Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

I meni se tako cini. Ako xboxa bude u dovoljnim kolicinama za praznike, napravice haos.

Xbox je uvek bio kompetitivan, ali raja uglavnom ide na ps.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Ako je stvarno tako onda ce Xbox da razvali za prodajom. Ja se neckam koju uzeti, za obe nemam. Na Soniju ima ovih 20 igara maltene besplatno, na Xbox je pretplata cini mi se skuplja ali mi se dopada kako konzola izgleda pritom ce biti dostupna za razliku od Sonija. Najradije bi uzeo graficku karticu ali lakse je kupiti Soni PS5 nego graficku pritom su cene apsolutno *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ske. Deluje mi da ce Xbox biti konkuretan ovog puta.

Cena pretplate je ista ako hoces samo Gold tj da igras online, ali Gamepass Ultimate koji je 15usd mesecno sto i ja placam za moj One X, ali sta sve dobijas za tih 15usd, pazi Gamepass za PC i konzole, live Gold za MP i 4 free igre mesecno, EA play koji dolazi za praznike verujem oko izlaska SX i SS, Bethesda i MS first party igre day one s tim sto je i Bethesda sada first party studio. Nadji mi bolji deal u gejmingu [emoji4]
Ako kupe jos neki studio, a sigurno gledaju jos nesto da kupe, sigurno ce imati kvalitetnog sadrzaja, jer trenutno pod Xbox game studios imaju 23 studija, a sa Bethesdom, Obsidian-om i inIxile-om mnogi smatraju najbolje Western RPG studije tako da imace sta da se igra cim kupis SX, a tek kasnije..
Tako da kome nisu bitne PS5 ekskluzive Xbox SX je siguran izbor, jaca konzola i jeftin gejming, kome jesu PS5 all the way bez razmisljanja.

Poslednja izmena:
Ima i ljudi (npr. ja) koji ne zele da placaju nikakvu pretplatu iz prostog razloga zato sto nemaju vremena da igraju ni ono sto su kupili a kamoli jos stotine igara sa Game Passa ili slicnih streaming sistema.

Ima i ljudi (npr. ja) koji ne zele da placaju nikakvu pretplatu iz prostog razloga zato sto nemaju vremena da igraju ni ono sto su kupili a kamoli jos stotine igara sa Game Passa ili slicnih streaming sistema.

I to je sasvim ok razmišljanje. Sa druge strane ja sam provukao karticu na 110€ za 36 meseci GamePass Ultimate... da odigram 2 igre za 3 godine, pa sam na nuli...

Mene kod tih pretplata najvise smara to sto igre dolaze i odlaze tako da lako moze da se desi da pocnem da igram nesto i da to ispadne iz pretplate pre nego sto zavrsim. Obzirom na hronicni nedostatak vremena, neke igre igram i na kasicicu po nekoliko meseci. Cak sam i na TLoU2 tek na oko trecine a tako joj sam se radovao.

Mene kod tih pretplata najvise smara to sto igre dolaze i odlaze tako da lako moze da se desi da pocnem da igram nesto i da to ispadne iz pretplate pre nego sto zavrsim. Obzirom na hronicni nedostatak vremena, neke igre igram i na kasicicu po nekoliko meseci. Cak sam i na TLoU2 tek na oko trecine a tako joj sam se radovao.

Pa kod svake igre ti piše kada napušta servis.

I to je sasvim ok razmišljanje. Sa druge strane ja sam provukao karticu na 110€ za 36 meseci GamePass Ultimate... da odigram 2 igre za 3 godine, pa sam na nuli...

Gde ima za te pare? Ja vidim da je 15 evra mesečno a gold 60 dolara godišnje. To mi je skupo. 110 evra je podnosljivo mada ovih Sonijevih 80 evra je ipak nešto povoljnije mada cenim da nije ista usluga.

Ne volim da plaćam pretplate da budem iskren, nisam nikada igrao wow bas zbog pretplate ali takvo vreme došlo. Nisam srećan ali prilagoditi se moram.

Gde ima za te pare? Ja vidim da je 15 evra mesečno a gold 60 dolara godišnje. To mi je skupo. 110 evra je podnosljivo mada ovih Sonijevih 80 evra je ipak nešto povoljnije mada cenim da nije ista usluga.

Ne volim da plaćam pretplate da budem iskren, nisam nikada igrao wow bas zbog pretplate ali takvo vreme došlo. Nisam srećan ali prilagoditi se moram.

3 gold kartice sa sajtova koji prodaju "povoljne" ključeve a zatim upgrade za 1$ na GPU.

U svakoj radnji kod nas stoji da je rasprodato.
edfafce8c3385331ead1a54033226478.jpg

Ne pratim nešto preterano komponente kad završim sa zamenom kod sebe.

Da li se zna za ovaj ssd u petici da li će isto da važi da oko 30%treba da bude prazno da bi radio bolje. Ne znam da li to i dalje važi za novije ssd-ove. Znam da kad sam uzimao sebi bila je ta priča.

Ne samo da je rasprodato nego su formirane i liste čekanja (neće dobiti svi kojima je prošla narudžbina), tako da je rasprodata i decembarska isporuka.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne pratim nešto preterano komponente kad završim sa zamenom kod sebe.

Da li se zna za ovaj ssd u petici da li će isto da važi da oko 30%treba da bude prazno da bi radio bolje. Ne znam da li to i dalje važi za novije ssd-ove. Znam da kad sam uzimao sebi bila je ta priča.
Ne važi to više... ja sam sebi uzeo običan sata 3 noviji Intel 512GB koji već nema nikakvih gubitaka dal popunjen 10% ili 99%. Nvme tek nema te probleme...

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Ja sam pored PS5 uplatio preorder i za dodatni Dualsense, tako da sam sada sve resio.
PS5 sa dva kontrolera + godisnja pretplata na US Store.
Sad samo cekamo 19.11.

Čeka se more like 20.11. ;)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

A možda ipak ponedeljak 23 [emoji16]. Ma nek dodje kad dodje, ako ga nisam imao nikada neću ni za nekoliko meseci cekanja da crknem (kako lažem sebe,[emoji24])

Ja sam razmišljao da naručim preorder, al ne vidim svrhu da platim i čekam 2 meseca. Kad izađe, kupiću ga regularno. Možda čak za black friday.

Teško da bude do nove godine u slobodnoj prodaji. Možda bude neki na oglasima.

PS5 za Božić i novu godinu da ne bude u slobodnoj prodaji? To bi bio suicid za Sony.

PS5 za Božić i novu godinu da ne bude u slobodnoj prodaji? To bi bio suicid za Sony.
Kakvo samoubistvo, kada sve količine što stižu da proizvedu su rezervisane/rasprodate? Baš im loše ide, teško njima...

Ne ide im loše ali su svakako loše organizovali proizvodnju. Postoje priče da će u novembru u decembru isporučiti samo onima koji su preorderovali. Navodno u slobodnoj prodaju tek od marta.

Ako ne napune prodavnice do Božića, učiniće ogromnu uslugu Ms-u.

Ne ide im loše ali su svakako loše organizovali proizvodnju. Postoje priče da će u novembru u decembru isporučiti samo onima koji su preorderovali. Navodno u slobodnoj prodaju tek od marta.

Ako ne napune prodavnice do Božića, učiniće ogromnu uslugu Ms-u.

Proizvodne količine su veće nego koliko su proizveli PS4 pred izlazak uprkos celoj situaciji sa koronom u svetu. Treba to sve uzeti u obzir.

Pa i MS ima problem sa količinama iako je tražnja znatno manja nego za PS5. Kao da su oni napravili 20 miliona pa čekaju da nestane Sonija :)

Samo kod CL je negde 4 puta manje preorderovano Xbox u odnosu na PS5... a nisam video da neko drugi nudi preorder Xbox sem njih :) Gde su ostali, Games, Gigatron itd gde je takođe masa PS5 naručena :) Razlika je u Srbiji ogromna, mogu reći tradicionalno ogromna ali je na najjačem Xbox tržištu USA takođe Sony u prednosti već sad.

Može se videti i po temama PS5 i Xbox na benchmarku kakva je situacija, ne treba moj info uopšte :)

Pa valjda ste do sada ukapirali da covek radi za sony

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno