Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Malo sam detaljnije zaronio u temu, mislim da stvari stoje ovako:

Uređaj Playstation Portal nema BT, već samo Playstation Link vezu, pa će na njega moći bežično da se povežu te nove slušalice koje su predstavili Pulse Explorer i Pulse Elite.

Sa druge strane, te nove slušalice imaju Playstation Link, ali i BT, pa će moći istovremeno da se povežu sa PS Link uređajima i BT uređajima.

Cena slušalica mi se čini malo preterana, naročito kada se uzme u obzir da će isto koštati Elite Explorer slušalice i PS Portal.

Stigao juče PS5, nepuna pola dana od poručivanja.

E sad, par pitanja:
1. prenos podataka sa PS4 (save games) eth kablom, radio neko?
2. Naravno izgleda da sam pogrešno upisao šifru jednog naloga (tj. upisao sam šifeu maila na koji nalog glasi, a ne i šifru naloga) ne mogu sad da ga aktiviram na PS5. Na PS4 mi jw taj nalog uredno instaliran. Da li mogu negde na PS4 kad uđem u taj nalog da vidim šifru?
3. da li imate hinta za kupovinu chargera i onih zaštitnih guma za džojped pošto je dosta "klizav" i pečurkicw ne deluju da će dugo izdržati bez kapica. Naravno Ali ili KP neki jeftinije a da su ok.
4.Kako se pobogu PS5 budi iz resta džojpedom?

1, Čini mi se da sam tako uradio pre dve godine, ne sećam se iskreno ali prati "čarobnjaka" i sve se brzo završi. Ja sam imao 4 naloga na PS4 i sve preneo na PS5: US, UK, Singapur i CRO. Ovaj poslednji mi služi da dam gostima da se igraju i da ne "brljaju" po našim nalozima.
2. Promeni šifri preko app ili web sajta.
3. -
4. Držiš par sekundi PS dugme (verovatno nije povezan sa PS), mada se meni budi instant pritiskom na isto.

1, Čini mi se da sam tako uradio pre dve godine, ne sećam se iskreno ali prati "čarobnjaka" i sve se brzo završi. Ja sam imao 4 naloga na PS4 i sve preneo na PS5: US, UK, Singapur i CRO. Ovaj poslednji mi služi da dam gostima da se igraju i da ne "brljaju" po našim nalozima.
2. Promeni šifri preko app ili web sajta.
3. -
4. Držiš par sekundi PS dugme (verovatno nije povezan sa PS), mada se meni budi instant pritiskom na isto.
***g, naloge sam već uneo ručno. Probaću da prenesem taj nalog kojem sam zaboravio šifru.
Da bi promenio šifru preko app ili sajta treba mi stara šifra.
Probao sam tako, brlja nešto, međutim kad probudim konzolu na dugme rade sve ok...

Edit: Mislim da ću ovako rešiti zaboravljenu šifu jer imam pristup tom nalogu na PS4.
Screenshot_20230826_111358_Chrome.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Ako je gasis kompletno onda ne moze, ako odes u rest mode onda samo klik na uparenom dzojstiku i to je to 🤷‍♂️

Pozdraaav, posto sam napokon kupio ps5, imam par pitanja (mozda glupih)
1. Prilikom pravljenja naloga isao sam na to da nalog bude US, e sad kad sam u polje "postal code" uneo postanski broj za Anchorage, Alaska, sony je sam popunio sva polja ostala, pa me zanima da li je potrebno da se precizira ulica( tipa konkretno ulica gde se nalazi neki hotel) ili su ovo dovoljni podaci (samo postanski broj,grad i drzava koja je)
2. U temi "prvo ukljucivanje konzole" navedeno je da samo ime i prezime treba budu pravi kad se pravi nalog, ali ja sam uneo svoj licni mejl, da li ce to da pravi neki problem?
3. Ako sad zelim da kupim igru, recimo metro exodus koji je na sejlu, treba da kupim gift karticu u odredjenoj vrednosti, i da ukucam kod koji dobijem i imacu tu vrednost u mom walletu?
4. E sad ovo je mozda glupo pitanje, kad radi sony, i igram nesto, sa donje strane konzole kad izduvava vazduh oseca se po malo cudan miris kao miris nove plastike, e sad ne znam da li je to normalno obzirom da je nova konzola.
5. Koji sajt da koristim za kupovinu pretplate/ gift kartica?

Ako je gasis kompletno onda ne moze, ako odes u rest mode onda samo klik na uparenom dzojstiku i to je to 🤷‍♂️
U restu, sad je proradilo...
Pozdraaav, posto sam napokon kupio ps5, imam par pitanja (mozda glupih)
1. Prilikom pravljenja naloga isao sam na to da nalog bude US, e sad kad sam u polje "postal code" uneo postanski broj za Anchorage, Alaska, sony je sam popunio sva polja ostala, pa me zanima da li je potrebno da se precizira ulica( tipa konkretno ulica gde se nalazi neki hotel) ili su ovo dovoljni podaci (samo postanski broj,grad i drzava koja je)
2. U temi "prvo ukljucivanje konzole" navedeno je da samo ime i prezime treba budu pravi kad se pravi nalog, ali ja sam uneo svoj licni mejl, da li ce to da pravi neki problem?
3. Ako sad zelim da kupim igru, recimo metro exodus koji je na sejlu, treba da kupim gift karticu u odredjenoj vrednosti, i da ukucam kod koji dobijem i imacu tu vrednost u mom walletu?
4. E sad ovo je mozda glupo pitanje, kad radi sony, i igram nesto, sa donje strane konzole kad izduvava vazduh oseca se po malo cudan miris kao miris nove plastike, e sad ne znam da li je to normalno obzirom da je nova konzola.
5. Koji sajt da koristim za kupovinu pretplate/ gift kartica?
1. Postal code Aljaska jer su oni SAD država bez poreza,
2. Neće, svi imamo svoj "pravi" nalog, sa dodatnog naloga igraš samo igre koje si kupio kao gost,
3. da,
4. ne znam, ja sam svoj postavio vertikalno i sve je ok, nije bučna za sada,
5. sajtovi: https://www.g2a.com/ , https://www.kinguin.net/ , https://www.cdkeys.com/ gde nađeš najeftinije USA dopunu.

Ako nalog nekada i hoces da prodas mozes promeniti mail adresu vezanu za taj nalog.

Šta tačno ne može? Nisam skroz skontao…
Ja inače palim i gasim konzolu preko dzoja, nebitno dal je skroz ugašena ili u rest mode-u.
Pa ako kompletno ugasis soni, dakle ne u rest mode nego pravo gasenje (onda ni ne svetli narandzasto) da bi ga upalio moras na dugme na samoj konzoli a ne na dzojstiku

I kod mene je konzola skroz ugasena jer ako je na rest modu, i ako nestane struje, konzola brljavi da treba recovery fajlova raditi svaki put. Kolega je jedva spasio konzolu zbog slicnog slucaja jer nije bootala.

Pali je controller normalno kada je kompletno ugasena.

I kod mene je konzola skroz ugasena jer ako je na rest modu, i ako nestane struje, konzola brljavi da treba recovery fajlova raditi svaki put. Kolega je jedva spasio konzolu zbog slicnog slucaja jer nije bootala.

Pali je controller normalno kada je kompletno ugasena.
Da rezimiramo na PS dugme na dzoju konzola pali i potpuno ugašena i iz rest moda?

Nikad ne drzim konzolu na rest modu osim ako nesto ne skidam. Znaci gasim istu na "Turn off PS5". Mozes je iskljuciti iz struje i ponovo prikljuciti. Opet ce je upaliti. U bilo kojoj varijanti, kontroler pali konzolu wireless. Znaci konzola je stalno u nekom sleep modu kada ima struju dovoljno da ima konekciju sa kontrolerom.

Konzolu sam na fizičko dugme samo vracao u recovery mod. Nikad palio. A USB vezu samo trazi kada hoces registrovati novi controler i to je to.

Meni je stalno u rest modu, korisno da se pune dzojstici i skidaju updejtovi.
Retko mi nestane struje, mozda jednom godisnje ako i toliko, tako da ne vidim razlog za totalni shutdown.
Ko ima problema sa strujom onda je gasenje svakako vrlo dobra praksa.
Konzolu palim dzojstikom, ne znam da li je moguce upaliti je kada je ugasena.

Pozdrav,
Imam jos jedno pitanje, u vezi kupovine preko Cdkeys, sad kad treba da popunim one podatke , da li u kolonama gde stoji, grad, drzava, ulica postanski broj itd, stavljam moju adresu iz Srbijr ili stavljam adresu koju sam uneo za moj US Naloga (Anchorage, Alaska)?
Hvala unapred

^
Stavljas tvoju adresu, kod ti svakako salju preko maila uz objasnjenje kako ga aktiviras.
Nemoj da te buni sto pise "Cannot activate in Serbia", jer svakao kod aktiviras preko US naloga.

^
Stavljas tvoju adresu, kod ti svakako salju preko maila uz objasnjenje kako ga aktiviras.
Nemoj da te buni sto pise "Cannot activate in Serbia", jer svakao kod aktiviras preko US naloga.
Ahaa, to za "cannot activate in Serbia" sam skapirao, bitno je da uzmem gift karticu za region na kom mi je nalog.
Znaci najbitniji podaci su zapravo imejl adresa na koju ce kod da mi ppsalju i br. kreditne kartice?

^
Tako je, posle se samo ulogujes na PS sajt, ides na Redeem code i tu ga ukucas, odmah dobijas wallet funds u vrednosti kartice koju si kupio i preko storea mozes da kupujes sta god hoces.

slucajno naletim na ovaj video

Nece da prikaze sta je ugradio, ali odem ja na aliexpress i ukucam stick drift, kad ono

Odmah uzimam iako imam 2 kontrolera od kojih nijedan nema drift.

Nice...

Ajd kad smo kod Alije i PS5, uzeh ovaj stand deluje zanimljivo, a sad je na popustu.
Dakle za 1800 din, postolje sa dual charger, dual hladnjakom, kukicom za sluške i cd-e, 3 dodatna USB i naravno RGB za dodadni FPS... :)

Super je ali sam uvek bio sKeptičan u vezi chargera na koji se gamepad nabada.

Super je ali sam uvek bio sKeptičan u vezi chargera na koji se gamepad nabada.
Pa dobro, to je isti princip kao kod 90% drugih chargera, ali ovde bar ceo džojped leži u tom udubljenju i ne visi kao kod nekih drugih chargera.

Po meni je bolje ovako:
Dinofire-Gaming-Accessories-For-PS5-Stand-Cooling-Station-with-RGB-Light-Cooling-Fan-Dual-Controllers-Charger.jpg_.webp

nego ovako:
Clipboard02.jpg

iako se slažem sa tobom da je ovako možda ponajbolje, ali takvi chargeri koštaju dosta više:
Clipboard01.jpg

Slikaću kad stigne da vidite kako izgleda uživo, a napisaću i nke utiske u pogledu buke i osvetljenja...

Ja sam skeptičan oko overall kvaliteta svega toga, mada je struja punjenja gamepada vrlo mala. Kure baci neki mini rivju kad ti stigne, kako leži konzola i kontroleri, da li deluje ozbiljno ili je kineska treš plastika.

slucajno naletim na ovaj video

Nece da prikaze sta je ugradio, ali odem ja na aliexpress i ukucam stick drift, kad ono

Odmah uzimam iako imam 2 kontrolera od kojih nijedan nema drift.

Jel se ovo lemi za ploču ili?

@psaras Naravno, mada odgovor o "kvalitetu" plastike već možemo da nagađamo.
Meni je i kvalitet plastike na PS5 i džojpedu jako upitan pod rukom...

Opusti se i uživaj malo, imaš 2 godine garancije koja pokriva i stick drift, posle ćeš razmišljati o tome :)

Vrh Dno