Krenuo malo aktivnije da igram novi R&C i ovo je fenomenalno kako izgleda vizuelno, pogotovo u onom 40fps 120hz modu, gde je bas dobar odziv i na prvi pogled sa strane, deluje kao da ima i vise frejmova bas zbog tog niskog input laga. Mislio sam da mi zbog vizuelnog stila nece biti neki utisak, ali ovo ima solidnih wow momenata, pogotovo kad se sve uklopi i zvuk i grafika i sam dualsense feedback.
Takodje i sam kvalitet produkcije igre (animacija, gluma, prica) je na dosta visem nivou, Insomniac je od Spidermana bas postao visoko kvalitetan 1st party studio.
Ja se jos od klinackih dana pitam zasto nema vise platformskih ili ovakvih (neka kombinacija) igara sa tematikom koja nije za decu. Sa jedna strane obozavam izvodjenje ,mehaniku i sve sto uz to ide, a mnogo vise bi mi prijao drugaciji art style i kompletan ton. Znam da ima milion indie varijanti, ali ne pricam o tome, ovo je drugi nivo.
Poneka igra ubode to da bude nekako univerzalno, ali vrlo retko. Naravno da ne pricam onu "Preozbiljan sam za ovakve
igrice" pricu, daleko od toga, samo znam da bi mi mnogo vise prijalo da nije ovako.
Insomniac odradi sve VRHUNSKI, ali bas za decu, od dizajna, glume, price, pa nadalje.
Cuvena recenica da izgleda kao PIxar film je sve blize istini, ali meni nema nista grdje od tog Pixar stila (danas)

.
Secam se Crash Bandicoot keca kad je izasao, nije mi tako delovalo. Moze za klince, ali moze i za starije. Mozda je tome doprinelo sto je to tad na PS1 izgledalo stvarno bolesno dobro i onda mi se u mozgu mozda povezalo sa nekim high tech momentom, a plus mi se svidela igra. Mozda nije najbolji primer, ali ima ih jos, siguran sam da bi ovakve igre mogle da se prave tako da budu mnogo univerzalnije, a da se ja pitam, pravile bi se i varijante samo za matorce

.
Dobri primeri su mi recimo i prva dva Oddworld-a i Heart of Darkness sa PS1.