__zevs__
Slavan
- Učlanjen(a)
- 30.09.2006
- Poena
- 410
Zašto ne XP Home? Ja sam na dva kompa kod mene u firmi sklonio Linux i stavio XP Home (i od tada su prestali moji problemi sa tim kompjuterima).
Prestali? A update antivirusa, povremeno ciscenje, defragmentacija i sredjivanje registry baze
Kod nas su u firmi nekad imali windowe (cca 200 komada, sirom zemlje), pa su morali da izmisljaju razna pravila, npr da telefonski kabl sme da stoji u racunaru samo kad mora (tad je dialup bio jedini internet koji se mogao koristiti), jer su ponekad dolazili veliki racuni zbog onih dialera... Od virusa su cisceni samo kad prestanu da rade, a sto je time bila ugrozena bezbednost podataka niko nije brinuo.
Od kako je sve promenjeno na linux(klijenti)/solaris(server) racunari se menjaju samo kad se nesto pokvari (hardverski), virusa nema, lepo je definisano sta taj covek tamo moze da radi, tako da ne moze nista da instalira/deinstalira/pokvari, milina. Obzirom da je firma dosta porasla i da bi sad trebala armija administratora da to odrzavaju, a o ustedi na licenciranom softweru necemo trositi reci.