Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Moja konzola nije bucna u Last of Us 2, ali God of War je bio katastrofa.

Jel igrate na HDR televizorima?

Mozda taj max out uzrokuje jace grejanje i buku.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Igram na HDR tv-u. GOW sam igrao sa unlocked fps, siguran sam da je ta varijanta zahtevnija od 30fps locked.

Meni i slim 'vrišti' na GoW kao lud.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Mislim da je u shin-bojan slučaju razlog buke bio unlocked fps.

Kod mene PS stoji vertikalno. Jedino što se čuje je blagi šum i to kad se igra učitava tj. ako nema nikakvog zvuka sa TV-a. Inače TV nikad nije mnogo pojačan.

Mislim da je u shin-bojan slučaju razlog buke bio unlocked fps.

Uticalo je sigurno, ali mislim da se pre svega radi o sreci.
Kolicina buke dosta zavisi od toga kakav primerak ti zapadne.
Siguran sam da ce ps5 biti dosta bolje odradjen i da slicnih problema nece biti.

I meni deluje da je od konzole do konzole.

Ja nemam HDR televizor jos uvek, pa je umerenija buka. Na jacim naslovima se zacuju ventilatori da rade dokle god ide igra, ali nista vredno nerviranja i znatno tise u odnosu na desktop.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

od konzole do konzole je zbog paste.to je poprilično mali die na šta smo navikli godinama otud tolike varijacije i samo metal ili sam vrh u pastama je adekvatan,i onda skoro svaka revizija je nečujna nebitno opterećenje.

takođe uslovi u kojim je konzola igraju ulogu,ako ste je nabili negde gde ne može da uzima svež vazduh i pravi se džep toplog eto razloga za buku.

Ja sam cuo da postoje razliciti modeli ventilatora.

Inace, kod mene je buka nepodnosljiva na Pro modelu (day 1), sve igre koje mogu igram na Xboxu.

Siguran sam da ce ps5 biti dosta bolje odradjen i da slicnih problema nece biti.

Bice sigurno, gabariti su poveci i deluje kao da su mnogo bolje resili hladjenje, makar na slici.

Ljudi, ako ste videli ove bolje custom 5700xt modele videli ste da je pasivan deo hladjenja "blok" tezak 0,7 do 1,1kg kod top tier modela...
Tako da su verovatno gurnuli sto masivniji "radijator" sa rebrima kako bi disipacija toplote bila bolja/laksa i potreba za vrtenje kulera manja.

Sto je opet mozda i bolja opcija ali ne mora da znaci, jer mi novi Xbox X kao i aktuelni XOX deluje mnogo vise provetreniji sto igra bitnu ulogu.
Ko je imao prilike da vidi PS4 pro i XOX zna koliko XOX ima vise otvora i bolje provetrena konzola od Plejke... A Sony je to opet ponovio sa PS5 sudeci po dizajnu - dosta manje intake i outtake ventova, sto opet moze dovesti do "poletanja"

Plus kod Pro-a je bilo dokazano da su postojale 2 verz. kulera, kome se posrecilo, kao shinu, taj je imao mini turbinu u dnevnoj sobi...

Poslednja izmena:
Apropo te buke, razumem da ventilator mora brzo da radi kad je jako opterećenje konzole, tj. kad su grafički zahtevne scene, ali nikako mi nije jasno zašto se razvrti kao blesav i čuje glasno kao kombajn dok je igra npr. u meniju, ili pauzirana, tokom sinematika, odjavne špice itd.
Neverovatno da svih ovih godina nisu mogli da to srede kroz neki od brojnih apdejtova.
Valjda će kod petice biti bolje (tiše i hladnije) od starta.

Poslednja izmena:
Trenutno uzivo predstavljanje DualSense kontrolera na THeGameAwards YT kanalu

sa ovime imam najveci problem. najgore mi se cuje konzola kada pritisnem pauzu
Taj rad. Znači igram noću uglavnom na donjem spratu a gore se deca bude i pitaju šta je to što zuji tako jako. [emoji849] Ja sa slusalicama ni ne čujem ali ukućani čuju itekako, sad su već navikli . Žalosno i veliki minus za sonyja.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Iskreno najtisa konzola je Xbox One debeljko, znaci nije se cuo ni kada je u full load-a, a ni kada je u idle, tise konzole nema [emoji2]
Moj One X se cuje kada je zahtevnija igrica, ali nista strasno, zvuk sa soundbara ga lako nadjaca..

Iskreno u sledecoj generaciji je najbolje kupiti obe konzole XSX za third party i MS ekskluzive, a PS5 za Sony ekskluzive, a i Switch kada se ide negde na put negde i lagano [emoji2]

Sent from my iPad using Tapatalk

Mene zanima jel ce raditi i na petici recimo Elgato capture card? I nije mi bas najjasnije oko naloga koje recimo,sada imam na cetvorci? Da li kad ukucam podatke naloga koje koristim sada na cetvorci na buducoj petici ce mi prebaciti sve igre,trofejem,ps+ i ako recimo koristim i dalje tu cetvorku paralelno sa peticom sta se onda desava?

Nista paralelno ce raditi, nikakav problem. Tako je bilo i izmedju PS3 i PS4. Sve sto si naveo se prenosi, sem igara koje jos ne znamo da li ce i na koji nacin raditi na petici.

Naravno NBA 2k naplaćuje obe verzije zasebno tj ima cena od 100$ kao manja,ako uzmete za obe platforme,odmah hahaha. FIFA daje korisnicima koji kupe PS4 kopiju da za free ažuriraju za peticu dok za Pes se ništa ne zna. Očigledno je da igram najviše sportske igre ali po svemu sudeći ili se ne zna za igre ili se kupuju zasebna izdanja za ps5...

NBA - Kao sto kazes dodali su Mamba edition i u toj ediciji postoji izdanje za PS5 ali kosta 100$
FIFA - Nisam upucen, moguce da je free ako se kupi za PS4 pa prenese nalog na PS5
PES - Izjavili su da nece praviti novu igru 2021 vec postojecu 2020 azuriraju kao season upgrade. Zove se PES 2021 ali je samo update sezone. Kosta 25 funti odnosno 25$ ako se ne varam. Kako sam citao bice free za PS5 ako se kupi ova verzija ali oni su mozda najpametnije uradili, jer nece da prave novu igru dok ne izadje PS5 pa ce onda ustvari verzija 2022 biti radjena na unreal enginu itd... A do tada eto doplata 25 funti pa prenos i na PS5.

Moj je savet da se ne srlja i ne kupuje NBA Mamba edition samo zbog PS5 jer sam siguran da ce u nekom momentu ili biti free upgrade ili ce kostati znatno nize. Ako se dobro secam upgrade sa PS3 na PS4 je kostao oko 10$ za ove sportske igre.

Pa najbolje bi bilo da PES izlazi svakih par godina i da ga u medjuvremenu update uju. Neka naplacuju godisnje a ne svaki put nova igra. Nema potrebe za tim.

Nazad
Vrh Dno