Ovo je navodno trebao samo da bude tech presentation i je ispao jako kratak, bukvalno tezak kontrast onoj inicijalnoj prezentaciji koju je drzao Cerny pre vise od 4 godine. Vec je bilo sumnjivo kad su rekli da ce trajati manje od 10 minuta a gledajuci sve sto je receno trajalo je mnogo krace, skoro pa koliko ti treba da procitas onaj blog post. Samu su nastavili niz losih state of play/playstation prezentacija.
Navodno treba da bude jos jedan state of play iduce ili one tamo nedelje na kom bi trebalo da bude vise o igrama ali sa ovim gore recenim, ocekivanja su vec stavljena na low.
Kakv crni tech demo kada su prikazivali igre koje su tu jos od izlaska PS5 konzole...
Ovo sto su spakovali u 9min sa jadnim Cerny-em u koji je izgledao kao da mu je pistolj uperen, je samo obicna reklama u slabom pokusaju da opravdaju cenu. A nisu ni opravdali/ispunili sve sto su najavili za PS5, plus navodno jos uvek nisu iskoristili pun potencijal hw-a u PS5-ici..
Ja sa jedne strane "razumem" ovakav potez sto se cene tice - tome moze da zahvalimo trzistu skalpera (PC/PS5) od pre par godina, kao i cinjenice da kukamo za 60/120fps-a jer verovatno nadolazeci cross-gen naslovi nece moci da sljakaju iznad 30-40fps... "Pa ako hocete platite, evo vam..." je parola kojom se vode i deluje da opipavaju teren za sledecu generaciju.
Ali sa druge strane vrlo bezobrazno to sto rade musterijama poslednje 2 godine, prevashodno zbog svojih neuspeha i nedostatka konkurencije, a ovo je samo slag na tortu.
Najveci i glavni problem je sto nemamo naslova, pre svega Sony ekskluziva kao kod PS4 svojevremeno koji bi me "motivisali" da odradim upgrade na "pro" verziju - sto prvi i osnovni razlog kupovine konzole...
A pritom i cena od 900ak eura u EU (sa akcesoarima u Apple fazonu), hvala ali radije cu prodati GPU i apgrejdovati se na neki aktuelni AMD ili NV cip u tom cenovnom rangu koji ce i onako da vozi druge a i te Sony naslove jos 3-4 godine bez problema jer isti i onako dolaze na Steam... Za 700ak jura (sa BR-om i standom) bih mozda i bio u iskusenju da prodam moju i odradim upgrade...
PS5 digital ce ostati za PS+extra katalog, cisto da se odigra backlog i neki sportski naslov u kracoj sesiji.
Takodje razmisljam i da li da ostanem na PS+extra pretplati ili jednostavno kupim par naslova godisnje jer malo-malo pa skrate taj isti katalog/biblioteku za po koji dobar/jaci naslov koji sam zeleo obrnem... Verovatno ce ih presaltati kasnije u premium, koju ne zelim da placam.