Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Po meni slim je sasvim adekvatan, pro je dosta skuplji, jedino ako baš imaš TV/monitor za to i želiš da izvučeš rezoluciju i frejmove na maks.

PlayStation Plus ima više nivoa pretplate, cenu i šta sve dobijaš najbolje pogledaj na njihovom sajtu pa sam poredi sa GamePass-om. Imaj u vidu da naše kartice ne rade na PSN pa ćeš morati da kupuješ kodove za store wallet na drugim sajtovima i tako kupovati na PSN.

Kao netko tko ima lose iskustvo s xbox-om i microsoftom , zanimam se za prelazak na ps5 seriju.

-Usporedba PSN s GP
-Koju konzolu izabrati PS5,slim,PRO
PSN je dobra stvar, od momenta kad su ga promenili po mom mišljenju je dosta bolji od GP. Imaš tri nivoa, prvi je samo online igra i svaki mesec 2-3 igre besplatno, drugi online plus biblioteka od nekih 400 igara uključujući ubisoft i ea games dok je treći sve to plus neke retro igre sa starijih konzola (oko stotinak još mislim). Ima ljudi koji prodaju šerovane naloge za 4000 dinara na 12 meseci ili sam da kupiš pa te izađe 100+ dolara ista ta pretplata.
Konzolu nisam imao, dalje od PS4 nisam išao tako da ne mogu podeliti iskustvo. Znam samo da ako uzmeš disk verziju da može da čita PS4 diskove koji su dosta jeftiniji od PS5 igara (doduše i nema ih ništa specijalno još uvek). Znam da svi preporuku daju za slim model tako da nek bude i od mene isto to.

Da li postoji nacin da se stavi neki passkey/sifra da deca ne mogu da igraju ps5?
Imam jedan svoj nalog i vise shared naloga.
Poenta je da deca kad su pod kaznom ne mogu da igraju igre ni na jednom nalogu. Znaci nesto kao windows lock screen.

Parental control mi ne znaci, jer igraju na mom nalogu.
Passkey moze da se stavi, ali mora na svaki nalog, a ne znam da li je taj passkey lokalnog karaktera ili ne (zbog shared naloga, ne bih da zakljucam drugu stranu).

^​

Mislim da je to ovo:

How to set a PS5 console restriction passcode​

1. Sign in as the family manager and go to Settings > Family and Parental Controls > PS5 Console Restrictions.
  2. Enter the existing console restriction passcode. If you haven't set one before, the default is 0000.
  3. Select Change Your Console Restriction Passcode.
  4. Enter a new four-digit passcode using the corresponding buttons on the controller. Make sure it's something memorable that only you know.
  5. Enter the passcode a second time to confirm.

Pa mislim da nije.
Nisam probao jos uvek, ali ovo je passcode za parental control, gde se setuje po nalogu parential control. Ne moze se zakljucati konzola.

Ovo je neko odgovorio na Quori, nisam probao.

Kod:
You can set a PIN for your profile, and prevent anybody else from creating a profile at this same screen.

Go to Settings>Users and Profiles>Login Settings

EDIT: ne znam dal ces naci to sto ti zelis, u najgorem slucaju ces morati passcode za svaki nalog. Takodje ne zaboravi da onemogucis opciju da se napravi novi user. To je valjda ovo iznad sto sam podelio.

Uglavnom, ovde bi trebalo da su sve opcije podesavanja, pa ako tu nema, moraces pesice.

Poslednja izmena:
U suštini to je slično ovome gore što sam napisao.
Sad baš gledam, konzolu izgleda ne možeš nikako da zaključaš, ali svaki nalog koji imaš možeš, tako da ako zaključaš sve naloge koje imaš nema šanse da klinci mogu bilo šta da igraju, ali to ne bih preporučio jer nećeš biti baš omiljeni roditelj tim potezom :D

a ako stavim passcode na shared nalog, verovatno ce to napraviti problem drugom coveku koji koristi taj nalog?

Vidim da ce ipak sony da se islkjuci iz struje...

Da li postoji nacin da se stavi neki passkey/sifra da deca ne mogu da igraju ps5?
Imam jedan svoj nalog i vise shared naloga.
Poenta je da deca kad su pod kaznom ne mogu da igraju igre ni na jednom nalogu. Znaci nesto kao windows lock screen.

Parental control mi ne znaci, jer igraju na mom nalogu.
Passkey moze da se stavi, ali mora na svaki nalog, a ne znam da li je taj passkey lokalnog karaktera ili ne (zbog shared naloga, ne bih da zakljucam drugu stranu).
Staviš smart utičnicu na PS5. Jedino što moras da gasiš konzolu posle igranja da ne bi gasio struju u rest modu. Koristim za televizore kada treće gasi televizor ne uradi plodom a nisam raspoložen da urlam.

Prilozi

• Screenshot_20250226_125928_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250226_125928_One UI Home.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 35
a ako stavim passcode na shared nalog, verovatno ce to napraviti problem drugom coveku koji koristi taj nalog?

Vidim da ce ipak sony da se islkjuci iz struje...

Passcode je samo na toj konzoli na kojoj je postavljen, tako da ne remetiš drugoj strani ništa.

Staviš smart utičnicu na PS5. Jedino što moras da gasiš konzolu posle igranja da ne bi gasio struju u rest modu. Koristim za televizore kada treće gasi televizor ne uradi plodom a nisam raspoložen da urlam.
Ako znaju da naprave novi nalog za sony, uspece i uticnicu da zaobidju. Sakrij/ponesi dzojstik i kraj

Kako će utičnicu da zaobidju? Da čupaju kabl i uključe bez smart utičnice? Time bi se pozdravli sa igricama na duže vreme.

Ako znaju da naprave novi nalog za sony, uspece i uticnicu da zaobidju. Sakrij/ponesi dzojstik i kraj
Može da se podesi da se blokira kreiranje novih naloga (pa i lokalnog gosta) na konzoli, tako da je to praktičnije.

Имам Family Link за телефон. Клинци знаји фору да користе и после истека. Дал пошаљу неки линк на Вибер или шта већ или преко неког Броузера.

Eh kad se setim vremena pre skoro 20g kad su drugaru roditelji krili tastaturu negde po kuci jer komp nije mogao da se upali bez nje 😂

Obožavam gde je otišla ova tema:ROFLMAO: Meni su prvog dana odneli ruter, što me apsolutno nije sprečilo da igram Chicken Invaders 2 u vreme kada se vraćaju sa posla da jasno vide neuspeh pokušaja kažnjavanja. Sutradan sam se probudio bez rutera i naponskog kabla za kućište, te sam otvorio svoju kasicu prasicu, otišao na pijacu i kupio scart kabl. Skinuo kabl za napajanje sa monitora i prebacio na kućište, a grafičku povezao sa TVom i gledao Final Destination 2 dok su bili na poslu. :cool:
Apsolutno logičan sled događaja je da 20ak godina kasnije delim savete na internetu kako da TV upali konzolu da radi Remote Play u slučaju nestanka struje.

Имам Family Link за телефон. Клинци знаји фору да користе и после истека. Дал пошаљу неки линк на Вибер или шта већ или преко неког Броузера.
Da da imaju razne fore. Poslednja koju sam ga provalio je google assistant. Drži krug ili pritiska više puta i upali mu se google assistent i onda može d agleda yt koilji mu je inace blokiran. Isto tako salju sebi na viber snimke ako je yt blokiran. Ulazak u viber zaobilaze tako što udje u imenik nadje kontakt koji ima viber i tuda udje u viber.

Borba neprestana! 😊

Onda mene vide kako cepam Returnal i streljaju pogledom.

Мали хакери. 😀
Мој док спавам креде телефон и сам себи продужи време.

Prosriftovao vise ne zna ni koji po redu dzojstik (pet mislim za 4 godine). B revizija… U garanciji…
Sta bi sa hall analozima jeste li zadovoljni

potvrdjeno Forza na ps5

Nazad
Vrh Dno