Rizmal
Čuven
- Učlanjen(a)
- 21.01.2005
- Poena
- 725
Moja oprema
- Ostale periferije
- PS5 Dig + FanatecDD+
- Laptop
- McBook Pro 15
- Tablet
- Apple iPad Pro
- Mobilni telefon
- Apple iPhone 13 Pro Max
- Pametni uređaji
- Apple Watch 7
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Нажалост мени не иде, пре неког времена одлучио ја да на виндоуз инсталирам само ати апликацију за тв, винамп и фирефокс... Кодеке не инсталирам јер користим мплејер... (осим оних које ати апликација инсталира).
И поред свег труда, увек ту улети и још пар програма. Ниједна тема, торент (никад не бих виндоуз оставио на интернету тако дуго), чак ни Неро не инсталирам (још од верзије 6). Али то њега не спречава да почне лоше да ради... Прошли пут је некако успео да ми сасече тв слику са леве и десне стране. Претпоставио сам да има везе са веб камерицом, тако да је више не инсталирам (а и не знам где ми је диск)... Тешко може виндоуз да се чува, једино ако ништа не радиш на њему, иначе можеш само да му продужиш век (сад зависи колико је ко толерантан). Можда ова седмица буде нешто видећемо.
Што се виндоуз корисника тиче, ја сматрам да није пожељно да прелазе, ако им је добро тамо и ако не желе да експериментишу. Линукс је далеко од савршенства, има и он своје проблеме, али ако желе да се мало потруде могу да га направе доста удобнијим системом.
Zevs tebe cu citirati jer si izneo neke stavri s kojima se slazem mada i ne
Iscitao sam sve postove i slazem se s ljudima da ako imas zivaca da se iscimas oko podesavanja Linuxa extra,ali ako nemas zdravo dovidjenja.
Dosta se pisalo o Visti kako je sra*e,tacno sra*e je ko i svaki OS,jer svaki OS ima svoje amne koje nam kad nemamo pojma o kompovima ne zapadaju u oci a kad znamo o kompovima onda nam svaka sitnica zapada u oci.:type:
Sto se tice win OS-a najzadovoljniji sam bio XP SP2 verzijom,odma za njom sledi sistem koji trenutno koristim a to je Vista Ultimate SP1 x64.Sto se tice toga da je win stabilan i dobar samo kad se instalira sto manje programa i ne drnda previse nije tacno.Modifikovao sam i XP i Vistu i sto se tice tema i procesa i stalno stavljam nove verzije programa silne igre razna sra*a,i uvek mi je OS radio ok uz prosto odrzavanje s tune up-om preko godinu dana izmedju instalacija.
Sto se tice LInuxa tu nemam puno iskustva iako bi voleo da sednem s nekim ko je dosta radio na linuxu i da mi pokaze sve cake i trikove i tad bi se istog trena presaltovao na LInux.Bootabilni Knopix sam koristio za rad s racunarom dok nisam uzeo sata hddove koje def ver Knopixa koju imam ne podrzava,ali odma nakon boota sve je radilo ko da je full instalirano(mozda je izasla nova ver koja podrzava sata hddove to moram pogledati).Probao sam i SUSE 10,i tu sam odustao nakon 7 dana drndanja s kodecima jer isti nisu dolazili uz tu ver LInuxa koju imam,ali je sav HW radio bez problema.Kodeke sam skino s neta procitao gomilu upustava kako se instaliraju ali nisam uspeo da ih nateram da rade.
Po meni oba OSa su super oba imaju prednosti,koliko sam video po citanju postova dosta je stvari pojednostavljeno u Linuxima zadnjiih godinu 2 sto mi je jako drago,mana Linuxa mi nije ni to drndanje u konzoli,jer kad bi mi neko pokazao uzivo sigruno bi svatio gde sam gresio prilikom instaliranja kodeka na suseu(jer smatram da sam ja negde pravio gresku pri istalaciji istih,jer nije isto kad citas nesto pa kontas sta i kako i kad ti to neko lepo pokaze).
Sto se tice stabilnosti i smaranja sistema Linux je tu po meni mnogo bolji,ali mana je to sto ima gomila raznih verzija sto neko rece i sto to donosi zabunu onome ko oce prvi put da predje na linux jer treba izabrati 1 od milion verzija.Prednost windowsa je def rasprostranjenost i sto je neko umislio da je to jedini OS koji treba koristiti pa se tako od malena ucimo da prihvatamo samo njega,kao i to da na njemu imate igre koje privlace glupe klince sto sam i ja nekad bio.A ako hocete da win smara manje nego sto radi nakon instalacije e pa Windows fanovi onda morate da se pomucite oko podesavanja svaki put kao sto bi to radiili s podesavanjem LInuxa tako da tu po meni oba sistema su izjednacena.Ali opet uz linux se dobija vec instaliran ceo osnovni paket programa koji se najvise koriste za obican rad na raunaru tako da je Linux po meni iako ga nazalost ne koristim zakon,da ne pricamo o tome sto virusa i stetocina nema
Poslednja izmena: