Šta je novo?

Portal 2

verujem da ce nastavak biti nesto sasvim drugacije.
naravno ako ga bude :)
ne bih da pisem zasto jer vecina jos nije odigrala pa da ne bude spoiler

Piši u spojler tagu.

Igra je super! pogotovu coop, i svidja mi se sto uopste nije preterano zahtevna. Interesuje me da li ce moci kao npr sto za left4dead2 prave mape, da se prave i ovde posebno za coop?

i zvanicno prvi dlc na leto bice free za sve platforme

odlična igra samo sam napravio grešku pa provo odigrao njega, ali sam danas završio i prvi deo. odličan pet

Ova igra je fenomenalno odradjena i mislim da pokazuje kako nesto moze da izgleda kada se "posteno" odradi posao. Ne pamtim da sam cuo negde ovako dobre zvucne efekte u nekoj igri, voice acting i sl. Sve optimizovano i radi te cim krenes da je igras. Imam jednu jedinu zamerku, a to je da je malo kratka, odnosno vise mi smeta sto nije bilo vise i jos kompleksnijih zagonetki taman kada se upoznas sa svim fazonima koji su dizajneri smislili. Taman mislis e sad ce da krene zaj*bancija teska kad ono kraj... Fali mi bar jedan chapter gde bi se iskoristio pun potencijal mozdanih vijuga sa svim gelovima, usisnicima i sl... Za sve ostalo sve pohvale.. jedva cekam DLC :)

Ja sam tek na 4om chapteru i mogu reci da je vrhunska igra. NIsam igrao prvi Portal delovalo mi je kao smaranje na papiru i nije mi bilo jasno zasto se ljudi raduju izlasku dvojke.
Suvisno je reci da sada shvatam :)

A sta , Portal 2 je bio softcore? :p

Portal Prelude je da preludiš, ali u negativnom smislu. Zagonetke - nula. Isključivo akrobatika, tajming i shirtload of sreće. Stigao do devete sobe i kad sam skapirao kako je zamišljeno da se predje, obrisao igru. Ovo nije ono što za mene Portal treba da bude.

A sta , Portal 2 je bio softcore? :p
Prakticno se nigde nisam zaglavio, niti ozbiljnije zamislio, dok me je prvi deo bas namucio u par navrata.
A da sam postao pametniji u medjuvremenu - to sigurno nisam ;)
Slusao sam o toj sobi br.9 u uvodu, zvuci kao pravi izazov.
Sve u svemu, meni kec ima savrsen balans mozganja i spretnosti i jedino mi smeta sto nije duzi.
A toliko hvaljena pozadinska prica u nastavku sto se mene tice uopste nije potrebna - sustina je valjda u resavanju logickih problema. Ne kazem da je losa, naprotiv, uzivao sam izuzetno u prelazenju drugog dela, ali bih jos vise uzivao u par stotina novih (tezih) soba bez ikakve price...

Poslednja izmena:
Portal Prelude je da preludiš, ali u negativnom smislu. Zagonetke - nula. Isključivo akrobatika, tajming i shirtload of sreće. Stigao do devete sobe i kad sam skapirao kako je zamišljeno da se predje, obrisao igru. Ovo nije ono što za mene Portal treba da bude.

Ok, a zar nam akrobatika nije bila najinteresantniji deo u prvom delu kada si morao da pravish loop kako bi dosao do neke "tri pi materine" u vazduhu??? Kapiram da si se iznervirao brda, ali to su pravili fanovi, tj ljudi koji su "istripovali" kakav nastavak treba da bude jos u prvom delu.. Ja nisam ni stigao do 9 nivoa iskreno, meni je ono bash bash heavy.. Nego kakve veze sreca ima ? To nisam razumeo? Sta se desava na tom 9 nivou?

A sta mislite o kz modu za portal? skyhigh soba sa raznim mestima za portale i potrebno je za sto krace vreme stici do vrha. ima jedan slican deo u prelude cini mi se. a moguce je i napraviti sobu tako da je potrebna samo akrobatika i jako malo mozganja.

Ok, a zar nam akrobatika nije bila najinteresantniji deo u prvom delu kada si morao da pravish loop kako bi dosao do neke "tri pi materine" u vazduhu??? Kapiram da si se iznervirao brda, ali to su pravili fanovi, tj ljudi koji su "istripovali" kakav nastavak treba da bude jos u prvom delu.. Ja nisam ni stigao do 9 nivoa iskreno, meni je ono bash bash heavy.. Nego kakve veze sreca ima ? To nisam razumeo? Sta se desava na tom 9 nivou?
Nivoe treba da prelaziš tako što npr. moraš da pogodiš baš odgovarajući krajičak platformice, tj. dok jako brzo propadaš kroz portale, u tom padu moraš da otvoriš drugi portal na pravom mestu i, kad kroz njega propadneš, da pogodiš pravu stranu na koju ćeš da se zabaciš, a kako prodješ kroz koji portal, sve strane sveta se istumbaju, pojma nemaš gde je u odnosu na tebe platforma na kojoj treba da završiš.

Zagonetke su do yaya lagane i uopšte nije izazov provaliti kako da nešto uradiš, ali da bi to uradio, sve mora da da se odigra perfektno. Potrebni su refleksi zeca i smisao za orijentaciju mačke. To nije portal, to je Super Street Fighter II Turbo na 4 GHz procesoru. Nemam osećaj zadovoljstva kad igram, samo frustracije.

Po meni Portal II moze slobodno da se uvrsti u recnik kao definicija pojma "IGRA".

Zasto je ovo super kvalitetna igra:
-opustajuca atmosfera
-humor
-odlicna glumacka ekipa
-jednostavna ali efektna prica
-mozganje i resavanje problema
-odlicna grafika i performanse
-multiplayer (coop)

Jednostavno sednes i uzivas, tokom citavog igranja imas kez na licu (sto od humora, sto od zadovoljstva savladavanja prepreka snagom uma i delimicno reflexa), a kad zavrsis znas da je igra podigla standarde i da ce se pamtiti i obrtati regularno u narednim godinama (radi prisecanja). Zadnja scena me je odusevila :)

Jedino sto je mozda zamerka je da je laksi od prethodnog dela (po koja dodatna teza soba ne bi bila na odmet, makar kao nagrada za predjeni storyline) i to sto je coop kratak i lagan pa samim tim se nece prelaziti vise puta, a i onaj deo stare laboratorije sa rusevinama malo smara.

Sve u svemu jedva cekam DLC :)

Poslednja izmena:
Po meni Portal II moze slobodno da se uvrsti u recnik kao definicija pojma "IGRA".

-opustajuca atmosfera
-humor
-odlicna glumacka ekipa
-multiplayer (coop)

Jednostavno sednes i uzivas, tokom citavog igranja imas kez na licu (sto od humora, sto od zadovoljstva savladavanja prepreka snagom uma i delimicno reflexa), a kad zavrsis znas da je igra podigla standarde i da ce se pamtiti i obrtati regularno u narednim godinama (radi prisecanja). Zadnja scena me je odusevila :)

Jedino sto je mozda zamerka je da je laksi od prethodnog dela (po koja dodatna teza soba ne bi bila na odmet, makar kao nagrada za predjeni storyline) i to sto je coop kratak i lagan pa samim tim se nece prelaziti vise puta, a i onaj deo stare laboratorije sa rusevinama malo smara.

svaka cast za post, saglasan apsolutno! I meni je krivo sto je coop lak, ali bice bice :) Valve je sto se tice humora mnogo jak, ja jos uvek igram left4dead2 i kako su "udahnuli" zivot likovima kao i ovde robotima je za cistu desetku.

Poslednja izmena:
Odlicna igra i skroz razlicita od klasicnih stvari koje izlaze svakodnevno...prvi deo nisam igrao ali posle ovog probam prvi obavezno.

Ja sam zaginuo sinoć sa P2, mnoooogooo je dobra igra i fin mindfuck:)

-opustajuca atmosfera
-humor
-odlicna glumacka ekipa
-multiplayer (coop)

Apsolutno se slazem.Fantasticna igra i uzivao sam sve vreme dok sam je igrao.I mene je odusevila poslednja scena.Sad ostaje da cekamo DLC ili eventualno neki mod.

Ja igram WoT,klinci RPG,zena Plants vs Zombies i Chuzzle.
Ovo je jedina igra koja je okupila celu familiju od pocetka do kraja igre i gde smo svi uzivali i mozgali zajedno.
Pun pogodak Valve... opet...

Vrh Dno