Ništa se ova konzolna generacija ne razlikuje preterano od prethodnih.
Većina onih koji komentarišu su se prvi put susreli sa PS4, kupili ga negde u drugoj polovini njenog života, pa ih dočekalo X igara sa kojima nisu imali dodira i kroz koje su protrčali u narednih pola godine i to im je ostavilo "Vau utisak". A to se ne ponavlja.
Ja sam imao svaku generaciju. Ali do PS4 Pro kada su prvi put uveli BC, to se svodilo da kupim konzolu, odigram sve u pola godine, pa je prodam. Pa za dve godine ponovo kupim istu tu konzolu, odigram šta je izašlo u međuvremenu i opet kroz pola godine prodam.
Čak sam tu i "ratovao" na iste teme kako posle nekog vremena nema šta da se igra, i tako sve do PS4 Pro. Kada se konačno došlo do nivoa da se u drugom delu konzolnog života igre ne vuku da jedva prežive 30 fps-a i to ne pitaj u kojoj rezoluciji dok ne opali scaler i da imaš prethodnu biblioteku igara, da ne počinješ od nule.
U suštini sa BC, sa ovim međugeneracijama, sa rest opcijom gde za dve sekunde nastavljaš gde si stao juče, a gde je vremena u životu sve manje da sačekaš da se upale PC, uloguje Steam, prođeš kroz sve menije u igri da bi kliknuo load, pa sačekao da se on odradi.