Šta je novo?

Portal 2

Dobro ajde popalite se lozane :D
Sad vam je porastao znatno IQ jer je igra izuzetno dobra za razmisljanje i mozdane vijuge rade punom parom. Sad cete biti najjace baje u kraju i sve ce devojke biti vase :d.
Stalker je IGRA za ovo.

HINT: za one koji bi na sledeci level sto se tice inteligencije, preporucujem igru pod nazivom SUDOKU. Sjajna igra. Kad je obrnete imacete IQ preko 300.

Jak ti argument, koliko god Portal bio simpatican, zanimljiv i cool, ipak je to samo niskobudzetna logicka zavrzlama, koja je na kraju krajeva ideju sa portalima ukrala od Prey-a ;). STALKER je u svim aspektima ozbiljniji projekat, horor atmosfera i prica koja prati igru je svetlosnu godinu ispred ove u portalu. To ni slucajno ovde nije tema, covek je izneo svoje misljenje a vi ga spopadate u fazonu on je klinac lozi se na krv a vi ste potpuno skapirali bit portala. Opustite se malo i uvazavajte i tudje misljenje. :wave:

Jak ti argument, koliko god Portal bio simpatican, zanimljiv i cool, ipak je to samo niskobudzetna logicka zavrzlama, koja je na kraju krajeva ideju sa portalima ukrala od Prey-a

Ugh... I tebi je jak argument. :)

U Preyu su portali samo gimmick. Da ne pominjemo loš level design, koji se sastoji od identičnih metalnih koridora, i borbu.

Poslednja izmena:
Pa jaci je od "Ne lupaj" :D Hteo sam samo da skrenem paznju da ima i boljih i ozbiljnijih igara od portala koji i nije toliko originalan i jedinstven, ne da ga uporedjujem sa Preyom koji btw nisam ni zavrsio jer me je jednostavno smorio. Meni je portal super ali ja ga kapiram kao npr. Plant vs Zombies, igra za razbibrigu, ima saljivih dijaloga, vidi se da je ulozeno dosta truda u diizajn nivoa i celokupan smek koji igra poseduje ali meni je to i dalje "igrica" u odnosu na toliko omrazeni stalker npr.

Ja još uvek nisam skapirao ko je zapravo Chell i da li je GLaDOS ona koja mislim da jeste.

Ali mi se dopada ideja sa gelovima koji donekle objašnjavaju na koji način funkcioniše Portal Gun.

Pa jaci je od "Ne lupaj" :D Hteo sam samo da skrenem paznju da ima i boljih i ozbiljnijih igara od portala koji i nije toliko originalan i jedinstven, ne da ga uporedjujem sa Preyom koji btw nisam ni zavrsio jer me je jednostavno smorio. Meni je portal super ali ja ga kapiram kao npr. Plant vs Zombies, igra za razbibrigu, ima saljivih dijaloga, vidi se da je ulozeno dosta truda u diizajn nivoa i celokupan smek koji igra poseduje ali meni je to i dalje "igrica" u odnosu na toliko omrazeni stalker npr.

Nasao si sa cime da poredis svoj "argument". Moj komentar uopste nije argument, niti sam pokusao da tako zvuci. A ti ga shvati kako zelis. Igre uopste ne mogu ni da se porede, a vi se prepucavate "ciji je tata jaci". Smejurija.

Jak ti argument, koliko god Portal bio simpatican, zanimljiv i cool, ipak je to samo niskobudzetna logicka zavrzlama, koja je na kraju krajeva ideju sa portalima ukrala od Prey-a ;). STALKER je u svim aspektima ozbiljniji projekat, horor atmosfera i prica koja prati igru je svetlosnu godinu ispred ove u portalu. To ni slucajno ovde nije tema, covek je izneo svoje misljenje a vi ga spopadate u fazonu on je klinac lozi se na krv a vi ste potpuno skapirali bit portala. Opustite se malo i uvazavajte i tudje misljenje. :wave:

Sistem portala je neko treći razvio, a koriste ga Prey i Portal, dakle niko nije krao niodkoga...

Nasao si sa cime da poredis svoj "argument". Moj komentar uopste nije argument, niti sam pokusao da tako zvuci. A ti ga shvati kako zelis. Igre uopste ne mogu ni da se porede, a vi se prepucavate "ciji je tata jaci". Smejurija.

Jeste glupa rasprava, priznajem. Ali ako smo razumna bica koja diskutuju onda bi postovi trebali biti malo smisleniji, to "ne lupaj" se moze svakako protumaciti, ovo je internet :)

suma sumarum - portalu ne fale lesevi i ubijanja :d

suma sumarum - portalu ne fale lesevi i ubijanja :d

Cim se u igri koristi rec (portal)GUN, po meni mora da bude krvi i ubijanja. :D
btw. Imam 26 godina. Dal sam klinac ili ne, neka kazu pripadnice lepseg pola, necu dozvoliti da me etiketiraju tastaturisti :smash:

Jel se neko zeza ovde? Ubijanje u logickoj igri? Kako bi to uklopio, nije mi jasno? Projektovao bi neprijatelje u zidove ili kako?

Nebulozno je, kao kad bi rekao zasto nema ubijanja u tetrisu...

Inace, bas je zaraza, ja krenuo pre par sati da igram, za sad me drzi :)

Primer, igra Silent Hill. svima dobro poznata. PUNA ZAGONETKI, ali zato puna i krvi i ubijanja.
Primer 2, jako dobro poznata igra Resident Evil. PUNA ZAGONETKI i svakavih zezancija, naravno i krvi i ubijanja.
Primer 3 ...

Ovako mogu do sutra.
Mislim da je problem to sto ste istripovali da nije moguce napraviti cross platform igru u kojoj bi dominirala logika, ali sa mnogo drugih primesa ostalih zanrova.

Covece, ovo je striktno logicka igra i tako je zamisljena. Ne mozes u prvom delu da imas samo portale a u drugom delu da ubacis neprijatelje u igru koje ce da pucaju na tebe, a ti da vadis pucu pored portal gun-a. Imas ove turete koji pucaju na tebe i ti moras logicki da ih "ubijes" kockom ili zrakom ili cime vec. Cime bi ti da ih ubijas, shotgun-om? Nije ti ovo Call of duty, a i ne treba da bude - da jeste nikom ne bi bio zanimljiv. Ne treba od igre praviti nesto sto nije, to je propast u najavi.

Resident Evil i Silent Hill su uradjeni tako zato sto su tako zamisljeni od pocetka, resavanje stvari i ubijanje zombija, ne mozes da poredis prokleti Portal sa takvim igrama.

Ne treba praviti buckuris od Portala i to je to.

Cim se u igri koristi rec (portal)GUN, po meni mora da bude krvi i ubijanja. :D
btw. Imam 26 godina. Dal sam klinac ili ne, neka kazu pripadnice lepseg pola, necu dozvoliti da me etiketiraju tastaturisti :smash:

Obvious-troll-is-obvious.jpg

co op radi odlično. još da imam neki "mikrafon" za chat :D, srećom može i textualno. ali dok nisam skontao da može morao sam da izlazim na desktop pa u gtalk :D

Primer, igra Silent Hill. svima dobro poznata. PUNA ZAGONETKI, ali zato puna i krvi i ubijanja.
Primer 2, jako dobro poznata igra Resident Evil. PUNA ZAGONETKI i svakavih zezancija, naravno i krvi i ubijanja.
Primer 3 ...

Ovako mogu do sutra.
Mislim da je problem to sto ste istripovali da nije moguce napraviti cross platform igru u kojoj bi dominirala logika, ali sa mnogo drugih primesa ostalih zanrova.

Primer 1: Silent Hill je horor avantura. Portal je logička igra.
Primer 2:Resident Evil je horor avantura. Portal je logička igra.
Primer 3: Portal je logička igra.

Razdvoj žanrove...

I Darksiders ima portala koje se koriste na identican nacin kao u portalu. Cak su i zagonetke slicne. Ali eto ima i ubijanja i potrebno je koristiti portale da bi dohvatio protivnika. Verujem da bi H&S+Portal igra bila fantasticna, ali ovo odskace od koncepta originalnog portala i to jednostavno ne bi proslo. Ko zeli uvek moze da kreira mod za igru i ubaci koje god zeli puske i neprijatelje.

I mozete zamisliti mozgalicu sa ubijanjima:

- Ispod lesha nekog jadnog Pakistanca (zasto da ne, oni su sada moderni nacisti :d ) stvorite 1 portal a na plafonu u susednoj sobi , tik iznad polomljene cevi drugi portal :d

I zaradite instant achievment - MOTKA KROZ BUL*U!!! YEAH! SCREW THAT BITCH! +5000xp :S:

Može da se napravi igra poput Portala koja bi sadržala ubijanje samo što u toj igri ti ne bio test subject već GLaDOS. Bilo bi nešto poput filmova iz Cube serijala, ko se seća ;)

Mada ja Portal ne bih dirao, i ova priča što se odvija u pozadini mi je previše. Mene isključivo zanima rešavanje problema u Portalu pa tek onda priča i sve ostalo.

Portal ima pricu :D, nisam skontao

moze test subject da poludi i krene da ubija, samo koga? druge test subjecte?

Zavrsih je.
Odlicno izbalansirane zagonetke, dobre fore, dosta humora.
Sto se tice logickih igara, odavno nisam napregao mozdane vijuga.
Skoro od legendarnog Pushovera.
Tesko da ga se neko seca.

Primer 1: Silent Hill je horor avantura. Portal je logička igra.
Primer 2:Resident Evil je horor avantura. Portal je logička igra.
Primer 3: Portal je logička igra.

Razdvoj žanrove...

Pravis se da ne razumes na sta sam mislio. Tvoje pravo, postujem.

^Pa sa razlogom :p

Silent Hill je prvo horor pa onda sve ostalo;
Resident Evil isto
Portal je prvo logicka igra , pa FPS (a ko kaze da u shooteru moras da shoot-ujes metke i prosipas creva? )

^Pa sa razlogom :p

Silent Hill je prvo horor pa onda sve ostalo;
Resident Evil isto
Portal je prvo logicka igra , pa FPS (a ko kaze da u shooteru moras da shoot-ujes metke i prosipas creva? )

Nazad
Vrh Dno