Ti si na forumu tek od 2011. tako da ili si banovan iz nekih razloga ili nisi cuo na forumu o tomeJok nije ... sigurno sam o SSD diskovima čuo od malih zelenih vanzemaljaca, prilikom poslednje posete planeti zemlji.:wall:
Pazi, JMF602 je bio daleko od s***a - bio je daleko GORI od s***a.Valjda "niko od vas" (ma koji vi to vi bili) neće ovako govoriti 2014 godine, i reći za ove SF 1200 diskove da ih nisu ni spominjali?
Pa OK, to je tvoj izbor. Da li te je neko terao na to?video sam samo kako radi sistem sa njim i zadovoljan sam, ali ne toliko da ga platim, baš iz razloga što izlaze bolji i noviji modeli, i verujem većeg kapaciteta za sl. pare. Iskreno, ponajviše, vaši komentari su doprineli tome da se još ne odlučim za isti.![]()
Odziv sistema je bitan kad je potrebanSSD nije za svakoga? Ma nemoj?!? Mora da je samo namenjen Bilu Gejtsu i njegovom pajtašu Stevici ... ostali ne znau da primete brži odziv sistema kome svi na kraju krajeva težimo?
Kakve crne igrice, to ne bi otplatilo SSD sem da sam pobedjivao na GSL-u i Dreamhack-uA to što su ti uštedeli vreme pokretanja FarCry2 igrice i time si imao više vremena za domaći zadatak, ma svaka čast.
Nekima treba ta prepirka zbog adrenalinaMisliš li da ljudi kojima je vreme novac, i nemaju ga u toj meri da čak i na radu sa hard diskovima žele da ga uštede, imaju vremenena da se prepiru po forumima?
Imam priliku da uzmem ssd iz usa. Ciljam na 128 Gb, Sata3 i posto je iz usa bitnija mi je pouzdanost od brzine. Koji biste preporucili?
Aha jest ... imaju ... većina odavde koji imaju SSD u potpisu, iste diskove su videli samo na internet slikama. Ovajdićeš se ti isto kao i ja od odgovora iz ove teme. Svi posećuju ananda i prenose njegove baljezgarije kao svoje. Tu ni vojni sud ne bi mogao da presudi.
Ako ne znaš šta da uradiš sa svojih 100€ ti požuri što pre da ih baciš na SSD. Jedno je tačno: nebitno koji sa SF 1200 kontrolerom. Srećno!!!
Onda će se vrlo brzo javiti neki adolescent koji će ti palamuditi o tome da si trebao čekati diskove sa novim 22xx kontrolerom koji tek hebu kevu kako brzo rade ... pa i anand je rekao da su tek ti diskovi prvi i pravi željnici SATA 6GB interfejsa ...
Jesu brži, ali ne opravdavaju cenu za pruženi prostor i pride, još se razvijaju. To imaj na umu! Eto, to je iskustvo koje sam ja skupio u zadnjih mesec dana o ovim diskovima. Zadržaću moj WD Black bar još jednu godinu. Za ovih 100€ koje sam ostavio za SSD kupiću nešto drugo što mi treba od PC periferija.
Zašto?!? Zato što će već sutra ili do kraja godine SSD sa 1200 kontrolerima biti loši i beznačajni po mišljenjima svih ovadašnjih i neovdašnjih forumaša, isto kao i oni sa Jmicron JMF602 kontrolerima, koje su takodje forumaši pre par godina hvalili kao ULTRA, GIGA, MEGA brže i bolje od običnih HDD, bla, bla, trla baba lan, i ... šta bi?!? Veverice pojele lešnike???
A m4? Koliko mogu da vidim, skuplji je samo 30-ak $ od c300.Crucial C300 od 128GB...
A m4? Koliko mogu da vidim, skuplji je samo 30-ak $ od c300.
Kako sta - nesto malo brze, nesto malo sporije - u oba slucaja tesko za primetiti u radu.I on, naravno... propust, zaboravio sam da ga navedem explicitno, mada sam i na njega mislio kada sam Vertex-a pominjao.
On je jos i brzi od C300, bar u teoriji... a sto se prakse tice - jos cemo videti.
Tada će se već čekati sf42xx![]()
Cek... znaci nisi bio na ovom forumu i odjednom kazes da si na njemu citao da je neko hvalio JMF602? Da si rekao JMF612 ili 616, rekao bih "mozda", ali 602???? Pretera ga a i sada si sam to pokazao@alfaunits, na ovom forumu sam od 2011. zato što sam sve svoje interesovanje za kućnu potrošnu elektroniku sveo na mobilne telefone u zadnjih 10 godina (a to interesovanje i rad sam obavljao na drugim forumima)
Odlicno, neka ti radi inat i dalje@makiacaveki, da sam ranije pročitao jedan ovakav "normalan" komentar, sada bih već posedovao SSD. No, nakon toliko prepucavanja proradio je inat i kao što sam rekao, ne menjam WD Black, još godinu dana
Najbolje da pogledas kod nekog drugara koji ima SSD.a gde najvise osecas ubrzanje, u kojim programima (ili mozda u igrama) ?
Ja recimo u zadnjih 10g za najveci napredak u performansama kod obicnog PC korisnika smatram trenutak kada su se pojavili 2-jezgarni procesori. Nekako se rasteretio racunar.
I ja planiram da kupim SSD ali sada mi je skupo i iako znam da hard vise nece da zuji i da ce win, programi i igre brze da se ucitavaju opet mi to nije vredno 100 evra, jer nemam trenutno nikakvih problema i imam osecaj da mi sve leti na racunaru (ne smeta mi da cekam manje od minuta za podizanje windowsa, najnovije igre se ucitavaju kao od sale, programi takodje ne prave probleme, mada imam dosta rama pa to pomaze).
A i kad ga vec kupujem ne bih isao na 64 vec min na 128 ili 256 GB. Em sto su brzi em sto mislim da ce 64 postati malo posle nekog vremena.
Zato me zanima ako SSD smatras najvecim ubrzanjem u proslih 10g da malo obrazlozis gde to najvise osecas u radu (i cime se bavis najvise na kompjuteru). Mozda ces neke ljude ubediti da brze skupe novac![]()
Za mene je kupovina SSD najbolje utrosenih 100e u hardver zadnjih 10 godina.Nikakvi quad core CPU, silnih GB memorije, ne mogu da se porede sa prelaskom sa HDDa na SSD.
![]()
Jasno mi je da se sve ucitava u najmanju ruku duplo brze. Ali da li su korisnici toliko razmazeni pa je 30sec postalo dugo. Ogromne su razlike i u kopiranju fajlova ali opet svi pored SSD zbog malog kapaciteta imaju i storege HDD.
Nikome zaista ne treba, ali bi svima dobro dosao. Da li valja ili ne dovoljno govori to da nema nijedne jedine osobe koja je uzela SSD i pokajala se.
Iskren da budem zalim vreme od pre koju godinu kada sam pucao po 200e za novu graficku da bih je posle 9 meseci prodao za 100e. E to ja bacanje para. Da ne bude zabune volim da igram igre, ali sada sam umereniji u trosenju na graficke.e *** nema niko zivi koga poznajem, ipak je to dosta skupo i vecina ljudi uzme jacu grafu ili ubaci jos rama. A iskreno i ne znaju ortaci sta je zapravo SSD. Mozda od 20 ljudi dvoje znaju o cemu se prica kad spomenes SSD.
Dao sam primer dva jezgra zato sto je u tom periodu svaki (i najnoviji) racunar sa 1 procesorom postajao trom i usporen prilikom zahtevnijih operacija ili ne daj boze nekog ozbiljnijeg multitaskinga. Pa se zestoko osetio prelazak na dva jezgra.
Danas bas nije takav slucaj. Iako hard diskovi generalno predstavljaju usko grlo u svakom modernom kompjuteru ipak to nije tako strasno za prosecnog korisnika. Bas sam danas gledao onaj sugavi Windows rating: proc 6,9 grafa i gaming 7,5 memorija 7,3 a hard disk 5,9 (za sve je maksimum 7,9). Opet sa druge strane postavljam sebi pitanje zasto dati 100 evra da bi ti se disk ucitavao 20sec brze ili winamp 2-3sec brze. Naravno ko ima kupice, i ja jedva cekam da uzmem samo i dalje mi nije isplativ odnos cena/dobitak.
Zato i pitam sta radis najvise na kompu i u cemu vidis tako drastican dobitak.
Recimo ljudi koji se bave velikim brojem fajlova i ne mogu da ih smeste na SSD jer su jos malog kapaciteta. Recimo video rendering. Zelim da pravim neki snimak sa isecima iz 10-20 razlicitih izvora. To su desetine pa i stotine gigabajta u pitanju.
Izvinjavam se na duzini posta, nije nikakvo trolovanje samo pokusavam da razumem sta se zapravo dobija SSD diskovima. Jasno mi je da se sve ucitava u najmanju ruku duplo brze. Ali da li su korisnici toliko razmazeni pa je 30sec postalo dugo. Ogromne su razlike i u kopiranju fajlova ali opet svi pored SSD zbog malog kapaciteta imaju i storege HDD.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari