Ne, ne, izbor izmedju 50GB V2 i Agility-a me je na to naveo, mislio sam da oba nema kod nas.Ne, nisam preko. Iz odavde sam:d ali sam strani placenikMislio si zbog nick-a
Dacu ti hint. Workinson je moje prezime prevedeno na eng
![]()
To je nepotrebno u potpunosti bacanje paraSalu na stranu pravim jedan HTPC/media centar konfu sa e3400+G41 koju cu koristiti i za net i download pa mi je bitno da je maximalno tih jer ce raditi 24/7.
Otuda i ideja za SSD kad ga vec ima ispod 100e sto da ne.
Salu na stranu pravim jedan HTPC/media centar konfu sa e3400+G41 koju cu koristiti i za net i download pa mi je bitno da je maximalno tih jer ce raditi 24/7.
.....
2. Da li ce SSD raditi kako zapoveda na G41 i ICH7 konkretno GigaByte GA-G41MT-ES2L?
Ne zanima me svaki mb na benchmarku vec samo realan rad i access time.
P.S Molio bi samo link za podesavanja tj postupak instalacije i podesavanja. Vec sam nasao ali da ne ispadne da nesto preskocim pa da moram ponovo da reinstall win. Hvala.
Za instalaciju OS-a nema nikakve filozofije, jedino što treba da uradiš pre instalacije, je da u BIOS-u uključiš AHCI mod za SATA kontroler. Ako instaliraš Windows 7, nećeš morati da dodaješ nikakve drajvere kod instalacije OS-a, za XP ćeš ipak morati da mu poturiš drajvere za kontroler. Kad jednom podigneš OS, možeš dodatno da tweakuješ ako želiš ali nije neophodno. Imaš u ovoj temi dosta saveta, ako te to interesuje naravno.
Javi koji si SSD uzeo i utiske obavezno![]()
Si siguran da GigaByte GA-G41MT-ES2L nema achi? Ja sam ubedjen da ima opciju u biosu ali me interesovalo da li kontrolor moze solidno da isprati ovaj SSD. Znam da mi za njega ne treba SATA 6Gb/s ali reko cisto da proverim pre kupovine da li je neko imao problema sa starijim chipsetom.
Pa dobro, rekao sam da mi je ono bio naklepsi upgrade do sada ali i da danas uzimam SSDgarson je napisao(la):Ja sam presao sa Newcastle 2800+ (AMD s754) na C2D 8200 pa se nisam toliko odusevio kao kada sam uzeo SSD.![]()
Only the ICH7DH, ICH7R, ICH7-M, ICH7-M DH chip have AHCI support. The ICH7 (Base) and ICH7-U (Ultra-mobile) chip do not support AHCI.
Taj disk je oko 80MB/s ako se ne varam, za iste rezultate u sequential read/write ti treba 3 diska u RAID0, a za 4k rezultate nisam siguran...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari