Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Pogledaj da li si izabrao ps4 verziju (ako je daju, možda za nešto daju samo ps5). Ja sam na ps5 I imam premium pretplatu. Nema šanse da nam bude drugačije...
Mislim kod svake igre koja je dostupna na PS4 pise i ako je dostupna za PS5. Za te koje su samo za PS5, ne mogu uopste i da ih nadjem na Store-u (Returnal, Demons Souls).

Pritom sve gledam preko PS4 a ne preko browser-a.

Pomislio sam da su mozda te sve gore navedene igre u sklopu i PS + Collection-a, pa zato imas opciju "Add to Library", ali nisu.

Malopre opet proverih npr za Until Dawn, Last Guardian, Spiderman MM ali imam samo "Download".

EDIT: Evo gledam sad preko browser-a i sada imam opciju "Add to Library", naravno i za igre koje su samo za PS5.

Prilozi

• Library.png
    Library.png
    314.7 KB · Pregleda: 27
Ja opet proverih za apsolutno sve i ima add to library, I na konzoli i u aplikaciji. Aj videćemo... Možda još neko da proveri.

Može li da se šeruje PS+ Premium? Sa kumom sam "uvezao" naloge pa tako dijelimo igre, on hoće da kupi i Premium pretplatu pa me zanima da li ću moći i ja da je koristim?

EDIT: Evo gledam sad preko browser-a i sada imam opciju "Add to Library", naravno i za igre koje su samo za PS5.
Verovatno bi bilo i na konzoli da se uloguješ ponovo ili restartuješ...

U svakom slučaju, dodao sam milion igara i za sve dobijaš "račun" na mail, thank you for your purchase...

Interesantno je da se ista ova priča vodila i kad je tek kretao ps plus, da li igre ostaju i da li mogu da ih igram kad god imam pretplatu. Pravi restart servisa :D

Sad ostaje samo da vidimo koliko često i koliko dobre stvari će dodavati...

Moja procena je da će biti dobro, jer se "izvinjavaju" što ne može kao gamepass day 1 first party Sony najskuplje igre, ali biće svašta kvalitetno kao alternativa po meni.

I plus ti sve to ostaje dok imaš pretplatu. Nakupiće se brdo igara kao nekad na boljem ps plusu u ps3 eri.

Poslednja izmena:
Može li da se šeruje PS+ Premium? Sa kumom sam "uvezao" naloge pa tako dijelimo igre, on hoće da kupi i Premium pretplatu pa me zanima da li ću moći i ja da je koristim?
Drugu sam podelio moj nalog, nisam ga jos pitao da li je skidao nesto od igara u novoj pretplati ali sigurno moze.
Jedino sto jedan od vas nece moci da igra online...

EDIT: @ivan dobijao sam i ja uredno na mejl sve "racune".

pa valjda ako dobijes racun ostaje trajno, sto znaci krkaj u biblioteku

Sharing ps plusa funkcioniše kao i sve drugo, mora taj nalog da bude aktiviran na konzoli kao primarni i onda on igra na svom nalogu uz ps plus benefite.

Meni je od starta bilo jasno da je ovako i da ostaje, isti je servis u pitanju, samo proširen, a ps now je ukinut. Ali čim ljudima nije jasno, znači da poruka nije bila dovoljno dobro preneta.

Jos za kraj... upravo dodah Spiderman MM u Library preko browser-a... upalim PS4 i tu je... igre koje sam sinoc skinuo koje su isto uz pretplatu ali preko PS4 samo uz "Download" opciju (Ghost of Tsushima, Guardians of the Galaxy) kada idem da obrisem, pise da cu moci opet da ih skinem iz "Library"-a ako obrisem igru.

Kad je nešto već dodato, logično je da ima samo download vidljivo. Ali tu je, to je važno :D

Meni je još uvek na konzoli dostupno samo Download, a preko aplikacije Add to library. Svakako je brže da sve dodam preko app :)

Pozdrav,

Gde kupujete UK vaucer za dopunu do Premium paketa.
Ja sam juče probao da kupim 50GBP na ono CDKeys ali me ne dozvoljava transakciju sa Raiff. karicom.
( tu sam pre kupovao godišnji PS plus i uvek je moglo).

Hvala na odgovoru.

I ja imam problem sa intesinim karticama na CD keys... Transakcija uopste ne dolazi do banke...

na kinguin sam uzeo dopunu kredita od 20$ (mislim da ima i uk dopune tamo) i onda PS+ essentials upgradeovao na premium na ps storu...

OTP Master prolazi na CDKeys

Napravite nalog na amazon.com gdje unesete adresu neku u USA (iskoristite random adress generator) a kao sredstvo plaćanja dodate svoju Visa karticu (moguće da radi i Master). Tako plaćete npr. PSN gift card od 50$ tačno 50$, bez ikakvih provizija, godinama tako kupujem.

Posle malo guglanja očigledno je skoro nemoguće uzeti preko Turske ps plus, meh.
Izgleda da ništa ne znači ni to što smo robovali pod Turcima pet vekova :D
Radilo je neko vreme preko Cryptopay virtuelne kartice, pisao sam kompletno uputstvo za to ali tada niko nije bio zainteresovan... Ja sam tako kupio gomilu igara.

Sada se ta kartica vise ne moze dodati kao sredstvo placanja ali ko je dodao, placanje jos uvek radi - do kada, ne zna se.

Napravite nalog na amazon.com gdje unesete adresu neku u USA (iskoristite random adress generator) a kao sredstvo plaćanja dodate svoju Visa karticu (moguće da radi i Master). Tako plaćete npr. PSN gift card od 50$ tačno 50$, bez ikakvih provizija, godinama tako kupujem.
Na G2A ima i da se plati manje za 50$ dopunu... Sada je to manje isplativo ali bilo je situacija kada sam 50$ dopunu placao 45-47$.

Sada najbolji offer je 49.50$.

EDIT: Inace ako nekog zanima... Download Remake-a TLoU ce biti 79GB.

Poslednja izmena:
I ja imam problem sa intesinim karticama na CD keys... Transakcija uopste ne dolazi do banke...

na kinguin sam uzeo dopunu kredita od 20$ (mislim da ima i uk dopune tamo) i onda PS+ essentials upgradeovao na premium na ps storu...
ja pokusavao intesinom visa classic, vec par puta nije htelo... kontaktirao njihovu podrsku, dzabe, na kraju rekli "others don't have a problem"... sto se mene tice, kinguin nema problem...

Mislim da postoji neki incognito problem sa intezinim karticama - npr., meni neće da naplati fakturu sa ENPay (putarine), a i CarGo nije uspeo da skine pare.
Probam raiff karticu, sve prođe.

Inteza ima problem s glavom, u aplikaciji dok se mesec ne zatvori većina transakcija izlistana kao podizanje sa bankomata. Odoh u off nit su moja banka ali nivo na kome rade uzas

Jel probao neko ko ima Premium PS Plus, kako radi PC Streaming? Jel igrivo kod nas uopšte? Uzeo bih da odigram Sony ekskluzive na PC-u, al ne bih da bacam pare, ako ne radi kod nas.

Jel probao neko ko ima Premium PS Plus, kako radi PC Streaming? Jel igrivo kod nas uopšte? Uzeo bih da odigram Sony ekskluzive na PC-u, al ne bih da bacam pare, ako ne radi kod nas.
Trebalo bi da radi svakako, ja sam ranije igrao na PC, u "najgoru" ruku će ti trebati VPN ako su nešto menjali, tako bi moralo da radi.

Mene zanima da li se promenilo šta sa "prihvatanjem" naših kartica? Znam da ranije nije moglo, ali sam primetio da je veliki deo Playstation sajta preveden na Srpski, a pre nije bio, reko možda su počeli prihvatati naše kartice, da li je neko isprobao?

Radilo je neko vreme preko Cryptopay virtuelne kartice, pisao sam kompletno uputstvo za to ali tada niko nije bio zainteresovan... Ja sam tako kupio gomilu igara.

Sada se ta kartica vise ne moze dodati kao sredstvo placanja ali ko je dodao, placanje jos uvek radi - do kada, ne zna se.

Da, videh tu metodu, i videh da više ne funkcioniše. *** ja sam novopečeni vlasnik konzole, nisam ispratio to onomad :D

Pa uvek je bilo prevedeno https://www.playstation.com/sr-rs/ , ali ni tad ni sad ništa ne funkcioniše...
Neki dan sam ispratio "proces" kupovine Ps Plus gift card na Srpskoj stranici i dovelo me je do kartica na kojima na Srpskom piše (1 Mesec, 3 Meseca, 12 Meseci), nešto se ne sećam da su ranije postojale Kartice sa Srpskim prevodom, mada ni sad nije bilo opcije da se kupe. Moguće da grešim i da je bilo i ranije, stvarno nisam siguran.

Drustvo dali je moguce sa jednog istog Lan kabela koji je trenutno u racunaru,nadovezati jos jedan koji ce ici u konzolu?Modem mi je udaljen jedno 10-ak metara od sobe u kojoj mi je i konzola i racunar,a ne volim bas da koristim Wi-fi!Dali postoji neki nastavak,switch-er ili tome slicno?NIje bas prakticno premastati kabel iz racunara u konzolu i obrnuto.

Mora switch u koji ide taj postojeci kabl, pa iz njega dva - jedan u komp, jedan u konzolu. Zavisno od toga koja ti brzina treba izaberi i switch.

Nazad
Vrh Dno