Šta je novo?

Pomoć u izboru slušalica

Imam Sennheiser HD, ne znam tacno koji model, vec godinu dana, nikad bolji headset nisam imao, al nikad. Kvalitet izrade je fenomenalan, ispale mi bruka puta i nista im, rade super, kabel se ni podero nije, i dalje je sve onako kako je izgledalo kad je kupljen headset. Tako da od sad pa ubuduce uvek cu samo tu firmu da uzimam. To ti je moje iskustvo, pa ti sad odabiraj sta zelis i sta ti odgovara. Pozz

E pa otisao sam u mitros da poslusam AKG k77 i mogu reci da nisu dovoljno glasne. Tj. jedako su glasne kao sennheiser hd 201 koje koristim. Basovi su malo jaci na k77, a zvuk je jednako cist na oba modela.
Drugim recima nemam potrebu za kupovinom drugih slusalica jer ne donose nista bolje. Realno svako ko prvenstveno slusa mjuzu na mob telefonu ne treba nista skuplje od hd 201 koje kostaju oko 22 eura. Dobro su se pokazale

PS nadji kod nekoga dobro pojacalo sa valjanim izlazom za slusalice i pusti neki kvalitetan snimak pa ces tek onda videti mogucnost tih slusalica. Njihove zvucne mogucnosti daleko premasuju izvore zvuka na kojima si ih probao.
Ne smem to da uradim, jer ću onda poželeti i ja da imam takvo pojačalo :D , a tu onda nema kraja. Krenuo sam sa idejom da kupim neke malo bolje slušalice, a završiću sa studijom u stanu :D
Sad, bez zezanja... Moje trenutne potrebe apsolutno zadovoljava kombinacija K 77 + Xonar DG + FLAC. Više sam nego zadovoljan.

P.S. Hvala svima na savetima.

Poslednja izmena:
Ne znam za vas ali ja bih se ipak odlucio za par Sennheiser slusalica. Dobro nije to zato sto imam HD 650, ali sam imao priliku da koristim i slabije modele na neko duze vreme, u glavnom sam imao dobra iskustva, recimo modeli koje mogu da preporucim su pomenuti HD 435, zatim HD 448, HD 515, HD 555, HD 201, ima tu jos dosta, slusalice u konkurenciji su mi dosta losije, nekako ili je zvuk pre visok ili je prigusen.

Ja već dugo imam HD 201, onako, ništa posebno...
A onda kupim Harman Kardon risiver, utaknem ih u njega i ne poverujem šta čujem :)
Zaboravio sam i na zvučnike i na sve ostalo... utisak je i dalje... WOW!

I ja dosta dugo imam hd201, kupljene za 1600din pre oko 3 godine. Veoma sam zadovoljan zvukom, a i kvalitetom izrade. Svuda ih nosim, slusam preko kompa, pojacala, mobilnog... Isplatile su se vec 100 puta :). Nista im ne fali, i dalje su kao nove i posle dosta padova, koriscenja, prenosenja...

Slušaš preko mobilnog i napolju ili samo po prevozu? :) Vidim dosta ljudi sada spominje korišćenje tako nekih većih sluški na prenosnim uređajima ali svega par puta sam video po gradu da neko s tim šeta, malo je smešno :). Ja juče kupio K77 i dobio i više nego što sam očekivao, išao sam na udobnost a pri tom dobio i prilično bolji zvuk od starih sluški. I pored svih preporuka očekivao sam manju razliku, a ovo totalno drugačije zvuči, za mene neverovatno jasno i "detaljno". A u odnosu na prenosne izuva i kvalitetom i izolacijom i snagom, mp3 plejer ih tera vrlo glasno tako da od sad kad putujem više nigde bez njih, u ranac pa baš me briga kako ostalim putnicima u busu izgledam :D.

Ni napolju ni u busu, kada sam negde gde nemam komp ili mi je tako zgodno da slusam. Za bus koristim bubice, dok se krecem nema sanse da bih tako slusao, smetaju mi i bubice tada :)...

Te Sennheiser HD 201 nisu istog ranga kao AKG K77. Npr cena u USA im je oko 17$ i prema ceni AKGa od 50$ stvarno nije ni red vrsiti komparaciju onoga sto pruzaju. Problem je sto kod nas za HD201 neka cena je 22e u Tehnomaniji, a za AKG je 35e (sto izadje manje negu u USA). Mislim da pri ovakvim cenama nema mnogo razmisljanja sta kupiti. Ja sam samo ljudima savetovao AKG jer mogu trenutno kupiti slusalice iz viseg ranga za cenu iz nizeg i dobar je momenat. Njihova cena bi po cenama iz USA kod nas trebala da bude 60e, ako gledamo po cenama ostalih stvari tamo.

Ja imam malo drugaciju dilemu, al aj da krenem iz pocetka. Sluske bih kacio na xonar dg, slusam pretezno elektronsku muziku, nisam audiofil i kod slusalica su mi bitni jaki basovi, ali naravno ne na ustrb svega ostalog. Trenutno koristim ove uboge canyon hs10 koje imaju skroz ok bass ali ostatak spektra zvuci kao iz bunara da izlazi. Elem, nedoumica koju imam je sledeca. S obzirom da nisam audiofil sta mi preporucujete akg k77, k99, sennheiser hd 418, hd 515 ili cak mozda i hd555?
Naravno da mi je cena bita stavka, nego mi je sve nekako zao da dam 35e za sluske i budem nezadovoljan kad sam u situaciji da dam 60 ili cak i 100e (hd555) i mozda budem prezadovoljan..kakva su iskustva. Da li bi hd515/555 bile bacanje para?:,,:

A šta znači "elektronska" muzika? Massive Attack ili DJ Tiesto?
To je ko da kažeš slušam gitarsku muziku... ono može da ispadne i AC/DC i Vlado Georgijev...

Ja imam malo drugaciju dilemu, al aj da krenem iz pocetka. Sluske bih kacio na xonar dg, slusam pretezno elektronsku muziku, nisam audiofil i kod slusalica su mi bitni jaki basovi, ali naravno ne na ustrb svega ostalog. Trenutno koristim ove uboge canyon hs10 koje imaju skroz ok bass ali ostatak spektra zvuci kao iz bunara da izlazi. Elem, nedoumica koju imam je sledeca. S obzirom da nisam audiofil sta mi preporucujete akg k77, k99, sennheiser hd 418, hd 515 ili cak mozda i hd555?
Naravno da mi je cena bita stavka, nego mi je sve nekako zao da dam 35e za sluske i budem nezadovoljan kad sam u situaciji da dam 60 ili cak i 100e (hd555) i mozda budem prezadovoljan..kakva su iskustva. Da li bi hd515/555 bile bacanje para?:,,:
Ja ti iz sveg srca preporucujem HD 555, tu nema greske, inace ja slusam "elektro" (psy) muziku i mogu ti reci da na tom modelu odnos zvuka na audiofilskom nivou, zapravo stvarno su extra slusalice, ali su oko 140e (ne znam gde si video za 100e) ako se ne varam. E sada 515 je dobar ali zanemarljiv nije dobar za kupovinu, vise se isplati uzeti 555. 418 je potpuno novi model i ima stvarno dobre karakeristike, a i slusao sam ih, totalno preporucujem za kucnu upotrebu, imaju odlican response, dosta su kvalitetne, ali ako imas para za 555 definitivno njih kupi tu nema dileme, AKG ne moze da im prismrdi.

Poslednja izmena:

Boldovao sam ti par kljucnih reci u mom prethodnom postu. Aj mi sad ponovo objasni sta ti tacno nije jasno :laugh:
Inace kad se kaze gitarska muzika, misli se na rock, a kad se kaze elektronska muzika uglavnom se misli na techno, house, progresive i sta ti ja znam sve ne. Vlado Georgijev je gitarska muzika isto koliko i svaka grandova pesma u kojoj se pojavljuje gitara.
Izvini ako sam malo grub, al brate ako nemas misljenje u vezi sa nekim od pomenutih modela sluski nego je tvoj doprinos to sto ces da me smaras zanrovskim nijansama i ne znam kojim sve gluposti, molim te nemoj nista vise da pises.
Jos jednom, sve sam rekao u prvom postu. Nisam audiofil, bitni su mi basovi, muzika je elektronska..ako ti nesto znaci evo onako s vrha pameti...Daniel Portman - Dark is the night for all :p
U zdravlje!

Ja ti iz sveg srca preporucujem HD 555, tu nema greske, inace ja slusam "elektro" (psy) muziku i mogu ti reci da na tom modelu odnos zvuka na audiofilskom nivou, zapravo stvarno su extra slusalice, ali su oko 140e (ne znam gde si video za 100e) ako se ne varam. E sada 515 je dobar ali zanemarljiv nije dobar za kupovinu, vise se isplati uzeti 555. 418 je potpuno novi model i ima stvarno dobre karakeristike, a i slusao sam ih, totalno preporucujem za kucnu upotrebu, imaju odlican response, dosta su kvalitetne, ali ako imas para za 555 definitivno njih kupi tu nema dileme, AKG ne moze da im prismrdi.

Hvala puno...otprilike da sam i ja kontao ovako nesto. Poslusacu 418 i 555 pa cu na osnovu toga odluciti ;) Inace 555 ima za 10k i kusur dinara u playeru ;) Nije reklama :D :D

Od nabrojanih Sennheiser-a, naravno HD555, sto je i logicno ako hoces stepenik vise u odnosu na nize modele istog brenda. Za 100e elektronika na njima zvuci ok, bilo da je Massive, Tiesto, Goa Trance, Psy, Chill Out, neka varijacija house-a, progressive, ili neki deseti podzanr elektronike, nebitno. Bass je prisutan u onoj meri koliko ga ima na snimku. Silaze nize u odnosu na seriju 4xx. Verujem da i AKG ima sta da ponudi za trku, cak verujem i bolje i od Senn-a. Treba uporediti recimo neki AKG sa HD555 i lako ces doneti zakljucak sta je sveukupno bolje. Izrada je naravno od jeftine plastike, nista posebno.

Poslednja izmena:
Vidi stvarno, pa sutra idem odmah da kupim 2 komada :D. Ne verujem, nisam ni gledao :) Extra hvala ti na informaciji :) Taman da malo odmorim od HD 650 i da imam za putovanja

Neka preporuka za akg? U principu mi je cilj da prodjem sto jeftinije sa necim sto ce obavljati posao kako treba. Evo neka vam kao referenca posluzi to da sam totalno zadovoljan time kako zvuce creative ep630 in ear bubice, njih vec godinama koristim sa ipodom, nego doslo vreme da se kupi nesto i za kucnu upotrebu :)

Posle Creative bubica, sa svakim Senn serije 4 ili AKG 77 ces progledati na usi, sta god slusao od muzike. Mada, sto se vise ispruzis, bolji ces zvuk i dobiti.

Poslednja izmena:
Od nabrojanih Sennheiser-a, naravno HD555, sto je i logicno ako hoces stepenik vise u odnosu na nize modele istog brenda. Za 100e elektronika na njima zvuci ok, bilo da je Massive, Tiesto, Goa Trance, Psy, Chill Out, neka varijacija house-a, progressive, ili neki deseti podzanr elektronike, nebitno. Bass je prisutan u onoj meri koliko ga ima na snimku. Silaze nize u odnosu na seriju 4xx. Verujem da i AKG ima sta da ponudi za trku, cak verujem i bolje i od Senn-a. Treba uporediti recimo neki AKG sa HD555 i lako ces doneti zakljucak sta je sveukupno bolje. Izrada je naravno od jeftine plastike, nista posebno.
Ne kazem da AKG nema konja za trku, ali poslednjih godina sam veoma razocaran izborom slusalica, i definitivno ne vidim sta moze da ponudi vise od sennheiser da ima pristupacnije cene i da nudi vise, to bi svakako bilo dobro, ali definitivno nije tako, nudi manje, a cene iste ili vece. Kvalitet izrade na pomenutim modelima je sasvim vise nego zadovoljavajuc, plastika u opste nije jeftina, da jeste slusalice tesko da bi prezivele bar znam po sebi, lomio sam ih ko cackalice (naravno ne sennheiser), pa cak i na dosta jeftinijim modelima tipa 435 i nize, dosta su zilave. No mene vise zanima onaj drugi deo a to je sam kvalitet zvuka, tu definitivno nisam mogao AKG-u dati prednost, jel prvi put kada sam stavio sennheiser na usi, vise ih nisam mogao skinuti.

Pobesnelo_pile je napisao(la):
Neka preporuka za akg? U principu mi je cilj da prodjem sto jeftinije sa necim sto ce obavljati posao kako treba. Evo neka vam kao referenca posluzi to da sam totalno zadovoljan time kako zvuce creative ep630 in ear bubice, njih vec godinama koristim sa ipodom, nego doslo vreme da se kupi nesto i za kucnu upotrebu
Za tebe je onda definitivno HD 448, mozes cak probati i jeftiniji HD 435 model i nesto oko toga. To ce ti biti nebo i zemlja razlika u odnosu na bubice

Ufff HD 448 kostaju isto kao HD 555..nesto mi to....hmmmmm....vidim da cu na kraju zavrsiti sa hd 418, nego mi bode oci onaj tanki kabal, a jos cujem i ja je kratak :wall:

Ufff HD 448 kostaju isto kao HD 555..nesto mi to....hmmmmm....vidim da cu na kraju zavrsiti sa hd 418, nego mi bode oci onaj tanki kabal, a jos cujem i ja je kratak :wall:
Pazi meni je nesto cudna ova cena u ovom shopu, HD 555 generalno ne moze da se nadje ispod 140e. Ili je neka akcija ili nesto trece.

Aj sad ce stvarno da ispadne da reklamiram, ali imaju ih na stanju i ta je cena. Znaci hd448 vs hd555, koliko sam ja ukapirao 555 daju vise hi fi zvuk, dok 448 imaju nabudzene bassove (sto je plus u mom slucaju)?

Ako je ovo nabudzen bass, onda ne znam kako izgledaju slusalice bez bass-a (pogledati sliku u prilogu). A kad poredis skuplje AKG i Sennheiser, to ti je kao da na Senn-u drzis krpu u gornjem srednjem i visem podrucju, zato sto imaju dosta neravnina i pad posle 3-4Khz od vise dB. U studijima ces uvek pre naci AKG monitorske referentne slusalice, a tek po negde neki Senn vise klase. A plastika kao plastika jeste jeftina, hteli to ili ne, i fabriku cela ta slusalica kosta neku sicu, kako spolja, tako i iznutra. Po mom nekom merilu, HD555 je tek ono sto bi se reklo, korektno po zvuku, kako bi bar svaka prosecna slusalica trebala da zvuci. I naravno da je ima za 100e, to je opste poznata stvar.
Sto se tice nabudzenog bass-a (ne znam koja je poenta istog, ali nema veze), evo 240mkII ga na primer ima poprilicno, a ako hoces sto linearnije slusalice, izmedju AKG K701 recimo i HD555, nema mnogo dileme... ko zna da tumaci grafik, shvatice. Doduse, koliko para- toliko muzike, i siguran sam da te skuplje slusalice ne interesuju. K701 je za tvoje potrebe nepotreban recimo, a HD555 bi ti bio taman spram zelja i mogucnosti.

Prilozi

• Slusalice.jpg
    Slusalice.jpg
    56.8 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
posto i ja planiram kupovinu sluski, naletim danas na hd555 za 8,5k.
e sad citajuci komentare palo je totalno zbunjivanje ili su ovo novogodisnje akcije

Ma sta se cudite, ta je cena, samo niste navikli kad vas ne odere 4audio sa svojim finim cenama. :D
E da, za nabudzene basove i za 12-13k, i senn 280 pro je ok.

A evo i kako izgleda 50Hz na jednim i drugim. Takodje ne treba zaboraviti ni pitanje zahtevnosti povodom impedanse. I da ne zaboravimo, AKG K99 je laksi za voznju sa obicne zvucne od HD555.

Prilozi

• 50Hz.jpg
    50Hz.jpg
    61.5 KB · Pregleda: 62
  • Impedansa.png
    Impedansa.png
    44.4 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
posto i ja planiram kupovinu sluski, naletim danas na hd555 za 8,5k.
e sad citajuci komentare palo je totalno zbunjivanje ili su ovo novogodisnje akcije
Da prosto neverovatno, mislim ne gledam u 4audio, pre neki dan ortak dosao iz amerike i doneo 595 i tamo su cene nesto nize nego ovde, ali opet odstupaju za 10-20e ne vise, ovi nasi ga preterase, mislim jeste to pozitivno, ali definitivno postoji neki razlog.

HD 555 i HD 448 su totalno drugacijeg tipa slusalice, ne mogu se bas direktno porediti, ali generalno 555 su puno ozbiljnije i ako 448 generalno imaju odlicne specifikacije, i ja sam bio odusevljen kada sam ih stavio na usi.

@nikk18adsl kao sto rekoh odavno sam batalio sve ostale proizvodjace sluski, jel me senn zadovoljava svojim odlicnim zvukom, ali ajde evo ja imam HD650 i u nekoj blizoj buducnosti planiram uzeti HD 800, ali bih voleo da cujem sta bi to moglo biti u rangu HD 650 a da je mozda jeftinije ili slicne cene, zapravo za sta bih se ti pre odlucio nego za HD 650 ili HD 800.

Aman zaman, ta cena od 8,5k stoji na sajtu vec xy meseci iako sluski ooodavno nemaju na stanju ;) Najjeftinije hd555 su 10700, dok su na svim ostalim mestima 14k.
Mislim da je u ovoj temi bar u cenovnom rangu do 150e vec sve ispricano, tako da sad vrtimo istu plocu u nedogled :)
Sto se mene tice, hvala puno Niku i bratu Shon3tu (jer je nebojsa malo pederski :p ) ali i svima ostalima..u petak idem do prestonice pa cu da maltretiram ove u mitrosu i plejeru da mi daju da uporedim sluske na licu mesta. Aj pa javljam sa cime sa zavrsio ;)

@nikk18adsl kao sto rekoh odavno sam batalio sve ostale proizvodjace sluski, jel me senn zadovoljava svojim odlicnim zvukom, ali ajde evo ja imam HD650 i u nekoj blizoj buducnosti planiram uzeti HD 800, ali bih voleo da cujem sta bi to moglo biti u rangu HD 650 a da je mozda jeftinije ili slicne cene, zapravo za sta bih se ti pre odlucio nego za HD 650 ili HD 800.

Ne kazem ja da Senn generalno ne valja. Njihove vise serije ukrstaju koplja sa najjacim modelima drugih, i to je normalno da svaki brend etapno ima ciljnu grupu. Kostaju dosta, teske su za kvalitetno pokretanje, ali sviraju. Pored njih i za tolike pare, zanimljivi su i modeli Beyerdynamic DT-770, 880, 990, Grado GS1000, AKG K701, K702, Denon AH-D2000, D5000, D7000,... Sve su to dobre slusalice na svoj nacin i stvar je potreba i ukusa, kao i namena. Za potrosacki rang, ovo je sve overkill naravno. Takodje ne znam sta je cudno u tome da nize jeftine serije bilo kog poznatijeg brenda koji je skoncentrisan pretezno ili iskljucivo na slusalice, ima skrtiju izradu koju izvlaci ime brenda ponajvise. Sve firme oko zvuka tako funkcionisu, isto kao sto i hi-end proizvodi kostaju neproporcionalno vise, i sve su manje razlike, a cena veca.
Btw, na cemu slusas HD650?
P.S Evo nekog satro review-a tri modela slusalica... http://www.goodcans.com/HeadphoneReviews/GradoGS1000.htm Kazem satro, zato sto se zvuk ne kupuje na osnovu toga i ostale propagande.

Poslednja izmena:
Samo jos jedno pitanje u vezi hd 555. Posto cesto slusam muziku nocu, a ovo su otvorene sluske, koliko ce se tacno cuti ono sto slusam? Ne bi valjalo da probudim caleta i kevu u 2 ujutru glasnom muzikom sa SLUSALICA :D :D :D

Nazad
Vrh Dno