sam sa gospođom za vikend odgledao prvu i načeo drugu. Njoj se više sviđa nego meni, ima tu dosta rupa koje prolaze jer je osnovni setting nadrealan, iako su te rupe čisti propusti u scenariju i ništa drugo. Svakako vredi pogledati, zanimljiva je na momente ali na ipak povremeno repetitivna i neubedljiva, gde imam osećaj da se u nedostatku ideja priča vrti u krug ili se dešava nešto skroz bezvezno. Idemo dalje pa ćemo videti do kraja šta će ispasti.

ovde dve serije sam gledao na preskok, uglavnom najbolje ocenjene epizode i&ili da se podsetim dobrih epizoda
interesantno je da su u istom danu u obe serije bile prikazane epizode sa papagajima :D

CSI (2000–2015)
12. sezona
sezona je bolja nego prethodna. izmene sa likovima su bile pun pogodak. lik kao D.B. Russell (Ted Danson) je došao k'o poručen a dobro su se ušemile i Morgan (Elisabeth Harnois) i Finlay (Elisabeth Shue). a i sam kraj sa nekim starim, dobrim neprijateljem je solidan

NCIS (2003-)
14. sezona
prve sezona bez Tonija. uveli su 2,5 lika da ga zamene i jedva da su nešto uspeli. ima i "mi smo porodica" patetike. epizode koje su ostavile (poseban) utisak su: 7, 10, 11, 13, 14, 17, 18 i 19, eventualno 23 i 24
inače, poslednja puna sezona sa Abby Sciuto, ako se ne varam. iskreno, čudim se kako serija i dalje traje

Poslednja izmena:
Posto se spominjao ranije ovde i BSG i Agents of SHIELD, reko da napisem ko voli SF, moje top serije:

Prvo mesto - Stargate SG-1 / Stargate: Atlantis

16 sezona, iz vremena kada je Holivud imao pare da pravi 22 epizode po sezoni, ubedljivo najbolja SF Serija ikada

Kad neko nahvali LOTR za dobar Casting, pa ne mozes da zamislis da je neko drugi Aragorn, Gandalf, i vecina glumaca tu, e Stargate je imao veoma slican uspeh u tome

Od OG ekipe (O'neill, Teal'c, Carter, Jakcson), pa sve do Atlantis-a gde su Sheppard i Mckay nezamenljivi, savrsen izbor glumaca.

Uz to, ceo jedan univerzum, prica savrsena u skoro svim sezonama osim mozda 9 i 10 sezone SG-1 i Ori pricom ali opet fenomenalna serija

Drugo mesto - 12 Monkeys

Kontroverzno misljenje, ali serija je nenormalno dobra. Malo ispod radara obicnom tv fanu, jedna od retkih Time travel prica koja ima smisla od pocetka do kraja

Trece Mesto - AOS

Agents of Shield jednostavno ima tu 4, 5 i 6 sezonu koje su remek telo za tv serije

Cetvrto mesto - BSG

Battlestar Galactica je klasik, jedna od najboljih serija svih vremena

Peto Mesto - Farscape

Tesko ljudima pustiti jer su prve 3 epizode pre-lose, jos teze da se naviknu na totalno ludilo koje je ta serija. Vanzemaljci su iz Muppet lutkarske produkcije a ne CGI.

Tek kad odgledas Farscape, skapiras koliko SF filmova u buducnosti je "pozajmilo" ideju iz te serije, od epizode do epizode.

Juce odgledao The Leftovers u komadu svih deset epizoda prve sezone. Nisam siguran zasto me zadrzala, dugo neka serija nije. Nastavljam sa drugom.
Svaka čast. Ja sam neki dan odgledao zadnje dve epizode prve sezone. Prvu epizodu sam odgledao premijerno kad je počela da se emituje, ove između sam gledao u zadnjih 6-7-8 godina sve se nadajući da će mi kliknuti, ali... Očito, serija nije kod mene našla svoju prođu, tako da ne planiram idućih 20 godina da odgledam preostale dve sezone. Slično mi je bilo i sa filmom Stalker (onim poznatim ruskim), gledao sam ga u zadnjih 20 godina 3x, ali jednostavno nisam ga doživio kao nešto posebno. Stvar ukusa.

Završio Mr. Inbetween i meni laganica u top 5. Em kratko em slatko i tačno je znao kada da završi, kada je najzanimljivije. Tvrd jak kraj. Praznog hod 0 sekundi a ipak laganica.

White Lotus 3 sezona
Gura se na ostacima stare slave

Posto se spominjao ranije ovde i BSG i Agents of SHIELD, reko da napisem ko voli SF, moje top serije:

16 sezona, iz vremena kada je Holivud imao pare da pravi 22 epizode po sezoni, ubedljivo najbolja SF Serija ikada

Kad neko nahvali LOTR za dobar Casting, pa ne mozes da zamislis da je neko drugi Aragorn, Gandalf, i vecina glumaca tu, e Stargate je imao veoma slican uspeh u tome

Od OG ekipe (O'neill, Teal'c, Carter, Jakcson), pa sve do Atlantis-a gde su Sheppard i Mckay nezamenljivi, savrsen izbor glumaca.

Uz to, ceo jedan univerzum, prica savrsena u skoro svim sezonama osim mozda 9 i 10 sezone SG-1 i Ori pricom ali opet fenomenalna serija

Drugo mesto - 12 Monkeys

Kontroverzno misljenje, ali serija je nenormalno dobra. Malo ispod radara obicnom tv fanu, jedna od retkih Time travel prica koja ima smisla od pocetka do kraja

Trece Mesto - AOS

Agents of Shield jednostavno ima tu 4, 5 i 6 sezonu koje su remek telo za tv serije

Cetvrto mesto - BSG

Peto Mesto - Farscape

Tesko ljudima pustiti jer su prve 3 epizode pre-lose, jos teze da se naviknu na totalno ludilo koje je ta serija. Vanzemaljci su iz Muppet lutkarske produkcije a ne CGI.

Tek kad odgledas Farscape, skapiras koliko SF filmova u buducnosti je "pozajmilo" ideju iz te serije, od epizode do epizode.
Dodao bih

Mr. Inbetween preporuka i od mene, odlicna serija. Mozda je prvih par epizoda sporije ide al posle je mnogo bolje.

Tačno , 3ća epizoda 3će sezone White Lotus je težak smor i razmišljam da prekinem jer je daleko ispod prve i druge sezone .

Izasle prve 2 epizode Daredevil Born Again

Sta god jedan mislio o MCU, i sa druge strane mracniju verziju iste price koju je originalno pokrenuo Netflix, nisam siguran da postoje 2 bolja coveka da glume Murdock-a i Kingpin-a od Charlie Cox-a i Vincent D'Onofrio-a

Najludje od svega je sto sam vise puta gledao D'Onofrio-a u ulogama gde je meda dobric, takav je i uzivo na interviju-ima, a ovamo glumi savrsenog negativca. Podcenjen, a realno top 5 glumaca danasnjice

Videcemo kako ce se odvijati serija...ja se nadam da ce biti na nivou stare...za sada je okej, neke stvari mi se svidjaju, neke ne, ali dobo, tek je krenula. :)
Originalna uvodna spica mi je bolja, nadam se da nece biti mnogo vidljivog CGI-a u nastavku, prva epizoda je imala malo previse. :D

6/10
Kakav je ovo smućak, ili kako mali Perica zamišlja sajber ratovanje. Tanak scenario, delovala mi kao Homeland sa Alija ima sličnu tematsku postavku, ali površno pređeno i sabijeno u 6 epizoda.
Glumačka ekipa dobra, samo mi nije jasno da li je u Americi toliki deficit sa glumcima da bukvalno svaki malo zvučniji film ima u glavnoj ulozi Jesse Plemonsa. Bio mi je jako zanimljiv u ulozi butchera u Fargu, ali kako je skalirao sa težinom nekako mi se promangupirao sa ulogama gde glumi više neke ozbiljne i autoritativnije likove. Nije loš glumac, ali dosadio malo.

Drugo mesto - 12 Monkeys

Trece Mesto - AOS

Cetvrto mesto - BSG

Peto Mesto - Farscape

Znaci, nisam jedini koji Stargate univerzum smatra fenomenalnim, sa idejama i kastingom.
Gledao sam neki video gde kazu da je Samanta prvi zenski lik u USA vojsci sa oruzijem, ne znam da li je tacno, nisam proveravao, moguce da je samo zelja fanova ko zna. Navodno zenama je bilo dozvoljeno da u to vreme budu u vojsci ali ne i da nose oruzje kao ona je i prvi zenski vojni fiktivni lik koji nosi oruzje(iako je iste godine sniman film GI Jane)
Za Farscape se slazem, luda serija meni je melodija na sluzbenoj kartici i dalje uvodna spica iz serije

Ja sam voleo da gledam Atlantis dok sam SG-1 vrlo brzo, posle par epizoda batalio pošto mi je nekako u to vreme bilo preko beeep američke vojske i njihove (opravdane) intervencije i donošenja mira svuda po svetu pa i dalje.

@Oswajac

Savrsena serija. Gouald-i, Asgardi, Nox-i, prelepo spakovana prica nase Galaksije, fantastican pristup vojnom zivotu i proceduri, fenomenalni Dzekson kao kontra celoj toj vojsci, Karterova koja je pocepala ulogu realno, 10 godina savrsene serije

@Martin Mystere

E vidis, ne bi verovao koliko dobro su pristupili celoj toj prici.

Stargate Command bukvalno svih 10 sezona pokusava da se odbrani od politickih pritisaka, uticaja sa strane, i vladinih agencija, na konto dobrih ljudi koji rade unutra, pre svega General Hammond.

Cak su u jednom trenutku namerno ubacili foru, da se pokaze da ljudi koji su radili seriju ne podrzavaju US globalizam

Hammond: US does not interfere with other nations intentions ...

Oneill: (posle veoma veoma ostrog pogleda): Since when ???

Hammond: Since this Administration! (misleci na fiktivnog predsednika koji je tada na celu USA u tom momentu u seriji)

Pogledaj, pregrmi pola prve sezone dok se ne naviknes. SG-1 je remek delo

Ne znam, i da nije toga generalno me SF kao žanr ne privlači tako da teško, da ne kažem baš nikako da će to doći na red.

Pojeo sam dve sezone za dan.
Sjajno urađena serija, britanci baš imaju klikere za ovakve serije.
Pripremi se za ozbiljno razočarenje tamo negde oko 4. sezone 😁
Slažem se da je serija bila dobra na početku. A došla je do toga da ovu season 6 koja se trenutno emituje nemam nameru ni da počinjem jer jedva na silu kompletirah i prethodnu sezonu 2023. kad je emitovana.

Hvala svima koji su prethodnih nekoliko dana preporucili American Primeval. Odgledah sinoc prve cetiri epizode, veceras zavrsavam preostale dve. Dugo mi neka serija nije ovako legla.

Nazad
Vrh Dno