Šta je novo?

Portal 2

• Začetnik teme Začetnik teme kjager
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
verujem da ce nastavak biti nesto sasvim drugacije.
naravno ako ga bude 🙂
ne bih da pisem zasto jer vecina jos nije odigrala pa da ne bude spoiler

Piši u spojler tagu.

Igra je super! pogotovu coop, i svidja mi se sto uopste nije preterano zahtevna. Interesuje me da li ce moci kao npr sto za left4dead2 prave mape, da se prave i ovde posebno za coop?

i zvanicno prvi dlc na leto bice free za sve platforme

odlična igra samo sam napravio grešku pa provo odigrao njega, ali sam danas završio i prvi deo. odličan pet

Ova igra je fenomenalno odradjena i mislim da pokazuje kako nesto moze da izgleda kada se "posteno" odradi posao. Ne pamtim da sam cuo negde ovako dobre zvucne efekte u nekoj igri, voice acting i sl. Sve optimizovano i radi te cim krenes da je igras. Imam jednu jedinu zamerku, a to je da je malo kratka, odnosno vise mi smeta sto nije bilo vise i jos kompleksnijih zagonetki taman kada se upoznas sa svim fazonima koji su dizajneri smislili. Taman mislis e sad ce da krene zaj*bancija teska kad ono kraj... Fali mi bar jedan chapter gde bi se iskoristio pun potencijal mozdanih vijuga sa svim gelovima, usisnicima i sl... Za sve ostalo sve pohvale.. jedva cekam DLC 🙂

Ja sam tek na 4om chapteru i mogu reci da je vrhunska igra. NIsam igrao prvi Portal delovalo mi je kao smaranje na papiru i nije mi bilo jasno zasto se ljudi raduju izlasku dvojke.
Suvisno je reci da sada shvatam 🙂

A sta , Portal 2 je bio softcore? 😛

Portal Prelude je da preludiš, ali u negativnom smislu. Zagonetke - nula. Isključivo akrobatika, tajming i shirtload of sreće. Stigao do devete sobe i kad sam skapirao kako je zamišljeno da se predje, obrisao igru. Ovo nije ono što za mene Portal treba da bude.

A sta , Portal 2 je bio softcore? 😛
Prakticno se nigde nisam zaglavio, niti ozbiljnije zamislio, dok me je prvi deo bas namucio u par navrata.
A da sam postao pametniji u medjuvremenu - to sigurno nisam 😉
Slusao sam o toj sobi br.9 u uvodu, zvuci kao pravi izazov.
Sve u svemu, meni kec ima savrsen balans mozganja i spretnosti i jedino mi smeta sto nije duzi.
A toliko hvaljena pozadinska prica u nastavku sto se mene tice uopste nije potrebna - sustina je valjda u resavanju logickih problema. Ne kazem da je losa, naprotiv, uzivao sam izuzetno u prelazenju drugog dela, ali bih jos vise uzivao u par stotina novih (tezih) soba bez ikakve price...

Poslednja izmena:
Portal Prelude je da preludiš, ali u negativnom smislu. Zagonetke - nula. Isključivo akrobatika, tajming i shirtload of sreće. Stigao do devete sobe i kad sam skapirao kako je zamišljeno da se predje, obrisao igru. Ovo nije ono što za mene Portal treba da bude.

Ok, a zar nam akrobatika nije bila najinteresantniji deo u prvom delu kada si morao da pravish loop kako bi dosao do neke "tri pi materine" u vazduhu??? Kapiram da si se iznervirao brda, ali to su pravili fanovi, tj ljudi koji su "istripovali" kakav nastavak treba da bude jos u prvom delu.. Ja nisam ni stigao do 9 nivoa iskreno, meni je ono bash bash heavy.. Nego kakve veze sreca ima ? To nisam razumeo? Sta se desava na tom 9 nivou?

A sta mislite o kz modu za portal? skyhigh soba sa raznim mestima za portale i potrebno je za sto krace vreme stici do vrha. ima jedan slican deo u prelude cini mi se. a moguce je i napraviti sobu tako da je potrebna samo akrobatika i jako malo mozganja.

Ok, a zar nam akrobatika nije bila najinteresantniji deo u prvom delu kada si morao da pravish loop kako bi dosao do neke "tri pi materine" u vazduhu??? Kapiram da si se iznervirao brda, ali to su pravili fanovi, tj ljudi koji su "istripovali" kakav nastavak treba da bude jos u prvom delu.. Ja nisam ni stigao do 9 nivoa iskreno, meni je ono bash bash heavy.. Nego kakve veze sreca ima ? To nisam razumeo? Sta se desava na tom 9 nivou?
Nivoe treba da prelaziš tako što npr. moraš da pogodiš baš odgovarajući krajičak platformice, tj. dok jako brzo propadaš kroz portale, u tom padu moraš da otvoriš drugi portal na pravom mestu i, kad kroz njega propadneš, da pogodiš pravu stranu na koju ćeš da se zabaciš, a kako prodješ kroz koji portal, sve strane sveta se istumbaju, pojma nemaš gde je u odnosu na tebe platforma na kojoj treba da završiš.

Zagonetke su do yaya lagane i uopšte nije izazov provaliti kako da nešto uradiš, ali da bi to uradio, sve mora da da se odigra perfektno. Potrebni su refleksi zeca i smisao za orijentaciju mačke. To nije portal, to je Super Street Fighter II Turbo na 4 GHz procesoru. Nemam osećaj zadovoljstva kad igram, samo frustracije.

Po meni Portal II moze slobodno da se uvrsti u recnik kao definicija pojma "IGRA".

Zasto je ovo super kvalitetna igra:
-opustajuca atmosfera
-humor
-odlicna glumacka ekipa
-jednostavna ali efektna prica
-mozganje i resavanje problema
-odlicna grafika i performanse
-multiplayer (coop)

Jednostavno sednes i uzivas, tokom citavog igranja imas kez na licu (sto od humora, sto od zadovoljstva savladavanja prepreka snagom uma i delimicno reflexa), a kad zavrsis znas da je igra podigla standarde i da ce se pamtiti i obrtati regularno u narednim godinama (radi prisecanja). Zadnja scena me je odusevila 🙂

Jedino sto je mozda zamerka je da je laksi od prethodnog dela (po koja dodatna teza soba ne bi bila na odmet, makar kao nagrada za predjeni storyline) i to sto je coop kratak i lagan pa samim tim se nece prelaziti vise puta, a i onaj deo stare laboratorije sa rusevinama malo smara.

Sve u svemu jedva cekam DLC 🙂

Poslednja izmena:
Po meni Portal II moze slobodno da se uvrsti u recnik kao definicija pojma "IGRA".

-opustajuca atmosfera
-humor
-odlicna glumacka ekipa
-multiplayer (coop)

Jednostavno sednes i uzivas, tokom citavog igranja imas kez na licu (sto od humora, sto od zadovoljstva savladavanja prepreka snagom uma i delimicno reflexa), a kad zavrsis znas da je igra podigla standarde i da ce se pamtiti i obrtati regularno u narednim godinama (radi prisecanja). Zadnja scena me je odusevila 🙂

Jedino sto je mozda zamerka je da je laksi od prethodnog dela (po koja dodatna teza soba ne bi bila na odmet, makar kao nagrada za predjeni storyline) i to sto je coop kratak i lagan pa samim tim se nece prelaziti vise puta, a i onaj deo stare laboratorije sa rusevinama malo smara.

svaka cast za post, saglasan apsolutno! I meni je krivo sto je coop lak, ali bice bice 🙂 Valve je sto se tice humora mnogo jak, ja jos uvek igram left4dead2 i kako su "udahnuli" zivot likovima kao i ovde robotima je za cistu desetku.

Poslednja izmena:
Odlicna igra i skroz razlicita od klasicnih stvari koje izlaze svakodnevno...prvi deo nisam igrao ali posle ovog probam prvi obavezno.

Sjajno! Uvek sam mislio da postoji samo jedan (eventualno 2) nacina za resavanje problema. Ovo bacakanje kutija mi nikad nije ni palo na pamet. 🙂

Priznajem, iznenadio sam se ovakvim resenjima.

Ja sam zaginuo sinoć sa P2, mnoooogooo je dobra igra i fin mindfuck🙂

-opustajuca atmosfera
-humor
-odlicna glumacka ekipa
-multiplayer (coop)

Apsolutno se slazem.Fantasticna igra i uzivao sam sve vreme dok sam je igrao.I mene je odusevila poslednja scena.Sad ostaje da cekamo DLC ili eventualno neki mod.

Ja igram WoT,klinci RPG,zena Plants vs Zombies i Chuzzle.
Ovo je jedina igra koja je okupila celu familiju od pocetka do kraja igre i gde smo svi uzivali i mozgali zajedno.
Pun pogodak Valve... opet...

Nazad
Vrh Dno