Šta je novo?

Pomoć u izboru slušalica

Ja na Mitros sajtu nisam ni video AKG jer su u sekciji "studijske slušalice", a ja gledao samo "hi-fi". Inače, u čemu je razlika u tim klasama.

U principu sam doneo odluku da kupim AKG K-77 + zvučnu kartu od oko 30 Evra. Koliko sam video u tu klasu spadaju Xonar DG i Audigy LE, a ako sam dobro shvatio Xonar je bolja kupovina za te pare. Dajte potvrdu i kupujem.

Za te novce (60-70e zbirno) dobijas super zvuk. Slobodno kupuj, jer tesko da mozes naci bolju kombinaciju, a da nije duplo skuplja.

Gluplji predlog u zivotu nisam cuo jer ce definitivno misliti da je bacio pare na sluske...

A ja se ne secam da mi je neko gluplje odgovorio :p

Covek je lepo napisao da nije audiofil :trust:

Ako ce biti zadovoljan sa onim sto cuje preko slusalica koje su spojene na integrusu, kupovanje kartice bi bilo bacanje para :smash:

Ako je zadovoljan time sto cuje na integrusi preko istih tih slusalica , bacio je pare i na slusalice mogao je da kupi kineske za 1000dinkica , nije audiofil ma sta ta rec znacila , ali cim je spreman da odvoji odredjenu sumu novca na nesto kvalitetnije red je da kvalitet koji je platio i cuje, najveci problem kod ljudi je sto misle da je to snobizam i dda im ne treba ali bilo koje ozbiljnije sluske imaju relativno veliku impedansu i prosecne zvucne ih guraju veoma tesko ili bolje reci nikako i to je cela poenta price , moze da kupi i dedicated pojacalo za sluske koje by the way kosta kolko sluske i zvucna zajedno i da onda slusa distorziju i krs zvuk sa integrisane ....

najveci problem kod ljudi je sto misle da je to snobizam i dda im ne treba ali bilo koje ozbiljnije sluske imaju relativno veliku impedansu i prosecne zvucne ih guraju veoma tesko ili bolje reci nikako i to je cela poenta price

Kad sam presao sa malih kineskih zvucnika na slusalice od 20€, razlika je bila bas velika. Ne znam kako se cuje kad zvuk dolazi sa zvucne kartice i tacno je da mislim da je snobizam, ali to ne znaci da drugi koji imaju potrebu za sto kvalitetnijim zvukom ne treba da ih koriste ;)

Covek ce da slusa mp3 i moja poenta je da prvo vidi da li mu samo slusalice rade posao, pa da tek onda razmisli o zvucnoj kartici :wave:

Kamikaze, veruj nam na rec, AKG i integrusa ne idu u istoj recenici. I to nije snobizam uopste, niti audiofilsko neko proseravanje, to je puka realnost, jer ako das pare bar dobij zvuk koji si bio spreman da platis. S integrusom nece nikad znati sta te slusalice mogu zaista. Postoje dva scenarija u tom slucaju. Jedan je da provali koliko je djubre ta integrusa, drugi je da kaze da su slusalice djubre ili prosek.

A treci scenario posle nabavke slusalica i dodatne zvucne je brisanje mp3-jki. :smoke:

Sta hvala? Pitaj za adresu i jednu Milku na adresu (bez otkupa, naravno). ;)

Heh, taman sam rešio da u ponedeljak uzmem K-77 i Xonar DG, kad mi stiže lepa ponuda za Behringer HPS3000 HEADPHONES za nekih 20 Evra, nove. Vredi li razlika od 12-13 Evra u korist K-77 ili da pazarim ove?

E sad ste me izložili za te K77 skroz :D. Ja pratim teme i gledam sluške već duže vreme ali nikako da se rastanem od parica pogotovo zato što mi baš i nisu neophodne (ne bi ih mnogo koristio), ali i za to malo namene ove Altec AHP 512 me već izluđuju koliko su neudobne ali i koliko je loš zvuk ili jednostavno meni ne prija. Nije da je krš, ima ok bas i oštro je to, precizno ali ne znam kako bih opisao zašto mi se ne sviđa (ne razumem se ali pretpostavljam da je hladno/zatvoreno izraz koji vi koristite za to). Dosta mi je lepši zvuk na prenosim Sony MDR-G52 (srednji i visoki) samo što naravno nemaju ni blizu jačinu i dubinu basa kao altec. Kod kuće mi ni noću nije problem da koristim zvučnike a sluške bih koristio uglavnom za preslušavanje (proveru) flac muzike pošto je tagujem i sredim a pre nego što je md5 hash-ujem i arhiviram :). Kada preslušavam novoskinuti album na Altecu, otpadnu mi uši posle par minuta i dođe mi da skršim sluške :smash:. I za ponekad u kolima bi mi bile korisne zbog sigurno bolje izolacije od buke nego što to čine ove Sony portabilne.
Tako da je pitanje za Nikk-a i družinu :) pošto su 32 ohm, može li to po vašem mišljenju da prođe i bez amp-a, znači na mojoj Live SB0100 i na mp3 plejeru?
Proday mi već ranije reče da odlično i dovoljno glasno rade na plejerima ali eto da vidim i ovde šta kažete. Pošto drugu zvučna verovatno tek kad zamenim komp, a i to ne znam još šta bih uzimao da li taj Xonar DG ili neku stereo. Potpuno sam van toka šta tu ide u PCI a šta u PCI-X i to koji... Još novije ploče manjkaju sa slotovima a meni su i bez zvučne već neophodna dva (wireless i sky star 2)... Dakle po vašem mišljenju kolika je razlika na Live i Xonaru sa amp-om? Inače poslednji put kad sam bio do NS, svratio sam do Mitrosa i pogledao malo kutiju kako to od prilike izgleda ali pošto nisam bio još odlučio da kupujem nisam ni davio da mi daju da čujem, a malo su i delovali nezainteresovano, valjda jer sam ih prekinuo u sviranju :D. Nadam se da inače nije problem da se čuje jer posle fijaska sa Altecom više mi se ne kupuje audio tehnika bez slušanja i samo posle čitanja recenzije u časopisu ;).
Možda budem išao i do BG, pa ako neko zna gde ih još drže a da se može čuti može na pm.

Po tvom opisu dosadasnjih iskustava, ne moras se muciti i traziti da ih slusas, slobodno kupi i nosi kuci na slusanje. Ovo su klasa slusalice po svim pitanjima i do skoro im je cena kod nas bila 80-tak eura, a i sviraju u toj klasi. Sa moje strane imas preporuku da skratis sebi nedoumice i muke.

Pa da, ni ne mislim ja da može da bude nezadovoljavajući zvuk kao na altecu ;). Ni za ovo drugo ne sumnjam, pošto su 32 oma a takve i ovaj moj plejer tera meni sasvim dovoljno glasno a Live i previše. Nego eto još jedino me zanima koliko ću biti u minusu sa zvukom dok ne pređem sa Live na nešto bolje, malo ili značajno?
Tako da eto malo piskaram kad već nisam pri gradu da odmah pazarim, pa dok ne odem da još neko blagosilja kupovinu :D. Jer stvarno meni sve odgovara kod ovih sluški baš kako želim, niži otpor, kabl s jedne strane, skroz zatvorene dakle izolacija i uz zvuk jednako bitno - provereno udobne. Jer i da ovaj Altec zvuči odlično, džaba kad je neupotrebljiv za duže od 10 minuta.

Evo i ja da se ubacim sa malo (mozda) glupim pitanjcetom za K77. Nekada davno imao sam Technics sluske sa jastucicima od vestacke koze koja je posle nekih 6 meseci pocela da se ljusti. Skinem ih sa glave a oko usiju mi ostanu crne ljuspice koje se tesko skidaju, a ako mi neka promakne pri brisanju ljudi me cudno gledaju kao da imam neku zaraznu bolest :D. Od tada koristim samo platnene jastucice. Kakve su ove sluske po tom pitanju?

Sta mislite da li bi osetio poboljsanje ako bi presao na K77 sa sennheiser hd 201 slusajuci muziku na android mobilnom telefonu?
Il istina da su do skoro bile 80 eura?

I ako su negde bile 80e, to je bila prenaduvana cena.

Prosle godine su K44 bile 65e, a cini mi se da je cena za K77 bila 80e. Pre leta su bile K44 bile 45e, a K77 oko 55-60e i u toku leta su im cene pale na 35e i 45e. Sada su ove cene vise nego korektne, jer se jeftinije ne moze naci ni u USA, gde je cena po prodavnicama 50$.

Posto necu dobiti odgovor na pitanje dal neko zna postoji li mogucnost da isprobam k77 u mitros music?

mislim da mozes. samo je pitanje na kom ces izvoru isprobati i kako ce zvucati.

mislim da mozes. samo je pitanje na kom ces izvoru isprobati i kako ce zvucati.

Na telefonu. BItno mi je da bolje zvuce od sennheiser hd 201. Da bih to znao moram da ih poslusam. Mana kod hd 201 je sto i kad je zvuk pojacan na maksimum nisu jake kolko bi trebalo da bude. Kad stavim htc-ove bubice zvuk je losiji ali glasniji

Poslednja izmena:
Pa to je valjda do otpora. Mislim da telefon nema dovoljno snage, a i nije predvidjen da napaja "ogromne" slusalice.

Da do otpora je ali ako su 32 oma onda mogu uglavnom na svemu da se cuju "pristojno" ali je ipak bolje uvek prikaciti ih na neki amp i dobiti zeljenu glasnocu....

Kupio danas K 77 + Xonar DG = više nego zadovoljan. :,,:

Takođe prijatno iznenađen kako se čuju i na telefonu (HTC HD). Što se glasnoće preko telefona tiče, postaje veoma glasno već kada pređem 50%, na 70% je preglasno, a 100% nema šanse da izdržim.

E i to me uvek zanimalo, troši li plejer više bateriju kad su veće slušalice? :)
Mislim ako je isti otpor (32) ali prenosne one lagane sluške iza glave vs ovako veće, studijske/hifi?

Ako je otpor isti, potrošnja bi trebalo da je ista.

Kad smo kod telefona i slusalica, odusevio sam se kako zvuce AKG K702 na Samsung Wave-u. Apsolutno nista losije, ako ne i bolje (makar kada su MP3 u pitanju) u odnosu na Presonus Firestudio na koje ih inace kacim, tako da telefon (ili makar Wave) moze da posluzi za probavanje slusalica.

Ja sam zadovoljan sa sennheiser hd 201 na htc tattoo. Zvuk je cist, ali ponekad nedovoljno galsan kod nekih albuma. Podcast-i su dosta tihi. Sutra idem da probam akg k77 na telefonu pa ako su glasnije kupujem

Poslednja izmena:
Evo večeras sam malo testirao K 77, na Xonar DG, integrisanoj zvučnoj i HTC HD. Drastična je razlika u kvalitetu zvuka između telefona i integrisane zvučne, u korist telefona. Naravno Xonar DG ih šije oboje, ali sam mislio da je integruša bar u rangu telefona.

A da ti je neko od nas prethodno rekao to pojavilo bi se bar nekoliko njih da ti objasni kako u najmanju ruku preterujemo. Citajte postove ljudi i na osnovu njih stvarajte sliku o njima i na osnovu nje verujte u savete ili ne. Takodje morate prosuditi ko govori napamet, ko iz tudjih, a koiz licnog iskustva o necemu, a u dosta slucajeva je licno iskustvo presudna stvar, naravno uz to da je odmeren covek. :wave:

PS nadji kod nekoga dobro pojacalo sa valjanim izlazom za slusalice i pusti neki kvalitetan snimak pa ces tek onda videti mogucnost tih slusalica. Njihove zvucne mogucnosti daleko premasuju izvore zvuka na kojima si ih probao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno