Šta je novo?

Pomoć u izboru slušalica

nik, ocigledno si m50 slusao neusvirane i na losoj opremi .

jedna stvar je kvalitet , a sasvim druga gadjanje grafikonima sa neta .

Objasni mi molim te detaljno sta je na njima isto ili bolje od ovih drugih? I ne, nisam slusao M50 neusvirane, a mixeta je bila od par stotina evra (na polovnom trzistu), materijal je naravno bio sa original cd-a izdanja. I nisam ih slusao u guzvi, nego natenane u tisini. Ne osporavam da tebi ili bilo kome mogu da se svide, ja sam rekao da se meni taj zvuk ne svidja previse, i da tehnicki nisu iste ili bolje od ovih sa kojim sam ih uporedio. Da jesu, sigurno bi svi kupovali njih, i nista drugo do neke odredjene vece cifre.
Muzicki ukus je jedno (moze meni da se svidja i distorzija, i muljavina od bass-a, i posan tanak zvuk, i svasta nesto), ali objektivna tehnicka savrsenost uredjaja je nesto sasvim drugo. Sto se tice grafika i realnog slusanja i poimanja zvuka, firma ne pravi slusalice tako sto zaposli Pericu sa ulice pa mu posadi na glavu slusalice pa kad on kaze da mu se svidja nesto, to je to. Kao sto rekoh, ne sporim da tebi ili bilo kome drugom mogu vise da se svide od drugih skupljih. A da li razlika u ceni izmedju njih i ovih 2 ili 2,5 puta skupljih vredi ili ne, to je subjektivna stvar.

razlika u ceni je objektivna stvar ali od nje zavisi subjektivan izbor kupca.

(R) henri ford

Slazem se sa time. Da li vredi razlike u ceni, to je subjektivna kategorija, a cene su veoma objektivna stvar. :)

Poslednja izmena:
Moze li neko da preporuci slusalice iz kojih ne curi mnogo zvuk, da se ne cuje sta slusam u okolini...........zbog putovanja pre svega.
Hteo sam Sennheiser hd598, ili 555 ali one su open air i citao sam iskustva ljudi gde dosta njih kaze da kad slusaju u kancielariji svi cuju jasno sta slusaju u precniku od 20 metara. Dakle ovo jedino kuci moze da se slusa.......

Ja kad sam uzimao moje 465 probao sam i 515/555 i potvrdjujem, zvuk se cuje spolja jasno na nekoj umerenoj jacini. Konkretno ja sam sedeo pored lika, u ne tako tihoj prostoriji u shopu i mogao sam da razaznam reci pesme. To curenje jos i nije toliki problem, koliko je problem to sto ti sve cujes. Tako da zaboravi kombinaciju ovih sluski i busa/tramvaja/auta/ulice ;)

Tesko je u danasnje vreme dobiti bilo kakav odgovor/preporuku od nekog benchmark clana izgleda :(

John, slazem se :) ja sam hteo da pitam za par saveta, ali su me uplasili flejmeri :D

ma kakvi flejmeri, evo saveti - audijoteknika m50 , senhajzer 448 , akg k141 /ako nadjes polovne / .

Jedno laicko pitanje, da li ce srednju klasu slusalica bolje pogoniti stereo pojacalo ili npr. asus xonar stx?

I mene interesuje odgovor na ovo pitanje, obzirom da nisam uporedjivao ovakvu kombinaciju (moze i mali osvrt na neku jeftiniju zvucnu tipa Asus DG). Naravno mislim na neko pristojno pojacalo (nista extravagantno) starije generacije u poredjenju.

zavisi kako je izvedeno, znam ljude koji sunarucivali tripath od 20w za sluske :), inace ja imam pozitivno iskustvo sa yredjajima za snimanje skuplji dekovi , i naravno minidisc i dat uz koje ako kupsi sony dobijes i gratis dac

Poruke koje ste ostavljali su mi pomogle u izboru slusalica. Pre 3 dana sam kupio AKG K44 i odusevile su me.
Zvuk ne curi - niko ne cuje sta slusam a isto tako ja ne cujem ostatak sveta, Basovi su super !
Slusalice su lagane - ne opterecuju glavu.
Posle sat vremena pocinje da biva malo vruce na usima,ali mi to ne smeta previse.
Hvala svima !!!

Ma sta se brines za grejanje usiju, jos je `ladno, uzivaj. :p
Gde si ih uzeo?

kupis jednom u zivotu samo Koss-PortaPro_1 i tada shvatis da je sve ostalo smejurija! samo mala muka..da se nadju kod nas ali i preko (u nekim zemljama) kako dodju tako odu za minut.....nekima ruzne nekoma previse retro stvar ukusa ali se zato svi audiogili slazu u jednom..zakon za zvuk....

Slusalice jesu audiofilske, ali cena je previsoka.

portapro_l.jpg

Jedno laicko pitanje, da li ce srednju klasu slusalica bolje pogoniti stereo pojacalo ili npr. asus xonar stx?

Ako mislis da li ce bolji zvuk biti uz obicno stereo pojacalo (ne za slusalice), koje ima izlaz za slusalice ili na Essence STX, bice bolje na STXu u velikoj vecini slucajeva. Naravno, kakav ce zvuk biti zavisi od kombinacije slusalica i pojacala.

kupis jednom u zivotu samo Koss-PortaPro_1 i tada shvatis da je sve ostalo smejurija! samo mala muka..da se nadju kod nas ali i preko (u nekim zemljama) kako dodju tako odu za minut.....nekima ruzne nekoma previse retro stvar ukusa ali se zato svi audiogili slazu u jednom..zakon za zvuk....

Tacno.

Slusalice jesu audiofilske, ali cena je previsoka.

Nije.
Mislim, kako kome. Meni 50e nista ne znaci u poredjenju sa zadovoljstvom koje dobijam od njih. Samo, ja imam Sennheiser PX100, ista cena i klasa. Odlicno potrosene pare! Ja, naravno, preporucujem moj px100. Cuo sam i Koss PortaPro na kratko u nekoj radnji i secam se da su bile isto odlicne.

Poslednja izmena:
Sta mislite da li vredi kupiti skuplje slusalice tipa Sennheiser hd518 od 137 eura i kaciti ih na ipod touch/mobilni telefon? Dal bi se osetilo drasticno poboljsanje/cistoca zvuka u odnosu na lowly senn hd 201 od 20 eura?
Ili bi poboljsanje bilo mizerno ako bi ga uopste i bilo?

Bilo bi poboljsanja al te su slusalice namenjene za studio, tj, mozda ce ti trebati amplifier za slusalice da bi izvukao maksimum iz njih.

Te "velike" slusalice bi bile tihe i kvalitet zvuka bi im bio slabiji u odnosu na to kad bi se koristile s pojacalom za slusalice.

Ja, recimo, imam od "velikih" AKG 64 Ohm, i to zvuci ok na prosecnoj zvucnoj karti - Creative XtremeMusic. Primeti da postoje slusalice i od 600Ohm, za koje se ne garantuje da ces ih poterati ni sa Asus Essence STX koji ima prilicno dobro i jako pojacalo za slusalice ugradjeno u sebe.

Kada nabodem AKG sa 64 Ohm u moj mp3 plejer, dobijem zvuk ali je preterano tih. Ta kombinacija je neupotrebljiva...

Pazi na Ohme i najbolje da za prenosne plejere kupis i "prenosne" slusalice.

voleo bih da cujem koss portapro, inace imam iGrado i jedina losa stvar kod njih je sto su otvorenog tipa tj oni u sobi ili autobusu ce suti sta slusas. sam kvalitet zvuka je takav da nemam nameru da ih menjam, a naslusao sam se svakavih slusalica. ako neko zeli da ih cuje nek se javi na pm.

Nazad
Vrh Dno