Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Napravis nalog za tu potrebu, ja sam klincu napravio i stavio UK posto je moj US. Mada sad imam vec 10 naloga, ali tako sam odmah ubstartu uradio da se ne oatim sa drugim userom.

Ne znam kako je na PS5, ali na PS4 kada kliknes da dodas novog user-a si imao opciju da dodas kompletno novog user-a ili da dodas samo "guest" user-a.

Na PS5 se na dodavanju naloga pod Play as a One-Time Guest bira između opcije Sign In (za recimo one koji imaju svoj PSN nalog i žele da im se sinhronizuju trofeji i progres i nakon izlogovanja, konzola ne pamti podatke tog naloga) i Quick Play koji je klasični lokalni Guest nalog.

Društvo postoje li neke wireless sluške koje mogu da rade na PS5, Xbox Series X, LG Oled, PC? Valjalo bi imati neke dobre za Dead Space Remake plus da su odlične za filmove kad se gleda kasno uveče.
Ne znam koliki ti je budžet, ja imam Audeze penrose, I pokrivaju sve što si naveo (Xbox nemam ali mogu da se nakace I na njega, verzija X)

Društvo postoje li neke wireless sluške koje mogu da rade na PS5, Xbox Series X, LG Oled, PC? Valjalo bi imati neke dobre za Dead Space Remake plus da su odlične za filmove kad se gleda kasno uveče.
Licno ih nemam ali jedino Sonyeve 3D koje svi preporucuju. To je za PS5, u suprotnom, sony neda nista BT da se konektuje sto se slusalica tice. Mozes recimo skopcati USB slusalice ako se konzola koristi kao PC pa si blizu.

Skopcati BT slusalice na TV pa igrati je nemoguce radi ogomnog input laga.

Arctis Nova 7X Wireless i Razer Barracuda X mogu da se povežu sa svim navedenim uređajima, ali ne znam kakav je kvalitet tih gejming slušalica.

Arctis Nova 7X Wireless i Razer Barracuda X mogu da se povežu sa svim navedenim uređajima, ali ne znam kakav je kvalitet tih gejming slušalica.
Da na taj model sam skroz zaboravio.
To je izgleda jedini model što radi i6na PS5 i Xbox X,PC.
Sad ne kontam kako tačno radi na TV? Vidim ima neki USB dongle.
Vidim popularne su i one Astro A50 ali imaju posebne verzija za PS5 i za Xbox X
Evo baš listam Amazon i vidim ovaj model radi na svim uređajima

EPOS H6Pro Gaming Headset with Microphone - Open Acoustic - Lightweight Headband - Comfortable & Robust - for PC, Mac, PS4, PS5, Xbox Series X, Xbox One, Nintendo Switch (Black)

Prilozi

• Screenshot_20230120-195948.jpg
    Screenshot_20230120-195948.jpg
    189.5 KB · Pregleda: 18
Poslednja izmena:
Svi uredjaji koje PS5 prepozna kao USB bi trebal iraditi bez problema. Problem su BT slusalice. Mozda meni ne, ali vecina ce imati problem vaditi dungle iz jednog uredjaja i ubacivati u drugi. Il

Meni je to prednost dongla, uparivanje BT sa svakim uredjajem kod promene uredjaja je uzas. Samo ga ubodem u sta mi treba i odmah radi, laptop za posao, tv kad spavaju ukucani, isto i za sony.

Da li vama ps5 gasi tv preko HDMI CEC? Aktiviran mi je CEC i na tv i na konzoli, ali kada ugasim konzolu tv stoji upaljen. U pitanju je neki hisense 40" fhd u dečjoj sobi.

Ja gasim tv kad zavrsim sa igranjem a on sony u stand by ili kako se vec zove mode (svetli žuto konzola)

Moj LG se ne gasi kad ugasim PS5, nisam ni čačkao ništa od opcija a i realno mi odgovara da ne gasi.

(Iako ga i ja u 90% slučajeva stavljam u stand-by ali sam ga baš sinoć ugasio skroz i ostao TV upaljen).

Pa i stand by treba da gasi tv po logici stvari, jer izgubi signal sa hdmi, ali ajde nisam siguran u ovo.

Meni se pali TV kad upalim konzolu, ali ne radi sa gasenjem. Iskreno i odgovara mi to.

CEC kod PS ne gasi tv, već samo pali. Većina tv aparata ima automatiku koja sama gasi posle određenog vremena, kada registruje da spoljni uređaj povezan na hdmi ne radi.

Ok, jasno, pitam jer android boxevi gase pa sam navikao na to.

Android boxevi da, ali recimo kod EON boxa postoji ludilo u kombinaciji sa nekim tv aparatima, pa se sami pale kad je upaljen CEC.

Deluje da je i onaj headset Astro A50 gen 4 rešenje za PS, Xbox, PC i TV jer ima u postolju Dolby Atmos verovatno zvučnu.
Moram malo da izvrtim reviews za detalje konekcije

Gledam neke najave po YT za slim verziju PS5 i navodno PRO verziju. Šta mislite da li čekati ili sada kupiti ovaj standardni PS5?
Nisam nikada imao konzolu uvek sam bio PC igrač ( ali ne igram ništa već par godina), međutim pre nedelju dana dobijem od drugara PS4 slim da probam malo kako će mi ići i moram priznati da sam se baš primio 😅 .
Svakako sam ja imao u planu neku konzolu kroz vreme kada sam kupovao TV ali kao što rekoh najavljuju ove dve nove verzije PS5 pa ako može savet od vas iskusnijih PS gamera sta bi bilo pametno raditi. Razmisljao sam i o Xbox ali ipak zelim PS ekskluzive da cepam..

Slim možda i izađe do kraja ove godine, PRO nema šanse, prerano je još. E sad, na tebi je da li ti se čeka, ja iskreno ne vidim poentu slima s obzirom da PS5 nema nikakvih hardverskih problema.

Svi uredjaji koje PS5 prepozna kao USB bi trebal iraditi bez problema. Problem su BT slusalice. Mozda meni ne, ali vecina ce imati problem vaditi dungle iz jednog uredjaja i ubacivati u drugi. Il
Gledao zadnjih 2,3 šta kako.. Znao sam da će all in one rešenje izaći skoro kao konzola 😂
Uglavnom ove rade na svim uređajima za koje meni trebaju. PS5, Xbox Series X, PC i TV preko Bluetooth.
SteelSeries Arctis nova pro wireless Xbox oko 350 evra, eventualno popust preko budu oko 280

Da li vama ps5 gasi tv preko HDMI CEC? Aktiviran mi je CEC i na tv i na konzoli, ali kada ugasim konzolu tv stoji upaljen. U pitanju je neki hisense 40" fhd u dečjoj sobi.
Baš sam juče to podešavao. PS5 povezan na LG G1 tv sa istim problemom (ako upališ PS5 dok nije prebačen na njegov HDMI input, pa onda sam promeniš input on ugasi konzolu).

Tri opcije postoje preko kojih to regulišeš:
  • HDMI CEC (podešavanje na TV-u kada je taj ulaz aktivan(
  • Quick Start+ (podešavanje na TV-u)
  • Podešavanja konzole, 3 opcije (vidi sliku)
PS5.JPG
Preko ovih opcija kontrolišeš:
  • da li će se konzola paliti/gasiti kada upališ/ugasiš TV
  • da li će se konzola paliti kada prebaciš na HDMI od PS5
  • da li ćeš na TV-u imati obaveštenje da je PS5 aktivan kada ga upališ
  • da li ćeš na TV-u imati pop-up da prebaciš na PS5 HDMI input kada se PS5 upali
  • da li će paljenje konzole ujedno i upaliti TV i/ili prebaciti na njegov HDMI ulaz
  • da li će daljinski kontrolisati i PS5 konzolu (na LG-u su mogućnosti ograničene, ali bi sa Sony TV-om trebalo da radi maltene sve)
Meni se ne sviđa da mi samo javi kada upalim konzolu, nego bih ili da imam pop-up da odmah prebacim na taj HDMI ulaz (ima Yes/No i odmah je označeno Yes, tako da treba samo stisnuti potvrdno dugme na daljinskom. Ako ne želiš da prebaciš na taj ulaz ne mora da se klikne "no", jer prozor posle nekoliko sekundi sam nestane). Takođe mi odgovara da kada upalim konzolu on upali i TV i/ili prebaci na njegov HDMI ulaz.
Mane ovih sistema su što ako upališ konzolu i tek onda prebaciš na njegov HDMI ulaz on prebaci konzolu u Rest mod. To je zato što HDMI CEC šalje signal da je HDMI ulaz ugašen i automatski gasi konzolu. A to radi jer je (makar LG) glup i ne shvata da nije ugašen HDMI ulaz od konzole, već neki drugi (ili koaksijalni signal) i prebačen na konzolin HDMI ulaz (što on ne registruje, pretpostavljam jer su gašenje jednog i paljenje drugog HDMI ulaza u sekundi, pa on registruje samo prvi i ne može i drugi dok se konzola pali).

Imam pitanje za vas. Nova sam u svetu playstation-a a uzela sam onu verziju sa igrom Ragnarok GOW ali pojma nemam kako se igra i kojim tasterima se pokrece. Ima li neki video na YT na kome mogu to da pogledam jer me konstantno "ubija" ona vestica dok sam na sankama? Ja sam pokusala da nadjem na YT ali svi procaju koliko je dobro odradjena igra, kakva je grafika... Ali nikako da nadjem ovo sto meni treba pa ako imate savet kod kog Youtubera da potrazim video napisite jer mi se igra bas dopala

^ dok si na sankama pokazuje ti koje dugme da stiskas. Ne možeš pogrešiti.

Kad te Freya napadne, na ekranu se pojavi dugme koje moraš da pritiskaš brzo da bi se odbranila. Mada, ako sa tim imaš problema, šta će tek biti kad stvarno krene igra..😀

Cini mi se da posle zadnjeg apdejta na LG c2 tv u game optimizer-u na PS5 mi ne pamti profil RPG nego uvek prebaci na std. Moze li nekako da zapamti?

Vrh Dno