Medo
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 06.12.2017
- Poena
- 135
Pretvoriš monero ili zcash u usdt i onda odradiš f2f trgovinu......
Da li postoji neki drugi nacin da se zaobidje porez za valutama kao sto su monero i zcash?
Pretvoriš monero ili zcash u usdt i onda odradiš f2f trgovinu......
Da li postoji neki drugi nacin da se zaobidje porez za valutama kao sto su monero i zcash?
Najjednostavnije ti je da instaliras npr. "Exodus" novcanik na telefonu ili pc-u i sa njega mozes da saljes i primas, kao i sa bilo kog dr. novcanika. Koliko % kosta transfer, to zavisi od zagusenosti mreze, nekada je veci, nekada manji, to mozes videti u trenutku pre nego sto zelis da posaljes, pisace koliki je fee. Znaci, ne treba ti menjacnica, moze direktno na novcanik slanje-primanje.Iskreno nisam pratio puno pa mozda mesam terminologiju. Mogu da primim direktno na USB novcanik i sa njeg isto tako da saljem? Ili moram da imam novcanik npr. na binancu? Tamo vec imam nesto sibe, dodza i USDT ali bas sitno . Koliko % obicno kosta transfer od 1000€ ili 10000€ npr.?
Sta to zapravo znaci? Da ako radim razmenu sa nekim i on prebaci na moj racun da je to po zakonu?Nije na crno jer je OTC dozvoljen eksplicitno u zakonu
Bas tako, ti njemu posaljes kripto, a on tebi uplati na racun i niko ne zna zbog cega ti je neko nesto uplatio, platis samo banci proviziju i to je to. Ili se licno nadjete, ti njemu prebacis kripto, on tebi lovu na sunce ili obrnuto i cao.Sta to zapravo znaci? Da ako radim razmenu sa nekim i on prebaci na moj racun da je to po zakonu?
nah, meni nisu pravili problem ni posle 8 meseci... mislim da ne mora ni u istoj kalendarskoj godini... Podneo prijavu, čak nije ni bila potpuna, pozvali me, popričali, došao na sastanak, objasnio im zašto nema potrebe za dodatnom dokumentacijom. Mada, bili su više nego uljudni. Najvažnije je da im budeš uverljiv, što znači da ne treba da lažeš jer se često to i vidi i oseti.Prvo, ne, ne možeš sad. Mesec dana od priliva na račun je rok.
Drugo, zakon o kriptu i propisuje da treba da platiš na kapitalnu dobit. Pre je bilo nešto drugo, prijavljivao sam i sam, ali se ne sećam više.
Ti si svakako sad u njihovoj (ne)milosti![]()