E sad ste me izložili za te K77 skroz

. Ja pratim teme i gledam sluške već duže vreme ali nikako da se rastanem od parica pogotovo zato što mi baš i nisu neophodne (ne bi ih mnogo koristio), ali i za to malo namene ove Altec AHP 512 me već izluđuju koliko su neudobne ali i koliko je loš zvuk ili jednostavno meni ne prija. Nije da je krš, ima ok bas i oštro je to, precizno ali ne znam kako bih opisao zašto mi se ne sviđa (ne razumem se ali pretpostavljam da je hladno/zatvoreno izraz koji vi koristite za to). Dosta mi je lepši zvuk na prenosim Sony MDR-G52 (srednji i visoki) samo što naravno nemaju ni blizu jačinu i dubinu basa kao altec. Kod kuće mi ni noću nije problem da koristim zvučnike a sluške bih koristio uglavnom za preslušavanje (proveru) flac muzike pošto je tagujem i sredim a pre nego što je md5 hash-ujem i arhiviram

. Kada preslušavam novoskinuti album na Altecu, otpadnu mi uši posle par minuta i dođe mi da skršim sluške :smash:. I za ponekad u kolima bi mi bile korisne zbog sigurno bolje izolacije od buke nego što to čine ove Sony portabilne.
Tako da je pitanje za Nikk-a i družinu

pošto su 32 ohm, može li to po vašem mišljenju da prođe i bez amp-a, znači na mojoj Live SB0100 i na mp3 plejeru?
Proday mi već ranije reče da odlično i dovoljno glasno rade na plejerima ali eto da vidim i ovde šta kažete. Pošto drugu zvučna verovatno tek kad zamenim komp, a i to ne znam još šta bih uzimao da li taj Xonar DG ili neku stereo. Potpuno sam van toka šta tu ide u PCI a šta u PCI-X i to koji... Još novije ploče manjkaju sa slotovima a meni su i bez zvučne već neophodna dva (wireless i sky star 2)... Dakle po vašem mišljenju kolika je razlika na Live i Xonaru sa amp-om? Inače poslednji put kad sam bio do NS, svratio sam do Mitrosa i pogledao malo kutiju kako to od prilike izgleda ali pošto nisam bio još odlučio da kupujem nisam ni davio da mi daju da čujem, a malo su i delovali nezainteresovano, valjda jer sam ih prekinuo u sviranju

. Nadam se da inače nije problem da se čuje jer posle fijaska sa Altecom više mi se ne kupuje audio tehnika bez slušanja i samo posle čitanja recenzije u časopisu

.
Možda budem išao i do BG, pa ako neko zna gde ih još drže a da se može čuti može na pm.