Pa, ako je tebi OK da disk koji za citanje ima deklaraciju 285MB/s, a baca tek oko 200... onda stvarno - OK. To je bas "priblizno".Ako ne moze da postigne deklarisane brzine priblizno (naravno da ne moze na bilo kojoj konfi), znaci da imas razloga za RMA.
1. Zaista pocinjes da zvucis kao neko ko radi u marketing odeljenju OCZ-a.Ako kaze da je 34nm a dobijas 25nm onda imas razloga za vracanje (i to bih vratio) - ali samo ako KAZE da je 34nm a dobijas 25nm.
Najj je ko zna koliko puta radio secure erase. Izgleda da je gori od Ananda...Ali nisam video da je nesto od toga vidjeno. To vracanje na fabricko stanje je radio samo onaj ko je drndao SSD - a mogu da zamislim koliko je to kad Anandu treba vremena da izdrnda Vertex (a nije ljubitelj OCZ-a)
Super... dobro je da postoji bar nesto sto OCZ, tj. SandForce nije zasr'o :smoke:Crucial i Intel su imali gubitke podataka![]()
Ma dobro, druze, ne pricamo ni o tebi sto jos nisi uradio SE, niti pak o meni - sto takodje jos nisam uradio SEJa jos nisam uradio secure erase a upisem po 500GB dnevno cesto... imao sam i po TB-e plus rad VM-ova u isto vreme pa opet nisam radio secure eraseI jeste mi disk usporen i NIJE OCZ-ov i NIJE SF...
ja imam mnogo vise prava da se zalim nego vi jer meni ipak znaci svaki MB![]()
Ali je seljacki potez bio u startu... a to nikako nije u redu. Valjda se bar oko toga slazemo.Sto se OCZ-a tice, davali su besplatnu zamenu za 34nm posle. Nisu se dobro poneli prvobitno, ali barem je dobro zavrseno.
Koja reklama? Da li kaze 34nm na kutiji?
Intel reklamira X25-M, pa promeni firmware, i ne kaze na kutiji i reklami da je promenio firmware![]()
To je zato sto sam svaki dan radio testove i ne zaprljo se kad sam ga toliko akao(slazem se da je najj malo extrem po tom pitanju)
.
To je zato sto sam svaki dan radio testove i ne zaprljo se kad sam ga toliko akao![]()
Ma OK je, znam zasto se tebi "zaprljao"...
Samo sam govorio da je bilo ljudi koji su radili secure erase - iako alfa nije.
P.S. Radio i ja testove svakodnevno, verovatno i vise neg' ti... pa je moj ostao "cist"![]()
Ja sam samo poredio jedan SSD vs. drugi SSD![]()
A C300 kod nas nema ni na vidiku, tako da rapsrava o njemu baš ni ne pomaže (barem nama iz Srbijice). Koliko kod da je bolji, kod nas ne može da se kupi.
I onda kada (ako) zatreba garancija, možemo samo da izvršimo harikiri, pogotovo što je u pitanju novija i još ne zna se tačno koliko pouzdana tehnologija.
Baš lepo, samo je pitanje gde ćeš ga naći?!? Ili su ovi naši prodavci imali po jedan (čitaj: 1) model na lageru za 95€, i nekako uspeli da ga prodaju, pa bilo tebi ili nekom forumašu sa ovih prostora, ili je čista reklama kako bi potencijalni kupci posećivali češće njihove radnje.suzio sam izbor na muskhin SSD SATA2 60GB Mushkin Callisto DELUXE .......
Nema na lageru, ali trebalo bi da može da se poruči preko sajta, tamo stoji "Očekivani rok isporuke 10-15 dana".
Ima ovaj: [9.659 dinara] to mi rekoše i preko telefona. No, forumaši vele da je Excelram ispostava Mushkina, pa ono fora, zašto platiti skuplje drugu ligu istog proizvodjača kada može za manje para prva liga.Vise ih nema nigde za 95e nijedan sandforce najeftiniji trenutno je 108e.
Ima ovaj: [9.659 dinara] to mi rekoše i preko telefona. No, forumaši vele da je Excelram ispostava Mushkina, pa ono fora, zašto platiti skuplje drugu ligu istog proizvodjača kada može za manje para prva liga.
Nema na stanju vec Očekivani rok isporuke 10-15 dana:d Ako slucajno imaju uzimaj nista se nemisli i to je dobra cena![]()
Znači, prodalo se i to?!? Baš mi lik ljubazno reče telefonom da je Muškin prodat i da ima taj Excel ... verovatno je bio i jedini ... hehe ... ovde u Srbiji nema mnogo mesta nedoumici ili dilemi ... ako je do kupovine odmah zgrabiti ili već sutra nema ...![]()
da li je win 7 na 30gb kingston overkill?
Eh, sada ga preteraste i to obojica. Ja ne igram igrice, no instalirao sam Crysis 2 i NFS probe radi, pored mnoštva softverskih paketa koje koristim i to povećih ... ne računam multimedijalne plejere ili ti arhivere i sl. ... i "C" particija trenutno zauzima 54 GB. Iz ove cifre, slobodno mogu da oslobodim još 10 GB samo ako deinstaliram jednu od igrica i par bespotrebnih aplikacija. Znači, bar meni, 64 GB je za WIN 7 ult.. 64 bita dovoljno za sistem na kućnom računaru a ne laptopu.160GB je prava mera, 120/128 bi bio minimum, a 96GB za nekog ko će se svesti na jednu instaliranu igru. 60/64GB po meni jedino ima smisla za laptop na kojem neće biti instalirane igre.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari