Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

istog datuma i ja :)

Pozdrav, moze li pomoc posto se ne razumem bas naibolje u tematiku..
Kupio sam polovan ps5 pre jedno mesec dana i na njemu sam vec dobio nalog sa igricama.. A imam i netflix koji mogu da koristim koliko vidim besplatno.. E sad buni me kako to da je besplatan, jel on inace besplatan ili je lik pre mene to pretplatio? I vidim da mogu besplatno da skidam igrice preko ps plus

Na konzoli je ostao njegov nalog koji ima aktivne PS Plus i Netflix pretplate.

Za ps plus pise do juna.. A za netflix ne mogu da vidim nigde, ne znam gde to pise?
I jel ja sad mogu da skidam igrice na tom nalogu, necu nista njemu naskoditi?

Možeš, jer svakako ima pristup PS Plus igrama. Jesi li napravio svoj PSN nalog?

Jesam, al sa mog ne mogu da skidam sa ps plusa.. Trazi mi subscribe.. Samo sa njegovog.
I nije mi jasno za netflix, netflix mogu da gledam i sa mog naloga

Tako je. Sa njegovog naloga skidaš PS Plus igre, dok sa svog igraš i njemu ne remetiš time ništa. Netflix nije vezan za PSN nalog, tako imaš pristup sa svog.

Cekaj al ne mogu da igram sa svog.. Kako da igram kad je skinuto sa njegovog naloga? Samo tu mogu i da igram.. Na mom nemam pristup ulaska u igru

Treba da se na njegovom nalogu konzola postavi kao primarna (Settings - Users and Accounts - Other - Console Sharing and Offline Play - Enable). Tako kada budeš skidao igru, ideš na Log Out i vratiš se na svoj nalog da je pokreneš.

Ali sve ovo zavisi da li će ti raditi i koliko jer je pitanje i da li je taj PSN nalog deljen sa nekim. Mada računam da bi u tom slučaju obrisao nalog i samim tim pristup njemu.

Ahaa, zvuci komplikivano :) A ako igram sa njegovim nalogom kakve veze ima? On mi i jeste prodao sa nalogom i jos nekim igricama na tom nalogu

Recimo nećeš imati sačuvan progres u nekoj igri koju želiš nakon isteka te pretplate da kupiš ili nekada nastaviš da igraš na svom nalogu. Ali ako ti je već prodao taj nalog, možeš onda i na njemu.

Plus, ako imaš pristup podacima samom nalogu (mail i lozinku), možeš na njemu da recimo nastaviš pretplatu i imaš sve PS Plus igre koje je dobijao za vreme pretplate.

Najbolje tako. Nema na čemu. 🙋🏻‍♂️

Pozdrav drugari.
Planiram da uzmem PlayStation portal, čitam po internetu da je Sony sada omogućio igranje i iz Cloud-a.
Znači li to definitivno da portal mogu poneti sa sobom bilo gde, konzola da ostane kući isključena i ja da bez problema igram igrice koje sam kupio online?

Pozdrav drugari.
Planiram da uzmem PlayStation portal, čitam po internetu da je Sony sada omogućio igranje i iz Cloud-a.
Znači li to definitivno da portal mogu poneti sa sobom bilo gde, konzola da ostane kući isključena i ja da bez problema igram igrice koje sam kupio online?
Ne. Ograničena je biblioteka. Imaš samo izabrane igre, ne i one koje si kupio.

Ni to ne znači :) Ako ne računamo tu bangavu biblioteku igara, portal ti bukvalno reprodukuje ono što je na konzoli. I to je sve.
Korisno da imaš slobodan TV za druge ukućane kada uključiš konzolu. Ili da pristupiš konzoli daljinski odakle god, pod uslovom da ti je stabilna internet veza (i pod uslovom da držiš konzolu na rest mode da bi mogao da je daljinski uključiš/isključiš).

Korisno da imaš slobodan TV za druge ukućane kada uključiš konzolu.
Onda bolje da im kupim poseban TV ako im se gleda. 😀😀
A varijanta da ako klinci cepaju Fifu ili nešto što može više igrača jel mogu ja da uletim u igricu sa njima i ako nisam prisutan u kući? Naravno portal bi bio povezan na neki wifi.

Kako se najlakše aktivira taj remote play, kad smo vec kod toga?

Pokusao sam pre izvesnog vremena na drugom TVu, ali mi nesto nije radilo kako treba.

Koji su uopšte preduslovi da se pokrene uspešno, osim toga da mi konzola bude u rest modu?

@nikornla
Ako ne računamo pomenuti portal, remote play јe koristan da pristupiš konzoli preko telefona, tableta ili računara. Za samu aktivaciju možeš da baciš pogled na youtube, ne znam napamet, a konzola mi nije pri ruci.

@faXcooL Hvala ti mnogo na pomoći u odluci da ne bacam džabe pare i pazarim ga.
Nema na čemu. Sve je stvar lične potrebe. Kod mene se ispostavio kao vrlo korisna stvar baš zbog ovog igranja na daljinu. Kad zapalim negde van grada dovljan mi je samo portal, ne moram da vučem celu konzolu sa sobom. A kod kuće je mirna glava i nema svađe tako da je win-win :)

Kako se najlakše aktivira taj remote play, kad smo vec kod toga?

Pokusao sam pre izvesnog vremena na drugom TVu, ali mi nesto nije radilo kako treba.

Koji su uopšte preduslovi da se pokrene uspešno, osim toga da mi konzola bude u rest modu?
Ima neka nezvanicna app koja se placa ali mozes da nadjes apk. Stavio sam na eonbox i pikao malo pre par meseci. Nije to to ima lag, kontam da moze da se namesti ali nisam imao preteranu potrebu. App ako se dobro secam zove se PSPlay.

Probao sam preko neke app direktno na TVu (sony-android), ne secam se imena, ali nesto nije radilo kako treba. Mislim da sam cak uspeo da vidim ekran, ali mi kontroler nije radio.

Kontroler se spaja na uredjaj na kome koristiš app. Mozda te to zezalo.

To sam i probao koliko se secam (ne vidim drugu logiku), ali moguce da je problem predstavljala veza izmedju TVa i kontrolera. Nisam probao zicno da povezujem, ti mi je nekako gubilo smisao.

Pozdrav, planiram da pazarim ps5 i ps5portal. Do sada sam igrao samo na rucnim konzolama, psvita davno bese i posle toga switch... Nemam bas iskustva sa tv konzolama... Nisu me nesto ni vukle... Psportal ce sigurno opet raditi 90posto vremena(3 mala deteta) ....ali imam pitanje, posto sam svetan da psportal ne radi bez doobrog neta i stabilnog,moracu da se strpim dok se tu ne apgrejdujem... Do tada cu igrati na tv-u ili monitoru... Tv je neki stari Toshiba plazma 720p, naravno ima hdmi ulaz... Monitor hp 24incha isto mator 1080p takodje ima hdmi ulaz... Pitanje, da li ce ovo zavrsiti posao dok ne uvedem dobar net i uzmem kvalitetniji tv malo kasnije...ne patim od grafike i neke wow slike..vec da to izgleda koliko toliko pristojno i da li ce raditi? ... I da se odigraju nekoliko naslova. Ja sam vec u godinama nekim gde nemam vremena da igram ni online, uglavnom singleplayer, planiram da se podsetim malo last of us part1, bese davno kada sam ga odigrao na psviti preko clouda...uzivao sam i pored loseg striminga, tacnije mog loseg neta.... Pa posle toga da odigram elden ring i tako po neki hit kojeg nema na nintendu....i jos jedno pitanje... Postoje li igre na playstationu neke slicne kao na nintendu... Rpg, tipa xenobalde chronicles?.... I za kraj... Koju verziju mi preporucujete... Digital ili standard.... Pro otpada....za tu cenu mogu da kupim ps5 i portal...... Hvala drustvo..
Ponavljam pitanje jos jednom,molim za odgovor, hvala

Digital ako neces da kupujes diskove. Sto se monitora tice ako je tebi okej slika sluzice ti. Za igrice ne znam

Nazad
Vrh Dno